Dil renmek isteyenlere cretsiz yardm

Özkan Çelen'i duymuşsunuzdur.ingilizce öğretmenidir ve bütün derslerini ücretsiz olarak bizlere sunmaktadır.derslerine ulaşmak isteyenler google'da özkan çelen diye aratabilir

Catharsis hanım çok teşekkür ederiz bilginizi paylaşma yolunuzdaki,hassasiyetinize...bende ingilizce kursuna gidiyorum;ama dinlediklerimi anlıyamıyorum,iki hafta oldu kursa başlayalı ne tavsiye edersiniz?

Hangi kitaplarıda önerirsiniz ayrıca Catharsis hanım?Başlangıç seviyesi için,grammar kitabı olarak.

Merhaba ben yüksek lisans öğrencisiyim ve bu başlığı görünce çok sevndim
İngilizce öğrenmek istiyorum hem daha rahat makale okuyabilmek hm de yds den iyi puan alabilmek için
Orta düzeyde ingilizce
Ve yeni başlayacağım calismaya sizce ilk ne yapmalıyım nasıl bir Program bnm için İdeal
Yardımlarını bekliyorum teşekkürler

Arkadaşlar (dolingo) diye bir ingilizce site keşfettim pazartesi günü site çok güzel...İngilizce öğrenme yolunda aktif katılım şartlı bir bakarsanız faydalanacağınızı düşünmekteyim.

ingilizce biliyorum ama geliştirmeye çalışıyorum aynı zamanda italyanca öğrenmeye çalışıyorum ..italyanca ile ilgili bilginiz var mı ?

nasıl başlarız peki sahraaaaaa ..bir de arkadaslar söylemiştim ama italyanca öğrenmeye çalışıyorum ilk başta kendi çabamla bunu azcok mümkün kılacak bi site veya materyal ya da yöntem ??

ingilizce biliyorum ama geliştirmeye çalışıyorum aynı zamanda italyanca öğrenmeye çalışıyorum ..italyanca ile ilgili bilginiz var mı ?
ben italyan dili ve edebiyatı mezunuyum.2009da mezun oldum.arkasından 2 ay bi turizm firmasında çalıştım.oradada daha çok ingilizce kullanılıyordu,o da yolcu listesi çıkarırken en fazla yani..italyanca bi defa mekan tanıtım listesi hazırlamıştım.sonra bankada (emeklilik) 6 ay çalıştım.evlendim,sonrada 5 ay kabin memurluğu..o kadar.italyancamı kullanamadım.kimseye öğretme deneyimim olmadı,eşim isteseydi deneyebilirdim belki.şimdi bu sene eğer üni. verirse formasyon almak istiyorum,staj isterlerse mecbur oturup italyancada çalışmam gerekecek,ama ben ingilizce öğretmenliği yapmak istiyorum.merak ettiğiniz bi konu varsa yardımcı olmaya çalışırım.

nasıl başlarız peki sahraaaaaa ..bir de arkadaslar söylemiştim ama italyanca öğrenmeye çalışıyorum ilk başta kendi çabamla bunu azcok mümkün kılacak bi site veya materyal ya da yöntem ??
Kendi kendine zor olur,çünkü telaffuzda sıkıntı yaşarsın.birebir yüzyüze öğrenmek gibi olmaz.bende fransızcayı merak ediyorum her daim ama,telaffuz bambaşka olduğu için oturup kendi kendime öğrenmeye kalkışmaya cesaret edemiyorum.
Harfler,yanyana gelince bazıları farklı telaffuz ediliyo.Vurgular önemlidir mesela,kimini kısa okursun,kimini uzatarak okursun.
Örnek olarak;sabato:cumartesi (saa ba to)
söylerken a kısmını uzatıyosun.
Domenica:pazar (domeenica)
Yazınca komik gözüküyo,konuşulunca daha iyi anlaşılıyo ama en azından anlatmaya çalıştım.
Harflerin okunuşunda mesela: oggi (occi)
Ogni (oyni) 'gn' yanyana gelince 'yn' campagna(kampanya)
olarak okunuyor. Casa(kaza), chiesa(kieza) 'ch' yanyana 'k' olur.
Mesela size aşina olan 'collezione' ( kolletzione) dir aslı,ingilizcedeki collection gibi.
Algida (alcida),
Lamborghini (lamborgini)
Bu saatte aklıma bunlar geldi valla:oops:
Halada geliyoda hangi birini yazayım
Bizim zamanımızda italyan.com u söylerlerdi.oradan girip bakabilirsin fiil çekimlerine,günler,aylar,sayılar,sorular,belli basit kalıplar.oradan yardım alabilirsin.başkaaaa...ben,şimdi kimse dinlemez ama merakımdan tiziano ferro şarkıları dinleyip ezberliyodum farkında olmadan.lyriklerini çıkarıyodum.
İtalyanca şarkılara takıl bence.hem güzeller hemde 3-5 kelime öğrenirsin.

