Dil öğrenmek

Tabii ki yıllardır kullandım, evimi de açtım, insanların evinde de kaldım, birilerini de gezdirdim, gittiğim yerdeki insanlar beni de gezdirdi. On numara bir uygulama, harika dostluklar kurdum.
Ama şuna dikkat et, kişinin yorumlarını falan oku. Referanslı, fotolarda eli yüzü düzgün , açıklamalarda kendini güzel anlatmış insanlar seç. Onlardan zarar gelmez
Mutlaka bakacağım çok sağolun

Türkçe konuşularak izah edilerek yabancı dil öğrenilmez. Direk dile maruz kalmalısınız. Youtube'da izlemeye çalışıyorum yazdınız, dikkatiniz çabuk dağılıyor olabilir mi, yani ders sırasında sıkılıp başka şeylere bakıyor musunuz?

Kızmazsanız sormak istiyorum çok mu kapalı bir ortamda yetiştiniz? Yani 21 yaş biraz geç geldi bana. Sizin yaşlarınızda Couchsurfing, Erasmus vs bilmeyen genç yok gibi. Cambly programını inceleyin. İstediğiniz saatte İngilizce konuşan biriyle iletişime geçebiliyorsunuz. Çok araştırmadım fazla detayını bilmiyorum.
Yok kızmadım 23 yaş ve evet epey kapalı bir ortamda yetiştim :) Erasmus vs gibi imkanları biliyorum ama sınavı kazansam bile ailemin göndermeyeceği şeyler o yüzden kendi çabamla öğrenmem lazım

Ben kursta daha ingilizce öğrenen duymadım
İngilizce konuşan dost edinin
Böyle bir program varmış
Seviyene göre oline arkadaş
Alt yazılı film izleyin kitap okuyun
İngilizce müzik dinleyin
Kursla da belki desteklerseniz daha iyi olur
Olur mu hiç hiç. Gayet de öğrenen çok. Kurs var kurs var . Hatta öğretmen var öğretmen var. Isite öğretmeye değil, dil öğrenmenin doğru yöntem v aşamalarını gösterecek öğretmen olmalı. Çünkü dil ogretilmez, edinilir

Youtube da 4000 essential english words var ordan kelimeleri kağıda yazın telaffuz ederek. Sonraki gün yazmaya başlanamadan önce de yazdıklarınıza bi göze gezdirin. Kelime bilmeden dil bilgisinin anlamı yok.

Youtube videolari izleyin, altyazili diziler ve filmler oneririm. Gercek hocalarla birebir practice yapabileceginiz uygulamalar var onlarla da ilerleyin.
Ancaak, kacirdim mi bilmiyorum ama tam olarak dil ogrenme hedefiniz ya da sebebiniz nedir? Bunlari kendinizi ifade edeceginiz akicilikta iletisim kurmak istediginize dayanarak soyluyorum. Amaciniz akademik Ingilizce/sinava hazirlik vs ise durum degisir. Yasiniz itibariyle de hiz kazanmak ve farkli methodlar gerekir. Basaramam duygusuna asla kapilmayin, hedefinize odaklanin.☺️

Ben de şu videoyu bırakayım. Türk olarak neden cümle kurmakta zorlandığımızın sebebini anlatmış. Sebebini bilirseniz daha kolay yol alırsınız diye düşünüyorum

Bir de bir taktik olarak; Hem ingilizce konuşulan hem de ingilizce altyazısı olan dizi/filmler izleyerek telaffuzları daha iyi öğrenebilirsiniz. Böylece dinlediğinizi anlamanız kolaylaşır. Daha sonra altyazısıza geçersiniz. Konuşan insanların mimiklerini ayna karşısında taklit ederek siz de telaffuz çalışabilirsiniz.

X