• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Devlet hastanesin de lavman

Geronimoo

Okçu'nun önünde saygıyla eğil
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
9 Mayıs 2019
1.501
1.036
53
41
Kızlar arkadaşımın çocugu kabız olmuş devlet hastanesi ne getirdik lavman yapılcak dediler biz bilmiyoruz falan dedik ama ısrarla siz yapucaksınız dediler bu normal mi yani onlar neden yapmıyo aslında sinir oldum sen li ben li konuşmalar orda yatmalar koltukta kahkahalar falan ben mi alınganım

Bende kizimi goturdugumde bana sordular. Yapmayi bilmiyorum hic denemedim gosterseniz olur mu dedim. Bana gostererek yapti. Sonra zaten ihtiyac halinde kendim yaptim. Kizim 15 aylik bu arada. Yani muhtemelen yapamayacagimi anlamislardir. Zaten son goturdugumde daha yasina girmemisti. Bebek oldugu iicin onlar yapti sanirim. Ama cocuk buyukse annenin yapmasini iistiyorlar.

Evet maalesef hasta yakınına yaptırıyorlar. Benimde oğluma verdiler yapamam dedim zaten kendiler yapsa bile yaptırmam dedim küçücük çocuğun bağırsağı lavman i Nasıl kaldırsın evde kendim hallederim her zaman kabız olduğunda. Koskoca kadın olmama rağmen sezeryan sonrası gaz cikmadigi için bana yapacaklardı babam yaptırmadı kendisi de sağlık personeli. Demekki cokda gerekli değil çok çok zor durumda yapılması taraftariyim ama çocuklara heleki bebeklere asla.

Evet maalesef hasta yakınına yaptırıyorlar. Benimde oğluma verdiler yapamam dedim zaten kendiler yapsa bile yaptırmam dedim küçücük çocuğun bağırsağı lavman i Nasıl kaldırsın evde kendim hallederim her zaman kabız olduğunda. Koskoca kadın olmama rağmen sezeryan sonrası gaz cikmadigi için bana yapacaklardı babam yaptırmadı kendisi de sağlık personeli. Demekki cokda gerekli değil çok çok zor durumda yapılması taraftariyim ama çocuklara heleki bebeklere asla.
10 gun yapmadigi oluyor benim kizimin. Su an 15 aylik. Ne yedirsem ne icirsem yok yani fayda etmiyor. Kivraniyor artik. Lavman yaptirmak zorunda kaliyoruz artik. Ya da fitil atiyoruz. Hos fitil de ise yaramiyor. Sadece lavman rahatlatiyor onu. Ne yapabilriim mesela lavman harici ?

10 gun yapmadigi oluyor benim kizimin. Su an 15 aylik. Ne yedirsem ne icirsem yok yani fayda etmiyor. Kivraniyor artik. Lavman yaptirmak zorunda kaliyoruz artik. Ya da fitil atiyoruz. Hos fitil de ise yaramiyor. Sadece lavman rahatlatiyor onu. Ne yapabilriim mesela lavman harici ?

gecmis olsun. lavman hakkinda bilgim yok ama cocuk icin doktoruna danışıp eczaneden probiyotik alin, belki fayda görürsünüz. ancak en erken 4 ayda fayda gostermeye başlar, bilginiz olsun.

gecmis olsun. lavman hakkinda bilgim yok ama cocuk icin doktoruna danışıp eczaneden probiyotik alin, belki fayda görürsünüz. ancak en erken 4 ayda fayda gostermeye başlar, bilginiz olsun.
Evet probiyitik aklimda. En yakin zamanda dr.a soracagim. Kac kere gittik dr.a tek dedigi bagirsak duzeni bu kizinin yapacak bisey yok. Bekleyeceksin yapmasini. E bekleyim de cocuk kivraniyor. Uyumuyor. Bakin bu gece de ayniyiz. 5 gun oldu kaka yapmiyor. Zeytinyagi kullaniyorum yemeklerimizde. Asla aycicek yagi,sana yag falan yok yani. Dikkat ediyorum gidasina. Ispanak , pirasa falan yediriyorum. Corba her gun iciyor. Ama yok yani bagirsaklari cok tembel 🤦‍♀️
Burda da yok dogru duzgun gidebilecegimiiz bir dr. Hepsi basindan atiyor resmen. Yazin ilk firsatta memlekette iyi bir dr. Bulacagim artik 🤦‍♀️

Bebeğinizin kan grubu nedir ? Kan grubuna göre beslenmesini deneyebilirsiniz en az 3 gün en azından bakalım belki yararı olur. Ben kan gurubuma göre besleniyorum ve o günden beri çok değişim yaşadım. Google kan grubuna göre beslenme yazarsanız çıkacaktır liste

Evet probiyitik aklimda. En yakin zamanda dr.a soracagim. Kac kere gittik dr.a tek dedigi bagirsak duzeni bu kizinin yapacak bisey yok. Bekleyeceksin yapmasini. E bekleyim de cocuk kivraniyor. Uyumuyor. Bakin bu gece de ayniyiz. 5 gun oldu kaka yapmiyor. Zeytinyagi kullaniyorum yemeklerimizde. Asla aycicek yagi,sana yag falan yok yani. Dikkat ediyorum gidasina. Ispanak , pirasa falan yediriyorum. Corba her gun iciyor. Ama yok yani bagirsaklari cok tembel 🤦‍♀️
Burda da yok dogru duzgun gidebilecegimiiz bir dr. Hepsi basindan atiyor resmen. Yazin ilk firsatta memlekette iyi bir dr. Bulacagim artik 🤦‍♀️

mesela kefir ekleyebilirsiniz diyetine. kurukayisiyi suda bekletip, suyunu icirip, kayisiyi yedirebilirsiniz sabah uyaninca. ama bunlar hep guzel olmayan çözümler. en guzeli duzenli probiyotik kullanim bagirsak glorasini olusturmak sonra kefirle, yogurtla, tursuyla desteklemek. bir de kabak da yedirin çocuğa bol bol o da mulayim tutar.

