DİKİŞ MAKİNESİ tavsiyeleriniz ne olur?

Flowrs

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
27 Haziran 2008
640
14
118
:nazar: merhabalar...dikiş makinesi almak istiyorum...dikiş yapmayı bilmiyorum sadece merak...ama uyduruk bir şeyde olmasın...öğrenince işime yarasın diyorum...tavsiyeniz ne olur du?

kesinlike singer al cnm ben yıllardır bekonun kullandım her hafta servisin yolunu tuttuk sonra deqiştirdim singer aldım kız gibi maşallah..

Paff tavsiye ederim çok kolay bir kullanım sunuyor.Çok kaliteli alman markasıSinger kesinlikle tavsiye etmiyorum son 5 yıldır berbat makineler piyasaya sunuyor.Çok vasatlar

tesekkür ederim arkadaşlar arastırıp alayım o zaman:71:

paff asla ama asla şaşmayın derim.... singerciler makinalarından ne kadar memnun olursa olsunlar paff makinanın başına geçtiklerinde senelerdir oyuncakla oynamışım diyecekler...

Uzun yıllar singer ve beko ile boşuna vakit kaybettikten sonra, pfaffda karar kıldım. Taş gibi, ne kumaş ayırıyor, ne iplik. Biraz pahalı ama değer...

singer in 100. yıl sebebiyle özel üretim bi dikiş makinesi var siyah, o kadar da şık ki koy salonun ortasına seyret ya da salonda süs eşyası gibi bi köşede durabilir kullanmak istediğinde elinin altında olur hem... bi kere limangoda gördüm 889tl idi.

makinede aradığım en önemli özellik kalın kumaşları dikiş atlamadan dikmesi yada esnek kumaşları...sitede farklı bir bölümde arkadaşlar tecrübelerini paylaşmışlar.oradan okuduklarımdan sonra makine araştırdım.ben görmeyeli neler değişmiş makinelerde.tek adımda ilik açma özelliği,overlok ayağı aparatı ile overlok derdine son verilmiş.dikiş bilgim var ama makinemi değiştirmek istiyorum.tek adımda ilik açma özelliği beni çok cezbetti.Janome 423s ile 3016 arasında kaldım.

merhaba kızlar bu aralar bende bi dikiş merakı başladı sormayın bu işte çok yeniyim tecrübem yok ancak bi dikiş makinesi almak istiyorum pfaff marka makineler çok güzel ancak fiyatları baya uçuk bende janome ile singer arasında kaldım açıkçası fiyatı da önemli 500 tlden fazla bişey olsun istemiyorum şimdilik. sizin önerileriniz nelerdir cevaplarınızı bekliyorum en kısa zamanda :54: ( pazartesiye almayı düşünüyorumda )

sadece dikiş için kullanıcaksan piko özellikli alma
öyle çk dikiş özellikleine kanma bi kaç tanesini kullanıyosun zig zag çizgi faln
az dikiş özellikli paff yada singer al ben en ucuzu neyse onu al derim eğer 7 24 dikiş yapmıycaksan

Janome kullanıyorum, bir yıl olacak. Ne dikişte ne de başka bir konuda hiç sıkıntı çekmedim. Ne perdeler kılıflar bilmem neler tıkır tıkır gitti. Avize bile dikti. Kat kat kumaşlarda da sıkıntı olmadı. Kaliteli bir makina. Singeri hiç önermemişlerdi alma aşamasında.

Bu arada aldığım makina JR1012. Gidip mağazada yakından görün bence. 350 civarında bir şeydi sanırım. Yani janome'dan bir makina aldığınızda her kumaşı gayet iyi dikebileceğine güvenebilirsiniz. Benim tülden ketene, kottan satene, nerdeyse denemediğim kumaş kalmadı.

Son düzenleme:
Janome kullanıyorum, bir yıl olacak. Ne dikişte ne de başka bir konuda hiç sıkıntı çekmedim. Ne perdeler kılıflar bilmem neler tıkır tıkır gitti. Avize bile dikti. Kat kat kumaşlarda da sıkıntı olmadı. Kaliteli bir makina. Singeri hiç önermemişlerdi alma aşamasında.

Bu arada aldığım makina JR1012. Gidip mağazada yakından görün bence. 350 civarında bir şeydi sanırım. Yani janome'dan bir makina aldığınızda her kumaşı gayet iyi dikebileceğine güvenebilirsiniz. Benim tülden ketene, kottan satene, nerdeyse denemediğim kumaş kalmadı.

bende janome almayı düşünüyorum ama servis konusunda tereddütüm var yardımcı olurmusun lütfen hangi şehirdesin ve servis hizmeti nasıl birde parçalarını kolayca bulabiliyor musun??

Orta halli dikiş bilen biri olarak Pfaff gibi profesyonel bir makineye ihtiyacım yoktu. Hem maddi olarakta haftada ayda bir bişey dikerim diye fazladan para vermek istemedim. Uzun araştırmalarım sonucunda Singer Simple da karar kıldım. Önceklikle belirteyim, özellikleri dikiş üzerine, nakış değil. Otomatik ilik açabiliyor (hastasıyım). Şu ana kadar penye, kadife, kalın triko, jarse, tül, saten vb. kumaşlarla elbiseler diktim. Bir kere bile sorun çıkarmadı. Annemin makinesi daha profesyonel ama mesela jarse onda sorun, tülleri de altına gazete koyup dikiyor. Ben hiç öyle birşey yaşamadım. Dikişlerim de çok güzel duruyor tavsiye ederim. (450 TL civarı)

bende janome almayı düşünüyorum ama servis konusunda tereddütüm var yardımcı olurmusun lütfen hangi şehirdesin ve servis hizmeti nasıl birde parçalarını kolayca bulabiliyor musun??

Ben Ankara'dayım ve burada servis sıkıntısı yok. Ulus'ta makinayı aldığım yer aynı zamanda servis.

Hiç evde kullanılan dikiş makinalarından kullanmadım ama, sanayi tipi dikiş makinalarında Mitsubishi ve Brother çok iyi.

Back
X