• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Diksiyon nasıl kazanabilirim

Konstantinopolis1985

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
23 Ekim 2017
211
250
18
Merhabalar hanımlar olaylı geçen bir kaç günden sonra bugün uzun uzun düşündüm kendimi değiştirmem lazım yani şöyle anlatayım burda konuları okuyorum herkes o kadar güzel cümleler yazıyorlar ki eğitimli oldukları her hallerinden belli sanki çoğunuzun ben bunu nasıl başarırim sanırım ise bu kısımdan başlamak lazım neler yapabilirim internetten araştırdım bunun için kurslar varmış ama şuan buna imkanım yok bana tavsiye verirmisiniz

Ücretsiz beden dili ve diksiyon eğitimi veren halk eğitim merkezlerini ya da gönüllü oluşumları araştırdınız mı? Ben İzmir'de yaşıyorum, Serüven Kültür Evi'nin buradaki kolunda bu eğitim var. İstanbul'da da yanılmıyorsam iki ayrı yakada iki ayrı kolunun olması lazım. Belki orada da diksiyon kursu veriliyordur, biraz daha bakın internetten. Aslında diksiyon eğitimi sizin fonetiğinizi düzeltir. Yani size faydası kelimeleri doğru telaffuz etmek olur, kelime dağarcığınızı genişletmez bu eğitim. Onun için önerim bulunduğunuz semtteki bir devlet kütüphanesine kaydolmanız. Haftada bir gidip hoşunuza gidecek kitaplar alın. Anlamını bilmediğiniz eski Türkçe kelimelerin ya da terimlerin altını çizip anlamlarını öğrenin. Bu hem kelime haznenizi geliştirir, hem okuya okuya zamanla imla hatanız azalır. Kendi kendinize bir konu bulup kompozisyon yazabilir ve Türkçesine güvendiğiniz birinden ara ara hatalarınızı göstermesini isteyebilirsiniz imlanızın gelişmesi için. Kompozisyon zor gelirse okuduğunuz kitapların özetini de yazabilirsiniz. Yeni öğrendiğiniz kelimeleri yazılarınızda kullanmaya çalışın. Umarım yardımcı olur, iyi geceler.

Kitaplarla aranız nasıl?
Ben bol bol edebi makale okumanızı, örnek cümle yapısı görmenizi tavsiye ederim.
Okumak çok önemli, okudukça yazar, okudukça güzel konuşursunuz.
Edebiyat tarihinde mektuplasmalar mevcut, günümüzde kitap haline getirilmiş olarak satılıyorlar. Bunları temin edebilirsiniz.

Ücretsiz beden dili ve diksiyon eğitimi veren halk eğitim merkezlerini ya da gönüllü oluşumları araştırdınız mı? Ben İzmir'de yaşıyorum, Serüven Kültür Evi'nin buradaki kolunda bu eğitim var. İstanbul'da da yanılmıyorsam iki ayrı yakada iki ayrı kolunun olması lazım. Belki orada da diksiyon kursu veriliyordur, biraz daha bakın internetten. Aslında diksiyon eğitimi sizin fonetiğinizi düzeltir. Yani size faydası kelimeleri doğru telaffuz etmek olur, kelime dağarcığınızı genişletmez bu eğitim. Onun için önerim bulunduğunuz semtteki bir devlet kütüphanesine kaydolmanız. Haftada bir gidip hoşunuza gidecek kitaplar alın. Anlamını bilmediğiniz eski Türkçe kelimelerin ya da terimlerin altını çizip anlamlarını öğrenin. Bu hem kelime haznenizi geliştirir, hem okuya okuya zamanla imla hatanız azalır. Kendi kendinize bir konu bulup kompozisyon yazabilir ve Türkçesine güvendiğiniz birinden ara ara hatalarınızı göstermesini isteyebilirsiniz imlanızın gelişmesi için. Kompozisyon zor gelirse okuduğunuz kitapların özetini de yazabilirsiniz. Yeni öğrendiğiniz kelimeleri yazılarınızda kullanmaya çalışın. Umarım yardımcı olur, iyi geceler.
çok teşekkür ederim geçen gün bir dilekçe yazmam gerekti yazdım ama okul müdürü bana bağırdı hayatında hiç mi kalem almadın eline filan dedi birde bu günlerde aile ilişkilerine fazla takildigimi düşünüyorum gereksiz kavgalara giriyorum eşimin ailesiyle en azından dedim kendi kendime biseyler ugrasirsam bu tür şeylere daha az katilirim hemde sizler gibi olabilirim

çok teşekkür ederim geçen gün bir dilekçe yazmam gerekti yazdım ama okul müdürü bana bağırdı hayatında hiç mi kalem almadın eline filan dedi birde bu günlerde aile ilişkilerine fazla takildigimi düşünüyorum gereksiz kavgalara giriyorum eşimin ailesiyle en azından dedim kendi kendime biseyler ugrasirsam bu tür şeylere daha az katilirim hemde sizler gibi olabilirim

