Dil renmek isteyenlere cretsiz yardm

merhaba,
kardeşine yardımcı olmayı çok isterim.
dilediği her konuda bana danışabilir. buraya üye olmasını ve bu topikte bana dilediğini danışmasını bekliyorum kendisinden..

kusura bakmayın özel bilgilerimi paylaşamıyorum.

SLM BENN ILK DEFA GÖRDUM BURAYI YASIM GEREGI ÇOK GEC KALDI AMA YABANCI DIL HERSEYDE KARSIMA CIKIYO SUAN KURSA GIDECEK DURUMUM YOK AMA ÖGRENMEK ZORUNDAYIM HATTA ALMANCADA ...ANTALYADA YASIYORUM DIL SART AM NASIL BIR YOL IZLIYCEM BILMIYORUM ORTAÖGRENIMDE II BIR EGITIM ALMADIM SIFIRDAN BASLIYCAM NAPCAM BEN YAAA NE OLUR YARDIM EDIN BANAa.s.

Merhaba badem82 öncelikle ingilizce öğrenme fikrini kafanıza yerleştirmişsiniz yani bir adım öndeyiz.ıstekli olmanız çok güzel bir şey,başlangıç seviyesinden başlayacağınız için öncelikle kişi zamirlerini,to be fiilini öğrenmelisiniz ilk sayfada margherita hocamın belirttiği tablodaki sırayla devam etmeniz sizin yararınıza olacaktır.Antalyada yaşamanız bence avantaj böylece günlük konuşmayı daha da çabuk pekiştirme,bol bol tekrar etme olanağınız var.
Almanca konusuna gelirsek bence önce ingilizceden başlamanız,ben iki dili de biliyorum ve inanın almanya daha zor,istisnaları çok daha fazla.Eğer ingilizceyi,kurallarını kafanızda oturtursanız almancayı öğrenmeniz kolaylaşacaktır.

Merhabalar kızkardeşinize başarılar diliyorum,yabancı dil sınavına gireceği için bu yıl yapması gereken gramer konularını çok iyi kavraması,sorulardaki ufak ayrıntıları fark edebilmesi yani iyi bir test çözme stratejisi edinmesi gerekir.Ayrıca bu yıl bol bol test çözmesinden ziyade tüm konulara hakim olması ve daha çok kelime çalışması gerekir.
Ben dersaneye son sınıfta gitmiştim ve 11.sınıfta özel ders almıştım yukarıda bahsettiğim düşünme tekniklerini öğrenmiş bol bol kelime çalışması yapmıştım.Size de tavsiyem bunları yapması son sınıfta dersaneye gitmesidir çünkü üniversite sınavına da gireceğinden türkçe,sosyal bilgiler ve matemetik bilgisininde çok iyi olması gerekli.Son sınıfta hem üniveriste hem de yabancı dil sınavına hazırlayan iyi bir dersaneye gitmesi gerekir.

Margherita hocam bende geldim :)
hoşgeldniz a.s.

bir kere geç olduğunu düşünmemelisiniz..
bu fikri atın kafanızdan , öğrenmenin yaşı yoktur diyenler bilip de söylemiş..
size tavsiyem öncelikle,geniş kapsamlı, ingilizce anlatımlı bir set edinmeniz(2.elde olabilir)
başlangıç seviyesine uygun olanlardan seçersiniz.
kitapta belli bir kronoloji varsa onu, yoksa benim ilk sayfada yazdığım tablodaki kronolojik sıraya uygun bir şekilde konuları öğrenebileceğinizi düşünüyorum.
mutlaka ki önünüze taşlar çıkacaktır, illaki ayağınız takılacak,illa ki kafanız karışacak.. öyle zamanlarda ben burdayım sırnaşık şey

Merhaba;

Benim küçücük bir yardıma ihtiyacım var.

" ödemeyi yaptık" demek istiyorum.

" we've payed " şeklinde değil.

Bu en doğru şekilde nasıl çevirebilirim?

Şimdiden teşekkürler..

