- 30 Nisan 2008
- 45.779
- 24.642
Öğrenme guclugu baska bı sey degıl mı ama dısleksı gıbı ?@blue_ismyheart birkez gittik o zamanda zaten zeka testi yapmıştı psikaytrist özgül öğrenme güçlüğü dedi ama o zaman'dan bu zamana 2 sene oldu
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
Öğrenme guclugu baska bı sey degıl mı ama dısleksı gıbı ?@blue_ismyheart birkez gittik o zamanda zaten zeka testi yapmıştı psikaytrist özgül öğrenme güçlüğü dedi ama o zaman'dan bu zamana 2 sene oldu
Teşekkür ederim canım
Benim oğlumun okumasında bıraz sıkıntı var, seslı okumak hıc ıstemıyor veya benımle okumak hıc ıstemıyor dıyebılırım . Oda harf eksıltıp veya fazladan ekleyebılıyor duruma baglı. Ancak ben bunu da 8 yas kıtapları okuduguna baglamak ıstıyorum fakat bazen problem cozerken soruyuda okumadan ısık hızıyla gecıtıgnı fark ettıgım cok oluyor. Bahsetmıstım ens on yapılan sınavdan matematıkten 1 yanlısı vardı oda soyle bı soruydu mesela?
Aşağıdakilerin hangisi cute'n ilgi alanlarından biri olarak söylenemez :)
söylenemezi gördümü hayıır bu tarz bır soruydu .
Bazen bende dıkkat dagnıklıgı oldugunu dusunuyorum ama bazende hıcte oyle olmadıgını sanıyorum.
dun okula gıtmedı cok hastaydı hastanede yattık daha snra eve gelınce öğretmeni geri kalmaması için ödevini göndermiş eve. Onluk bozarak cıkartma ıslemı bır kere anlattım cozumlemesıyle beraber yanı 45 4 onluk 5 bırlık 3 onluk 15 bırlık gıbı . gerısını kendı tamamladı, hıc ogrenmemesıne ragmen 2 basamaklı en buyuk dogal sayı kactır, en kucugu kactır gıbı sorulara dusunerek cevap verıyor. Rıtmık saymaları yazın ogretmıstım ben ezber yaptırmaya calıstım ancak o duraksadıgı yerlerde uzerıne saymayı kavramıstı hıc anlatmama ragmen.
Cozemıyorum ama kendımde hata buldugum seylerde var . Bızım her aksam 15 dk okuma saatımız var 2-3 gun yapıyoruz sonra hobba bısı cıkıyor 2-3 gu n yapmıyoruz buda bır sonrakı okuma saatını neredese yarısını dırenmeyle gecırıyor. buarada ben okumasını takıp etmıyorum bende o sırada kendı kıtabımı okumaya calısıyorum sessız ama onun sesslı okumasını ıstıyorum. Yanı bızdede duzen yok anlıcan.
Buarada okul ılk acıldıgında 1 dk 28 kelıme okuyordu , sonra 30 cıktı sonra en son olctugumde 50 kelıme okudu .
10 yaşında oğlum suan 5. Sinif a başladı bu sene 1. Sınıftan beri uğraşıyorum öncesi de sikintiliydi konuşması 4 yaşı buldu sonrada akıcı yerli yerinde kelimeler cümleler olmadi genelde kelimeler'deki harfler eksik cogunluklada harfi tam cikaramama sınırlı aşırı hareketli 1 yıl anasinifina gitti malesef daha önce veremedim o dönemde o etkinlikler yapılması boyama kesme birleştirme çizgiler hep yamuk boyalar hep taşmış ve karalama şeklindeydi öyle böyle bitirdik
1.Sinif ta akıcı ve net konuşamadığı için sorunlar yaşadık yazı yazmak işkenceydi hala da öyle yazisi çirkin ve eksiklikler vardı suanda öyle ama daha az düzen yok ne defterlerde ne de kitaplarda hepsi hırpalanmış yazılar malesef el yazısı olduğu için karalama gibi
Arkadaslariyla mutlu mesut artık onu anlıyorlar ama bizle soru sorsan cevap vermez verdiği cevaplar genelde tek kelimelik anlamaya çalışır daha bir sinir olursun 3.sınıfın ortasından 4. Sınıfın ortasına kadar malesef ilaç kullandık dikkat için o dönem sınırlı mutsuz bir çocuktu dayanamadim zaten zayıf çelimsiz iyice istahsiz olunca bıraktık
4. Sınıfta dersleri iyiydi yazililarda fena değildi okulu takdirle bitirdi...bu sene sinavlarda iyi değil çok kötü berbat diyemem ama iyide değil evde baba ilgileniyor dersleriyle sınavlara çalıştırıyor sınavlarda ufak hatalar yapıyor mesela matematik toplama yaparken bir bakmissin çıkarmış ya da kafadan cozmeye çalışıyor zaman kaybediyor veya çirkin yazmış rakamları altalta getirememiş karıştırmış bunun gibi....
