Börekler Didikleme Börek-Resimli

megilara

onelife,onesoul,onelove..
Kayıtlı Üye
28 Ocak 2008
3.377
26
158
Adana
uzun zamandır tarif eklememişim
süper bir börekle döneyim dedim

MALZEMELER:
2 yumurta
1 su bardağı yoğurt
1 su bardağı süt
1 su bardağından 2 parmak eksik sıvı yağ
3 yufka
1 paket kabartma tozu
3 orta boy patates
arzu edilirse peynir
tuz-pul biber
üzeri için galeta unu

Yumurta-yoğurt-süt ve sıvı yağı mikserle çırpıyoruz,ardından kabartma tozu,tuz,pul biberi
ekleyip tekrar çırpıyoruz. Rendelediğimiz patatesleri ekliyorz ve son olarak didiklediğimiz yufkaları ekleyip kaşıkla iyice(bu noktada ben
ellerimi kullandım) karıştırıyoruz. yuvarlak borcama döküp üzerine 1-2 avuç galeta unu serpiyoruz ve 200 derecede 25-30 dk. üzeri kızarana kadar pişiriyoruz.

Son düzenleme:
canim yine harikasin
ellerine saglik
cok lezzetli görünüyo
mutlaka denicem seninlede paylasirim insallah
buna benzer benimde tarifim var pacavra böregi diye

Yumurta-yoğurt-süt ve sıvı yağı mikserle çırpıyoruz,ardından kabartma tozu,tuz,pul biberi

ekleyip tekrar çırpıyoruz. En son didiklediğimiz yufkaları ekleyip kaşıkla iyice(bu noktada ben

ellerimi kullandım) karıştırıyoruz. yuvarlar borcama döküp üzerine 1-2 avuç galeta unu serpiyoruz ve 200 derecede 25-30 dk. üzeri kızarana kadar pişiriyoruz.

Canım iç malzemesini yufkaların bir kısmını tepsiye döktükten sonra arasına mı yayıyoruz?

yumurta-yoğurt-süt ve sıvı yağı mikserle çırpıyoruz,ardından kabartma tozu,tuz,pul biberi

ekleyip tekrar çırpıyoruz. En son didiklediğimiz yufkaları ekleyip kaşıkla iyice(bu noktada ben

ellerimi kullandım) karıştırıyoruz. Yuvarlar borcama döküp üzerine 1-2 avuç galeta unu serpiyoruz ve 200 derecede 25-30 dk. üzeri kızarana kadar pişiriyoruz.

canım iç malzemesini yufkaların bir kısmını tepsiye döktükten sonra arasına mı yayıyoruz?

mısram hazırladıgın sosa dıdıkledıgın yufkaları ılave edıp ellerınle bır güzel bırbırıne yedırıyosun canım

liza canim bende buna benzer bir tarif yapiyorum ve peynirini direk sivi malzemesine rendeliyorum
megilaramizin kastida o olabilir
yada yufkanin yarisini borcama koyup ortaya ic harci ve daha sonra kalaniyla kapatip firinlanada bilir
konu sahibi gelince aydinlatir bizi eminim

Canım iç malzemesini yufkaların bir kısmını tepsiye döktükten sonra arasına mı yayıyoruz?
yok güzelim hepsini karıştırıp borcama öyle koyuyoruz
iç malzeme konmadanda yapılabilir mi bu börek
sade olarak??
olur heralde,baharatını bol koyarsın...
kızlar ama patates ve peynirden de bahsediliyor tarifte...
haklısın canım,yapılış aşamasında unutmuşum,düzelttim
liza canim bende buna benzer bir tarif yapiyorum ve peynirini direk sivi malzemesine rendeliyorum
megilaramizin kastida o olabilir
yada yufkanin yarisini borcama koyup ortaya ic harci ve daha sonra kalaniyla kapatip firinlanada bilir
konu sahibi gelince aydinlatir bizi eminim

incitanem teşekkür ederim cnm,ben gelene kadar açıklamaya çalışmışsın
bu arada senin paçavra böreğe baktım gerçekten tarif benziyor

Deniycem en kısa sürede.

Durun bi çıktısını alayım bu tarifin, sonrada tarif dosyama koyayım. Ansiklopedi olacak yakında o dosya, meydan larus haltedecek yanındakaydirigubbakcemile3

Deniycem en kısa sürede.

Durun bi çıktısını alayım bu tarifin, sonrada tarif dosyama koyayım. Ansiklopedi olacak yakında o dosya, meydan larus haltedecek yanındakaydirigubbakcemile3

kaydirigubbakcemile3kaydirigubbakcemile3
dene kuzum dene walla çok güzel oluyor

ay süper hem kolaymışta zemuszemus
cumartesı denıcem deee patato ciğmi rendelıcem..cahıllıme verrrzemuszemus

çok güzel görünüyor çokta güzel kabarmış hamur olmuyor değilmi

tatlım açıkca söylemek gerekirse benim borcamım biraz dar geldiği için çoz az hamur oldu,
gerçi benim sevdiğim şekildeydi ama eşimden o eleştiriyi aldım
ben kare borcam kullanmıştım,yuvarlak büyük boy borcamda yapmıştı arkadaş,onunki süperdi

yarım mısafırım var canım koly ve gusel oldugu ıcın denıcem yarın..
inşşş guzel oluropuyorumnanaktan

Yuvarlar borcama derken nedir anlayamadım borcamın türümüdür yoksa yuvarlayıp mı demek istediniz pazartesi misafirim gelecek eger basit ve güzel oluyorsa denemek istiyorumda.

Yuvarlar borcama derken nedir anlayamadım borcamın türümüdür yoksa yuvarlayıp mı demek istediniz pazartesi misafirim gelecek eger basit ve güzel oluyorsa denemek istiyorumda.

haklısınız...yanlış yazmışım,yuvarlak borcam(büyük boy)demek istemiştim
düzelttim,tesekkürler

Back
X