Dikiş makinesi kullanıyor musunuz ?

• Ankete Katılan
    854
Canım benim atolyem vardi ya zaten unuttun mu gelinlikciydim :)) kapattim magazayi ama makinalarima kiyamadim. Lazim oluyor evde de ufak tefek biseyler dikiyorum.
Gelinlikci oldugunu biliyorum da sadece satıs sandım .Oyyyy ne güzel bir meslek cok fenaaaa kıskandım .Yavv harbi su kol gecirme isini bi anlatsana bana valla nettiysem beceremiyorum .

Benim yok ama almayicok istiyorum seviyorum oyle seylerle ugrasmayi 2 dakika once esime tekrar dedim elime telefonu aldim dikis makinasi sorusu yarama tuz basti insallah birgun alicam

Son düzenleme:
Gelinlikci oldugunu biliyorum da sadece satıs sandım .Oyyyy ne güzel bir meslek cok fenaaaa kıskandım .Yavv harbi su kol gecirme isini bi anlatsana bana valla nettiysem beceremiyorum .

Hem satış hem model tasarim magazasiydi canim kisiye ozel dikim. Kol takmak cok zor degil ya youtube da videolu anlatimlar var aslinda,bak fikir olsun. Kesim önemli eğer ölçü netse kol takmak çok basit.

Hem satış hem model tasarim magazasiydi canim kisiye ozel dikim. Kol takmak cok zor degil ya youtube da videolu anlatimlar var aslinda,bak fikir olsun. Kesim önemli eğer ölçü netse kol takmak çok basit.
Kumasın üzerine oturtamıyorum galiba kalıbı.Pratik dikis malzemeleri alsam olmamı ne aliym .Cetvel filan şu yamuk bisey vardı ondan .

Sahin marka siyah bir dikis makinesi vardi annemin.ayakla pedalini cevirerek dikerdim.
Sonra halkegitimin kursuna goturmustum.orda birseylerini cikarmisti hoca boylece kasnakla nakis da yapiyordum.
45-50 yasindadir.artik emekli oldu.kullanan yok birkosede duruyordur heralde

Ben de alicam insaallah bir gun. Esime gore ne gerek var. Ama gerek oluyor :) Bazen kizima ufak elbiseler dikesim geliyor. Bazen paca kisaltma, bir seyler daraltma...

kursa gidiyorm şuan, kendimi geliştirrsem makineyide alırım.burdaki yorumlarda bana fikir olur, çok faydalı bi konu olmuş benim açımdan

Kumasın üzerine oturtamıyorum galiba kalıbı.Pratik dikis malzemeleri alsam olmamı ne aliym .Cetvel filan şu yamuk bisey vardı ondan .

Bak bu video baya aydınlatıcı. Ve de kolu keserken kumasin verev yerinden kesme. O zaman da kolu takamazsin esner kumas,bedene dikilirken kayar ölçü dogru olsa da dengesiz durur. Dikim kolaydir zor olan kesimdir. Eğer kesim dogruysa dikimde sorun yaşamazsn. ben oyle oyle malzemeler kullanmiyorum. Tek kullandığım mezura. Prova mankenim var kalibi manken üstünde çıkarıyorum. Kalip cikarmak zor is. Hazir kaliplar var,burda dergisinde paftalar halinde satiliyor model kaliplari. O dergilerden al cok faydasi olur

ha bu arada nereye yazacağımı bilmedimden buraya yazayım dedim...geçenlerde ana haberlerde kk vardı..sahtecilik yapan bir medyumdan dolayı

Annemin vardı Zetina marka . Bende şimdilerde merak saldım öğrenmek istiyorum , dikiş dikmeyi becerebilirsem almayı düşünüyorum .

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…