Yaklaşık 1 haftalık bir kabızlık söz konusuysa doktorlar lavman yapılabilir diyorlar.Sordular mu bu çocuk ne zamandır böyle diye?

Ayrıca lavman nasıl uygulanacak bunu anlatması göstermesi zor değil de zahmet oluyor işte bazılarına.Çocuğun makati cok tahris olmussa lavman öncesi gerekirse lokal anestezik bir krem sürülebilir.

Çocuğa 1 kez bile lavman yapınca malesef bagirsak duzeni bozuluyorve lavmansiz atlatamıyor kabızlığı. Kızımda çok yaşadım kabızlık önce poposunu uyarıcı masajlar yaptım zeytinyağı ile bazen ise yaradı bazen yaramadı. Benim kizimda 10 gün yapmadığı zamanlar oluyordu ara ara kabız olmasada zeytinyağı icirdim çok çok zorda kaldığımda sabundan fitil yaptım kullandım. Kızım 11 yaşında hala kabızlık çekiyor Sık Sık ama sıvı almadığı için ne çay ne meyvesuyu nede su içmez yemeklerde bile. Benim denediklerim bunlar oğlumda sabun fitil falan hep denedik fayda etmedi doktor ultrason ile bakti bağırsaklar çok dolu çıkaramıyor dedi eşimin zoru ile 1 kez yaptirdim o zaman lavman ama lavmana ragmen yapmadı çişini 1 gün sonra yaptı az az. Yani lavmanda kesin çözüm olmayabiliyor ben çok çok zorda kalırsam sabun yapıyorum yaparsa yapıyor yoksa zorlamıyorum

Ben 20 yaşındayken 14 gün tuvaletimi yapamamıştım. Zaten kabızlık çeken biriydim, saçma sapan zayıflama ilacı içiyordum, yapamadıkça yapamadım. Söylemeye utandım, sonra çok kötü hissetmeye başladım. Özel hastaneye gittim, durumu anlatınca apar topar acile alındım. Doktor geldi ve lavman yapılmasının şart olduğunu söyledi. Hatta yapamaz isem cerrahi müdahele bile yapılabileceğini söyledi. Hiç bakmadan lavmanı taktı, ilaçlı su gibi bir şeydi. Asla annemden ya da benden istemedi bunu. 10 dakika kadar hastane tuvaletinde oturduktan sonra yapabildim. Hayatımda hiç bu kadar utanmamıştım. Sonradam öğrendimki abim askerdeyken doktor olduğu için günlerce aç susuz kalan komandolara yapması gerekmiş, o da kendisi yapmış. Arkadaşınızın çocuğu kaç gündür tuvaletini yapamıyordu bilmiyorum ama uzun süre yapılamaması ciddi bir sorunmuş. Yani bu kadar hassas bir işlemi devlet hastanesi dahi olsa hiç bilmeyen hasta yakınına yaptırmak istemek bildiğin işten kaçma. Bir kere de olsa gösterebilirdi, sonra gerekirse siz yapardınız. Ama benim bir daha lavmaba ihtiyacım olmamıştı. Geçmiş olsun.

Son düzenleme:
Yeterince hareket ediyor mu? Yürümeye başladıysa bol bol yürütün.

benim kizimda aynıydı ananas cok etkili.deneyin lutfen

Hastanedeki bir işlemi neden hasta yakınına yaptırıyorlar ki? Çocuk diye mi, yoksa yetişkinde de aynı muamele mi? Oldu olacak serumu da biz takalım, hemşirelere de gerek kalmamış olur.
Hanımefendi lavman yapmak için sağlık üzerine eğitim almaya gerek yok yapılacak işlem belli zaten çocuğun makatından sıvıyı vereceksiniz , hemşirede serum takın dememiş zaten ne kadar meraklısınız hemşireleri yerden yere vurmaya.

benim kız da kabiz oldu çok çektik.
zeytinyagi içirdim çok iyi geldi bol bol meyve yedirdim.. yoğırt meyve kabızlığa iyi geldi.
en önemlisi zeytinyagidir.
çok geçmiş olsun kızım dada lavman yaptırcaktik çok korktum:(

lavmanla, sürekli ilaçla müdahale edilirse bağırsak tembelleşir kısır döngüye girersiniz.
temel nedenini öğrenin. ne yediğine dikkat edin
şekerli,ekmek,abur cubur tüketiyorsa kaçınılmaz .bağırsak florasını bozuyor.bunlar
alerjısı var mı bakılsın. neye tepkisi var.
onun harıcınde bol su, bol sebze, bol bol yoğurt yesin(ev yapımı).zeytin yağı içirin arkasından su.
(bazı annelere çok kızıyorum.çocuğun elinde kocaman mısır çerezi paketi,anneler çay için toplanmış önlerinde cips,şekerlemeler, bisküviler, ondan sonra çocuğa muz yedirmiyorlar. niye ?kabız oluyormuş çocuk..)

Gün kurusu denediniz mi? Ben oğlum kabız olunca kaynatıp veriyorum hemen yapıyor çok etkili doğumdan sonra kendime de yapmıştım hemen çözmüştü

Back
X