Devlete atanmışken eve atanmak?

Merhaba Arkadaşlar,
18 yaşında başladığım iş hayatına 33 yaşına kadar devam ettim. En son özel bir üniversitede okutman olarak çalışırken hamile kalıp ayrıldıldım ve yaklaşık 3 senedir çalışmıyorum.
Kızım 2,5 yaşında oğlum 9 aylık.
Yaşım 36.

Sıkıntım şu;
2. Çocuğuma hamileyken ve ilki hala kucağımdayken bunaldığım bir gün kpss sınavına başvurdum. Amacım belimi ve kollarımı dinlendirip 2-3 saat sınava giriyorum ayağına uzaklara bakıp keyif yapmaktı. Lakin genel kültürü, yeteneği, eğitim bilimleri, özel alan bilgi sınavı, mülakatı derken o sınavdan bu sınava kitap açmadan gire çıka ben şaka gibi sınavı kazandım.

Olanlar da işte o zaman oldu. Kimse kazanacağıma ihtimal vermediğinden şu an herkes üzerime yürüyor.

Bu atama 6 yıllık tayin hakkı olmayan zorunlu bir görev ve açılan iller Gaziantep en batı olacak şekilde Şırnak dahil tüm güneydoğu ve doğuyu kapsıyor.

Ben alanımda alınacak 2000 kişinin 1500. Kişisiyim aşağı yukarı. Yani Urfa, Antep lüks ama Şırnak da çıkmaz gibi gibi...

Şu an tercih yapıp kazandığım yere 2 çocuğumla gideceğim ve eşim özelde mühendis olduğu için ve benim gideceğim yerlerde iş sahası olmadığından gelmeyecek.

Eşim ve eş dost “ Sen aile birliğini dağıtıyorsun, çoluk çocuğu düzeninden ediyorsun, maceraya atlıyorsun, 3.500 lira için yaptığına bak...”vb gibi şeylerle canıma okuyor.

Bense insanların günde 20 saat çalışıp kaZanmaya uğraştıkları sınavı 2 bebekle 36 yaşında şaka gibi kazanmışım , devlet güvencem olacak, bir daha iş aramak (hele de 36dan 40lardan sonra) zorunda kalmayacağım , günde yarım gün çalışacağım, bayramı , tatili vs var, hem 6 yıl nedir ki insanın ömrü geçiyor şeklinde düşünüyorum.

Bu arada eşimin öfke ve sinirini kontrol edememe problemi var ve belki bir senedir hiç tadımız yok. (İleride olası bir boşanmada da şu an bu atamayı değenlendirirsem işim olmuş olacak, ama değerlendirmezsem seneye ya da sonrasında olur da boşanırsam işsiz güçsüz olacağım.)

Yani arkadaşlar Allah aşkına çok mu bencil ya da saçma düşünüyorum? Benim durumumda/ yaşımda olsanız ve böyle bir şans elde etmiş olsanız ve evliliğinizde de sıkıntılarınız olsa devlet öğretmenliğini reddeder evinizde oturmayı mı tercih ederdiniz?

(Atanma durumunda 3 yaşındaki anaokuluna gidecek, 11 aylık olacak olan bakıcı ile evde kalacak, ev site içerisinde ve terör bölgesinden uzak olacak, benimle kalacak tek bir yakınım yok)

Okuduğunuz için teşekkür ederim.
Tebrik ederim öncelikle. Kimseyi dinleme ve işine başla. Bu kadar işsiz varken şans yüzüne gülmüş Geri tepmek olmaz. .eşinde problemli ise bir gün kendine ve çocuklara bakmak için işe ihtiyaç duyabilirsin. O zamanda böyle fırsat çıkmaz karşına.

