• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Devlet hastanesinde tüp bebek yaptıran varmı?

Tüp bebek tedavisi ilaclar falan toplam ne kadar tutuyo diye . Ben de RABBIM ne zaman nasip eder bilmiyorum ama Hacettepe Üniversitesi Hastanesinde ysptircam.

Ben cvp vereyim hanımlar, zekai tahir burakda tüp bebek yaptırdım, bugün transferimin 5.günü. Ben raporlu yaptırdım, raporu çıkarmak 1 ayı buldu, tabi rapor süreci devam ederken tedaviye başlanmıştı. Hastanenin nasıl olduğunu soracak olursanız, herşey öyle özeldeki gibi özel değil, yani uğraşmalı yanları var çünkü çok kalabalık. Kalabalık olması yorucu olsada bi yandan iyi, sonuçta vaka çok tecrübe çok çok. Bartından konyadan ve daha başka başka şehirden gelenler var. Hastane iyi yani. Herkesin durumunu ayrı ayrı inceleyip kişiye uygun tedaviye başlanıyor. Ücret konusuna gelirsek yumurta toplama zamanı hastaneye yatış yapılıyor aşağı yukarı 400 yada 500 ordan kesiliyor, bide ilaçların bir kısmını ödüyoruz. Benim ilaçlar 300 tuttu. Aklıma gelenler bu kadar. Tavsiye ederim, ÖZELDE MÜŞTERİYİZ AMA DEVLETTE HASTAYIZ aradaki fark bu.

Ben cvp vereyim hanımlar, zekai tahir burakda tüp bebek yaptırdım, bugün transferimin 5.günü. Ben raporlu yaptırdım, raporu çıkarmak 1 ayı buldu, tabi rapor süreci devam ederken tedaviye başlanmıştı. Hastanenin nasıl olduğunu soracak olursanız, herşey öyle özeldeki gibi özel değil, yani uğraşmalı yanları var çünkü çok kalabalık. Kalabalık olması yorucu olsada bi yandan iyi, sonuçta vaka çok tecrübe çok çok. Bartından konyadan ve daha başka başka şehirden gelenler var. Hastane iyi yani. Herkesin durumunu ayrı ayrı inceleyip kişiye uygun tedaviye başlanıyor. Ücret konusuna gelirsek yumurta toplama zamanı hastaneye yatış yapılıyor aşağı yukarı 400 yada 500 ordan kesiliyor, bide ilaçların bir kısmını ödüyoruz. Benim ilaçlar 300 tuttu. Aklıma gelenler bu kadar. Tavsiye ederim, ÖZELDE MÜŞTERİYİZ AMA DEVLETTE HASTAYIZ aradaki fark bu.
Tup bebek kısaca ilaclarla beraber 700 falan mi tuttu. Bize Hacettepe ilaclari siz aliyorsunuz oda 1500-2000 aradi tutuyor devlet karşılamıyor dedi.

Tup bebek kısaca ilaclarla beraber 700 falan mi tuttu. Bize Hacettepe ilaclari siz aliyorsunuz oda 1500-2000 aradi tutuyor devlet karşılamıyor dedi.

Evet hacettepe bizede aynısını söyledi, onlar ilaç raporu çıkarmıyor. Ztb herşey toplam 700 tuttu. ilaçlar kişiden kişiye fark ediyor, sizinki belki daha az tutar yada daha fazla tutabilir.

Evet hacettepe bizede aynısını söyledi, onlar ilaç raporu çıkarmıyor. Ztb herşey toplam 700 tuttu. ilaçlar kişiden kişiye fark ediyor, sizinki belki daha az tutar yada daha fazla tutabilir.
Kusura bakmaa cok soru sordum. Siz 700 tl den baska bir tl odemeyeceksinz ? Hersey olaclarda dahil 700 tuttu.
Simdi ztb hastanesi ilac raporu cikartinca ne kadar düşüyor ki fiyattan. Yani hacettepe hastanesi ilac raporu cikartmiyormi ? Ee bize gelin eylulde rapor cikaricaz buda 1 ay sürüyor dedi. O ne raporu peki ? Biz fiyat yüzünden erteledik bebegi ;(

Bi de ilaclarin bir kısmıni ödüyoruz demissin ? Bir kismi olarak 300 tl mi verdin . Ilaclarin tamami ne kadar tuttuki ? Hastaneye yatış icin 400 yada 500 tl o zama kesiliyor demissin ? Ne kadar bi ucret biçtiler ki size o fiyati kestiler. Kusura bakma lutfeennn ;( eşime detayli sekilde anlatmak istiyorum ..

