Toric lens bildiğim kadarıyla astigmatı olanlar için özel üretim bir lens enteresan olan lensin duruşunu nasıl bu kadar değiştirebiliyor toric olması...
bi de Lal demiş ki toric light green lens ama bu diamond colors da toric lens kategorisinde sadece 3 renk var yeşil olarak da sadece green var...l
güneşcim peki sen rainbowun toric lensini kullanan gördün mü?
normalde rainbow doku olarak bayıldığım bir lensti ama pupili yüzünden sevmiyordum.
toric lensi oldugunu ben duydum ama görmedim hiç.
benim iki gözümde de 0,50 astigmat var ama pc kullanırken , çizim yaparken gözlük takmak dışında bu konuda bişey yapmıyorum.
madem doku olarak diamondlarla aynı diyorsun toriclerinde de belki o aynılığı bulabilir miyim ki?
ki baktım rainbow toricler diğerleri gibi ucmuyor fiyatı 210 lira mı ne.
hem 7/24 düzgün görüp hem de doğal bir lens elde etmek valla beni çok mutlu eder:)
bilmiyorum ki canım kuzende gördüğümde sordum bu koyu yeşili mi açık yeşili mi dedim açığı dedi.
lalcim valla ben rainbowun toriklerini görmedim ama durasoftun toric resimlerini görmüştüm ve diamond un torikleriyle aynı yapıdaydı...markasını hatırlamadığım başka torik lens resimleri de gördüm onlar da benziyordu...sanırım hangi marka olursa olsun toriklerin yapısı birbirine benziyor olmalı...rainbow veya başka markanın torikinin resmini bulursam koyarım sonra :)
Güneş,netten araştırdım ama toric lens fotosu bulamadımsen gördüğün fotoların linkini yollayabilir misin ki
canım dün ben de baktım abancı bir lens forumunda görmüştüm ama dün o forumda arama yaptım toric yazıp bulamadım...göreli epey oluyordu ben de toric diye üstüne düşmemiştim...sanırım ya resmi kaldırdılar yada konuda toric sözü aynen geçmiyordu bilemedim...ama o gördüklerimin torik olduğuna eminim çünkü torik olduğu söyleniyordu...
gördüğüm torikler normallerden çok farklıydı..daha opaktılar ve pupilleri daha küçüktü bu konuda bahsi geçen resim gibiydi yapıları...yalnış hatırlamıyorsam durasoftun toriğiydi o gördüğüm..ve normal durasofttaki gibi damarlar yoktu dokusunda..