Diğer konularınıza da baktım. Sahte profil olduğunuzu düşünmüşler. Olabilir de olmayabilir de. Sanırım hayatınızda çok acı var diye insanlar inanmak istemiyor. Başınızdan geçenler üzücü ama kendinizi geliştirmek istemeniz bence çok güzel. Akşam lisesine gidiyormuşsunuz. Kimseyi dinlemeyin, polemiklerle zamanınızı öldürmeyin bence hanım efendi.İnternet doğru kullandığınızda derya deniz, gerçekten her şey var. Elinizde okul kitaplarınız vardır diye tahmin ediyorum. Youtube'tan ders anlatım videoları izleyip bol bol ders çalışmanızı öneririm. Liseniz bittiğinde sınava girip açıköğretimden üniversite okuyabilirsiniz. Bundan bir kaç sene sonra hastalığını yenmiş, üniversite mezunu genç bir kadın olma potansiyeliniz var, ucunu bırakmayın hayatın hayhuyuna kapılıp. Kendi parasını kazanan, sağlıklı, mutlu, eğitimli bir kadın olarak hayatta dimdik durabilirsiniz. Şimdi de hak değil, ama o saatten sonra da kimse size ''hayvan'' diyemez.

İsmek kursları var her mahallede artık yazıl birine kafan dağılır. Mesane kanseriymişsin Allah şifalar versin babamda mesane kanseri 3 ayda bir operasyon oluyordu şimdi 6 aya çıktı inşallah yener kurtulursun

İsmek kursları var her mahallede artık yazıl birine kafan dağılır. Mesane kanseriymişsin Allah şifalar versin babamda mesane kanseri 3 ayda bir operasyon oluyordu şimdi 6 aya çıktı inşallah yener kurtulursun
Rabbim babanızın da şifasını versin inşallah aynen bende her 3 ayda bir oluyorum ya kusura bakmazsaniz sormam gerekenler var babaniz operasyondan sonra ne kadar zamanda normal hayatına dönüyor ben en sonuncu ameliyatı 3 hafta önce oldum ama halen kanamam devam ediyor yine başa döndüm altına kacirmalarim başladı tekrar beze sarıldım acaba siz hangi doktora gidiyorsunuz

Tanidigim tanimadigim o kadar cok insan bana diksiyonumun güzel oldugunu söyledi ki..hatta biri bana filmleri seslendirmeyi dusunmezmisin diye sormustu o zaman yas 17:) hic diksiyon egitimim olmadi. Bende bazi hanimlarin yazma seklini cok begeniyorum ama telefondan girdigim icin iki kucuk cocukla anca bu kadar oluyor:)

Bence kitap okumakla baslayin. Kendinize bir liste belirleyin instagramda takip edebileceginiz hesaplarda var. Okudukca ufkunuz genisleyecektir. Ve sesli okuyun harfleri guzel cikarmaya calisin.

Merhabalar hanımlar olaylı geçen bir kaç günden sonra bugün uzun uzun düşündüm kendimi değiştirmem lazım yani şöyle anlatayım burda konuları okuyorum herkes o kadar güzel cümleler yazıyorlar ki eğitimli oldukları her hallerinden belli sanki çoğunuzun ben bunu nasıl başarırim sanırım ise bu kısımdan başlamak lazım neler yapabilirim internetten araştırdım bunun için kurslar varmış ama şuan buna imkanım yok bana tavsiye verirmisiniz
Kitap okumanızı tavsiye ederim.
Başka bir şeye ihtiyacınız yok bana göre.
Okudukça değiştiğinizi göreceksiniz.
Romanlar, hikayeler, klasikler ve şiir kitapları okuyun...

Tanidigim tanimadigim o kadar cok insan bana diksiyonumun güzel oldugunu söyledi ki..hatta biri bana filmleri seslendirmeyi dusunmezmisin diye sormustu o zaman yas 17:) hic diksiyon egitimim olmadi. Bende bazi hanimlarin yazma seklini cok begeniyorum ama telefondan girdigim icin iki kucuk cocukla anca bu kadar oluyor:)

Bence kitap okumakla baslayin. Kendinize bir liste belirleyin instagramda takip edebileceginiz hesaplarda var. Okudukca ufkunuz genisleyecektir. Ve sesli okuyun harfleri guzel cikarmaya calisin.
Instagram acmistim kendime ama kullanmayı beceremedim birde şu en büyük sorunum iç Anadolu şivesini bir turlu birakamayorum en azından sivesiz konuşsam o bile mutluluk valla

Okul müdürü de insan olamamış hakikaten.