Nasıl yani ? Ztb Hastanesi herkese ilac raporu da mi çıkartıyor???

Bi tüp bebek raporu var bide ilaç raporu var. Hacettepe sadece tüp bebek raporu veriyor ama ztb hem tüp bebek hemde ilaç raporu veriyor. Tabi şartlarınız uygunsa yani en az 3 yıl evli olmak, eşinin en az 5 yıllık çalışma belgesi falan. Bu şartlara uygun değilseniz rapor çıkmaz, ztb raporsuz 8 milyara yapıyormuş bilginize. Ben raporlu yaptım hastaneye yatış 400 tuttu, yatış ücreti kişinin sağlık güvencesine göre değişiyor, benimki emekli sandığıydı. ilaçların da yanlış hatırlamıyosam %30 unu biz ödüyoruz, geri kalanını rapor karşılıyor benimki 300 tuttu.

Yani sadece 700 liram gitti :)

Bn 23 esim 33 yaşında . 1 bucuk yill
Bi tüp bebek raporu var bide ilaç raporu var. Hacettepe sadece tüp bebek raporu veriyor ama ztb hem tüp bebek hemde ilaç raporu veriyor. Tabi şartlarınız uygunsa yani en az 3 yıl evli olmak, eşinin en az 5 yıllık çalışma belgesi falan. Bu şartlara uygun değilseniz rapor çıkmaz, ztb raporsuz 8 milyara yapıyormuş bilginize. Ben raporlu yaptım hastaneye yatış 400 tuttu, yatış ücreti kişinin sağlık güvencesine göre değişiyor, benimki emekli sandığıydı. ilaçların da yanlış hatırlamıyosam %30 unu biz ödüyoruz, geri kalanını rapor karşılıyor benimki 300 tuttu.

Yani sadece 700 liram gitti :)

Ben 23 eşim 33 yaşında. Ssk zaten fazlasiyla yillarin verdigi gun var yillardir çalışan biri. Tüplerim tikaliymis benm esimde problem yok. Akcigerimde bronsektazi var. 3 yil evli olmak sart mi yani rapor icin . Kendi sayfasinda en bir yil evli olmak sarti yazıyo
http://www.ztb.gov.tr/saglik-rehberi/tup-bebek-tedavisi/77

RESMİ İŞLEMLER

Herhangi bir sosyal güvenlik kurumuna bağlı olanların Tüp Bebek Tedavisinde bu güvenceden yararlanabilmeleri için:

1. Tedavinin biteceği tarih itibariyle 23 yaşını doldurmuş fakat 39 yaşını doldurmamış olmaları,
2. En az 1 yıldır evli olmaları,
3. Evli çiftin herhangi birinin bu evliliklerinden veya varsa önceki evliliklerinden öz veya evlat edinilmiş çocuklarının olmaması,
4. Daha once Sosyal Güvencelerini kullanarak 2 veya daha fazla Tüp Bebek Tedavisi yaptırmamış olmaları gerekir.

Mrb canım nasıl yani ilaçları karşılamıyoruz dediler? Bende hacettepede tüp bebek tedavisine başlıyorum daha geçen hafta rapor için evraklarımı verdim ilaçlarında hastane masrafının bi kısmınıda devlet ödüyor ama istedikleri şarta uygunsan hastane için 1700 küsür istediler ilaçlar içinde %20 sini biz ödüycez gerisini devlet ödüycek ama öyle 1500- 2000 lira tutmaz senin bi yanlışın var

RESMİ İŞLEMLER

Herhangi bir sosyal güvenlik kurumuna bağlı olanların Tüp Bebek Tedavisinde bu güvenceden yararlanabilmeleri için:

1. Tedavinin biteceği tarih itibariyle 23 yaşını doldurmuş fakat 39 yaşını doldurmamış olmaları,
2. En az 1 yıldır evli olmaları,
3. Evli çiftin herhangi birinin bu evliliklerinden veya varsa önceki evliliklerinden öz veya evlat edinilmiş çocuklarının olmaması,
4. Daha once Sosyal Güvencelerini kullanarak 2 veya daha fazla Tüp Bebek Tedavisi yaptırmamış olmaları gerekir.
Bu şartlar yeni yasaya göre deişti canım ilk evlilikden eşlerin herhangi birisinin çocugu olsada ikinci evlilikden çocugu olmuyorsa tüp bebek yaptırabiliyor artık, aytıca tüp bebek yaptırma şansı 3 e çıktı artık 3 defa yaptırılabiliyor

Back