dikkat eksikliği bıktım artık

Allah kolaylık versin onada ben hala sürünüyorum.tek tavsiyem var yaşı kaç bilmiyorum ama mümkünse üniversite ve lisede yatkın olduğu alanı ve bölümü seçsin en azından daha az çalışarak yapabilir.ben kendime aykırı zor bir bölüm seçtim lisedede aynısını yapmıştım ama orda çalışmadan başarılı olmak beni yanılttı.üniversiteye girince anladım şimdi okulun biteceğinden şüphem var.çalışmadan mühendislik okunmuyor zekada bir yere kadarmış:KK43:

banada aynı şekilde tanı konuldu şuan bende 20li yaşlardayım ve okula ara verdim gibi bir şey çünkü mümkün değil çalışamıyorum yada ders dinleyemiyorum.eskiden bu derece değildi zaten olsaydı asla liseyi bile bitiremezdim.son iki yılda semptomlarda aşırı bir artış oldu bende.doktor ilaçları düzenli kullanmadığın için dedi.bende tekrar başladım ama nolur bilmiyorum.sanki pek faydasınıda görmedim.bende kolay bir bölüme geçmeyi düşünüyorum.severek girdiğim bölümden soğudum resmen.okulu bitirsem yeterdi bana zamanlama çok kötü oldu:KK14:ömür boyu sürmesede etkileri bir ömür sürüyor kendime güvenimi kaybettim artık:KK61:

her zaman mı vardı peki yoksa yeni mi ortaya çıktı?neden doktora gitmediniz?

Ben birde işitme engelliyim,çocukluğumda çok iyi bir eğitim aldım konuşma ve iletişim kurabilme vs vs.. Bu zamana kadar ciddiye almadım bunun için doktaramı gidilirmiymiş deyip es geçtim .. 1-2sene önce erkek arkadaşım söyleyince bende düşünmeye başladım ona sordum nasıl üstesinden gelebilirim bunun demiştim, sana yardımcı olacağım dedi,ben tabi kabul ettim belki bir faydası olur diye şarkıları dikkatli bir şekilde dinlememi söyledi ama dikkat edemiyordum aklım çok karışıyordu bazı sözleri yakalasamda bile..

şu okuduklarıma inanamıyorum normalde bdv yi çooook uzun süredir ara ara bakıyodum bu konu enteresan geldi bana bi bakim dedim. ama ama ama dedim bu okuduklarım bu sorunların hepsi bende var....

ben son iki aydır alzheimer olduğumu bile düşünüyodum. Hayatım boyunca genelde sakardım genelde de kendimi biraz şaşkın bulurum:)
bu dikkat eksikliği bende bazı konularda gerçekten tavan yapmış durumda hayatım boyunca hiç ilaç kullanmadım. Ama o kadar sakarım ve konsantrasyonum bozuk ki çayı yemeği sürekli ocakta unutum , kişilerin ismini hatırlayamam , adres kesinlikle ama kesinlikle bulamam ancak dört bes kere gündüz gitmem lazım. sayısal bölüm mezunuyum problemler vs herşeyi yaparım ama toplama işlerim genelde hatalıdır :) bişeye başlarım hevesim o kadar çabuk geçerki , faturalar falan hep unuturum özel günleri genelde unuturum, biriyle konuşurken kafamda milyon tane şey dolanır o konuya odaklananmam

tek odaklanabildiğim şey kitap okumak saatlerce okuyabilirim..... hızlı konuşurum.... kelime hatası yaparım ama ben şimdiye kadar bunların sakarlıktan falan oldugunu düşünüyodum.... bugün yaptıgım şeyleri kısaca sölim sadece bugün..... en az 2 kişinin ismini hatırlayamadım, elime kolonya sürdüm kurusun diye yukardan aşağı hareket ettirirken kolonya gözüme sıçradı gözüm yandı dengemi kaybettim kafamı kapıya çarptım , iş yterinde bi kaç işlemihatalı yaptım vs.. vs.. bu benim her günkü hayatım normal şeyler yani...... okulumu bitirdim şükür , evlendim ve bi evin sorumlulugunu alınca daha da zor oluyo sakarlık ama bendede bu hastalık var galiba ....

