• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Devlet hastanesin de lavman

O yüzden acillerde sarı alan, kırmızı alan, yeşil alan gibi ayrımlar var zaten, o yüzden değil mi?

Iyi o zaman çocuk 30 gün tuvaletini yapamasın ve bir doktor yüzü görebilmek için 1 ay beklesin, normal mi bu?
o alan sıralaması her zaman işlevsel olmuyor o kalabalıkta .
ayrıca aile hekimi diye bir sey var adım bası tsmlerde , asmlerde .
duydunuz mu ?

istisna değil gelen hastaların yüzde 70 bakın minimum 70 , acil olmayan sadece acili mesgul eden hastalar .
yüzde 70 e istisna demekte pembe gözlükten başka ne olur bilemedim
Sizin gibi istatistiki verilere sahip değilim o yüzden de adı hastane olan Bi yerde hasta olmayıp gelen kişi sayısının gerçek hastalardan daha az olduğunu umuyor ve İstisnalar diyorum.

duydunuz mu ?

Duydum, genelde aferin isimli neye hizmet ettiği belli olmayan ilacı yazıp gönderiyorlar :KK70:

O alan sıralamasını işlevsel hale getirmesi gereken de ben değilim, bir zahmet kuralına uygun işletsinler

Şimdiye kadar 3 yakınımı kaybettim ben, ambulansla hastaneye götürülen ve yoğun bakıma alınan, hiçbirinde sorun yaşanmadı herkes gayet güzel ilgilendi sağolsunlar.

duydunuz mu ?

Kaldı ki aile hekimi dediğiniz şeker varlıklar 6 ay öncesi bebeklere bakmıyorlar, çocuk doktoruna götürün diyorlar. Onu da bilmiyorsanız öğrenmiş olun :)

Duydum, genelde aferin isimli neye hizmet ettiği belli olmayan ilacı yazıp gönderiyorlar :KK70:

O alan sıralamasını işlevsel hale getirmesi gereken de ben değilim, bir zahmet kuralına uygun işletsinler

Şimdiye kadar 3 yakınımı kaybettim ben, ambulansla hastaneye götürülen ve yoğun bakıma alınan, hiçbirinde sorun yaşanmadı herkes gayet güzel ilgilendi sağolsunlar.
acilde sizinle ilgilenen hekimle asmde sizinle ilgilenen hekim aynı vasıftalar . ikiside pratisyen .
sizin sorun yasamamanız sorun olmadıgının bir kanıtı değil . kabızlıgı olan cocuk acile getirilmez. biz bu ülkede hala bunu tartısıyoruz , yazık gercekten

acilde sizinle ilgilenen hekimle asmde sizinle ilgilenen hekim aynı vasıftalar . ikiside pratisyen .
sizin sorun yasamamanız sorun olmadıgının bir kanıtı değil . kabızlıgı olan cocuk acile getirilmez. biz bu ülkede hala bunu tartısıyoruz , yazık gercekten

Tamam sizin çocuğunuz ağlayıp kıvranırken gece yarısı, ağlamaktan morarıp kusarken paranız da olmazsa özel doktor için beklersiniz poliklinik randevusunu.

Kaldı ki aile hekimi dediğiniz şeker varlıklar 6 ay öncesi bebeklere bakmıyorlar, çocuk doktoruna götürün diyorlar. Onu da bilmiyorsanız öğrenmiş olun :)
merak etmeyin her gün hastalardan 'bilmediğimiz ' seyleri ögreniyoruz . ülkede doktor sayısı gün geçtikce azalıyor her yere yazıyorum bunu . ülkede doktor kalmayınca siz kime ne ögreteceksiniz merak ediyorum

merak etmeyin her gün hastalardan 'bilmediğimiz ' seyleri ögreniyoruz . ülkede doktor sayısı gün geçtikce azalıyor her yere yazıyorum bunu . ülkede doktor kalmayınca siz kime ne ögreteceksiniz merak ediyorum

Ya cidden polemik değil amacım da bu doktorların afra tafrası baydı artık, gidebiliyorlarsa yurt dışına gitsinler bence, ben de gidebilsem giderim

Tamam doktorlar için sistem kötü olabilir, hastalar için de kötü
Bunu anlamak bu kadar zor olmamalı
Çok zor şartlarda çalışan bisürü farklı meslek dallarında insanlar var. Abartacak birşey yok, hepimiz aynı gemideyiz

