Et Yemekleri DidoŞun ŞELALE KÖFTESİ :D Eşimin ve Oğluşumun sponsorluğunda:D

jiglypuff

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
12 Haziran 2014
1.558
575
178
36
merhabalarrr kızlarrr
yine bir yarışma ve yine bennn sanırım bu yarışmalar biraz alışkanlık yapıyo bunu anladım konuda et yemekleri olunca kendi uydurmuş yada uyarlamış desek daha doğru olur uyarlamış olduğum bi yemeği sizlerle paylaşmaya karar werdim bu yemeğin gerçek adı hasan paşa köftesi ama ben hasan paşayı biraz gösterişsiz buldum biraz hasan paşaya imaj kattım bu tarif başta kayınwaldem olmak üzere yaptığım tüm misafirlerimden tam yıldız aldı çok beğenildi çünkü başta sunumu harika görünüyor neyseee çok konuştum hemeeen tarife geçeyim başlasın yarışmaaaa

didoşun şelale köftesi (bu ismi ben uydurdum alan herkeste bu isimle aldı tarifi :)

malzemeler:

köftesi için:

* yarım kilo az yağlı yağsıza yakın kıyma (normalde 1 kg kıymayla yaparım ama ailecek diyetteyiz bunu yarım kilodan yaptım)
*galeta unu
*maydonoz
*knorr köfte harcı yarım paket
*rende 1 orta boy soğan
*yarım çay bardağı su oda knorr köfte harcı kullandığımız için
*kimyon
*karabiber
*sarımsak tozu (koymayadabilirsiniz ama çok lezzet katıyor tawsiyemdir)

iç beşamel sos:

*2,5 silme kaşık un
*yarım litreden 1 tık daha fazla süt
*1 yemek kaşığı tereyağ (ben diyet olduğum için kullanmadım ama normalde mutlaka kullanın )
*hazır konserve garnitür
*tuz

dış şelale sos:

*4-5 patates haşlamalık
*süt
*1 yemek kaşığı tereyağ
*en üstü içinde 250-300 gram kaşar peyniri

yapımına geçelimmm :

ilk önce köftemizi oluşturucak malzemeleri bi kaba alıyoruz ve yoğurmaya başlıyoruz

sonra bi yarım saat dolapta bekletiyoruz hea misafir acilse bekletmesenizde olur ama bekleyince et karışımlarla daha bi bütünleşiyor

sonra 6 tane köfte yapıcağımız için 6 eşit parçaya ayırıp borcama diziyoruzzz

ve küllük mü desem ince bi kap mı desem fotodaki gibi şekil veriyoruzz

ve şekiller bitince etimizi fırına pişmeye alıyoruzz 170 derecede yawaş yawaş pişicek etimiz

püf nokta: eti tam pişirmeyin çünkü en son karışımlarla bi kez daha pişicek fırında ama asla çiğde olmasın
fotodaki kadar pişsin

wee etlerimiz piştiiii ben diyette olduğumuz için peçete ile fazla yağını aldım

şimdi etler bi köşede beklesin bizde sosları yapmaya geçelim öncelikle patatesleri düdüklüde iyicee pişine haşlanana kadar pişiriyoruz asla katı olmasın şelale ismini wermesi için iyi pişmesi pütürlü olmaması lazım

ewett patatesler pişerken bizde beşamel sosu pişirelim unumuzu we tereyağımızı biraz kawurduktan sonra sütü we tuzu ekliyoruz we muhallebi kıwamında bi sos elde ediyoruz

biraz aşırı sıcaklığı geçince içine süzüp yıkadığımız garnitürleri atıyoruz

ve karıştırıp beklemeye alıyoruz

bu arada patatesler piştiii onları soyup bi tencereye alıp tuzu yağı we sütü ekliyoruz süt burda kıwam werdikçe az az dökülücek kıwam biraz akışkan olmalı kii şelale adının hakkını wersin blendırla iyceeeeee püre haline getiriyoruz kısık ateşte çok az pişiriyoruz

wee artık köfteyi oluşturma waktiii ilk olarak köftelerin boş içine beşamel sosları eşit bi şekilde yerleştiriyoruz

sonra üstüne patates püremizi kaşıkla döküyoruz her yerine yayılcak şekilde

wee en üstüne kaşar peynirrr

sonra fırının ortanın 1 üstünde pişiriyoruz kaşarlar eriyene kadar

we sonuçççççççççç

buda serwisimiz bu arada daha süslü bi tabakta servis yapacaktım ama taşınıyorum kızlar hepsini kaldırmışım kolilere
işte hasan paşanın yeni imajı umarım beğenirsiniz şimdiden beğenenlere çook çok teşekür ediyorum yarışmadaki herkesede
BAŞARILARRRRRR.....

başarılar dilerim,
özellikle anlatımınızı çok sevdim
sade ve net...
ellerinize sağlık

eline sağlık rakibem çok leziz görünüyor
bende katılacağım bu hafta boş bir zaman kollayıp yemeğimi yapmayı düşünüyorum , yarışmada başarılar

eline sağlık rakibem çok leziz görünüyor
bende katılacağım bu hafta boş bir zaman kollayıp yemeğimi yapmayı düşünüyorum , yarışmada başarılar
çok saol cnmm bende seni merak ediodum katılsa diye :) sende süper iş çıkarırsın bekliyorum merakla şimdiden kolay gelsin rakibemm

çok saol cnmm bende seni merak ediodum katılsa diye :) sende süper iş çıkarırsın bekliyorum merakla şimdiden kolay gelsin rakibemm

daha yemeğimi yapmadım canım ya çarşamba yaparım ya da cuma günü teşekkür ederim bir aksilik çıkmazsa bende katılacağım

daha yemeğimi yapmadım canım ya çarşamba yaparım ya da cuma günü teşekkür ederim bir aksilik çıkmazsa bende katılacağım
çıkmaz allahın izniyle bi ikimizden ses çıkıyo bide nevoş eksik olursa kapatırım dedi hiç duymadım katılıcam diyen :)

çıkmaz allahın izniyle bi ikimizden ses çıkıyo bide nevoş eksik olursa kapatırım dedi hiç duymadım katılıcam diyen :)

bence katılan olur daha acaba katılım olsun diye link mi paylaşsak konulara

Görüntü çok güzel.Yalnız patates püresi biraz sulu olmuş.Üstünde kalıp gibi kalsa daha iyi olurdu sanki.Ellerinizi sağlık.Başarılar dilerim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…