Merhabalar
benim 11.sınıfa giden kızkardeşim var,YD bölümünde okuyor,ıntermediate düzeyinde fakat okulunda yeterli eğitim verilmiyor,sadece kendi çabalarıyla evde birşeyler öğrenmeye çalışıyor...
Bende sizi yazınızı okuyınca çok sevindim,çünkü kardeşimin soracağı çok soru var(maalesef hocası bu konuda bilgilendirmiyor)...Kendisi İngilizce öğretmenliğini okumak istiyor...
Size Kızkardeşim nasıl ulaşabilir?Msn adresiniz var mı?
Şimdiden size çok çok tşk ederim....
Sevgilerimle...
Merhabalar,
İngiliz dili ve edebiyatı mezunuyum. Aynı zamanda ingilizce öğretmenliği üzerine yüksek lisansım var. Buradan ihtiyacı olanlara, boş vakitlerim dahilinde (sizlere,eşlerinize ve ya çocuklarınıza) online yardım etmek isterim.İngilizcenin her türlü aşamasında yardımcı olabilirim ve bunun içinde herhangi bir ücret talep etmiyorum.
İlgilenenler bu başlık altında toplanalım.
Merhabalar
benim 11.sınıfa giden kızkardeşim var,YD bölümünde okuyor,ıntermediate düzeyinde fakat okulunda yeterli eğitim verilmiyor,sadece kendi çabalarıyla evde birşeyler öğrenmeye çalışıyor...
Bende sizi yazınızı okuyınca çok sevindim,çünkü kardeşimin soracağı çok soru var(maalesef hocası bu konuda bilgilendirmiyor)...Kendisi İngilizce öğretmenliğini okumak istiyor...
Size Kızkardeşim nasıl ulaşabilir?Msn adresiniz var mı?
Şimdiden size çok çok tşk ederim....
Sevgilerimle...
hoşgeldniz a.s.Margherita hocam bende geldim :)
SLM BENN ILK DEFA GÖRDUM BURAYI YASIM GEREGI ÇOK GEC KALDI AMA YABANCI DIL HERSEYDE KARSIMA CIKIYO SUAN KURSA GIDECEK DURUMUM YOK AMA ÖGRENMEK ZORUNDAYIM HATTA ALMANCADA ...ANTALYADA YASIYORUM DIL SART AM NASIL BIR YOL IZLIYCEM BILMIYORUM ORTAÖGRENIMDE II BIR EGITIM ALMADIM SIFIRDAN BASLIYCAM NAPCAM BEN YAAA NE OLUR YARDIM EDIN BANAa.s.
Merhaba;
Benim küçücük bir yardıma ihtiyacım var.
" ödemeyi yaptık" demek istiyorum.
" we've payed " şeklinde değil.
Bu en doğru şekilde nasıl çevirebilirim?
Şimdiden teşekkürler..
hoşgeldniz a.s.
bir kere geç olduğunu düşünmemelisiniz..
bu fikri atın kafanızdan , öğrenmenin yaşı yoktur diyenler bilip de söylemiş..
size tavsiyem öncelikle,geniş kapsamlı, ingilizce anlatımlı bir set edinmeniz(2.elde olabilir)
başlangıç seviyesine uygun olanlardan seçersiniz.
kitapta belli bir kronoloji varsa onu, yoksa benim ilk sayfada yazdığım tablodaki kronolojik sıraya uygun bir şekilde konuları öğrenebileceğinizi düşünüyorum.
mutlaka ki önünüze taşlar çıkacaktır, illaki ayağınız takılacak,illa ki kafanız karışacak.. öyle zamanlarda ben burdayım sırnaşık şey
Merhaba badem82 öncelikle ingilizce öğrenme fikrini kafanıza yerleştirmişsiniz yani bir adım öndeyiz.İstekli olmanız çok güzel bir şey,başlangıç seviyesinden başlayacağınız için öncelikle kişi zamirlerini,to be fiilini öğrenmelisiniz ilk sayfada margherita hocamın belirttiği tablodaki sırayla devam etmeniz sizin yararınıza olacaktır.Antalyada yaşamanız bence avantaj böylece günlük konuşmayı daha da çabuk pekiştirme,bol bol tekrar etme olanağınız var.