Doktor da memnun değil hasta da, Türkiyede herkesi memnun etmek de imkansız zaten
Yurtdisina gideceğim diye tehdit eden doktorlar da komik, gidebilen gidiyor zaten

Ya cidden polemik değil amacım da bu doktorların afra tafrası baydı artık, gidebiliyorlarsa yurt dışına gitsinler bence, ben de gidebilsem giderim

Tamam doktorlar için sistem kötü olabilir, hastalar için de kötü
Bunu anlamak bu kadar zor olmamalı
Çok zor şartlarda çalışan bisürü farklı meslek dallarında insanlar var. Abartacak birşey yok, hepimiz aynı gemideyiz

Doktor da memnun değil hasta da, Türkiyede herkesi memnun etmek de imkansız zaten
Yurtdisina gideceğim diye tehdit eden doktorlar da komik, gidebilen gidiyor zaten
yok ben benim çocugum her seyden herkesten önemli , benim keyfim ne zaman isterse o zaman hastaneye giderim diyen kimseyle aynı gemide değilim .

10 gun yapmadigi oluyor benim kizimin. Su an 15 aylik. Ne yedirsem ne icirsem yok yani fayda etmiyor. Kivraniyor artik. Lavman yaptirmak zorunda kaliyoruz artik. Ya da fitil atiyoruz. Hos fitil de ise yaramiyor. Sadece lavman rahatlatiyor onu. Ne yapabilriim mesela lavman harici ?
Hakiki zeytin yağı içir.. bir zararı da yok rahatlatır yavrucağı yada yemeklerine kat rahatsız olmaz o şekilde

yok ben benim çocugum her seyden herkesten önemli , benim keyfim ne zaman isterse o zaman hastaneye giderim diyen kimseyle aynı gemide değilim .
herkesin çocuğu kıymetlidir, bunu anne olunca anlarsınız
Şu ana kadar kızımı hiç gece yarıları acile götürmedim şükür, ihtiyaç olmadı
Ama götürenlere de ayyyy cahilll keşke ölse muamelesi yapılamaz.
Herkes şanslı doğmuyor hayata ve herkesin parası pulu özel hastaneyi karşılamıyor. Ülkede sağlık sistemi her ne kadar bazı gözlerce mükemmel görünse de öyle değil hepimiz biliyoruz. Kimin çocuğu olursa olsun acıdan ağrıdan kıvranıyorsa, 15 gün randevu alabilmeyi bekleyemez.

herkesin çocuğu kıymetlidir, bunu anne olunca anlarsınız
Şu ana kadar kızımı hiç gece yarıları acile götürmedim şükür, ihtiyaç olmadı
Ama götürenlere de ayyyy cahilll keşke ölse muamelesi yapılamaz.
Herkes şanslı doğmuyor hayata ve herkesin parası pulu özel hastaneyi karşılamıyor. Ülkede sağlık sistemi her ne kadar bazı gözlerce mükemmel görünse de öyle değil hepimiz biliyoruz. Kimin çocuğu olursa olsun acıdan ağrıdan kıvranıyorsa, 15 gün randevu alabilmeyi bekleyemez.
Bende şikayetçiyim bu tür insanlardan... Ama her meslekte var. Bizi en çok sağlıktakiler etkiliyor çünki karşımızdakinin vicdanına kaldığımız, ocağına tüştüğümüz için her korucu sözleri üzerimizden tır geçmiş etkisi yapıyor... oğlum daha bir yaşında bile değildi acile götürmüştüm kan alınacaktı ateşliydi acemiydim ilk defa devlet hastanesine gitmiştim(son oldu) kadın tutsana çocuğun kolunu diye tersledi beni.. bende bağırdım benim çocuğum hasta yanıyor ne yapacağımı şaşırmışım bide senin senin bağırmanı mı dinliycem diye.. insanca bir şekilde şöyle tutabilirsiniz dese ölmez herhalde salak... ne var yani bana yalvarsın demiyorum ki insan olsalar yeter ama nerdeee.