Eşinizle daha boşanmadan çoktan kafanizda bosanmissiniz ayrı ayrı yerlerde yasayacaksiniz iki de cocugunuz var. Eşinizle anlaşıp beraber gitmek yerine hemen ayaginiz yere basacak diye basınız göğe mı eriyor anlamadim. Buradaki kadinlarinda bosan bosan bosan bosan demeleri kadar aciz bir şey yok hanımlar yuva kurmak yerine yıkmaya ne de meraklisiniz
Benim okuduğum kadarıyla burda kimse boşan diye bir şey söylemedi. Atanmış git hakkını kaybetme diyoruz. Niye bu kadar sinirli bir şekilde yazdığınıza anlam veremedim.

2013 du yanlış hatırlamıyorsam görümcem ağrı diyadine atandı imza attirdilar 4 yıl kesinlikle tayin istemeyeceğim diye onunla atananlar evlenip evlenip gitti gorumcemde 3 yılın sonunda il dışı istedi. Herşey değişir milli eğitimde , yarın okullar açılabilir bile yani o kadar süprizli bi kurumdayız
Keşke değişse zaten :)

simdi baktim dogumdan sonra sozlesme fesh edilerek 1 yila kadar kullanilabiliniyirmus..1 yil icinde tekrar sozlesme yapmak gerekiyormus. bu durumda konu sahibi icin yok gibi birsey oluyor. hem sozlesme imzalanır imzalanmaz fesih edilmesi problemi cikabilir hemde fesih etse bile kucuk 1 yasina gelmek uzere zaten.
Aynen istifa edip 1 yıl içinde geri dönmesi gerek yoksa olmuyor.

Bu arada eşimin öfke ve sinirini kontrol edememe problemi var ve belki bir senedir hiç tadımız yok. (İleride olası bir boşanmada da şu an bu atamayı değenlendirirsem işim olmuş olacak, ama değerlendirmezsem seneye ya da sonrasında olur da boşanırsam işsiz güçsüz olacağım.)

kendin yazmışsın. her şeyin farkındasın. suriye sınırında bir köyde öğretmenim. elhamdülillah diyorum her gün. kadın güçlü olmalı ayakları üzerinde durmalı. sakın vazgeçme. Allah yardım eder inşallah.

bu arada ücretsiz izin konusu sıkıntılı. 6 aydan büyük çocuğu olana ücretsiz izin konusunda olumlu değiller. bulunduğum ilçede kaymakam onaylamıyormuş. tanıdık işi biraz da tabi. ama küçük çocuğunuz da çok küçük değil bakıcı konusuna sıcak bakıyorsanız değerlendirin. ben 16 aylık kızımla gelmiştim. bi nebze daha kolaydı benimki. ama şimdi 2.bebeği düşünüyorum. bakalım nolacak. sözleşmeli öğretmenlik baştan sona haksızlık. aynı puanı al çalış çabala mülakata gir ama kadro verilmesin. inşallah bir an önce bize de kadro verirler. Allah yardımcınız olsun.

Öncelikle şunu söyleyeyim yer tahimini öyle kolay olmuyor. Tamamen nasip işi bu ortalamayla atıyorum Antep Urfa’ya giderim diye düşünme. Ben alanımda çok yüksek bir sıralamada gayet soğuyan gitmiştim çünkü norm açılmıyordu. Yer olarak düşünme şurası olur falan diye. Site içinde olacak gibi hayallere de girme. Doğuda heryerden siteyi berede buluyorsun hemde ilk atamada. İlçe yada köy yerleri daha çok açılır ilk atamada. Hoş branşa göre değişebilir de durum. Ama illa ki kötü olacak demek değil bu. Sadece bir süreliğine idare etmen gerekecek o kadar. Hem doğudaki dostluk çok başkadır Batı’da o samimiyeti bulamazsın genelde. Bir de 6 sene çakılı kadro diye düşünme. Bir yasa çıkar hooop değişir 6 senede neler değişir hemde. Eş durumu ve sağlık özrü konusunda bir düzenleme yapılmayacağı ne malum.
Bende gece gündüz çalışıp kazananlardanım. Arkadaşlarım hala çalışıyor ve nasıp olmadı bazılarına. Atanmak iş bulmak bu kadar zor iken bu şansı kaçırma derim. Aile bütünlüğü açısından zor bir süreç ama kendi ve çocuklarının geleceği açısından bir fırsat bence. Kaç yaşına kadar özelde tutunabilşrsiniz şartlar ortada. Biraz ailece idare etmeniz gerekecek sadece. Evet zor çok zor ama sonrası rahat. Her yönüyle tartın keşke dememek için

