Dikişli iken duş alınır mı?

Dionisa

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
5 Ağustos 2011
8.146
14
158
36
İstanbul
Kızlar ben geçen hafta çarşamba günü ameliyat oldum. Kds. Flep yöntemi ile. 20 dikişim var.
Bu sabah kontrolüm vardı hastaneye gittim.
Doktorum çok iyi durumda dedi iltihap yapmamış güzel bakmışım. 15. güne kadar pansuman falan gerekmiyormuş.
Yarından itibaren hergün duş alacakmışım. Yarayı sabunla ve şampuanla yıka dedi.
Ama ben korktum. Yani dikişli yaraya elleyemem ki ben korkarım bir şey olur diye.
Ya dikişliyken yıkamak da tuhaf geldi bana:44: Böyle bir şey yaşayan oldu mu? Bu ameliyatı olan varsa da çok güzel olur.

Evet yapmalısın. Beyaz sabun kullanırsan yaraların da çok çabuk iyileşir.
Ameliyat olduğum dönemde bana da yaptırdılar.
Şimdi de hayvan saldırısına uğradık annemle, yine aynı şeyi yapıyoruz.
Beyaz sabunla yıkamak çok işe yarıyor özellikle.
Yarana yumuşak lifle dokunabilirsin. :34:

melek'im korkma, sana hergün duş al, yaranı sabunla yıka diyen herhangi biri değil, doktorun.
Seninki gibi kaç vak'ayı ameliyat etmiştir aynı yöntemle, telaşlanma ve doktorunun dediklerini yap, ameliyat yerin acımaz, dikişlerinede birşey olmaz, nazikçe yıkayacaksın.

Baştan ameliyat olmayada korkuyordun unuttun mu:54:

canım kesin yıkanmalısın
sabun iyi geliyosr gercekten annemede doktor aynı şeyi tavsiye etmişti
yavaş dokunuşlarla yıka ama duş süngeri kullan
diğerleri sert oluyor
birde bebeklere özel lif türleri var çok yumuşak onuda deneyebilirsin
çok geçmiş olsun

Kendin yıkayamayacaksan bir yakınından seni yıkamasını isteyebilirsin bence, o yıkarkende bakmazsın o bölgeye.

melek'im korkma, sana hergün duş al, yaranı sabunla yıka diyen herhangi biri değil, doktorun.
Seninki gibi kaç vak'ayı ameliyat etmiştir aynı yöntemle, telaşlanma ve doktorunun dediklerini yap, ameliyat yerin acımaz, dikişlerinede birşey olmaz, nazikçe yıkayacaksın.

Baştan ameliyat olmayada korkuyordun unuttun mu:54:

Sağol ablacım :54::54:
Aslında hiç böyle çekinmezdim açardım netten hobi olsun diye ameliyat izlerdim. İnsanın kendine gelince iş değişiyor demek ki:27:

canım kesin yıkanmalısın
diğerleri sert oluyor
çok geçmiş olsun

Çok teşekkür ederim:54:

canım kesin yıkanmalısın
diğerleri sert oluyor
çok geçmiş olsun

Çok teşekkür ederim:54:

Evet yapmalısın. Beyaz sabun kullanırsan yaraların da çok çabuk iyileşir.
Ameliyat olduğum dönemde bana da yaptırdılar.
Şimdi de hayvan saldırısına uğradık annemle, yine aynı şeyi yapıyoruz.
Beyaz sabunla yıkamak çok işe yarıyor özellikle.
Yarana yumuşak lifle dokunabilirsin. :34:

geçmiş olsun..hayvan saldırısımı nasıl köpek falan mı:26::26:

Kızlar ben geçen hafta çarşamba günü ameliyat oldum. Kds. Flep yöntemi ile. 20 dikişim var.
Bu sabah kontrolüm vardı hastaneye gittim.
Doktorum çok iyi durumda dedi iltihap yapmamış güzel bakmışım. 15. güne kadar pansuman falan gerekmiyormuş.
Yarından itibaren hergün duş alacakmışım. Yarayı sabunla ve şampuanla yıka dedi.
Ama ben korktum. Yani dikişli yaraya elleyemem ki ben korkarım bir şey olur diye.
Ya dikişliyken yıkamak da tuhaf geldi bana:44: Böyle bir şey yaşayan oldu mu? Bu ameliyatı olan varsa da çok güzel olur.

geçmiş olsun sevgi meleği..geçirdiğin ameliyatı bilmiyorum ama ameliyattan on gün sonra bende yıkanmıştım dikişlerim alınmıştı..doktor lif falan sürme dedi

geçmiş olsun..hayvan saldırısımı nasıl köpek falan mı:26::26:

Keşke köpek olsa. Kedi, hemde evde beslediğimiz kedi.
Annemin 30 dikişi vardı, dün alındılar çok şükür. Benim hasarım öyle büyük değil. Üzerimde kalın kot olduğundan dikilecek kadar açılmadı yaralarım.

Bu arada ben sevgi_meleğine geçmiş olsun dememişim.
Geçmiş olsun. :16:

Çok geçmiş olsun.Yıkanma işi demek ki ameliyata göre ve dikişin türüne belki kullanılan materyale göre değişiyor.Ben ameliyat olduğumda 15 gün boyunca sabah akşam pansuman yapılmıştı hastanede ve yıkanırken hemşireler özenle kat kat kapatmışlardi dikişlerimi.Hastaneden çıktığımda ben de su geçirmez medikal malzemelerle kapatmıştım bir süre.Sizin doktorunuz söylediğine göre düşünmenizi gerektiren bir şey yok diye düşünüyorum.Bir yakınınızdan yardım alarak yıkanabilirsiniz.Tekrar geçmiş olsun...

yıkanır canım. iyileşmesi için gerekir. ama şampuan sürme derim. sabunlar daha doğal. annemde hep öyle yaptık biz. daha çabuk iyileşir :16:

bu arada çok geçmiş olsun

Back
X