• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

dila28 Meme Estetiği Ameliyatı

Merhaba kızlar.Geçen gün başıma gelen üzücü hadiseden dolayı aldığım yeni bir kararı açıklamak istiyorum.Bundan böyle dila28 topiğine arkadaşlık talebinde bulunucaksanız lütfen önce sayfama yazın sonrasında talep yollayın.Çünkü dikkatimi çekiyor ben herkesi, siteden faydalansın ve fikir olsun adına -kimin ne olduğuna bakmadan- kabul ediyorum fakat bakıyorum arkadaşlık talebi,sadece albüme bakmak içinmiş.Artık bu konuda daha hassas ve titizim:)Bilginize;)

Dün daha çınlattık kulağını oraletimle.Dedik poisayla kalem nerelrde yahu,özlettiler kendilerini:)Tatili,bikinileri,plajları bırakamıyorsunuz belli:)O coşkuyu iyi bilirim,hergün yaşıyorum çok şükür:)Rabbim o muhteşem coşkuyu eksik etmesin bizden.Ayyy ben de coştum bak şimdi,sallıcam bi oraya bi buraya tey tey teyyy diye diye deee,işyerimde herkes erkek bi ben çiçek:)İstesem de sallıyamıyorum bacımm:)

ne tatili canım ben deli gibi çalışıyorum sadece 3 günlüğüne tatile kaçabildim o da yetti... heheheh haftanın 3-4 günün istanbula gidiyorum işlerim dolayısıyla ve bulunduğum yerde internetim yok o yüzden giremiyorum yoksa hepp aklımdasınız yahu.. geçenlerde de poisa ile konuştuk o da mutluluktan çoşmuş durumda,çoşun kızlar çoşun zaten oraletimle bir araya gelebildiğimiz nadir zamanlarda muhabbbetin yönü estetik dışına çıkamıyor,eeeee insan bu kadar mutlu olunca ameliyat olduğuna inanamıyor,oraletin de 1 seneyi geçti, o da 1 seneden sonra yaşadığı değişimin farkında,ben kendimde 1 yıldan sonra değişim meydana geleceğini düşünmezdim.... vallahi 1 senede de değişiyor, 2 senede de... bir sene sonunda şekil daha da oturuyor daha bir dolgun hale geliyor...hadi bakalım darısı olmak isteyenlerin başına

ne tatili canım ben deli gibi çalışıyorum sadece 3 günlüğüne tatile kaçabildim o da yetti... heheheh haftanın 3-4 günün istanbula gidiyorum işlerim dolayısıyla ve bulunduğum yerde internetim yok o yüzden giremiyorum yoksa hepp aklımdasınız yahu.. geçenlerde de poisa ile konuştuk o da mutluluktan çoşmuş durumda,çoşun kızlar çoşun zaten oraletimle bir araya gelebildiğimiz nadir zamanlarda muhabbbetin yönü estetik dışına çıkamıyor,eeeee insan bu kadar mutlu olunca ameliyat olduğuna inanamıyor,oraletin de 1 seneyi geçti, o da 1 seneden sonra yaşadığı değişimin farkında,ben kendimde 1 yıldan sonra değişim meydana geleceğini düşünmezdim.... vallahi 1 senede de değişiyor, 2 senede de... bir sene sonunda şekil daha da oturuyor daha bir dolgun hale geliyor...hadi bakalım darısı olmak isteyenlerin başına
Eminim seninkilerde çok güzellerdir sonuçta 1 seneyi tamamladınız ikinizde.Darısı bizlerin başına inşallah tatlım:)Poisa coşmuş durumda,hatun haketti yahu:)Keyfini sürmekte haklı;)Geçen oraletimlede konuştuk,denk gelsekte poisa,sen,ben-oralet buluşsak:)Offf diyorum:)Ortamın enerjisinden ve samimiyetinden coşarız,bu da en doğal hakkımız;)