Merhaba;

Benim küçücük bir yardıma ihtiyacım var.

" ödemeyi yaptık" demek istiyorum.

" we've payed " şeklinde değil.

Bu en doğru şekilde nasıl çevirebilirim?

Şimdiden teşekkürler..

"we have effected the payment" şeklinde görüyorum ticari yazışmalarda..

Canim merhaba bende senden yardim isticektim...Ben suanda ABD deyim geleli 2 aydan fazla oldu...Ben bir an once ingilizce ogrenip sertifika almak istiyorum..diceksin ki bu isin anavatanindasin:)
Kursa gidiyorum ama konusma kursuna benim sorunum kelimeler..Bir turlu ezberleyemiyorum...Bi teknik varmidir...Grammar evde kendim halletmek istiyorum nasil bi yol izleyebilirim...Bu arada 2 ayda ingilizce anlamam acayip gelisti gel gor ki is konusmaya gelince zonk diye kaliyorummafoldumben

DESTEGINIZ İÇİN ÇOK AMA ÇOK TEŞEKKUR EDERIM ILK SAYFAYI DAHA DETAYLI INCELEMELIYIM ÇOK ZOR GELIYO HANI DERLER YA OLAYA FRANSIZ KALDIM DIYE GERCEKTEN O DURUMDAYIM SUAN KURS ALMA OLANAGIM OLSAYDI HIÇ BEKLEMEZDIM AMA BUNUN İÇİN ZAMANA IHTIYACIM VAR BEN ENIYISI BIR SET TEMIN ETMEYE CALIŞAYIM ANLATIMLI CDLI BELKI BULABILIRIM CARSIDA ÇOK AMA ÇOK TESEKKUR EDERIM:dance:

ÖNCELIKLE DUYARLILIĞINIZ VE DESTEGINIZ İÇİN ÇOK TESK .EDERIM HOCAM INGILIZCE İÇİN ADIM ÇOKTAN ATTIM BEYNIMDE BIRDE DESTEK OLSA SUPER OLURDU ŞİMDİ ILK SAYFAYI INCELIYORUM ARKAMDA DESTEGINIZI HISSEDEBILIYORUM BENI GERCEKTEN YUREKLENDIRDINIZ ...
HERSEY GÖNLUNUZCE OLSUN ILETISIMI KOPARMAYALIM OLMAZMI:):1hug:

ÖNCELIKLE DUYARLILIĞINIZ VE DESTEGINIZ İÇİN ÇOK TESK .EDERIM HOCAM INGILIZCE İÇİN ADIM ÇOKTAN ATTIM BEYNIMDE BIRDE DESTEK OLSA SUPER OLURDU ŞİMDİ ILK SAYFAYI INCELIYORUM ARKAMDA DESTEGINIZI HISSEDEBILIYORUM BENI GERCEKTEN YUREKLENDIRDINIZ ...
HERSEY GÖNLUNUZCE OLSUN ILETISIMI KOPARMAYALIM OLMAZMI:):1hug

Merhaba öncelikle doğru yolda ilerlediğinizi söylemek isterim tabii avantajlı bir durumdasınız.Kursa gitmeniz çok iyi ve o dilin konuşulduğu yerdesiniz istemediğiniz kadar çok pratik yapma şansına sahipsiniz.
Kelimelere gelince herkesin kelime ezberleme stratejisi farklıdır siz size uygun olanı seçmelisiniz bunun için yapmanız gereken deneyip bulmaktir örneğin kimi kelimeyi ingilizceden türkçeye bol bol yazarak,kimi okuduğu kitapta görerek,kimi sözlük kurcalayarak,kimi filmlerden duyarak ,bazısı da kelimeleri yazıp duvarlara asarak hergün görerek öğrenir.Siz görerek mi tekrarlayarak mı duyarak mı daha iyi ezberliyorsunuz ona karar vermeniz,deneyip bulmanız gerekir.
Konuşma konusunda rahat olmalısınız kurallı bir cümle kuramasanız bile konuşmaya gayret edin yanlış yaparak doğruyu bulacaksınızdır.
Grameri kursta halledebilirsiniz diye düşünüyorum evde yapmanız gereken konuları tekrar etmeniz,alıştırma çözmeniz ve kelime öğrenmeniz olacaktır.
Mümkün olduğu kadar ingilizceyle iç içe olmaya çalışın en kısa zamanda sorularınız çözülecektir.Sormak istediğiniz bir şey olursa buyrun konu sizin.