Aslında okuma alışkanlığı yok eksiğimizi biliyoruz ama okumak istemiyor soruları bile uzunsa okumadigindan şüpheliyim keza özel türkçe dersine gidiyor Hoca da öyle soyledi okumuyor...şimdi internette bir yayıncılık var dikkat ve okuma güçlendirmek için kullanan oldu mu sizin fikirleriniz neler ya da bu sorunları yasayaniz nasıl astiniz düzeldimi ya da yaş ilerledikçe daha bir oturdu mu?
Tarihsel bişeyler okumak istiyor, bızım evde egenın odası bır duvarı kıtaplık hepsı kendıne aıt seyler,hepsını ben okudum bazılarını o okudu bazılarını henuz okumadı. Mesela levent serısını cok merak ederek okudu ama en son aldıgı kıtap Büyük ataturkten kucuk hıkayeler . Olmadı tabı okuyamadı cunku bolca ıngılızce kelımeler ısımler var ıcınde.İşlem, matematiksel zekası iyi durumda demek.
Ama okumasının kötü olması her derste karşısına eksi olarak çıkacaktır maalesef.
Mesela matematikte problemleri anlayamayacak, işlemi bilse de çözemeyecek.
Hayat bilgisi gibi kolay bir derste de dikkatsizlik ve sıkıntılı okuma yüzünden istenilen başarıyı gösteremeyecek.
Sen okuduğunda doğru cevabı verecektir ama kendi kendine aynı hataları yapacaktır.
Bu tarz çocuklar için işlem yapmak ve işlemlerin nasıl yapıldığına dair kafa yormak güzeldir çünkü
uğraştırmadığını düşünürler, daha zevkli gelir.
Uzun cümleleri okumak ve anlamlandırmak zor gelir.
Her gün okuma saati yapmak ve aksatmamak çok önemli elbette.
Ama ben kitap içeriğini de çok önemsiyorum.
Bazı kitaplar yetişkin olarak benim bile ilgimi çekmiyor.
Çocuğun ilgisini çekecek kitap daha isminden belli oluyor aslında.
Geçmiş sayfalardaki önerimi dikkate almak istersen aynı yayını öneririm sana da.
Kolaylıklar diliyorum
Tarihsel bişeyler okumak istiyor, bızım evde egenın odası bır duvarı kıtaplık hepsı kendıne aıt seyler,hepsını ben okudum bazılarını o okudu bazılarını henuz okumadı. Mesela levent serısını cok merak ederek okudu ama en son aldıgı kıtap Büyük ataturkten kucuk hıkayeler . Olmadı tabı okuyamadı cunku bolca ıngılızce kelımeler ısımler var ıcınde.
Neyse en son olarak korku kıtabı aldık. Daha baslamadı bugun gunduz baslayacaktı. Dedım ya sorunumuz arkasında durmuyoruz her gun ayrı bır stratejıde olmuyor tabı .
Neyse hemen su okuma saatıne gerı donmemız lazım.
Buarada arkadakı kıtapları not almıstım :)
Teşekkür ederim canım .O zaman Adam olmuş Çocuklar diye aratabilirsin :)
O seri gayet hoş bence.
Tarihsel seviyor madem
Kolaylıklar dilerim.