selam arkadaşlar topiğinize şöyle bir göz attım kafamdaki bazı sorulara cevap bulabilmek için şahsi sorular değildi genel bir neticeye ulaşmak için hayatta bazı kadınlar yaptıkları herşeyi erkeklerin kendilerini beğenmesi için yaparlar ama asıl önemli olan insanın kendisi için yapmasıdır tabi kendini mutlu eden kadın etrafa ışık saçar burda o arkadaşları gördüm önce kendileri için yapmışlar istediklerini ve mutlu olmuşlar cesaret edip yaptıranları tebrik ediyorum acil şifalar

selam arkadaşlar topiğinize şöyle bir göz attım kafamdaki bazı sorulara cevap bulabilmek için şahsi sorular değildi genel bir neticeye ulaşmak için hayatta bazı kadınlar yaptıkları herşeyi erkeklerin kendilerini beğenmesi için yaparlar ama asıl önemli olan insanın kendisi için yapmasıdır tabi kendini mutlu eden kadın etrafa ışık saçar burda o arkadaşları gördüm önce kendileri için yapmışlar istediklerini ve mutlu olmuşlar cesaret edip yaptıranları tebrik ediyorum acil şifalar

Teşekkür ederiz zumush.Biz kadınlar evrenin mucizevi yaradılanlarıyız:)İstiyorsak almasını biliriz;)Ne mutlu bize;)

Eminim seninkilerde çok güzellerdir sonuçta 1 seneyi tamamladınız ikinizde.Darısı bizlerin başına inşallah tatlım:)Poisa coşmuş durumda,hatun haketti yahu:)Keyfini sürmekte haklı;)Geçen oraletimlede konuştuk,denk gelsekte poisa,sen,ben-oralet buluşsak:)Offf diyorum:)Ortamın enerjisinden ve samimiyetinden coşarız,bu da en doğal hakkımız;)
biz bir araya gelsek bulunduğumuz ortamdaki insanlar bizim neşemizden faydalanırlar veya bizim gürültümüzden kaçarlar.... ben zaten dördümüzün bir arada olduğu bir günü hayal dahi edemiyorum... Ameliyat öncesi süreç araştırması,doğru doktoru ve doğru tekniği araken yaşadığımız sıkıntıların sonucunu ve mutluluğunu şimdi çıkarrtığımız için böylesine neşeliyiz... siz yine hızlı hareket ettiniz ben kendime 5 sene işkence ettim,ameliyat olayım olmayayım,kime olayım,hangi teknik olayım derken baya bir uğraştım şimdi de cıvıl cıvıl ve kıpır kıpır dolaşıyorum mutluluktan... mutluluktan ayaklarım yere değmiyor...çok saçma geliyor bazen ama bir çift protez nasıl oluyor da insanı böylesine mutlu ediyor anlamış değilim

biz bir araya gelsek bulunduğumuz ortamdaki insanlar bizim neşemizden faydalanırlar veya bizim gürültümüzden kaçarlar.... ben zaten dördümüzün bir arada olduğu bir günü hayal dahi edemiyorum... Ameliyat öncesi süreç araştırması,doğru doktoru ve doğru tekniği araken yaşadığımız sıkıntıların sonucunu ve mutluluğunu şimdi çıkarrtığımız için böylesine neşeliyiz... siz yine hızlı hareket ettiniz ben kendime 5 sene işkence ettim,ameliyat olayım olmayayım,kime olayım,hangi teknik olayım derken baya bir uğraştım şimdi de cıvıl cıvıl ve kıpır kıpır dolaşıyorum mutluluktan... mutluluktan ayaklarım yere değmiyor...çok saçma geliyor bazen ama bir çift protez nasıl oluyor da insanı böylesine mutlu ediyor anlamış değilim

:)Öyleyse en yakın zaman da "MUHTEŞEM DÖRTLÜNÜN" bir araya gelmesi dileğiyle:)Senin ki kadar olmasada benim de kendimi hazır hissetmem 1 seneyi buldu canım.Ben hiç zamanlamaya takılmadım zaten,aceleye getirmek istemedim.Doğru doktora,doğru teknikle ve doğru zamanda olsun istedim.Nihayetinde öylede oldu:)Doğru diyorsun bir çift protezin bizlerde yarattığı mutluluğa bakın hele:)Tebessüm etmekten çıktık artık,kahkahalarla dans ediyoruz;)

ay kızlar size birşey söylemek istedim şu arkadaşlığınıza dostluğunuza bayıldım yani allah bozmasın diyeyim arkadaşlığınız uzun olsun:79::79:

Kızlar nette araştırma yaparken "kas zarı altı" yöntemiyle ilgili gayet açıklayıcı bir yazı okudum ve bunu sizlerle paylaşmak istedim:

Pek çok kadının 'olası kas ağrısı' nedeniyle cesaret edemediği meme estetiği; estetik cerrahideki gelişmelerle ortadan kalkıyor. Memorial Hastanesi Estetik Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi Bölümü'nden Op. Dr. Barış Çakır, meme estetiğindeki son gelişmeleri anlattı:

Meme estetiğindeki yeni trend nedir?
Meme estetiğinde en yeni teknik olan 'kas zarı altı silikon' ile kadınlar kısa sürede iyileşerek doğal görünümlü memeye sahip oluyor. 'Kas zarı altı' yönteminde, silikonu memenin üstünde bulunduğu kaslar ile zar arasına yerleştiriyoruz. Diğer tekniklere oranla daha uzun süren, zor bir ameliyat olmasına rağmen ağrısız bir yöntem ve doğal meme görünümü ile son derece başarılı sonuçlar elde ediyoruz.

AVANTAJI ARTTI
Bu yöntemin avantajı neler?
'Kas altı' teknikte, kas kesilerek silikon yerleştiriyor; 'kas üstü' teknikte de, silikonu kas ile deri arasına konumlandırıyorduk. Kas altı tekniği, kasın fonksiyonunu etkiliyor ve hasta göğüs kaslarını zorladığında ağrı duyuyor; memede asimetriler oluşabiliyordu. Özellikle düzenli spor yapan kadınlar, bu yüzden meme estetiği yaptırmaktan kaçınıyordu. Kas üstü teknik ise, silikonun kendini çok belli etmesi ve doğal bir görünüm vermemesi gibi dezavantajlara sahipti. 'Kas zarı altı' teknik; her iki yöntemin avantajlarını taşıyor, dezavantaj içermiyor. Dış görünümüne önem veren kadınların yeni tercihi 'kas zarı altı silikon yöntemi', deniz ve havuz mevsiminin açılacağı yaz aylarında, doğal görünüm nedeniyle son derece sağlıklı bir yöntem.

Kas zarı silikon yönteminin, diğerlerinden farkı nedir?
Kas zarı altı tekniğin kullanımı her geçen gün artıyor. Bu teknikte silikon, kas zarının altına yerleştiriliyor; 1 mm civarında olan zar; kas dokularını etrafındaki doku ve kaslardan ayırarak, kasın rahat hareket etmesini ve görevini yapmasını sağlıyor. Kas zarı altı uygulaması; hem ağrısızdır, hem de doğal sonuçlar elde edilir. Daha uzun süren zor bir ameliyattır ama sonuç aynı ölçüde tatmin edicidir.

SONUÇLAR İYİ
Meme silikonu gerçek hissi verir mi?
Göğüs büyütme için ilk üretilen silikonlar yuvarlaktı. Bu silikonlar, yuvarlak görünümlü meme şekline neden oluyordu. Ancak yeteri kadar doğal sonuçlar elde edilemediği için bu silikonlar kas altına yerleştirilmeye başlandı. Ortada bir gerçek var ki; göğüs yuvarlak değildir. Yukarıdan hafif bir eğimle, meme başına doğru yükselir ve meme başından sonra daha keskin bir yay yaparak meme altına doğru döner. Damla şekilli protezler üretilmeye başladıktan sonra sadece 'daha doğal görünsün diye' kas altı planı tercih etme zorunluluğu ortadan kalktı. Kasın altına koymadan da doğal sonuçlar elde edebiliyoruz.