Almanca konusuna gelirsek bence önce ingilizceden başlamanız,ben iki dili de biliyorum ve inanın almanya daha zor,istisnaları çok daha fazla.Eğer ingilizceyi,kurallarını kafanızda oturtursanız almancayı öğrenmeniz kolaylaşacaktır.
Merhaba badem82 öncelikle ingilizce öğrenme fikrini kafanıza yerleştirmişsiniz yani bir adım öndeyiz.İstekli olmanız çok güzel bir şey,başlangıç seviyesinden başlayacağınız için öncelikle kişi zamirlerini,to be fiilini öğrenmelisiniz ilk sayfada margherita hocamın belirttiği tablodaki sırayla devam etmeniz sizin yararınıza olacaktır.Antalyada yaşamanız bence avantaj böylece günlük konuşmayı daha da çabuk pekiştirme,bol bol tekrar etme olanağınız var.
Almanca konusuna gelirsek bence önce ingilizceden başlamanız,ben iki dili de biliyorum ve inanın almanya daha zor,istisnaları çok daha fazla.Eğer ingilizceyi,kurallarını kafanızda oturtursanız almancayı öğrenmeniz kolaylaşacaktır.
Canim merhaba bende senden yardim isticektim...Ben suanda ABD deyim geleli 2 aydan fazla oldu...Ben bir an once ingilizce ogrenip sertifika almak istiyorum..diceksin ki bu isin anavatanindasin:)
Kursa gidiyorum ama konusma kursuna benim sorunum kelimeler..Bir turlu ezberleyemiyorum...Bi teknik varmidir...Grammar evde kendim halletmek istiyorum nasil bi yol izleyebilirim...Bu arada 2 ayda ingilizce anlamam acayip gelisti gel gor ki is konusmaya gelince zonk diye kaliyorummafoldumben
Merhaba öncelikle doğru yolda ilerlediğinizi söylemek isterim tabii avantajlı bir durumdasınız.Kursa gitmeniz çok iyi ve o dilin konuşulduğu yerdesiniz istemediğiniz kadar çok pratik yapma şansına sahipsiniz.
Kelimelere gelince herkesin kelime ezberleme stratejisi farklıdır siz size uygun olanı seçmelisiniz bunun için yapmanız gereken deneyip bulmaktir örneğin kimi kelimeyi ingilizceden türkçeye bol bol yazarak,kimi okuduğu kitapta görerek,kimi sözlük kurcalayarak,kimi filmlerden duyarak ,bazısı da kelimeleri yazıp duvarlara asarak hergün görerek öğrenir.Siz görerek mi tekrarlayarak mı duyarak mı daha iyi ezberliyorsunuz ona karar vermeniz,deneyip bulmanız gerekir.
Konuşma konusunda rahat olmalısınız kurallı bir cümle kuramasanız bile konuşmaya gayret edin yanlış yaparak doğruyu bulacaksınızdır.
Grameri kursta halledebilirsiniz diye düşünüyorum evde yapmanız gereken konuları tekrar etmeniz,alıştırma çözmeniz ve kelime öğrenmeniz olacaktır.
Mümkün olduğu kadar ingilizceyle iç içe olmaya çalışın en kısa zamanda sorularınız çözülecektir.Sormak istediğiniz bir şey olursa buyrun konu sizin.
