Devlet okulu mu özel okul mu

Samire tmv

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
1 Haziran 2015
4.501
3.065
Bu sene 1. Sınıfa başlayacak kızım var çok kararsızım devlete mı gondersem özelemı özele gönderirsem maddi yönden sıkmam gerekir devlet okulunda ilgi nasıl olur kızım zaten çekingen birisi kendi başına pek birşey yapamaz devlet de cok mu ezilir özel okulda da aşırı özguven patlaması yasayıp şımarık olursa derslerinde başarılı olmazsa diyorum aslında herseyde ders değilde bilemedim sizce arkadaşlar şimdiden tesekkur ederim cevaplar için

Her köşe başında açılan özel okullardan birine gönderecekseniz, devlet. İyi bir koleje gönderecekseniz özel.

Özel okullara artık hemen hemen her kesimden çocuk gidiyor. Eskisi gibi değil, o yüzden özgüven patlaması falan yaşamaz.

Bir özel okulun imkanlarını devlet okulunda bulmanız imkansız. Sürekli dışardan etkinliklerle, kurslarla desteklemeniz gerekir. Çalışan bir anneyseniz bunlara yetişmeniz mümkün değil. O yüzden yine özel okula çıkıyor kapı.

İkisi de değil.
İyi bir öğretmen.
Iyi bir ogretmene cok arastirip yazdirmistik devlette oglumu.o siniftan 5 kisi su an tipta okuyor ,liseyi okumayan da oldu aralarinda.Aslina bakarsaniz iyi bir ögretmen de tam çözüm degil .Cocugun kendisi ve ailenin egitime verdigi önem de cok önemli.

bence herşey önce çocukta bitiyor. okumaya hevesli çocuk zaten daha küçüklüğünden kendini gösteriyor.
iyi bir okul ve öğretmen bunun destekçisi olabiliyor ancak.
şu an neredeyse her mahallede bir özel okul var. eğer o tip bir okulsa, bence özel anlamsız.
ayrıca pek çok iyi devlet okulu da mutlaka var.
belli bir ismi olan, eski ve köklü bir kolejse kastınız o zaman elbette anlamlı olur. özellikle de yabancı dil açısından.

Her köşe başında açılan özel okullardan birine gönderecekseniz, devlet. İyi bir koleje gönderecekseniz özel.

Özel okullara artık hemen hemen her kesimden çocuk gidiyor. Eskisi gibi değil, o yüzden özgüven patlaması falan yaşamaz.

Bir özel okulun imkanlarını devlet okulunda bulmanız imkansız. Sürekli dışardan etkinliklerle, kurslarla desteklemeniz gerekir. Çalışan bir anneyseniz bunlara yetişmeniz mümkün değil. O yüzden yine özel okula çıkıyor kapı.
Sizin yorumlarınızı beğeniyorum evet dediğiniz gibi her kesimden giden var aslında iki sene gonderecegımız okulun anaokulunda eğitim aldı çok iyiydi ilgi olarak

şimdi göndereceğiniz özel okula göre değişir

iki üç sınıftan oluşan adı butik olup bir öğretmene birçok iş yaptıran okullardan uzak durmak lazım

örneğin bu korona sürecinde özel okula giden oğlumun iyi ki özel okula gittiğini hissettim

her gün 6 saat canlı ders yaptılar

öğretmenler ayrıca videolar çekti

sunumlar, pdf ler hazırlandı

ödevler verildi, çalışmalar yapıldı

boş geçirilmedi vs vs

şimdi seneye okul açılırsa diye sınıf mevcutları düşürülüyor, yemekhane üstüne kat çıkılıyor

lakin özel okul kötü bir handikap

gitgide zam geliyor

çocuk başlayıp o düzene girdiğinde başka okula almak da zor oluyor

örneğin oğlumun okulu 30.000,00-TL olacak seneye

bir sonraki seneye kim bilir kaç

memur maaşı 5000 civarında iken aylık 3.000,00-TL ödeme kolay değil

bunun etkinliği, gezmesi vs de ekleniyor

yani başlayıp standardını sürdüremeyecekseniz, bu ileride sizde gerginlik yaratacaksa bence devlet okulunda başlayın

devlet okullarında da çok kaliteli öğretmenler mevcut her biri çocuklar için mücadele veriyor

bence herşey önce çocukta bitiyor. okumaya hevesli çocuk zaten daha küçüklüğünden kendini gösteriyor.
şu an neredeyse her mahallede bir özel okul var. eğer o tip bir okulsa, bence özel anlamsız.
belli bir ismi olan, eski ve köklü bir kolejse kastınız o zaman elbette anlamlı olur. özellikle de yabancı dil açısından.
Kızım çok çekingen zeki aslında ama ilgilenen birisi olmasa yada ayrıntılı ögretılmese zekası pek işe yaramıyor daha çok özel okulda okuyanlar atılgan oluyor gibi yine de bilemedim

Evet katiliyorum ,büyük cogunlugu daha 1. ve 2. sinifta belli ediyor kendini.Sonradan acilan istisnalar var ama cocugun kendisi kilit nokta.

Sizin yorumlarınızı beğeniyorum evet dediğiniz gibi her kesimden giden var aslında iki sene gonderecegımız okulun anaokulunda eğitim aldı çok iyiydi ilgi olarak

Aynı okuldan devam edebilirsiniz bence memnunsanız. Çocuklar anaokulunda özel okuldan sonra imkanları daha kısıtlı bir devlet okuluna geçince çok afallıyorlar.

Kızım çok çekingen zeki aslında ama ilgilenen birisi olmasa yada ayrıntılı ögretılmese zekası pek işe yaramıyor daha çok özel okulda okuyanlar atılgan oluyor gibi yine de bilemedim
Sonuna kadar götürecekseniz özele verin bir de.Bu en önemlisi aslinda.Sonradan devlete gecen ögrenci cok bocaliyor hakikaten.

Aynı okuldan devam edebilirsiniz bence memnunsanız. Çocuklar anaokulunda özel okuldan sonra imkanları daha kısıtlı bir devlet okuluna geçince çok afallıyorlar.

katıldım

zaten bu yola çıkmışsınız

ben hiç başlamadınız diye düşünmüştüm

oradan devam etmek daha makul gibi

lakin kayıtları vs yapmadılar mı

bizim okulun birinci sınıf kayıtları ocak ta dolmuştu da

Maddi açıdan sizi zorlamayacaksa özel okul. Devlette de derece yapan zeki çocuklar bi hayli fazla. Yani sınıfları kalabalık olmayan devlet okulu da olabilir.

Duzgun bir ozel okulda daha rahat edebilirsiniz ilkokul icin. Cocuklarin kendini bu yaslarda iyi koruyamamasi devlet okulu eline birakilmamasini gerektiriyor bana gore. Okul sadece basari icin degildir cunku,cocugumun sagligi icin,can guvenligi icin ozel okula yollamak isterim. İsim yapmis,kadrosu basarili cok saglam ozel okul secebilseniz daha iyi olur.Ama oyle herhangi bir ozel okula gonderecekseniz de gerek yok para vermeye devlete gonderin.

yani bilemedim, özel okulda da olsa daha baskın tipler hep olacak.
belki de okuldan ziyade farklı etkinliklerle bunu aşmasını sağlamak gerekir.

X