Catharsis Hanım'a çok teşekkür ederim,çok doğru öneri ve tespitlerde bulunmuş,insanları kandırmadan bir şeyler de yapılabilirmiş demek ki
Benimde en tahammülsüz olduğum konu artık insanların çaresizliğinden nemalanmaya çalışan eğitimci görünümlü tüccarlar
Bugünlere gelene kadar o kadar çok kazıklandım ki anlatamam !
Bu uğurda çok para ve zaman kaybettim.Yaklaşık son 5 yıldır sürekli piyasada ki kurslara giden,özel hocalar tutan, couchsurfinden yabancılarla pratik yapma uğruna para yediren ve yine yarım yamalak ingilizce ile tırmalayan biriydim.
Bir dönemde dedim ki sadece konuşma ağırlık bir şeyler yapayım sonra şunu farkettim eğer tam bir gramer ve kelime bilginiz yoksa, konuşma kulubünde ancak bardağınızdaki su misali o kadarıyla konuşup durursunuz, akıcı ama yarım yamalak bir ingilizce pratiği yapmış olursunuz. Bu sorunun çözümü size yeni bilgiler katarak ingilizce düşünme sistemini size öğreten bir kurs olmalı ama artık hiç bir kursa da güvenim kalmamıştı.
Bir kere hepsi birbirinin aynısı,yok callan metot yok bilmem ne metot, sonuç olarak boşluk doldurmalı kitapları okutuyorlar, dolayısıyla sadece boşluk dolduran ve cümle kurduramayan bir ingilizce öğreniyorsunuz, ikincisi kelime öğrenemiyorsunuz. Sonrada bir bakıyorsunuz advanced seviyesine gelmişsiniz ama ortada bir şey yok.
Ben bu işi yapamayacağım dediğim bir anda marmara üniversitesinden emekli bir ingilizce hocasıyla tanıştım,tüm derdimi anlattım " galiba gerizekalıyım dedim :) " bana adı pek bilinmeyen bir kurs olan UDES ingilizceyi önerdi ve son 1 yıldır buraya gidiyorum, iki yakada da şubesi var ama çok az,butik bir yer çünkü..
Şimdi hem bol bol cümle çeviri yaptığımdan konuşma ağırlıklı bir eğitim alıyorum hem de çok fazla kelime öğreniyorum ama benim asıl amacım YDS'den iyi bir puan almak,burada bir taşla iki kuş vuruyorum
buranın tek dezavantajı, test usulü olmadığı için soru kitapçığı yok, onun içinde piyasadan aldığım soruları çözüyorum.
Bana sorarsanız soru önemli değil,binlercesi internette bile elinizin altında ama kaliteli eğitimi bulmak zor,bende tercihimi bundan yana yapıyorum artık çünkü ne kaybedecek param kaldı ne de zamanım..