Doğuma Hazırlık Devlet hastanesinde doğum

Bebeklerimize aldığımız eşyalar, hastane çantası, ürünler için tavsiye ve öneriler....
Şartlarını anlıyorum ama sana tavsiyem en uygun özelleri araştır. 14 sene önce bende devletde yaptım mezbaha gibiydi. Seni korkutmak istemem belki iyi olan bir devlet hastanesi vardır ama arkadaşım haznedarda meltem hastanesinde yapmıştı uygun demişti. Sorabilirsin.

Bilmediğim için soruyorum. Nasil yani mecbur kalsada hayir baştan kaydınız yok mu diyorlar? İlginç..

Valla ankarada gazi hacettepe ve zekai tahirin uygulaması böyleydi hatta internet sitelerinde bile yazıyodu istanbulu bilemicem

Benim kuzenim 40. haftasinda doktora gittiğinde almamisti devletteki takibini ben yapmadım demişti. O da maddi durum yüzünden devleti denemek istemişti. Sonra gittiği özel hastanede doğum yaptı.

Bense 38. Haftada farklı bir doktordan görüş almak için muayane olmuştum tıp fakültesine bir sonraki görüşmemize beni doğuma almıştı ama ben preeklamsi olmuştum doğum zorunluydu.

Güneydoğuda görevliyiz 14 haziranda özel hastanede kendi doktorumda ikili test ve ense kalınlığı randevum vardı . Bende şöyle düşündüm burada devlette bir doktor ismi vardı herkes beğeniyordu birde ondan randevu alayım hem girişim olmuş olur allah korusun bir sorun olur devlette Doğum gerekirse sorun çıkartmasınlar istedim. 15:00 te kendi doktorumdaydık ense kalınlığını söyledi ikili test için kan verdim . 16:00 da devlete gittik elimizde sıramız vardı randevu da almıştık. Kapının önünde bir sürü kadın toplanmış duruyorlar . Bize sıra geldi zorla girdik içeri . İçerde de bir sürü kadın vardı bir an şaşırdım ne yapacağımı. Bir kadın ( hemşire sandım ) paravanın arkasında geçip Uzanın dedi geçip uzandım geldi oturdu ultrasona başladı . Randevu aldığım doktor erkek normalde dedim ki X bey yok mu kadın bana bende doktorum dedi . İkili test istiyormusun dedi hayır dedim ben ense kalınlığını burun kemiğini söylesin diye bekliyorum baktım ses yok ben sordum söyleyecek misiniz diye . Bebek pozisyonunu bozdu ikili test istiyor Musun diye sormuştum sana dedi yan yat öksür bebek düzelsin filan dedi yaptım çocuk inat etti resmen dönmedi . Buda tuttu karnıma bastırdı canım yandı o an zorla baktı mm bile söylemedi birşey demedi ne yaptığını bile çözemedik. Çıkıp eve geldik arada 1 saat geçti benim herşey yolunda giden gebeliğimde kanamam başladı acile gittik doktorumu aradılar 250 tl ödedik geldi kontrol etti herşey normal öğlen gördüğümüz gibi dedi ama yatış verdi ve o gece tatile gidecektik iptal ettirdi . Daha bu haftaya kadar lekelenmem devam etti ve biz o doktoru suçladık insan gibi davranmadı bizce . Ben ki hava atardım Devlette de doğururum ne olacak filan diye yapamayacağımızı anladım o gün . Keşke eşiniz biraz daha dişini sıksa da ayrılmasa . Birde şöyle birşey var yaşadığımız şehirde nüfus daha az devlette imkan bence İstanbuldan daha iyidir diye düşünüyorum . İstanbul’da nüfus daha yoğun hastahaneler daha kalabalık. Bu olayı burada devlette yeni Doğum yapmış bir arkadaşımla konuştuk ona anlattım . Oda bana ben sancı çekiyordum yan odada bir kadın vardı ıkınamıyordu bu kadın doktor ebelere bağırdı alın bunu sezeryana uğraşamam ıkınamıyor bile dediğini kulaklarımla duydum zorla sezeryana aldırdı dedi

Bana kalırsa bağcılar da berbat bir hastane acilinde yapılan yanlış enjekte sonucu kalçamda kist oluştu. Kanuni de berbat zaten. Benim önerebileceğim bakırköy dr. sadi konuk eğitim araştırma hastanesi. Yada samatyadaki istanbul eğitim araştırma hastanesi. Haseki eğitim araştırma hastanesinde araplar çok yoğun oluyor ama cem dane diye bir doktor vardı yoğunluğuna rağmen çok ilgiliydi 2 sene önce muayene için gitmiştim şuan orada mı bilmiyorum. En son olarak da bahçelievler devlet hastanesi yeni sayılır çok temiz ve düzenli bi hastane düşünün isterseniz.

Detaylı ultrason ıcın o hastaneye gıttım ama o anda bıle ılgısızlerdı orayı begenmedım acıkcası medıpoller cok ılgılı oluyor lakın fıyatları ucuk olabılıyor esenler medıpol uygun geldı bana

Ben üç doğumumu da özelde ve kendi doktorumla yaptım çünkü üçü de sezaryendi. Normal doğumu bilmiyorum.

görümcen esenler kadın dogumda dogumunu yaptı normal dogumdu ve cok ıskence cektıgını soyledı hatta esımde o zaman özelde yaparsın sen ugrasma demıstı. İnşallah iş bulur hemende bu sorunlar olmaz bazı doktorlar cıdden ılgısız umursamaz ozelde bıle olsa oyle doktor ıyı olmadıktan sonra hastanenın ıyılıgı adıda bı yere kadar etkılı oluyor

çok teşekkür ederim bakırköy annemınde onerısı ben bıle orada dogmusum 91 yılında ıyıdı dıyor annem ve sımdı daha ıyı olmustur dıye tahmın yurutuyor :)

Ki bak biz üstümüz başımız konuşmamız düzgün insanlarız bilinçliyiz birde bilinçsiz olsam üstüm başım iyi olmasa insanın daha fazla üzerine geliyorlar bence

Her dr girmiyor bazilari ek ucret istiyor onu sorman lazim

Devlet hastaneleri daha çok doğum yaptırıyor, daha deneyimliler kabul. Ama çok yoğunlar. Hijyen sorunu mutlaka var.
Ve benim devlet düşünmeme sebebim odalara eşlerin alınmamasıydı. Yapayalnız sancı çekeceksin ve başka kadınlarla paylaşacaksın en mahremiyet istediğin zamanlarda.
Bence eşinle konuş. İşten ayrılmama durumu varsa en azından bebek biraz toparlayana kadar sıksın dişini, babalık da fedakarlık istiyor.
Yine de olmuyorsa nispeten ucuz ama yenidoğan yoğun bakımı da olan hastaneleri ara bilgi al derim.
Bir de ufak şehirlerde hem hastane kapasitesi hem de fiyatlar uygun. Annen başka şehirdeyse düşünebilirsin

Eşiniz ayrılmasın ablacım
Madem evinde hamile bir kadın var, yakında bebek de olacak masraf çıkacak sıksın dişini
bende dıyorum da ıs ısten gectı dıyor ben sahsen bı yer ayarlayıp oyle rest cekmıstır umudu tasıyordum ama oyle bır plan programda yapmamıs. Bende kendı calıstıgım yerde sorunlar yasıyorum ama sabredıyorum baska carem olmadıgı ıcın.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…