Herkesin tanısı farklı demek ki.Anaokulunda öğretmen annemi çağırıp bu çocuk hiçbir aktivite yapmıyor boya yapmıyor lego ile oynamıyor uyarısyla başladı serüvenim.Pedegod yönelimi ile kayak sporuna başladım.Kısa sürede dikkat toplayıcı bir spor.Yatkınlığım varmış,milli sporcu oldum.Hiç hiperaktivitem olmadı.Fakat babam hiperaktiftir.
Amcam Ankarada'ki Gata'nın başhekimi ayrıca endokrinolog.Onun yönlendirmesiyle mr çektirdim.O vesile ile tanı konulmuş oldu,ama sorun kesin bir tedavisi olmamasıydı.Çünkü dediğim gibi beyinin üretmesi gerekn salgı üretilmiyor.Dürtüsellilik ve hiperaktivitem yok.Dediğim gibi herkesin tanısı farklı.Üniversite ye kadar ilaç kullanmadım ama hep kendimi zorladım.Film izlemek benim için işkence iken film dersi aldım,Birşeyler okumak zor iken edebiyat metin dersleri aldım.Yani kendimi zorladım ama daha kötü oldum gibi ilaç almaya başladım okulu bitirmek için.Amcamdan gizliydi.Çünkü ilaçların içinde Amfetamin var araştırırsanız hepsinin içinde olduğunu görürsünüz.Ve inanin depresyona girdim,sigara ya da uyuşturucu bağımlısı gibi ilacın etkisi geçmeye başlayınca sinirlerin bozuluyor.Bir tane daha hap alıyorsun ama bu da seni girdaba sürüklüyor.Aman herneyse cok uzattım.

Okul bittiklen sonra hiç kullanmadım,çünkü hayatboyu kullanmak istemiyorum.Sizde cocuğunuza hele hele ilkokula giden miniklere amfetamin vermeyin.Olduğu gibi kabul edin.Kimse profesör olmak durumunda değil.

arkadaşlar o kadar bıktımki bu illetden Allah kimselere vermesin tabiki bundan kat kat kötü rahatsızlıklar var ama inanın buda tedavisi olmayan ömür boyu insanı kısıtlayan bir illet ilacı var ama öyle çok yan etkisi var ki kullansan bir dert kullanmasan ayrı bir dert ben mühendislik okuyorum ama bölüm değiştirmek için tekrar sınava hazırlanıyorum 3.girişim olacak ygs için çok stresliyim normalde stresli bir insan değilim zaten bölümümde okulumda iyi kazanamazsam boşta kalırım stresi yok yani geneldede rahat biriyim kafaya çok takmam bir şeyleri 2 haftadır concerta kullanıyorum ve bende yan etki olarak anksiyete yaptığını düşünüyorum açıkcası birden bire kalp çarpıntısı iç sıkıntısı gereksiz endişeler ya yapamazsam o ne der bu ne der diye düşünmeye başlıyorum sınavda hiç bir şey yetişmeyecek hiç bir şey yapamayacağım tarzı şeyler düşünüyorum yada geri dönünce bölümüde bitiremessem okuldan atılırsam vs vs yani çok uç noktada olumsuz şeyler düşünüyorum:KK50:şimdi benim dikkat eksikliğim var orta sonda teşhis edildi ilaçları sadece sınav senelerimde kullandım bu yılda sınava gireceğim için başladım tekrar ilaç sayesinde 7-8 saat derse odaklanabiliyorum ama sonrasında kafada bir bulanıklık insanda bir tükenmişlik hissi yapıyor.napcağımı şaşırdım ilacı almasam çalışamıyorum alsam aşırı stres yapıyor.var mı benim gibi olan yada tanıdığı akrabası vs olan dertleşelim:KK14:artık şu sınav bitince antidepresan mı başlarım ne yaparım bilmiyorum bu yaşata bu kadar sıkıntıdan bıktım bende yaşıtlarım gibi olmak istiyorum:KK43:
Amerikada dikkat eksikliği ilaçları yasaklanmış .Buna neden olsn durumları ortadan kaldırın.Tv ,tel vs bildiğim bu kadar .Küçük çocuklara ver kullansın yazık.

Back
X