Damla silikonun özelliği nedir?
Meme; süt bezleri ve yağ dokusundan oluşur. Merkezde daha çok süt bezi, cilde yakın bölgelerde yağ bezleri bulunur ve memenin kendine has jölemsi kıvamı vardır. Silikonlu memenin kıvamı da memeye benzemelidir... Bu ihtiyaç, 'jöle kıvamlı sıvı silikonlu protez' üretimine zemin hazırlamıştır. 'Koheziv jel' denilen protezler, meme dokusuna daha benzer his vermektedir. Sıkıldığında şekil değiştirir ancak bırakınca eski şeklini alır. 'Koheziv jel'in bu hareketi, süt bezi, yağ dokusu ilişkisinden doğan hareketi taklit etmektedir.

Kızlar bu defa da dual plan yöntemi hakkında paylaşımda bulunuyorum:34:

MEME BÜYÜTME AMELİYATLARINDA YENİ BİR YÖNTEM ‘’DUAL PLAN SİLİKON AMELİYATI!’’

Meme büyütme ameliyatlarında günümüzde hala tek kabul edilmiş sağlıklı yöntem göğüslerin arkasına silikon implantlar yerleştirmektir. Bu alanda gerek kullanılan silikonların teknolojisi, dolgusu, yumuşaklılığı, dayanıklılığı ve şekli gerekse cerrahi teknikte ciddi ilerlemeler kaydedilmektedir.

Eskiden silikonlar seçilirken sadece volum düşünülürken artık kişinin vücut ölçülerine göre santimetrik olarak seçilen silikonlar yerleştirilmektedir. Kullanılan silikonlar nerede ise kişiye özel boyutlarda seçilebilmekte.

Örneğin; uzun boylularda, geniş omuzlularda farklı şekillerde silikonlar kullanılmaktadır. Silikon teknolojisindeki bir diğer gelişme hafif sarkıklık olan göğüslerin göğüs kaldırma ameliyatına gerek duyulmadan özel şekilli, göğüs kaldırıcı silikonlarla iz bırakmadan kaldırılabilmesidir. Tabi silikonların kullanım ömürleri de uzamış nerede ise 2 katına çıkmıştır. Cerrahi yöntemde de ciddi değişiklikler olmuştur. Bunun en önemli örneği yeni kullanılmaya başlanan dual plan yani çift düzeyli ameliyatlardır.

öntemde silikon ya göğüs altına yada kas altına yerleştirilmekteydi. Meme altına yerleştirilen silikon memeyi iyi bir şekilde kaldırmakta ama zayıf insanlarda dekolte bölgesinde doğal olmayan bir şişlik , “silikon görüntüsü “ yapmaktaydı. Kas altına konulduğunda bu silikon görüntüsü engellenmekte ancak bu sefer göğüsler yeteri kadar kaldırılamamaktaydı.

Dual Plan alt kısımda meme altında kalıp memeyi yeterince kaldırabilen üst kısımda ise kas altına geçilerek üst dekoltenin tamamen doğal olmasını sağlamak mümkün. Kısaca artık günümüzde yeni silikon teknolojisini ve dual plan teknolojisi ile ; 1. Kişinin vücuduna uygun silikon seçmek 2. Hafif sarkık göğüsleri sadece silikon ile kaldırmak 3. Daha az ağrılı ameliyatlar yapmak. ( kasın tamamen kesilmemesi sebebi ile) 4. Tamamen doğal görünen damla şeklinde göğüsler elde etmek mümkün.

Yine yöntemlerle ilgili bir yazı daha;)

Silikon Protez Yerleşim Yerleri

Estetik göğüs büyütme ameliyatı sırasında protezler, temel olarak kas altına ya da göğüs dokusu altına yerleştirilmektedir. Son yıllarda bu konularda da bazı modifikasyonlar ortaya çıkmıştır. Bunlar dual plane yerleşim ve subfasiyal yerleşimdir.