Sözlük olarak biz kendi hocamızın sözlüğünü almıştık.raffi demiryan.
türkçe-italyanca sözlükte asım tanış ınki vardı bende.
italyan.com a baktım şimdi,o siteden faydalan.fono ya falan bakma,hep iyi olmadığı söylerler.

Merhaba ben yüksek lisans öğrencisiyim ve bu başlığı görünce çok sevndim
İngilizce öğrenmek istiyorum hem daha rahat makale okuyabilmek hm de yds den iyi puan alabilmek için
Orta düzeyde ingilizce
Ve yeni başlayacağım calismaya sizce ilk ne yapmalıyım nasıl bir Program bnm için İdeal
Yardımlarını bekliyorum teşekkürler
madem yds bazında bişeyler istiyosun bol bol kelime çalış;gramer;paragraf içinse dersanelerin paragraf sorularının olduğu yds ye yönelik test kitaplarından alırsan faydasını görürsün.hatta ortaya uyan mantıklı cümleyi bulma,paragrafı tamamlama,paragrafı başlatan cümleyi bulma gibi soruların olduğu yds kitabı alırsan çok iyi olur senin için.ben zamanında dilko ya gitmiştim,dilkonun sorularıda iyidir,sınava yakındır.benim hedefim yüksekti,taş çatlasın 5 yanlış hakkı tanıyodum o dönemde kendime,87 netim vardı,dövüne dövüne ağlıyodum.şimdi girsem naparım acaba:KK48::KK48:

damlasu22 verdiğiniz bilgiler için çok teşekkür ederim
italyan.com gercekten iyi oldu onu sindirmem lazım önce yanında ek olarak dediğiniz gibi şarkı dinlerim

damlasu22 verdiğiniz bilgiler için çok teşekkür ederim
italyan.com gercekten iyi oldu onu sindirmem lazım önce yanında ek olarak dediğiniz gibi şarkı dinlerim
Mi prego! in bocca al lupo..
Se vuole,posso aiutarti sempre di nuovo..

madem yds bazında bişeyler istiyosun bol bol kelime çalış;gramer;paragraf içinse dersanelerin paragraf sorularının olduğu yds ye yönelik test kitaplarından alırsan faydasını görürsün.hatta ortaya uyan mantıklı cümleyi bulma,paragrafı tamamlama,paragrafı başlatan cümleyi bulma gibi soruların olduğu yds kitabı alırsan çok iyi olur senin için.ben zamanında dilko ya gitmiştim,dilkonun sorularıda iyidir,sınava yakındır.benim hedefim yüksekti,taş çatlasın 5 yanlış hakkı tanıyodum o dönemde kendime,87 netim vardı,dövüne dövüne ağlıyodum.şimdi girsem naparım acaba:KK48::KK48:
Teşekkürler bilgilendirme için güzel bir net zor bir sınav benim için ve hiçbir şeye başlayamamak sinir bozucu biri olsa onunla gaza gelirim ama herkes kendine Müslüman napçan bilmiyorum... Pöfff

X