devlet kres anaokulu ucretsizmi oldu

cevremde birkac kisiden duydum ama haberlere bakınca tek bi yerde böyle bi haber var ama dogrumu anlamadim. devlete bagli kres ve anaokuku ucretsizmi bu sene

Hayır değil aylık ödemeleri var. Biz 8 - 16.00 arası kreşlere 750 tl verdik aylık. Aynı emsalde 1.100 ile 1.500tl arasındaydı
Yarım gün olanlar da 500 tl idi.

Gezileri vs oluyor onlar için de ek ödemeler alıyorlar.
İlk kayıttta kırtasiye parası ya da kırtasiye ürünleri alıyorsunuz onlar da geçen yıl 3.000tl gibi bir şey tutmuştu

bu sene icin diye duydum ben

Resmî bir yazı olmadıkça, anaokullarının tamamen ücretsiz olması zor. Yalnızca 5 yaş zorunlu kapsama alındığında yarım gün olarak tanımlanan kısım ücretsiz olacaktır. Yine kırtasiye ve gezi için ücret alınır.

iste yeni haber cikmista tv de duymus arkadas ban bana söyledi bende inanmadim pek habere sonra nette arastirdim tek bi yerdevar bu haber

Hayır yok öyle bir şey. Avrupa Birliği Kreş desteği var aylık 100euro. O da bu yıl çıkmadı yıllardır var.Onun da başvuruları geçti.

dogru olsa her yerde yazardi diyorum kendimce para alinmayacagini hic sanmam

Orada ek ücretlerden bahsediyor. Aidatlar ile ilgili bir durum yok. Okullara yemek veriliyor diyor ancak bizin okulda yemeği yapan abla var

bu sene icin degilmi bu gecen sene ücretliydi 3-6 yas degilmi
evet geçmişte ücretli idi sade anaokulları ilkokul içerisinde bulunanlar ücretsizdi zaten bağımsız anaokullarının cüzzi bi ödemesi vardı bu sene o kaldırıldı diye bende milli eğitim bakanından duydum

Zorunlu eğitim kapsamında dahi kamu okullarının ve eğitim sürecinin çeşitli ihtiyaçları çıkarken, okul öncesi eğitimin tamamının ücretsiz olması hem hatadır hem de imkansıza yakındır. İmkansıza yakın olan gerçekleşirse kapasite yetmez, devlete yük biner, şu an ücret alınan yardımcı abla, aşçı vb imkanlar için bütçe yetmez. Okul öncesi de çocukların toplandığı bir yere dönüşür. 5 yaş grubunda okullaşma yüksek. Buna hazır olunabilir . Zorunlu eğitim kapsamına da alınacağı söylendi(ancak yeterli adım atılmadı). Zorunlu eğitime alınırsa ücretsiz olmalı (kırtasiye gezi hariç). 3-4 yaş için ücretsiz olmasına ihtimal vermiyorum.

Şimdiye kadar okul aidat ücreti vs vardı
Ama okuldaki memur bu sene ödeme olmayabilir
Nasıl olacağı hakkında resmî bilgi elimizde yok ama ücretsiz olma durumu var dedi

İnşallah amin diyelim

Şimdiye kadar okul aidat ücreti vs vardı
Ama okuldaki memur bu sene ödeme olmayabilir
Nasıl olacağı hakkında resmî bilgi elimizde yok ama ücretsiz olma durumu var dedi

İnşallah amin diyelim

Ana okullarında yarım gün eğitim için ücretler kaldırılabilir ama kulüp dediğimiz bölüm için ücret alınır. Etüt gibi.
Bizim Anaokulu ücreti 350tl idi 400tl kulp ücreti

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…