• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Diksiyonumu nasıl düzeltebilirim?

Kendimi övmüş gibi olmayayım ama :KK53:bizim şubeye gelen herkes diksiyonunuz çok güzel diye iltifat eder. Küçüklüğümden beri okumaya çok meraklıyım, bu aralar sınavlardan okuyamasam da haftada 3 kitap okurum. En iyi yolu çok kitap okumak sanırım. Babam emekli olunca diksiyon kursuna gitmişti sıkıntıdan, şimdi de haber spikeri gibi konuşuyor:rolleyes:

Evet, gerçekten yakışıklı bir çocuk🤣Ama bence son zamanlarda biraz bozdu kendini. Ilk takip ettiğimde ciddi ve efendi birine benzetmiştim. Duruşunu severek takip ediyordum. Yorumlarda kaç kez evli olduğunu okudum. Fakat YouTube’da biraz ünlü olduktan sonra, sanki yaptığı şeyler kendini gösterme çabası ve hava atmak niyeti için yapılmaya başladı. Mesela sosyal medyasında “milletin ve ya kızların kendisine yazdığı övgüleri” paylaşmaya başladı. Canlı yayınlar yapıp komiklik yapmalar filan. Bazı ergenlerin sevdikleri “Youtuber”lerin hal tavrı geldi.Geçen yıl “Her hafta düzenli diksiyon dersleri paylaşacağım” yada “Her harf İçin tekerleme videosu yapacağım” diyip birkaç videodan sonra durumu boşladı. Söylediği videoların hiç devamı gelmedi. Aylar olmuş doğru düzgün video paylaşmıyor.

Biliyorum konu tam olarak Mennan’ın ne yaptığı değildi, ama bir süre takdir ederek kanalını izlediğim için yorum yapmak istedim.
Evli miymiş😢

Sizin diksiyonum bozuk demenizin temeli ne

Yani nesi bozuk harfler mi çıkmıyor nerede vurgu yapacağınız mı eksik

Cümlede nefes alma sıkıntınız mı var
Çok güzel sormuşsunuz. Bazen sözler tam anlaşılmıyor, bazı harfler iyi telaffüz etmiyorum. Galiba nefesimle de alakalı bir durum var. Düzgün zamanlamayla nefes alıp vermediğim için hızlı konuşup, nefesim yetmediğinde de son nefesime kadar konuşmaya devam ediyorum ve bu yüzden cümlenin virgülü noktası tam belli olmuyor.

Çok güzel sormuşsunuz. Bazen sözler tam anlaşılmıyor, bazı harfler iyi telaffüz etmiyorum. Galiba nefesimle de alakalı bir durum var. Düzgün zamanlamayla nefes alıp vermediğim için hızlı konuşup, nefesim yetmediğinde de son nefesime kadar konuşmaya devam ediyorum ve bu yüzden cümlenin virgülü noktası tam belli olmuyor.

Nete yazın nefes çalışması diye çıkar

Androidde vs de indirilen var

Nefesi alıyorsun içinde tutuyorsun sonra bir sürede bırakıyorsun

Yine söyleyemediğin harflerin içinde bolca geçtiği cümleleri okuyorsun vs vs

TRT radyo açıp dinleyin sonra bir Metini radyodakiler gibi konuşmaya çalışarak sesli okuyun en doğru sonuç alacağınız yol bu

Ben öyle okudum. Videolarında kızlar övgüler filan yürüyordu. Birkaç kişide “Adam evli” filan yazmıştı. Galiba parmağında yüzüğü varmış. Kendisine de soru cevap videosunda sormuşlardı, cevap vermemişti. Ama bence evli değil. Sosyal medyada pozlu fotoğraflar, altında atarlı cümleler, storyde kızların övgülerini filan paylaşması.

Aman zaten evli olsa nolur, evli olmasa nolur. Kendisine bir sürü kız yürüyor.Hiç üzülmeye değmez. Dünyada binlerce Mennan var🤣🤣🤣Dünyada yakışıklı diksiyonu düzgün olan tek erkek o değil yaaa.

Ben öyle okudum. Videolarında kızlar övgüler filan yürüyordu. Birkaç kişide “Adam evli” filan yazmıştı. Galiba parmağında yüzüğü varmış. Kendisine de soru cevap videosunda sormuşlardı, cevap vermemişti. Ama bence evli değil. Sosyal medyada pozlu fotoğraflar, altında atarlı cümleler, storyde kızların övgülerini filan paylaşması.

Aman zaten evli olsa nolur, evli olmasa nolur. Kendisine bir sürü kız yürüyor.Hiç üzülmeye değmez. Dünyada binlerce Mennan var🤣🤣🤣Dünyada yakışıklı diksiyonu düzgün olan tek erkek o değil yaaa.
🤣🤣Tabi ki değil ona mı kaldık😄
Evliyse gözümdeki imajı sarsılır çünkü ne yüzük, ne profilinde bir foto var. Dediğiniz gibi kızların yürümesinden de memnun. Tüm bunlar evli olmasına rağmen varsa otursun sıfır.

