Dil öğrenmek

morciceklidal

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
13 Haziran 2022
368
387
Kızlar üni 1. Sınıfa gidiyorum 23 yaşındayım epey boş zamanım var İngilizce öğrenmem şart ama sıfır motivasyon var bende ve aşırı başlangıç seviyeyim hello falan yani YouTube denedim, podcast’lar denedim ama istikrar sağlayamıyorum halk eğitimin kursları da çok verimsizdi bana biraz öneri verseniz? Aslında A1 evde kendim halledip sonrasında kursa gitmeyi düşünüyordum malum bütçe açısından ama kendimi zorlayıp direkt kursa mı başlasam bilemiyorum

Ben kursta daha ingilizce öğrenen duymadım
İngilizce konuşan dost edinin
Böyle bir program varmış
Seviyene göre oline arkadaş
Alt yazılı film izleyin kitap okuyun
İngilizce müzik dinleyin
Kursla da belki desteklerseniz daha iyi olur

Bilmem ki kurs deyince insan kesin öğrenilir gibi düşünüyor

Türk dizi/filmleri İngilizce altyazı ile izlemek faydalı oluyor ben bu şekilde pratik yapıyorum, denemek isterseniz.

Haricen, kardeşim 2 sene kursa gitti, öğretmeni İngilizdi. Şu an çok iyi bir yabancı dili var öğretmenin ingiliz olmasının çok faydası olduğunu düşünüyorum şahsen.

Bilmem ki kurs deyince insan kesin öğrenilir gibi düşünüyor
Yüksek lisans için dil şartı var heralde
Kuzenim iki yıl gitti kursa sınavı ite kaka geçti
Şimdi soruyorum hepsi unutuldu çünkü ezberdi diyor
Tabiki siz bilirsiniz genede ama dil öğrenmek kurslarla olmuyor
Kızım c seviyesinde ingilizce bilir
Filmlerden şarkılardan arkadaşları ile konuşarak öğrendi
Mühendislik öğrencisi
sorsanız ben dil bilmem babası bilir babası ile konuşur arada

Ben kurslarda hiçbir şey öğrenmedim. Okuldaki gramerin aynısını gösteriyor zaten o da unutuluyor.
En güzel öğrenme yöntemi pratik yapmak. Hazırlık okudunuz mu? Turizm olan bir yerdeyseniz otel gibi bir yerde çalışmanızı öneririm. A1 seviye zaten ilkokuldan beri gördüğümüz şeyler bunun üzerine konuşma için özel dersler alabilirsin online uygun varsa. Yada internetten yabancı arkadaş bul yazışmaya çalış.

Ya size faydası olur mu bilmiyorum ama insta da birini takip ediyordum eğlenerek İngilizce öğretiyor ve çok uygun fiyatlı 100 lira mı neydi 7000 bin mi ne öğrencisi vardı gerçi şimdi artmış olabilir o kadından ders alanlar cok memnun hemde aksanıyla konuşabiliyorlar size onu tavsiye ederim eğer ismini isterseniz instagram kullanmıyorum ama esimin instasindan bulup söze yazabilirim adını her yaştan öğrencisi var bazıları çocukları ve kendi yetiskinlerde ders alıyor

Öğrenci evin ve bir cekyatin varsa Couchsurfing ac, gelen turist senin koltuğunda konaklasin. Böyle böyle dile maruz kalırsın, hem arkadaşın da olur. Kendini zorladikca zamanla konuşmaya başlarsın.
Öğrenci evin yoksa da aynı sitenin hangout kısmını açıp gelen turistleri gezdirebilirsin. Ama mutlaka yaz, dil bilmediğini, kabul eden öyle etsin. Çünkü bazı insanlar sadece beraber şehri gezmeye eşlik eden birini isterken bazı insanlar uzun uzun konuşup ülke hakkında fikir edinecek birini arıyorlar. Kendine uyan birini bulursun.
Onun disinda dil dile değmeden öğrenilmez derler. Birileriyle flört edebilirsin.
Ben uzuun yıllar önce "i am go yesterday" modundaydim'. Sonra bir amerikaliya aşık oldum, bir anda dili öğrendim. Tabii aynı dönemde seyehat etmeye ve yabancı arkadaşlar edinmeye başladım..şimdi gramer mramer hak getire ama yine de iyi sayılırım iletişim kurma açısından. Derdimi her türlü anlatabilirim