canım bende öncelikle tebrik ediyorum seni çok büyük başarı ve asla vazgeçme git çalış diyorum bende eşimin yüzünden mesleğimi yapamıyordum ben inşaat teknikeriyim özel sektörde bir bayan için çok zor şartlar o yüzden atanmak istedim yüksek puanlar almama rağmen eşim memleket harici tercih yaptırmadı taki son girdiğim kpss de çok daha iyi bir puan almışken artık canıma tak etti ve nere olursa yazdım şükürler olsun ki ankara geldi ve 4 yaşındaki oğlumuda alıp bir başıma geldim sonra da eşim diretmenin faydası olmadığını anladı ve o da yanıma tayinini aldırdı 1 yıldır ankaradayım ve hem eşim için hem de oğlum için eskisinden çok daha değerliyim bizimde çok problemimiz vardı herşeyden önemlisi eşim ve ailesi beni işe yaramaz salak birisi olarak görüyorlardı atanınca tutumları o kadar değişti ki gözlerime inanamadım sonuç olarak şu an çok mutluyum ve inşallah da böyle devam eder kesinlikle imkanı olan kadınların çalışmasından yanayım hele helede devlet kapısı çok başka mutlaka değerlendirin
Tebrik ediyorum seni,bazen evet yürüyüp gitmek gerekir.Bir sözü hatırlattın bana."Işığı önüne al,yürü.Gölgen arkandan ister gelsin,ister gelmesin"

Evli ve 2 çocuğu olup kpss gibi zor bir sınavı nasıl kazandın helal olsun diyorum şu işin sırrını bana da ver:halay: Hem şuam neyin ne olduğu belli değil malum ülkemizde pat diye sınav sistemi değişiyor pat diye mülakat geliyor sözleşmeli öğretmenlik geliyor geldiği gibi gidebilir de 6 senede ne olcağı hiç belli olmaz senin yerinde olmak isteyen binlerce insan var böyle birşey olsa hiç düşünmem giderdim.

Kesinlikle gitmelisiniz. Bakarsınız sözleşmeliyi filan kaldırıverirler. Kaldırmasalar da 6 yıl çok çok uzun bir süre değil. Ve %99.9 gitmezseniz pişman olacaksınız. Ben size diyeyim. Bu arada ben de öğretmenim ve tatiller bizim en büyük avantajımız.

Kesinlikle gitmelisiniz. Bakarsınız sözleşmeliyi filan kaldırıverirler. Kaldırmasalar da 6 yıl çok çok uzun bir süre değil. Ve %99.9 gitmezseniz pişman olacaksınız. Ben size diyeyim. Bu arada ben de öğretmenim ve tatiller bizim en büyük avantajımız.
Eş durumu mazereti olanlar icin 6 yıl değil, 4 yıl...

O zaman çok daha iyi. Ki konu sahibinin anlattıklarına bakılarak evliliğine çok da güvenmediğini anladım. İleride boşanma durumuna gelseler eşi banane gitseydin der.
Merhametli biri sanırsam, tercih yapacam diyince elinde cicekle gelip ağlamış..
Önceki yorumlarda vardi

Merhametli biri sanırsam, tercih yapacam diyince elinde cicekle gelip ağlamış..
Önceki yorumlarda vardi
Açıkçası her şeyi de bilemiyoruz. Ama insan insanın kurdudur demişler. Ben insanlara güvenmiyorum. Burada daha çok bencillik var gibi. Bence eşi kendini düşünüyor. Karısını da düşünse gitmesini desteklerdi.

X