Bir meşgalesi olmayan insanlar birbirine sarıyor. Görümce kaynana elti kavgası derken ömür tükeniyor
O yüzden bunlardan uzaklaşın
Hem sağlığınıza zarar hem zamanınıza üzüldüğünüze yazık

Kitaplar:KK200:
Okumak, Okumak; okumak :KK68:
Diksiyonunuz düzelir. Kelime dağarcığınız genişler, Kurduğunuz cümleler size kitap okuyorum dedirtir adeta.
Hayata bakışınız bile değişir.
Hoşunuza giden herşeyi okuyun , okumak güzeldir :kahve:

trt kanalinin eski programlari youtube’da var, firsat buldukca onlari izleyin. gunluk kadin programi vs. izlemeyin kullandiklari kelime sayisi ve diksiyonlari vasat otesi.

bulundugunuz yerde halk kutuphanesi varsa cekinmeyin gidin ve uye olun. arama motoruna ‘dunya klasikleri’ yazin mesela, kutuphanede listedeki kitaplardan hangisi varsa alin ve bitirmeye calisin.

her gun bir 10 dakika ayirin kendinize, bir kursun kalem alip dislerinizin arasina koyup isirin ve yuksek sesle herhangi bir kitaptan sayfa secip okuyun. sonra kalemsiz yine yuksek sesle okuyun ve telefonunuza sesinizi kayit edin, ardindan kayidi dinleyin.

internette tekerlemeler mevcut, takilmadan soyleyene kadar deneyin.

ne guzel eksikliginizi fark etmissiniz, en zoru insanin kendisine durust olmasidir. bu cok buyuk bir adim. pes etmeyin.

Rabbim babanızın da şifasını versin inşallah aynen bende her 3 ayda bir oluyorum ya kusura bakmazsaniz sormam gerekenler var babaniz operasyondan sonra ne kadar zamanda normal hayatına dönüyor ben en sonuncu ameliyatı 3 hafta önce oldum ama halen kanamam devam ediyor yine başa döndüm altına kacirmalarim başladı tekrar beze sarıldım acaba siz hangi doktora gidiyorsunuz
O kanama normal mesane duvarını kazıyorlar babamında kanamaları var Bakırköy'e sadi konuk üroloji ismail Evren e tedavi oluyor yakınsan tavsiye ederim. Mesane duvarı 7 katmış her kazıma da inceliyor ve kanserli hücre temizleniyor ama malesef bünye tekrar kanserli hücreyi ürettiği için 3 ayda operasyon oluyorsunuz. Ne zaman durursa 6 ay ondan sonra da 1 sene de operasyon aralıkları olacak. Babamın 6 aya çıkmıştı birden tekrar kanama başladı operasyona alındı zarı inceldiği için artık mesaneyi çıkarıp yerine torba takacaklar.

Dili güzel konuşmak o dili öğrenmekle başlar.
Sadece konuşmak değil elbette yazabilmek ve okuyabilmek.
Bol bol kitap okuyun ama kelimelere dikkat ederek. Güzel bir ses tonu ile konulsanız dahi herkes yerine herkez şemsiye yerine şemşiye dediğiniz an büyü bozulur.
Bulunduğunuz ilde halk eğitim kursları varsa onlara göz atın belki sunuculuk eğitimi veren yerler vardır.
Ek olarak yazarken bile kelime yutmamaya özen gösterin.
Gelcez gidcez yerine geleceğiz gideceğiz şeklinde yazmaya gayret edin.
Şive sıkıntı gırtlak da öyle. Baika bir ilde yaşarsanız bunu bırakmanız kolaylaşır ancak şiveli konuşan insanların yanında şiveyi bırakmak zor olur.

ben egitim almadim hic mesela normal evde nasil istersem oylekonusurum evlenmeden once calisirdim is yerlerine basvuruya gittigimde mulakata girerdim bana diksiyon dersimi aldin derlerdi

Ben sadece nette beden dilini aradtirdim geri kalan icimdengeldigi gibi yaparim beden diline uydurursa. Konusmani o zaman diksiyonda duzeliyo once beden dili ardindan,diksiYon bence.=)

Instagram acmistim kendime ama kullanmayı beceremedim birde şu en büyük sorunum iç Anadolu şivesini bir turlu birakamayorum en azından sivesiz konuşsam o bile mutluluk valla
İlahi siz. Arada kullanıverin ne olacak. Size şöyle bir örnek vereyim. İç Anadoluluyum ben de. Kendim şiveli konuşmam ama büyüklerimizden duyarız hep. Bir gün Osmanlıca dersinde değişik bir kelimenin anlamını sordu hoca. Hemen cevapladım çünkü annem çok kullanıyor bu kelimeyi. Ve bunun gibi durum birkaç kez yaşandı. Sınıfta havam oldu.

Demem o ki eski kelimeleri bilmek bence çok hoş bir duygu. Bir arkadaşın dediği gibi anlamını bilmediğiniz kelimeleri o an öğrenin ki unutmayın
:KK16:

Eski konularınızı bilmiyorum ama kararınız için tebrikler. Bu arada geçmiş olsun

Back
X