Meme dokusu altına yerleşim
Özellikle dolgun bir göğüs yapısı olmayan, ince, zayıf hastalarda deri altına yerleştirilmiş gibi bir görünüm ortaya koyabilirler. Kas altına yerleştirilen meme protezleri kadar estetik bir görüntü oluşturulması zor olmaktadır. Muayene sırasında ve günlük aktivitelerde meme protezi hissedilebilir, dışarıdan bakıldığında dış kenarları belli olabilir. Meme dokusu altına yerleştirilen meme protezi ameliyatlarında ileride oluşabilecek kapsül kontraksiyonu riski daha fazla olmaktadır. Profesyonel sporcularda ve hastanın meme dokusu hacmi belirgin ise, meme glandüler dokusu altına yerleştirilme tercih edilebilir çünkü üzerini örtecek meme dokusu bulunmaktadır.

Pektoral kasın altına yerleşim
Kas altı yerleşimlerde sonuç daha doğaldır çünkü protezin üzerini örten ayrıca bir kas tabakası bulunmaktadır. Meme protezinin kenarlarının dışarıdan bakıldığında fark edilmesi ya da dokunulduğu zaman hissedilmesi kas altına yerleştirildiğinde daha az oranda olmaktadır. Protezin kas altına konduğu vakalarda iyileşme süresi 1-2 gün daha uzun olmaktadır, çünkü protezin kas tarafından yukarıya doğru çekilmesini engellemek için kasın alt ve iç kenarlarından kesiler oluşturulur. İleride mamografi, ultrasonografi çekildiğinde protez hemen meme dokusunun altında olmadığından daha düzgün çekilebilme ve değerlendirme ihtimali bulunmaktadır. Kapsül kontraksiyonu ihtimali ise kas üzerine yerleştirilenlerden daha azdır.

Dual plane uygulaması
Kas altına yerleştirme tekniğinin farklı bir modifikasyonu sayılabilir. Dual plane ameliyatlarda, silikonun üst kısmı kas altında iken, alt kısım ise meme dokusu altındadır. Bu sayede hafif sarkıklığı olan hastalarda silikon meme altınıda doldurduğundan aynı zamanda dikleşme olanağıda bulunmaktadır.

Subfasiyal yerleşim
Buda meme dokusu altına yerleşimin bir modifikasyonu sayılabilir. Burada silikon protez meme dokusu altında, ancak kası saran zarın içine yerleştirilmektedir. Çok fazla tercih edilen bir yöntem değildir.

canım cok doğru yaptırmak isteyip kafasında soru işareti olanlar için tam cok iyi yapmışsın tatlım :71::71:

Aynı dönemlerden ben de geçtim pelincim.Bilirim yani:)Nasıl yapsamda birinin ameliyat sonrası resmini görsem,hikayesini okusam diye düşünür durur.Veyahut googleye şun şunu yazsam da birşeyler okuyup öğrensem diye çırpınır bu süreci yaşamadan önce.Binevi katkısı olursa ne mutlu
bana;)

Merhaba kızlar.Geçen gün başıma gelen üzücü hadiseden dolayı aldığım yeni bir kararı açıklamak istiyorum.Bundan böyle dila28 topiğine arkadaşlık talebinde bulunucaksanız lütfen önce sayfama yazın sonrasında talep yollayın.Çünkü dikkatimi çekiyor ben herkesi, siteden faydalansın ve fikir olsun adına -kimin ne olduğuna bakmadan- kabul ediyorum fakat bakıyorum arkadaşlık talebi,sadece albüme bakmak içinmiş.Artık bu konuda daha hassas ve titizim:)Bilginize;)

Merhaba,Dilacığım ben yeni olduğum için bu siteyi nasıl kullanılacağını bilmiyorum karıştırarak bu kadar becerebildim sana arkadaşlık isteğinide yorumlarını okuyarak ve profiline bakıp yaptım yanlış birşey olduysa kusura bakma kim için dedin bilmiyorum ama ben senin yeni arkadaşın olarak kendimi tenzi etmek istedim.

meme buyutme amelıyatı olan arkadaslar amelıyatta once ıdeal kıloya ulasmak ıcın dıyet yapmalıymıı amelıyat sonrasında kılo alındıgında goguslerde ne gıbı farklılıklar oloyor bılgı verrısenız

Back