magi tekrar selam

1 aydır ortada yoktum.ailevi sorunlarımı hallettim.bir ing kursuna başladım ve o kursta sekreter olarak işe girdim.intermediatenin yarsındaydım zaten.ama şu 1 ayda da baya ilerlettim.hiç ara vermeden upper a geçmek istiyorum ama elemantary için ne kadar temel diyorlarsa upper içinde o kadar temel ve önemli diyorlar. ben xxx ing video eğitim setini netten indirdim. ama sadece gramer var.birde kitab da aldım. 500 sayfalık güzel bi gramer kitabı. ama bu upper ı evde tek başıma çalışarak halledebilir miyim? nasıl bi seviye bu upper..

yoksa kursa devam mı edeyim..
ne dersin?..

Cevabiniz icin cok tesekkur ederim...Benim gittigim kurs konusma kursu..Sadece speaking yapiyoruz..Grammar gostermiyorlar..KK da bi arkadas kurgusal sozluk paylasmis asllinda bende oylee bisey ariyordum..Kelimeleri bi kurgu kurarak ezbeliyorsun,onu caliscam bi sure ama bu seferde kurgular karismasinkafamçokkarıştı
gittigim kursdaki hoca ben sizi bebek olarak goruyorum diyor nasil bebekler konusmayi ogrenince anneleri onlara dilbilgisi ogretmiyor.Bebekler cevresini dinleyerek su ya bu diyor sizde dogruyu bulacaksiniz diyor:)Bakalim 2 yilda ogrenmeden tr ye donersem rezil olurum:sinifsinif:

Rica ederim,2 yıl gerçekten güzel bir süre öğrenmemenize hiçbir engel yok gramer konusunda konuları iyice anlatıp tekrar yapmanızdır.Hatta evde çalıştığınız gramer konusunu kullanarak kursta cümle kurabilirsiniz bu sizin için daha faydalı olacaktır.
Gramer için Margherita hocamın belirttiği tablo sıralamasıyla çalışırsanız iyi edersiniz.Kendinizi sıkmanıza hiç gerek yok kurstaki ,çevrenizdeki pratik yapma şansı ve haftada bir konuyu tamımıyla öğrenseniz dahi 2 yılda çok çok iyi bir seviyeye gelirsiniz.

Merhaba eğer intermediate seviyedeyseniz upper-intermediate sizi çok zorlamaz.Sadece bir az daha geniş hali ve birkaç konu daha fazlası olarak düşünün bu seviyeyi.Eğer kendinize güveniyorsanız buyrun evinizde çalışın,ya da birinden yardım,özel ders almayı düşünebilirsiniz.

2 ayda oldukça yol katetmişsiniz bence.. panik yapacak bir durum yok.kelime ezberlemenin en güzel yolu bol bol kelime görmektr. ingilizce-ing. sözlüğünüz olsun ve yanınızdan ayırmayın.karıştırmaktan üşenmeyin.sürekli açın bakın.bol bol okuyun ve dinleyin. konusurken anlamadıgınız kelimeleri sorun,çekinmeyin. insnlar severek açıklayacak,çabanızı takdir edecektir.hem duyarak öğrenmek iyi bir yöntemdir.
bence intermediate seviyesinde isen,rahatlıkla upper int. halledersin. kitaptan takip et ve bir yandan imkanın varsa kursuna devam et.
yanında bir de grammar kursuna gitseniz belki de temeliniz daha sağlıklı olacak..
ayrıca 2 senede nasıl öğrenilmez...
daha yolun başındasınız.karamsarlık istemiyorum.
çok inanıyorum çok faydalı olacak bu iki sene sana..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…