devlet kres anaokulu ucretsizmi oldu

Ücretsiz bir öğün yemek var, geçen dönem de verildi hatta bildiğim kadarıyla. Sizin dediğiniz şeyin müjdesini bakan Özer vermişti. Şimdi milli eğitim bakanı değişti. Yasaya döker mi belli değil.

Her zamanki gibi o ücretsiz bu ücretsiz derler, sonra okula gidersin su akmaz,wcde sabun olmaz,tuvalet kağıdı olmaz,kapıda güvenlik olmaz,temizlik için eleman olmaz. Siz inanabiliyor musunuz 100 milyon nüfuslu bir ülkede herhangi bir eğitim kurumunun ücretsiz olabileceğine?

Her zamanki gibi o ücretsiz bu ücretsiz derler, sonra okula gidersin su akmaz,wcde sabun olmaz,tuvalet kağıdı olmaz,kapıda güvenlik olmaz,temizlik için eleman olmaz. Siz inanabiliyor musunuz 100 milyon nüfuslu bir ülkede herhangi bir eğitim kurumunun ücretsiz olabileceğine?
Sonra bağışlar azalıyor okula, devletin verdiği rakamlar çok çok az asla yeterli değil .

bence ücret alınmalı. Çok yüksek fiyatlar olmamak kaydıyla kurtaracak şekilde olmalı.

Anaokulu kayıt parası alıyorlardı aidat diye o kaldırıldı
Seneye ödenmeyecek devlet anaokulu

Ana okullarında yarım gün eğitim için ücretler kaldırılabilir ama kulüp dediğimiz bölüm için ücret alınır. Etüt gibi.
Bizim Anaokulu ücreti 350tl idi 400tl kulp ücreti
Okul aidat denen kısım ücretsiz olacak diğeri hakkında bilgi yok. Ama kulüp kısmı ücretsiz olmaz bence de
Bizim kulüp ücreti 1500 idi.
Ne olacak bakalım

Zorunlu eğitim kapsamında dahi kamu okullarının ve eğitim sürecinin çeşitli ihtiyaçları çıkarken, okul öncesi eğitimin tamamının ücretsiz olması hem hatadır hem de imkansıza yakındır. İmkansıza yakın olan gerçekleşirse kapasite yetmez, devlete yük biner, şu an ücret alınan yardımcı abla, aşçı vb imkanlar için bütçe yetmez. Okul öncesi de çocukların toplandığı bir yere dönüşür. 5 yaş grubunda okullaşma yüksek. Buna hazır olunabilir . Zorunlu eğitim kapsamına da alınacağı söylendi(ancak yeterli adım atılmadı). Zorunlu eğitime alınırsa ücretsiz olmalı (kırtasiye gezi hariç). 3-4 yaş için ücretsiz olmasına ihtimal vermiyorum.
O kadar haklısınız ki, konu sahibinin dediğini ben de duydum ama kesin değil, olursa kötü olur gibi geliyor cunku tam dediğiniz gibi eğitimden uzak çocuk toplanma alanına döner , geçtiğimiz yıl çocuğumu devlet anaokuluna verdim eğitim ve etkinlikler olarak çok memnun kaldım, önümüzdeki yıl ücretsiz olursa çok kalabalık olur aynı eğitim ve ilgi olmaz gibi...zaten dediğiniz gibi çok fazla masraf var nasıl ücretsiz olacak

O kadar haklısınız ki, konu sahibinin dediğini ben de duydum ama kesin değil, olursa kötü olur gibi geliyor cunku tam dediğiniz gibi eğitimden uzak çocuk toplanma alanına döner , geçtiğimiz yıl çocuğumu devlet anaokuluna verdim eğitim ve etkinlikler olarak çok memnun kaldım, önümüzdeki yıl ücretsiz olursa çok kalabalık olur aynı eğitim ve ilgi olmaz gibi...zaten dediğiniz gibi çok fazla masraf var nasıl ücretsiz olacak
evet katiliyorum. size

X