- 13 Mart 2015
- 4.116
- 7.468
- Konu Sahibi Azkullanilmiskaynanamvar
Güncel gelişmeler ile sizi son kez bilgilendirip sanırım konunun kapanışına gelmiş bulunuyorum.
Eşim akşamüstü sürpriz yaparak 250km yol yapıp elinde çiçeği ve hediyeleri ile ağlayarak geldi. “Çocuklar olmadan nefes alamam, sensiz kalamam” cümlesinden başlayıp neler neler anlattı.
Bana bir teklifle geldi; madem sen öğretmenlik yapmaya hazır ve çok isteklisin, Şırnak sınırda öğretmenlik yapmak yerine sana bir kreş/bakım evi/ etüt merkezi/ kurs ne istersen açalım (kredi çekeceğim, yetmezse evi satar parasını kullanırız) bebekleri de koy eğitim kurumunun içine, bir de araba alayım sana orada mesleğini yap, batarsan batarsın mutlu olursan devam edersin, yeter ki beni sizden ayırmayın...
Şunda uzlaştık; ben 20 tercih yaptım (antep uzak ilçeler-urfa uzak ilçeler ve van merkez). Buralar çıkarsa öncelikle ücretsiz izin hakkım varsa kullanıp 8 aylık olan bebeğimin bir sene daha büyümesini bekleyip seneye gideceğim, izin hakkım yoksa bebeklerle direkt gideceğim. Eğer bu tercihler olmazsa iş kurup kendi işimin başında öğretmenlik yapacağım.
Bölümüm ingilizce ve malesef açılan yerlerin en gözde illeri; antep, urfa ve van.
Bu sebeple 1500. Olarak (toplamda 2000 alım var) bu illeri ancak rüyamda görürüm.
Açıkçası eşimin dramatik sözleri değil ama Şırnak’ın sınır ilçesinde 2 bebekle çalışmak yerine İstanbul’da yaşadığım sitenin karşısında kendi okulumda çalışmak daha cazip geldi. Gene de gönlüm bir mucize olmasından ve ilk 20 tercihime atanmaktan yana.
Hakkımda en iyisi ne olacaksa umarım o olur.
(Atandın mı /atanacak mısın diye soran arkadaşlar; sonuçlar Pazartesi açıklanacak. Ben sadece sıralamam gereği Şırnak, hakkari, van köylerini, çok uç sınırlarını yazarsam atanmam kesin oluyor, gidip Antep merkez yazarsam (en gözde en batı) tabii ki atanma ihtimalim olmuyor.
Tüm emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.
@Mune konumu kapatabilirsiniz.
Ne zaman ve nasıl atanacağını bilemezsin. :) kümse tercih etmez, bakmışsın atanmışsın. Ben ilk atanmam da 1000lerdeydim ve 180 kişi falan alıyordu, atandım. İkinci atanmamda da ilk 500deydim, son atamada atandım. İlkinde aile bakanlığı için atandım orası ayrı tabii, sağlık bakanlığı daha gözde bizim bakanlıkta malum. Tamamen şana ve tercih meselesi yani. Hakkında hayırlısı olsun :)