Dik durmak istiyorum ama bir türlü başaramıyorum :(

denizkabugu

Evli, mutlu, ...
Kayıtlı Üye
4 Mayıs 2007
725
4
Uzun boyluyum ve dik duramıyorum genellikle....Ayakta olsun, oturunca olsun kendimi uyarıyorum ama malesef tekrar kambur bir görüntü oluşuyor...
Dik durmak için çözümler arıyorum..
Dik durmayı sağlayan bir aparat var mı acaba ve kullandığınızda faydasını gördünüz mü?

canim bence bu senin kendi kendine alistirdigin bir durus sekli olmus bence bunun ilaci aparatinin oldugunu sanmiyorum bence iyi bir spor hocasiyla spor yapsan eminim iyi gelir bende ergenlik caginda goguslerimi gizleme derdine kambur durusa alismistim uzun sure sporla bunu astim dik duruyorum artik cunku sirt kaslarimi kuvvetlendirdim sende sporu deneyebilirsin

evet bu problem çoğu kişide var ama özellikle uzuzn boylularda çok daha fazla oluyor.
plates yapmanı öneririrm. orda tüm hareketleri dik olarak yapıyorsun ve kaslarıda uzattığı için bu yaşam tarzı haline gelir bir süre sonra diye düşünüyorum.

canım başlığı okuduğumda şöyle düşündüm..hayatta çok şeyler yaşıyorum ama bu güçlükler karşısında dik duramıyorum..mecazi gözüyle baktım..bu kadar gerçek olduğunu görünce kendime güldüm..kaydirigubbakcemile3

canım önce boyun kaç onu sorayım..bende uzunum..en azından türkiye standartlarına göre.ve benim ergenlikte bir anda uzadığı için kambur yürüyordum..ailem hep sırtıma vuruyordu..2 büklümsün diye..başıma kitapmı koymadım,sırtıma oklavamı bağlamadım..valla hepsini yaptım...şuan dik yürüyorum hemde senelerdir.hatta çok kişi sormuştur bu boyla nasıl dik durabiliyorsun diye..kendimi alıştırdım valla...
arkadaşın dediği gibi pilates yap çok işe yarıyormuş..bide topuklu ayakkabı giy evde yürüyüşler yap...dıarda giyersen daha da uzun olursun ondan evde giy dedim..bence topuklu dik durmayı sağlıyoryerimseniben

canım hergün sırüstü yere yat ve bacaklarını katlayıp kendine çek sırtının o şekilde dümdüz oldugunu hissedeceksin.bunu sürekli yap birde arkadaslarımın dedigi gibi spor çok önemli.hareketleri düzenli olarak yaparsan kısa sürede dik durabilirsin.birazda çabalaman gerek otururken unutmamaya çalış salma kendini dik dur ok.öptüm.

ay bende fiziksel değilde ruhsal anlamda dik duramıyorum anladım.kaydirigubbakcemile3ilahi neyse bu konuda plates diyen arkadaşlara katılıyorum

Canım illa pilates yapmak gerekmez..
Sporun her türlüsü dik durmana yardımcı olacaktır..
Sırt kaslarını güçlendirmeye çalış..
Bu durum biraz da senin elinde örneğin oturduğun yerde arkana yaslanacak yer olmasa bile varmış gibi dik durmaya çalış..
Bunu alışkanlık haline getir.
Spora başladığında istemesende dik duracaksın..
Kendimi bildim bileli spor yapıyorum,işim bu ve yolda bile istem dışı dik yürüyorum.
Hani fidanlar eğilmesin diye sopa bağlarlar ya..
Arkanda uzun bir çubuğun bağlı oluğunu düşün her zaman..
Ve bu örneği de hiç aklından çıkarma canım.
yerimseniben

ben o çubuğu ciddi anlamda bağladım..sırtıma oklava koydum..bir belimden bağladım,birde kaymasın diye alnımdan bağladım 15 dk yürüdüm evin içinde...çıkardıktan sonra sopa gibi oluyordum valla..

bendede aynı sprun var malesef dik duramıyorum.....
kendi kendime dik durmaya çalışıyorum.....

