Dikey Doğum

VaniL

Seni kendime sakladim....
Kayıtlı Üye
14 Şubat 2012
427
8
68
- Yurtdışı
Sevgili anneler ve anne adayları aranızda dikey doğum (ayakta durma , oturma, yari oturma, dizçökme, destekle eğilme pozisyonlarında) doğum yapan veyahut yapmayı düşünen var mı?
Bu pozisyonlarda doğum daha kolay ve daha az travmatikmiş hem anne hem bebek için.

Tecrübelerinizi bizimle paylaşın.

bnm bi arkadaşım var ilk doğumunda hastaneye yetişemediği için evde kaynanası doğurtmuş. ve diz çökerek doğurmuş. sonki bebeğini hastanede normal yatarak doğurdu. ve evdeki doğumum daha kolaydı dio. yatarken insanın belide çok ağrıyomuş ayaklar çatalda olduğu için bacakların çok ağrıyomuş ee tabi bide doğum sancısı.. az yatılmıyo çünkü 2 3 saat yatanda var çatalda ama diz çörekek öle olmuyomuş destek alıyomuşsun elinle fln ıkınmada kolay oluyomuş. ben doğum yapmadığım için bilemiyorum anlatılanı anlattım:) herkese kolay doğumlar dilerim bende en kısa zamanda hamile kalıp çatır çatır doğururum inşallahh

evet kızlar bu konuda arkadasa hak verıyorum yabanco kadınlar ıser gıbı doguruyolar valla
dızlerının ustunede yatarak bencede zor olur dogum yanı ve ben dıkey dogum yaspmak ıstıyorum ins.

Son düzenleme:
biliyor musunuz ben bu mevzuyu çok araştırdım çook. Literetürlere baktım okudum, doktorlardan dinledim, videolar izledim.
17. yüzyıla kadar tüm dünyada hatta avrupada bile kadınlar dikey doğum yaparlarmış. Sonradan Fransa kralı XIV lüdovik karısının doğumunu bir merasim haline getirmek adına masya yatırlmasını ve tüm saray çalışanlarının ve kraliyyet aileisnin önünde doğurmasını emr eder. Ondan sonra bu gelenek haline getirilerek tüm kraliyyet ailesi üzvlernin ve diğer zengin asil ailelerin evlerine yapılmağa başlanılır. Ondan sonra bu `sırtüstü yatma modası` İngiltereye Almaniyaya Rusyaya ve böylece tüm dünyaya yayılmağa başlar. Ve şuan biz bu aptal zampara Lüdovikin aptal isteğinin acısını çekiyoruz ki normal doğal dikey doğum yapmak varken tüm fizik kanunlarının aksine sırtüstü doğum yapıyoruz. TABİATDA HİÇBİ CANLI SIRTÜSTÜ DOĞUM YAPMAZ! DİKKAT EDİN.
Hollandada 18. yüzyıla kadar kızın çeyizine doğum masası ilave ediliridi. Ortası boş klozet gibi masa. Bu geleneklerin hepsi zamanla unutuldu. Şimdi 97 yılından sonra doktorlar yalnışlarnını kabul edip tekrar dikey doğuma dönmek istiyorlar.
sonuç olarak şunu söyleye bilirimki bende doğumumu dikey olarak yapmak istiyorum. İnşallah. Lakin onuda söylemek gerekir ki dikey doğum bir çok hallerde yapılmaz. yani doktora danışıp sonra talebinizi söylemeliisniz. Çoğu zaman doktorlar dikey doğum yapmak istemezler sebebi ise çok basit : dikey doğumda tüm kontrol annede oluyor doktor ve hemşireler çocuğu görmekte ve s. zorluk çekiyorlar. oysaki anne için en iyi ve kolayı dikey doğumdur. Sırtüstü doğumlarlarla mükayesede dikey doğum yapanlarda 10 kat daha az kesik ve travma oluşur, doğum 2-3 saat daha erken gerçekleşir, Yerçekiminden dolayı bebeğin kafası daha çabuk çıkar ve kolay doğum gerçekleşir.
İnşallah bi problem olmazsa bende dikey doğum yapmak istiyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…