Hakiki zeytin yağı içir.. bir zararı da yok rahatlatır yavrucağı yada yemeklerine kat rahatsız olmaz o şekilde
Yapiyorum zaten. Biz aycicek yagi kullanmayiz. Zeytin yagi kullaniyoruz sadece. O da fabrika degil yani ozellikle getirtiyorum antepten 🤦‍♀️

Bende şikayetçiyim bu tür insanlardan... Ama her meslekte var. Bizi en çok sağlıktakiler etkiliyor çünki karşımızdakinin vicdanına kaldığımız, ocağına tüştüğümüz için her korucu sözleri üzerimizden tır geçmiş etkisi yapıyor... oğlum daha bir yaşında bile değildi acile götürmüştüm kan alınacaktı ateşliydi acemiydim ilk defa devlet hastanesine gitmiştim(son oldu) kadın tutsana çocuğun kolunu diye tersledi beni.. bende bağırdım benim çocuğum hasta yanıyor ne yapacağımı şaşırmışım bide senin senin bağırmanı mı dinliycem diye.. insanca bir şekilde şöyle tutabilirsiniz dese ölmez herhalde salak... ne var yani bana yalvarsın demiyorum ki insan olsalar yeter ama nerdeee.

Benim de tek dileğim vicdan, merhamet sahibi, hasta ve hasta yakını psikolojisinden anlayabilecek o kapasiteye sahip insanların doktor olması.

Benim de tek dileğim vicdan, merhamet sahibi, hasta ve hasta yakını psikolojisinden anlayabilecek o kapasiteye sahip insanların doktor olması.
Özellikle devlet hastaneleri ve sağlık ocakları bu durumda. Malesef... çok fazla mülteci ve okumamış kendini ifade etmekte zorlanan insanla uğraşıyorlar. Ve herkese aynı muameleyi yapıyorlar... ben mecbur kalmadıkça gitmiyorum vallahi ne yalan söyleyim... çok mu zenginim hayır para biriktirip özele gidiyorum yalansız”. Bizi bu hale koyanlar utansın ne diyim...

Özellikle devlet hastaneleri ve sağlık ocakları bu durumda. Malesef... çok fazla mülteci ve okumamış kendini ifade etmekte zorlanan insanla uğraşıyorlar. Ve herkese aynı muameleyi yapıyorlar... ben mecbur kalmadıkça gitmiyorum vallahi ne yalan söyleyim... çok mu zenginim hayır para biriktirip özele gidiyorum yalansız”. Bizi bu hale koyanlar utansın ne diyim...

Ben de farkındayım doktorların yaşadığı zorlukların, çoğu yerde dediğiniz gibi iletişim bile kuramıyorlar. Ama bunun için hastaları suçlamak yanlış, hele de doktorlara hiç yakışmıyor. Sistemi bu hale getiren kimse ona kinlenmeli insanlar, gece yarısı acilde ne işi var kabız çocuğun diye sormak yerine, neden gündüz vakti herkes istediği gibi sağlık hizmetine ulaşamıyor diye sorulmalı.

Oda mı yaramıyor... o zaman ciddi bir problemi var... ne diyor doktorlar
Bagirsak duzenu bu diyorlar. Bekle yapmasini diiyorlar. Kisaca ilgilenmiyorlar.
Bende se kronik kabizlik var. Hala anne sutu aldigi icin senin sistemine bagli diyen oldu.

Evet probiyitik aklimda. En yakin zamanda dr.a soracagim. Kac kere gittik dr.a tek dedigi bagirsak duzeni bu kizinin yapacak bisey yok. Bekleyeceksin yapmasini. E bekleyim de cocuk kivraniyor. Uyumuyor. Bakin bu gece de ayniyiz. 5 gun oldu kaka yapmiyor. Zeytinyagi kullaniyorum yemeklerimizde. Asla aycicek yagi,sana yag falan yok yani. Dikkat ediyorum gidasina. Ispanak , pirasa falan yediriyorum. Corba her gun iciyor. Ama yok yani bagirsaklari cok tembel 🤦‍♀️
Burda da yok dogru duzgun gidebilecegimiiz bir dr. Hepsi basindan atiyor resmen. Yazin ilk firsatta memlekette iyi bir dr. Bulacagim artik 🤦‍♀️
Ev yoğurdu,kefir,ayran hatta ev yapımı turşu iyi probiyotik kaynakları. Yedirebiliyorsanız verin ama düzenli olarak verin,kefir her gün içirebilirsiniz mesela.
Bunun dışında benim oglumda 2 günde 1 kaka yapıyor,2.gün yapamazsa kriz cıkıyor ki 5 gün uzun süre yazık.
Eczaneden probiyotik takviye alıp düzenli verebilirsiniz.
Çatlak varsa makatında acıyor olabilir ,korkup yapmıyor olabilir.
Geçmiş olsun.

Back
X