:roflol:

23 yaşındayım..boyum 1.70, 52 kiloyum canım
topuklu ayakkabı giyemiyorum , topukluyla yürüyemiyorum
topuklu giyince daha beter kamburlaşıyorum zaten
ay bir genç kıza hiç yakışmıyor kambur görünüş

İçerik nedeniyle konunuz “Spor ile Sağlıklı Yaşam Soru-Cevap Bölümü “ bölümüne taşınmıştır bilginize

vayy oran iyi fizik süperdir...bide dik yürüsen tam olacak canım..sana oklava olayını tavsiye ederim cidden bende çok işe yaradı..hergün yap..bide sokağa çıktığında kambur yürüyüşün yakışmadığını düşün bak hemen nasıl dikeliyorsunkaydirigubbakcemile3
bende 1.74 üm...kilomu söylemicem hamileyim çünkü:dilcikar:..ama doğumdan sonra inşallah 50 li rakamları görmek istiyorum..emzirmekte kamburlaştırıyormuş..pilates iyi geliyormuş..duruş bozukluğunu düzeltirmiş..kendimi iyi hissedir hissetmez başlayacağım nasipsedelikafadulden

masallah arkadasim senin boyda supermis bende 1.73um hamilelikten sonra o 50li rakamlari henuz goremedim ama 2009dan umutluyum soz verdim kendime sana hayirli dogumlar dilerim

kambur durmanın uzun boyla alakası yok benim boyum 1.65 bende kambur duruyorum 2 aydır pilatese gidiyorum ilk zamanlar faydası oldu ama benim belim ve sırtım tutuldu sonra kendimi iyice bıraktım tutulmalarım pilatesle alakalı değil geceleri kızıma çok kalkıyorum o zaman oldu yoksa pilatesi tavsiye ederim

Bence de uzun boyla alakası yok , ben orta boyluyum , 1.66cm , fakat ergenlikte göğüslerimi gizleyeceğim diye kamburluğa alıştım ,şimdi sırt kaslarım çok zayıf ve kat kat yağ var , zayıf olsam da görüntü böyle.
Ben medikal malzemeler satılan bir yerden bir aparat aldım , sırt kemeri gibi , takdığınızda mecburen dik olmak zorunda kalıyorsunuz , ancak şu anda doğumdan kalan kilolarımdan dolayı kemerin boyu bedenime yetişmiyor (medium almıştım)Deneyebilirsiniz.

böyle bi arkadaşım vardı. sağolsun eleştiriye açık bi insan kendisi. ben onu her kambur gördüğümde uyardım, bazen sözle bazen kamburuna ufak bi fiskeyle (tabiri caizse biraz döve döve ). o da dikkat etti elinden geldiğince. Şimdi çok güzel bir duruşu var. İlk başlarda biraz ağrılı oluyormuş vücut kambur şekle alışık olduğu için. Bu kısmı atlatırsanız gerisi kolay.

Benimde bir kuzenimde aynı problem vardı.Teyzem sürekli çocukluğundan itibaren uyarırdı dik durması için.Ergenlikle birlikte annesinin bu uyarıları daha ters etki yarttı ve daha çok kamburlaştı.Geçenlerde ona backtone adında bir korse aldık.ınternetten linkini bulabilirsem ekleyeyim.Acayip memnun kaldı.ıncecik kolonları var.Arkasındada pilli bişey duruşunu bozduğunda sesli yada titreşimli uyarıyor dik kalması için.Ben kesinlikle tavsiye ederim.Şimdi büyük kızımın gelişimini takip ediyorum.Eğer kamburlaşırsa ben hiç konuşmadan backtone taktırıcam.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…