Cevabiniz icin cok tesekkur ederim...Benim gittigim kurs konusma kursu..Sadece speaking yapiyoruz..Grammar gostermiyorlar..KK da bi arkadas kurgusal sozluk paylasmis asllinda bende oylee bisey ariyordum..Kelimeleri bi kurgu kurarak ezbeliyorsun,onu caliscam bi sure ama bu seferde kurgular karismasinkafamçokkarıştı
gittigim kursdaki hoca ben sizi bebek olarak goruyorum diyor nasil bebekler konusmayi ogrenince anneleri onlara dilbilgisi ogretmiyor.Bebekler cevresini dinleyerek su ya bu diyor sizde dogruyu bulacaksiniz diyor:)Bakalim 2 yilda ogrenmeden tr ye donersem rezil olurum:sinifsinif:
magi tekrar selam
1 aydır ortada yoktum.ailevi sorunlarımı hallettim.bir ing kursuna başladım ve o kursta sekreter olarak işe girdim.intermediatenin yarsındaydım zaten.ama şu 1 ayda da baya ilerlettim.hiç ara vermeden upper a geçmek istiyorum ama elemantary için ne kadar temel diyorlarsa upper içinde o kadar temel ve önemli diyorlar. ben xxx ing video eğitim setini netten indirdim. ama sadece gramer var.birde kitab da aldım. 500 sayfalık güzel bi gramer kitabı. ama bu upper ı evde tek başıma çalışarak halledebilir miyim? nasıl bi seviye bu upper..
yoksa kursa devam mı edeyim..
ne dersin?..
2 ayda oldukça yol katetmişsiniz bence.. panik yapacak bir durum yok.kelime ezberlemenin en güzel yolu bol bol kelime görmektr. ingilizce-ing. sözlüğünüz olsun ve yanınızdan ayırmayın.karıştırmaktan üşenmeyin.sürekli açın bakın.bol bol okuyun ve dinleyin. konusurken anlamadıgınız kelimeleri sorun,çekinmeyin. insnlar severek açıklayacak,çabanızı takdir edecektir.hem duyarak öğrenmek iyi bir yöntemdir.Canim merhaba bende senden yardim isticektim...Ben suanda ABD deyim geleli 2 aydan fazla oldu...Ben bir an once ingilizce ogrenip sertifika almak istiyorum..diceksin ki bu isin anavatanindasin:)
Kursa gidiyorum ama konusma kursuna benim sorunum kelimeler..Bir turlu ezberleyemiyorum...Bi teknik varmidir...Grammar evde kendim halletmek istiyorum nasil bi yol izleyebilirim...Bu arada 2 ayda ingilizce anlamam acayip gelisti gel gor ki is konusmaya gelince zonk diye kaliyorummafoldumben
bence intermediate seviyesinde isen,rahatlıkla upper int. halledersin. kitaptan takip et ve bir yandan imkanın varsa kursuna devam et.magi tekrar selam
1 aydır ortada yoktum.ailevi sorunlarımı hallettim.bir ing kursuna başladım ve o kursta sekreter olarak işe girdim.intermediatenin yarsındaydım zaten.ama şu 1 ayda da baya ilerlettim.hiç ara vermeden upper a geçmek istiyorum ama elemantary için ne kadar temel diyorlarsa upper içinde o kadar temel ve önemli diyorlar. ben xxx ing video eğitim setini netten indirdim. ama sadece gramer var.birde kitab da aldım. 500 sayfalık güzel bi gramer kitabı. ama bu upper ı evde tek başıma çalışarak halledebilir miyim? nasıl bi seviye bu upper..
yoksa kursa devam mı edeyim..
ne dersin?..
yanında bir de grammar kursuna gitseniz belki de temeliniz daha sağlıklı olacak..Cevabiniz icin cok tesekkur ederim...Benim gittigim kurs konusma kursu..Sadece speaking yapiyoruz..Grammar gostermiyorlar..KK da bi arkadas kurgusal sozluk paylasmis asllinda bende oylee bisey ariyordum..Kelimeleri bi kurgu kurarak ezbeliyorsun,onu caliscam bi sure ama bu seferde kurgular karismasinkafamçokkarıştı
gittigim kursdaki hoca ben sizi bebek olarak goruyorum diyor nasil bebekler konusmayi ogrenince anneleri onlara dilbilgisi ogretmiyor.Bebekler cevresini dinleyerek su ya bu diyor sizde dogruyu bulacaksiniz diyor:)Bakalim 2 yilda ogrenmeden tr ye donersem rezil olurum:sinifsinif: