Devlet mi Özel mi ?

cikibum

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
25 Ağustos 2024
247
1.166
34
Merhaba güzel kadınlar. 20 haftalık hamileyim. İlk gebeliğim. Yaşım 35.

Kontrollerimi özelde bir hekim yapıyor. Ama her gittiğimde ne gerek vardı ki şimdi buraya bu parayı vermeye diyorum. Zaten meşhur bir hastane, içerisi ana baba günü. Randevu saatinde bile içeri giremiyoruz.

Maddi anlamda bir sıkıntım yok çok şükür, daha fazlasını da verebilirim gerekli olursa Allah korusun. Ama riskli bir gebelik yok vs.
Doğumu düşünüyorum Mart sonu Nisan başı. 60-70 hatta 100 bini bulur diyen hastaneler var.
Yenidoğan çetesi zaten hepimizin psikolojisini bozdu.

Üstelik 1 hocaya muayene olup olup sonra kendi doktorun yerine başka hoca da doğuma gelebiliyormuş uygunluğa göre.

Madem öyle gideyim devlet Hastanesi'nde doğurayım diyorum. Oradaki de doktor? Hem fabrika gibi maşallah, biri doğuruyor öbürünü alıyor falan.
Ay çok mu saçmalıyorum?
Ez cümle : Sizce devlette doğum mu, özel hastane mi ?

Ben tam tersi düşünüyorum, gebeliğim riskli olsa devlet tercih ederdim ama riskli olmadığı için keyfim özeli daha rahat buldu. Çalışabilir raporu için devlete yönlendirdi kendi doktorum, gittim içerde kadının karnı açık arada perde bile yok ben oturuyorum orda bilgilerim alınıyor. Sonra beni yatırdılar o sırada başka hasta alındı falan. Garip bi sistemdi. Eşin genellikle muayenelere, doğumdan sonra da refakatçi olarak alınmaması da benim için bi eksi, darlanırım ben 🥹

Kontrollerimi özelde bir hekim yapıyor. Ama her gittiğimde ne gerek vardı ki şimdi buraya bu parayı vermeye diyorum. Zaten meşhur bir hastane, içerisi ana baba günü. Randevu saatinde bile içeri giremiyoruz.

Maddi anlamda bir sıkıntım yok çok şükür, daha fazlasını da verebilirim gerekli olursa Allah korusun. Ama riskli bir gebelik yok vs.
Doğumu düşünüyorum Mart sonu Nisan başı. 60-70 hatta 100 bini bulur diyen hastaneler var.

Üstelik 1 hocaya muayene olup olup sonra kendi doktorun yerine başka hoca da doğuma gelebiliyormuş uygunluğa göre.

Madem öyle gideyim devlet Hastanesi'nde doğurayım diyorum. Oradaki de doktor? Hem fabrika gibi maşallah, biri doğuruyor öbürünü alıyor falan.
Ay çok mu saçmalıyorum?
Ra

Ay çok mu saçmalıyorum?
Hangi ildesiniz? Örnek veriyorum; İstanbul'da dediğiniz gibi devlet hastanesinden hallice bir özel hastanede doğum yapmaktansa, küçük bir ilde temiz düzgün bir devlet Hastanesi'nde doğum yapmayı tercih ederim.

Ay çok mu saçmalıyorum?
Bu konu benim de çok kafamı karıştırıyor açıkçası. Bende bu konuyu açmıştım özel de ve devlette yapanlar yarı yarıya eşit çıktı yani. Bende 23 haftaligim hala karar veremiyorum özele gidiyorum muayenelere ama duyduğum kadarıyla devlet hastanesi doktor ve ebeleri ozeldekilere göre daha tecrübeli oluyor. Bu aralar özelden olumsuz yorumları daha çok duyar oldum.

Bende başından beri özele gidiyorum. 30. Haftaya geldim. Muayene ücretlerine takılmadım şimdiye kadar ama 32 den itibaren 2 haftada bir gidilmesi gerekiyor nst vs. Doğum parası köşeye atmaya çalışırken ayda 2 muayene ücreti kafamı karıştırıyor. Nst lere devlette girsem doğum zamanı özele gitsem mi diye düşünüyorum açıkçası. Riskli bir süreç geçirdim hastanede yattığım zamanlar oldu gecesi 6500 dü maddi olarak sıkıntı çok yaşamadık ama birikimde yapamadık doğum için. Devlet hastanesinde daha önce travmam olduğu için gitmek istemedim ama etrafımda devlette doğum yap diyen çok insan oldu. 24. Haftada randevu alıp gittim devlet hastanesinde çok övülen bir doktora, çok kötü bir muamele ile karşılaştım. Neden sistemde kaydın yok dedi özel hastaneye gidiyorum dedim, demez olaydım. Kızdı söylendi baya neden geldin buraya diye. Ultrasona saniyelik baktı ve bana göstermedi, tahlil istedi. Kendimi çok kötü hissettim tahlil vermeden çıktım bir daha da gitmedim.

Farkı ne onu merak ediyorum. Doğurup çıkıyorsun bir seçenek bedava diğeri 100 bin.
İnsan tabi ki bir sebep arıyor. Umarım o sebebi yazar bir arkadaş 🙈

Hangi ildesiniz? Örnek veriyorum; İstanbul'da dediğiniz gibi devlet hastanesinden hallice bir özel hastanede doğum yapmaktansa, küçük bir ilde temiz düzgün bir devlet Hastanesi'nde doğum yapmayı tercih ederim.
Küçük bir yerde yaşamıyorum. Sıra beklemek falan neyse bir kenarda dursun. Zaten o an hastanede kim varsa doğumu o yaptırıyormuş. Kendi doktorun kongrede olabilir, müsait olmayabilir,başka bir ameliyatta olabilir.
E o zaman bilmediğim biri olacaksa devletteki bir doktor olsun madem diye geçiyor aklımdan.
Daha konforlu bir odada yatış yapmanın bedeli mi bu, ya da moda diye mi ozele gidiyorum acaba diye sorguluyorum 😒

Devlette acemi bi doktora denk gelirsen cok uğraşırsın…

Bende başından beri özele gidiyorum. 30. Haftaya geldim. Muayene ücretlerine takılmadım şimdiye kadar ama 32 den itibaren 2 haftada bir gidilmesi gerekiyor nst vs. Doğum parası köşeye atmaya çalışırken ayda 2 muayene ücreti kafamı karıştırıyor. Nst lere devlette girsem doğum zamanı özele gitsem mi diye düşünüyorum açıkçası. Riskli bir süreç geçirdim hastanede yattığım zamanlar oldu gecesi 6500 dü maddi olarak sıkıntı çok yaşamadık ama birikimde yapamadık doğum için. Devlet hastanesinde daha önce travmam olduğu için gitmek istemedim ama etrafımda devlette doğum yap diyen çok insan oldu. 24. Haftada randevu alıp gittim devlet hastanesinde çok övülen bir doktora, çok kötü bir muamele ile karşılaştım. Neden sistemde kaydın yok dedi özel hastaneye gidiyorum dedim, demez olaydım. Kızdı söylendi baya neden geldin buraya diye. Ultrasona saniyelik baktı ve bana göstermedi, tahlil istedi. Kendimi çok kötü hissettim tahlil vermeden çıktım bir daha da gitmedim.
Bu parayı insanca muamele görebilmek için vereceğiz gibi görünüyor öyleyse 😵‍💫
Ben de gebeliği ilk ogrendigimde gitmiştim. Oradaki doktor eğer imkanın varsa özele git. Bizim ultrasonlar kötü, cihazlar eski vs demişti 😒

Dogum paketleri oluyordu onlara hic baktiniz mi? Maddi imkan oldugu surece , ozel tercih ederim. Ama kucuk ozel hastane yerine devlet tercihim olurdu.

Ben önce özele gittim sonra doktorum değil eşi giriyormus doktora guvenemedim sorguladım, devlete geçtim son haftalarda, neden geldin diyen olmadı ilk ultrason fotosu istediler verdim, iki kere anca randevulu gitmisimdir, sonra randevusuz çağırıyorlar zaten sarı alanda bakılıyordu, hiç problem yaşamadım, öylede güzel geçti ki, ebeler hemşireler güzel annem güzelim şöyle yapalım böyle yapalım diye yardım ettiler, doğumdan sonra yardım ettiler, emziremedim aç mı diye bir de ilk doğumum korku tecrubesizlik sulu göz oldum iyice bı gece ağlıyorum geldi emzirme hemşiresi saçımı okşadı konuştuk yardım etti, ya öyle güzel geçti ki beş gün kaldım herşeye cevap verdiler tekli odadaydim, rahatti hergun gelip temizlediler. Belki 24saatte çıksam iki kişilik odada falan kalırdım ama çokta problem olmazdı, ben böyle bı tecrübe yaşadım, iki düşük yaptım üstüne yine özele gittim randevu beklememek için olmadı yine devlete gittim kurtajlarimda da ilgilendiler, rahatlattilar, ben problem hiç yaşamadım, bu arada cam ve sakuraydi, yine hamileyim inşallah yine orda yapacağım bu sefer ozelle falan ugrasmadan direkt oraya gidiyorum bakalım hayırlısı olur inşallah hepimiz için ❣️

Ben 4 yıl bekleyip tüp bebekle hamile kaldığım halde üniversite hastahanesinde doğum yaptım, çok relax takıldım, her muayenede farklı doktor oluyordu, soru sormuyordum bir sorun varsa söyler zaten diye, akışına bıraktım ne dediyseler uyum sağladım hangi doktor girdi hala bilmiyorum sezeryan uygun görüldü 41. hafta oldu açılma sancı yok çatı dar vs sebeplerle oldu bitti aldım eve geldim şükür memnunda kaldım.

Ay çok mu saçmalıyorum?
Gittiğiniz özel hastane ana baba günüyse orta segment bir hastanedir bu durumda devletle üç aşığı beş yukarı aynı neredeyse 😅 ama maddi imkanım var diyorsunuz varsa daha kaliteli bir özele gidin kesinlikle. Arada dağlar kadar fark var 😇

Dogum paketleri oluyordu onlara hic baktiniz mi? Maddi imkan oldugu surece , ozel tercih ederim. Ama kucuk ozel hastane yerine devlet tercihim olurdu.
Baktım tabi ki. Ama neden özel tercih etmem gerekiyor onu araştırıyorum. Açık kalp ameliyatı değil ki bu sonuçta ne bileyim 100 bin çok saçma 🤦🏻‍♀️
Deneyimli anneler neden, nereyi tercih etti. Yaşanmışlıkları ne umarım bir karar vereceğim 🙈

Baktım tabi ki. Ama neden özel tercih etmem gerekiyor onu araştırıyorum. Açık kalp ameliyatı değil ki bu sonuçta ne bileyim 100 bin çok saçma 🤦🏻‍♀️
Deneyimli anneler neden, nereyi tercih etti. Yaşanmışlıkları ne umarım bir karar vereceğim 🙈
Devlette doğur sonra özelde doğur doktor ebe hemşire tavırlarını kıyasla sonra neden özelde doğurman gerektiğini anlarsın :)

İlk doğumum sezaryendi, devlette oldum. Şimdi yine devlete gidiyorum. Ayrıntılı ultrasonu özelde yaptırdım sadece, bizim hastanede yapılmıyor çünkü. Devlette de tek kişilik oda veriyorlar doğumlarda. Negatif bir şeyle karşılaşmadım. Özelleri bilmiyorum

Devlette doğur sonra özelde doğur doktor ebe hemşire tavırlarını kıyasla sonra neden özelde doğurman gerektiğini anlarsın :)
Hanımefendi söylemek zorundayım : şaka gibisiniz 😂
Yahu maksadım bu dediğinizi yapan biri varsa akıl versin zaten.
Sizin mantiginizla 3.yü de Amerikada doğurayım sonra hepsini kıyaslar kk ya yazarım :KK53:
Hayır özel savunuyorsunuz anlıyorum. Kendi deneyimizini söyleseniz teşekkür edeceğim. Bana tuhaf tuhaf yanıtlar veriyorsunuz.
Neyse teşekkür ederim :KK53:

Hanımefendi söylemek zorundayım : şaka gibisiniz 😂
Yahu maksadım bu dediğinizi yapan biri varsa akıl versin zaten.
Sizin mantiginizla 3.yü de Amerikada doğurayım sonra hepsini kıyaslar kk ya yazarım :KK53:
Hayır özel savunuyorsunuz anlıyorum. Kendi deneyimizini söyleseniz teşekkür edeceğim. Bana tuhaf tuhaf yanıtlar veriyorsunuz.
Neyse teşekkür ederim :KK53:
Neden diye soruyorsunuz bana göre “tavır” İşte yahu cevabı. Yaşadığım olumsuz şeyleri buraya yazmaya gerek yok bence. Sizde tecrübe ederseniz anlarsınız demek için öyle yazdım.

Ben tam tersi düşünüyorum, gebeliğim riskli olsa devlet tercih ederdim ama riskli olmadığı için keyfim özeli daha rahat buldu. Çalışabilir raporu için devlete yönlendirdi kendi doktorum, gittim içerde kadının karnı açık arada perde bile yok ben oturuyorum orda bilgilerim alınıyor. Sonra beni yatırdılar o sırada başka hasta alındı falan. Garip bi sistemdi. Eşin genellikle muayenelere, doğumdan sonra da refakatçi olarak alınmaması da benim için bi eksi, darlanırım ben 🥹
Özele başlama sebebim eşiminde benimle gelebilmesiydi. Ama sanki gelmesi de bir şeyi değiştirmedi. Biz romantik bir çift değiliz. Yani kalp atışlarına ağlamak vs gibi şeyler yasamadık. Çünkü beklenmeyen bir gebelikti. Uzun süre şokta kaldık 🤦🏻‍♀️
Riskli olsa bu anlamda uzman bir hoca arardik diye düşünüyorum.
Durumumuz iyi dedim ama hiçbirimiz de parayı ağaçtan toplamıyoruz ki, doğum için 100 bin çok değil mi 🙈
Normalde dünyanın en müsrif insanı olabilirim ama şu Yenidoğan çetesi , parası ile mağdur olan insanlar, hastanedeki kalabalık, zaten ticarethane olması kafamı karıştırdı.
Öte yandan gidip devlette biraz sıra beklesem sanırım tüm bu acabalarımdan kurtulacağım 🤦🏻‍♀️
Acaba ben doktorumu mu sevmedim ya ? Doktor ile bağ kurmak gerekir mi, bilemedim.

X