Ne demişler ; dil dile değmeden dil öğrenilmezmis.
Yok mu okulunda yabancisindan yakışıklı bir çocuk..
Mis gibi..
Hem ticaret hem ziyaret olur..
Bu akşam da bana neler oluyorsa..

Hazirlik sınıfındayken hocalarimiz yabanciydi. Gunde 5 saat ders aliyorduk ve surekli konusuyoduk. Bence en iyi ogrenme yontemi speaking ve listening. Derste once ingilizce altyazili How I met your Mother izlemeye basladik, bi sure sonra altyazisiz halini izletti hocamiz. Cok faydali olmustu. Speaking icin ise yabancı arkadas edinmek gerekiyor, sinifinizda yok mu?

Ben kursta geliştirdim çünkü hocamızın anadili ingilizceydi ve sınıfta Türkçe konuşmak yasaktı. Hocayla ders dışında da kahveydi bilmem neydi içmeye gittiğimiz için ben onunla tam oturttum gibi. Siz de bu şekil eğitim veren bi kursa gidip bir de anadili İngilizce olan bir arkadaş bulursanız daha iyi olur. Ama diziler & filmler çok işe yarıyor ekstra

Evet takip etmek isterim size zahmet yazabilirseniz çok sevinirim

Hayır sınıfımda yok maalesef okulda da sadece bi dönem yüz yüze okuduk bu dönem online olunca pek tanışamadım kimseyle

Bahsettiğiniz siteyi ilk defa duyuyorum istanbulda epey turist gelir diye düşünüyorum süper fikirmiş siz daha önce kullandınız mı güvenebilir miyim acaba

Udemy sitesinde çok iyi ingilizce kursları var. Al bir defter kalem ve sözlük aç tablet veya TV de özel ders alır gibi izle.

Duolingo var, çok eğlenceli bir şekilde cümle kalıplarını öğretiyor.

Eva English minik konuşmalar şeklinde, sevebilirsin.

BBC English ve Lingualeo' da fena değil.

İlerleyen aşamalarda wordtest çok iyidir.

Bunları bir araştır. Bol bol Türkçe alt yazılı İngilizce çizgi film izle ve A1 seviye için hikaye kitapları al. En önemlisi Konuşman gerek.

Bahsettiğiniz siteyi ilk defa duyuyorum istanbulda epey turist gelir diye düşünüyorum süper fikirmiş siz daha önce kullandınız mı güvenebilir miyim acaba
Tabii ki yıllardır kullandım, evimi de açtım, insanların evinde de kaldım, birilerini de gezdirdim, gittiğim yerdeki insanlar beni de gezdirdi. On numara bir uygulama, harika dostluklar kurdum.
Ama şuna dikkat et, kişinin yorumlarını falan oku. Referanslı, fotolarda eli yüzü düzgün , açıklamalarda kendini güzel anlatmış insanlar seç. Onlardan zarar gelmez

Türkçe konuşularak izah edilerek yabancı dil öğrenilmez. Direk dile maruz kalmalısınız. Youtube'da izlemeye çalışıyorum yazdınız, dikkatiniz çabuk dağılıyor olabilir mi, yani ders sırasında sıkılıp başka şeylere bakıyor musunuz?

Kızmazsanız sormak istiyorum çok mu kapalı bir ortamda yetiştiniz? Yani 21 yaş biraz geç geldi bana. Sizin yaşlarınızda Couchsurfing, Erasmus vs bilmeyen genç yok gibi. Cambly programını inceleyin. İstediğiniz saatte İngilizce konuşan biriyle iletişime geçebiliyorsunuz. Çok araştırmadım fazla detayını bilmiyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…