Diksiyonla ilgili bir sorunum yok , Mennan isimli arkadaşı bilmiyordum bu zamana dek.
Kız o ne güzel adam öyle 😂😂

Kendimi övmüş gibi olmayayım ama :KK53:bizim şubeye gelen herkes diksiyonunuz çok güzel diye iltifat eder. Küçüklüğümden beri okumaya çok meraklıyım, bu aralar sınavlardan okuyamasam da haftada 3 kitap okurum. En iyi yolu çok kitap okumak sanırım. Babam emekli olunca diksiyon kursuna gitmişti sıkıntıdan, şimdi de haber spikeri gibi konuşuyor:rolleyes:
Kitapları sesli mi ve ya sessiz mi okuyorsunuz?😍😍😍

🤣🤣Tabi ki değil ona mı kaldık😄
Evliyse gözümdeki imajı sarsılır çünkü ne yüzük, ne profilinde bir foto var. Dediğiniz gibi kızların yürümesinden de memnun. Tüm bunlar evli olmasına rağmen varsa otursun sıfır.
Kesinlikle! Ben açıkcası bu kadar kızın yürümesini saçma buluyorum. Sonra bazı erkekler kendilerini hint kumaşı zannediyor.Mütevazi ve efendi birine benzetmiştim. Şimdi bir hava ve kendini beğenmişlik gelmiş.

Yöresel şiveli konuşma alışkanlığınız varsa, zor değişiyor.

Mennan Şahin'in diksiyon tv diye bir kanalı var. Çok faydalı çok güzel videoları var. Bir bakın derim. Yakışıklı bir abimiz aynı zamanda, gözünüz gönlünüz açılır izlerken. Bir taşla iki kuş😄
Mennan Şahini mutlaka izleyin youtubeda. Bol bol sesli kitap okumayı önerebilirim, tekerleme çalışmaları telaffuz açısından çok faydalı. Çalışmalara başlamadan önce bir paragraf seslendirin ve bunu kaydedin, birkac ay sonra tekrar ayni paragrafı seslendirin ve ikisini karşılaştırin :) eger calismayi birakmazsaniz değişime inanamayacaksınız :)
Şu sıralar online eğitim gib bir şeyde olacak sanırım paylaşımında görmüştüm.

Yani yıllardır düzenli olarak sesli kitap mı okuyorsunuz? Ne kadar güzel bir alışkanlık❤Peki kitap okumanın, özellikle sesli kitap okumanın diksiyon dışında başka faydaları oldu mu?
hayır yanlış okudunuz, sessiz okuyorum:KK56: Ben diksiyon için okumadım açıkçası, küçükken annemle babam akşamları kitap okurdu, onlardan göre göre alışkanlık oldu. İlkokul öğretmenim de edebiyata çok düşkündü, o yüzden matematiğim zayıf mesela:KK53: Kendinizi daha iyi ifade etmeye, pratik zekaya, genel kültüre , strese, her şeye iyi geliyor..Görsel hafızam da çok iyidir mesela, sanırım onun da çok kitap okumakla ilgisi var, hızlı da okurum, atıyorum siz 5. satırı okurken ben 1 sayfayı bitirmiş oluyorum. Üniversite , Kpss gibi sınavlar da Türkçe sorularını hep full yaptım vs .

hayır yanlış okudunuz, sessiz okuyorum:KK56: Ben diksiyon için okumadım açıkçası, küçükken annemle babam akşamları kitap okurdu, onlardan göre göre alışkanlık oldu. İlkokul öğretmenim de edebiyata çok düşkündü, o yüzden matematiğim zayıf mesela:KK53: Kendinizi daha iyi ifade etmeye, pratik zekaya, genel kültüre , strese, her şeye iyi geliyor..Görsel hafızam da çok iyidir mesela, sanırım onun da çok kitap okumakla ilgisi var, hızlı da okurum, atıyorum siz 5. satırı okurken ben 1 sayfayı bitirmiş oluyorum. Üniversite , Kpss gibi sınavlar da Türkçe sorularını hep full yaptım vs .
Pardon, yanlış okudum. Genelde diksiyon İçin sesli okuma dendiği için sesli olduğundan emindim😃 Peki sessiz okuyunca nasıl diksiyonunuza etki etmiş?Sonuçta içinizden okuyorsunuz, kelime hazineniz ve ifade etme şeklinize fayda eder. Ama diksiyon, ses, telafuz ve ya vurgu’ya nasıl fayda sağlamış?

Pardon, yanlış okudum. Genelde diksiyon İçin sesli okuma dendiği için sesli olduğundan emindim😃 Peki sessiz okuyunca nasıl diksiyonunuza etki etmiş?Sonuçta içinizden okuyorsunuz, kelime hazineniz ve ifade etme şeklinize fayda eder. Ama diksiyon, ses, telafuz ve ya vurgu’ya nasıl fayda sağlamış?
Telaffuz için sesli okumaya gerek yok ki , kitap okurken orada kelimelerin doğru yazılışını da öğrenmiş oluyoruz zaten. Doğru yazılışla da daha akıcı ve düzgün konuşuyoruz. O zamanlar radyo ve televizyonlar da daha düzgün Türkçe konuşanlarla doluydu tabii şimdi ki gibi değildi. Küçükken tekerlemelere de çok meraklıydım mesela, bunun da etkisi olmuş olabilir. Hatta bir ara tersten konuşuyordum akıcı şekilde , ne gerek varsa :KK53:

Back
X