Dexter

• Konu Sahibi Konu Sahibi EU1
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
E

EU1

Ziyaretçi

DEXTER

Dexter, MiamiMetro Polis Departmanı için Adli Tıpta Kan Damlamaları Analiz Uzmanı olarak çalışmakta. Kendine ayırdığı zamanlarda ise bir seri katil. Dexter'ın üvey babası, Harry, Dexter'a öldürülecekleri sadece katiller arasından, özelliklede yasadan kaçabilmişleri seçmesini öğretti.

Dexter'ın hikayesi ilk romanında kuruldu. Çocuk olarak komşularının evcil hayvanlarını öldürerek başladı. Harry onun öldürdüğü hayvanları bulup teşhis eder. Ve Dexter'ın bir sosyopat ve durdurulamaz bir öldürme ihtiyac olduğunu farkeder. Harry, Dexter'in gidişatını durduramayacağını anlıyınca, en azından doğru bir yola yönlendirmeye çalışır. Harry üvey oğluna, dikkatli olmayı, titiz davranmayı ve becerikli bir katil olmayı ayrıca arkasında nasıl hiç ipucu bırakmamayıda gösterir. Ayrıca Dexter'a halk içinde yaşamasını, normal davranmasını, normal tepkiler vermesini ve sahte duyguları öğretir. Ayrıca Harry oğlu Dexter'a öldürmede kullanacağı etik kuralları öğretir, ki bu kurallara Dexter, "the Code of Harry" (Harry'nin Kuralı) ismini koyacaktır. Kuralın merkz inancı, sadece kendisi gibi olanları, katilleri öldürmesini söyler. Tabi bu Kural'ın başka kurallarıda var. Örnek vermek gerekirse; 1 Numaralı Kural: yasadan kaç ve sakın yakalanma.

Dexter ilk kurbanını 19 yaşındayken elde der. Harry, hastanede damar tıkanıklığı sebebiyle hastanede ölürken, Dexter'a bir hemşireyi öldürmesi için izin verir. Çünkü bu hemşire hastalara normalden çok fazla morfin vererek öldürüyordu.

Dexterın hayatında, polis memuru kız kardeşi Debra, kız arkadaşı Rita ve Rita'nın iki çocuğu, Astor and Cody bulunmaktadır.

Birinci romanın sonunda ve sezon finalinde açığa çıkan şey, Dexter'ın Brain adında bir (biyolojik) abisinin olduğudur. Dexter 3 yaşındayken, o ve Brain, annelerinin kokain satıcıları tarafından elektrikli testereyle doğranmalarına şahit omuş, ve 1 karış kanın içinde, bir konteynırın içinde 2 gün polislerin gelip onları bulmalarını beklemişlerdir. Brain'de bir seri katil olarak büyümüştür. Ve Dexter için ipuçları bırakıp kendisini arkadaş canlısı gibi göstermiştir. Sonra Dexter, katilin kimliğini ortaya çıkarınca kaçmasına izin vermiştir. (TV Dizisinde gönülsüz olarak Brain'i öldürmüştür.)

Dexter, onu düşmanı bellemiş Çavuş James Doakes'la kavga ederken, Dexter kendi 1'e 1 dövüşteki ustalığını, yeteneklerini sergiler. Bundan sonra Doakes, Dexter'ın lisedeyken jujitsu dersi aldığını öğrenir. Ayrıca Dexter'ın Tıp Fakültesini birincilikle bitirdiğini, fakat bunu bırakıp adli tıp uzmanı olduğunuda öğrenir.
Kitaptada dizidede, Dexter ve abisi Brain, Miami Florida'da bir konteynırın içinde 2 gün kapalı kaldıklarını anlatır. Polisler onları bulduklarında, kan gölünün ortasında, açlık ve susuzluk içerisinde oturuyorlardı. Cesetlerden birisi onların annesiydi. Dexter ve Brain'in tanıklık ettiği olay, ufak çaplı bir kokain satıcısının elektrikli testereyle annesini doğramış olmasıydı. Brain çocuk esirgeme kurumuna giderken, olay yeri inceleme memuru olan Harry Morgan Dexter'ı evlatlık alımıştı. Dexter yetişkin olup, olay yeri incelemeleri sonunda abisini bulasıya kadar, bir abisini olduğunu asla öğrenmedi.

Romanda, Dexter'ın abisi Brain olarak bilinir, ve Dexter herzaman bu adı söylemekte zorluk çekmiştir, dolayısıyla abisine "Biney" diye seslenirdi.

Televizyon dizisinde annesinin adı Laura Moser'dir. 3 kişiyle yanlızken ve 2 çocuğunun gözleri önünde elektrikli testereyle öldürülmüştür. babasının ismi Joe Driscoll olarak söylenmiştir. Hernasılsa, Joe Driscoll 30 yıl öncesine kadar varlığı hakkında hiçbir kayıt yoktu. Sadece Dexter çocukken bir kaza geçirir ve kan tipine uygun bir kişi bulunamaz, onun içine Harry, Dexter'ın öz babası olan Joe Driscoll u kan transferi için çağırır. Böylece Dexter, gerçek babasına sadece bir Teşekkür Kartı göndermiştir. Harry, Driscoll'u bu kan aktarımının gizlice yapılacağı konusunda uyarmıştır ve Dexter'da bu kanın nereden geldiği konusunda fikir sahibi olamamıştır. Bu durum, Brain'in Joe Driscoll'un evine bir elektrik tamiratçısı gibi gelip, kalp krizi geçirmesi için insülin enjekte etmesi sonucunda, Dexter'a kalan miras sonucu ortaya çıkar.

