• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Diksiyonumu nasıl düzeltebilirim?

_Sabiha

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
17 Temmuz 2014
957
694
133
Diğer
Telaffuzum ve vurgulamam iyi değil.Sesimi beğeniyorum, konuşmakta ve konu bulmakta iyiyim. Fakat işte sorunum diksiyonum.

Diksiyonu güzel insanlara soruyorum. Tavsiyeleriniz var mı? Benim gibi diksiyonunda sorun olan, sonradan düzelten var mı? Diksiyon nasıl düzeltilir?

Evet ama pandemi olduğundan kurs işi biraz zor.Evde olduğum zaman yapabileceğim daha pratik yöntemler arıyorum.
İnternet deniz derya baktınız mı bunun için videolar var.. Muhakkak işinize yarayacak birşeyler bulursunuz 🌻

Ben de baya hızlı konuşuyorum. Ama zaten söylenmiş, internette illaki bir seyler bulabilirsin

Ay aklima ne geldi bazi insanlar tıslıyor konusurken buna dikkat et derim kuzum eski.bir arkadasim da tıslardi gerci o dogal ortamina uyum.acisindanmis yılan.gibi sinsi bir karakter kendisi e benimde yilancam yok anlasamadik :KK45:

Ay aklima ne geldi bazi insanlar tıslıyor konusurken buna dikkat et derim kuzum eski.bir arkadasim da tıslardi gerci o dogal ortamina uyum.acisindanmis yılan.gibi sinsi bir karakter kendisi e benimde yilancam yok anlasamadik :KK45:
Nasıl yani? Konuşurken “tısss” diye bir ses mi çıkarıyordu?🤣🤣🤣

Telaffuzum ve vurgulamam iyi değil.Sesimi beğeniyorum, konuşmakta ve konu bulmakta iyiyim. Fakat işte sorunum diksiyonum.

Diksiyonu güzel insanlara soruyorum. Tavsiyeleriniz var mı? Benim gibi diksiyonunda sorun olan, sonradan düzelten var mı? Diksiyon nasıl düzeltilir?
Canım kurslar var ama şu dönemde açık var mıdır bilmiyorum varsa da gitmemem taraftarıyım.. Onun yerine çok güzel videolar var youtubede oralardan video izleyip uygulayabilirsin🤗

İstanbul işletme enstitüsünde eğitimi vardı diye hatırlıyorum.

Mennan Şahini mutlaka izleyin youtubeda. Bol bol sesli kitap okumayı önerebilirim, tekerleme çalışmaları telaffuz açısından çok faydalı. Çalışmalara başlamadan önce bir paragraf seslendirin ve bunu kaydedin, birkac ay sonra tekrar ayni paragrafı seslendirin ve ikisini karşılaştırin :) eger calismayi birakmazsaniz değişime inanamayacaksınız :)

Acaba bu konuda tecrübesi olan yok mu? “Şunları yaptım diksiyonum güzelleşti” diyen var mı?

Mennan Şahini mutlaka izleyin youtubeda. Bol bol sesli kitap okumayı önerebilirim, tekerleme çalışmaları telaffuz açısından çok faydalı. Çalışmalara başlamadan önce bir paragraf seslendirin ve bunu kaydedin, birkac ay sonra tekrar ayni paragrafı seslendirin ve ikisini karşılaştırin :) eger calismayi birakmazsaniz değişime inanamayacaksınız :)
Evet Mennan’ı biliyorum. Gerçekten kanalı çok faydalı. Bir ara sesimi kaydettim, güya düzenli yapacaktım. Sonra iş falan derken boşverdim.Belki bazıları tecrübelerini paylaşır, motive olurum diye sordum.

Acaba bu konuda tecrübesi olan yok mu? “Şunları yaptım diksiyonum güzelleşti” diyen var mı?

Sizin diksiyonum bozuk demenizin temeli ne

Yani nesi bozuk harfler mi çıkmıyor nerede vurgu yapacağınız mı eksik

Cümlede nefes alma sıkıntınız mı var

Mennan Şahin'in diksiyon tv diye bir kanalı var. Çok faydalı çok güzel videoları var. Bir bakın derim. Yakışıklı bir abimiz aynı zamanda, gözünüz gönlünüz açılır izlerken. Bir taşla iki kuş😄
Evet, gerçekten yakışıklı bir çocuk🤣Ama bence son zamanlarda biraz bozdu kendini. Ilk takip ettiğimde ciddi ve efendi birine benzetmiştim. Duruşunu severek takip ediyordum. Yorumlarda kaç kez evli olduğunu okudum. Fakat YouTube’da biraz ünlü olduktan sonra, sanki yaptığı şeyler kendini gösterme çabası ve hava atmak niyeti için yapılmaya başladı. Mesela sosyal medyasında “milletin ve ya kızların kendisine yazdığı övgüleri” paylaşmaya başladı. Canlı yayınlar yapıp komiklik yapmalar filan. Bazı ergenlerin sevdikleri “Youtuber”lerin hal tavrı geldi.Geçen yıl “Her hafta düzenli diksiyon dersleri paylaşacağım” yada “Her harf İçin tekerleme videosu yapacağım” diyip birkaç videodan sonra durumu boşladı. Söylediği videoların hiç devamı gelmedi. Aylar olmuş doğru düzgün video paylaşmıyor.

Biliyorum konu tam olarak Mennan’ın ne yaptığı değildi, ama bir süre takdir ederek kanalını izlediğim için yorum yapmak istedim.

Back
X