Dexter 2 sezon bölümleriyle her pazartesi saat 22.15 te e-2 kanalında
Tekrar bölümleri ise her pazar saat 22.15 te e-2 kanalında.
iyi seyirler
şakkıdı

Son düzenleyen: Moderatör:
Birinci sezonu kaçırmadan izledim.2.yi de izliyorum.Şu yabancı dizileri izledikçe bizimkilerin hala leyla mecnun hikayeleri ne kadar saçma geliyo.

DexterjeyyarDexterjeyyarDexter
ben bu diziyi izledikce ufkum genişliyojeyyar..

DexterjeyyarDexterjeyyarDexter
ben bu diziyi izledikce ufkum genişliyojeyyar..

jeyyarjeyyarjeyyar
evet danam sana katılıyorum. Şeniz
Dexter içimdeki uyuyan piskopatlığı yavaş yavaş ortaya çıkarıyor benimde.
jeyyar

DEXTER'ın kardeşi Debra morukla sevgili oldular be..:bbo:yakuşuklu delüganluyu bıraktı bide şu dexter'ın yeni sevgilisi dexterdan da pisikopat çıktı gadın evi yaktı ya:1shok::1shok:kıskanclığındanşakkıdı

heç sorma ezbuzum. o aslan gibin çocuğu bırak dedesi yaşında herife aşık ol delüü:mymeka:
Dexter tam kendine göre sevgili buldu
piskopatların anası mübarek..
:roflol:

heç sorma ezbuzum. o aslan gibin çocuğu bırak dedesi yaşında herife aşık ol delüü:mymeka:
Dexter tam kendine göre sevgili buldu
piskopatların anası mübarek..
:roflol:

o pisikopar karı dexter'ın eski sevgilisine de zarar verirmiş gibime geliyo:sm_confused:

o pisikopar karı dexter'ın eski sevgilisine de zarar verirmiş gibime geliyo:sm_confused:

evet nan nasıl gelmedi benim aklıma valla doğrua.s
akşam ofisini yakarken gözü dönmüştü karının zaten..
jeyyar

yarın dexter da neler olcak bakam jeyyar

dexter sevgilisinin psikopatlığını gördü sonunda
bu gadın dexter dan da psikopat çıktı jeyyar
debranın yağuşuglu delüganlusu da az değilmiş bizim dexter'ı köşeye sıkıştırdı
ne yapıcak bakam............

Hiiiiiç mi hiiç bişi olmaz dexterıma o yapacağını bilir. Tabi doakesın bulduğu kan örneklerinden sonra ne olacak bakalım izliyip görceeeez.

Ben kesin yakalandı diye düşünmüştüm kızlar yaaa.Yine bişekilde paçayı sıyırdı ya, hayret ettim valla....Ama Doakes sorununu nasıl çözecek merak ediyorum...

ASLANIM DEXTERŞeniz

Yırttı paçayı,gene kedi gibi dört ayak üzerine düştü..
Şu doakes da bir halletse tam süper olucak,yada teslim et FBI'ya devam et işine be Dex....
Kötü Kazen

ya ben bu hafta sizleyemedim neler oldu caba.............

Kısaca anlatayım canım.doakes kan örneklerini almıştı hatırlarsın.fbı bu işi incelemeye almıştı hani tüm personelin bu soruşturmada yaptıkları inceleniyordu.doakes bu soruşturmada açıklama yapmak için merkeze gelmeyince lundy evini ve arabasını arattırdı.Ve kan örnekleri arabasında bulundu.dex herşeyden habersiz evine gitti.kan örneklerinin yerini değiştirmesi gerektiğini düşünüyordu.yerinde bulamayınca dondu kaldı ''herşey bitti'' dediği anda kapı çaldı fbı ajanları dex'in merkeze gelmesi gerektiğini söyleyince panikledi.merkeze gittiler lundy kan örneklerini gösterdi dex'e bunun açıklaması var mı diye sordu.dex yadigar dedi.lundy ''katil senin de tanıdığın biri dedi doakes tan şüphelendiklerini ve arama emri çıkardığını söyledi.dex rahat bi nefes aldı tabi.dex öldürdüğü adamın cesetini toplamaya vakit bulamamıştı bu arada.gitti cesedi topladı ve göl kıyısına gitti.doakes onu takip etmişti.silah çekti ve ellerini kelepçeletti ama dex onu yakalamayı başardı,bir odaya götürdü ve hapsetti oraya......gelecek bölümü bekliyorum merakla.pek kısa olmadı ama önemli kısımlarını anlatmaya çalıştım.....

sağol canım çok acıklayıcı olmuş

gene yırtmış dex:roflol: desne ne ballı adam

bakam hafataya ne olcakşakkıdı

ya bu dex iyice kafayı bozdu:mymeka:

işleri iyice karıştırdı be...

sezon finalini kaçırdım bu pazaretsi tekararı var izleycem ....jeyyar

dids selam olsun:roflol:

ay bayılıyom bu dex... harbi psikopat adamya..jeyyar...

Ya bu final kaçmazdı kızlar...İzleyemeyen bi fırsatını bulsun izlesin mutlaka...Olay çok kolay çözüldü, ama hiç tahmin etmemiştim böyle olacağını....

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…