Devlet hastaneleri hep böyle mi ?

Tamm olablir canim ama devlet hastanelerinin acillerinde genelde bir doktordan fazla nobetci oluyor.
Hatta sordum 3 kadin dogumcu var demisti ordaki güvenlik acil olarak.
Ama orda sancisi gelen kadininindan tut doguranina hepsi dizilmis bekliyordu ve baya bi beklemeden sonra doktor bey gozlerini ovarak uykudan kalkms geldi kastim bu onlarnki can degilmi ?

Aliyorlar canim özeli devleti pek farketmiyo ozel sömürüyor devlet ilgisiz bizimde sikayetimiz bu iste.
Saglik bakanligini ara sikayet et 184 ben aradim.
Bi keresinde bendende almislardi özeldi 3 kan alincakdi 120 130 civari ucret odedim ilk kani alamadi 3 yerimi delik desik ettilwr igneyi kolumda cevire cevire maf oldum diger ikisi alinmadi bile bosuna hepsnin parasni verdim.
Sonra hakkmi arim dedim fatura yoksa para vermyz ddler faturani bul gel ddler bende atmis blundum para cöpe gtmisti. Rezillik cabasi

Maalesef devlet hastaneleri böyle, sağlık reformu yapıldı ya =))
Bırakın hamileleri kanserli hastalara ayakta kemoterapi veriyorlar Cerrahpaşa'da, hastalar taburelerini yanlarında götürüp sıra bekliyorlar poliklinikte. Koca Cerrahpaşa'nın onkoloji servisinde 20 yatak var, ameliyattan çıkan hastaları alacakları yoğun bakım üniteleri yok, ameliyattan sonra özele yönlendiriyorlar ama tuhafı da bunu başından söylemiyorlar. Hastanız sedyede kalıveriyorsunuz ameliyathane kapısında, daha neler neleeerr gördüm ben oralarda Rabbim muhtaç etmesin kimseyi, şimdilerde zaten suriyelilerden bizim vatandaşa sıra hiç gelmiyor.

canım 184 ü de aradım 184 170 ş artayım diyor onları arayıncada SGK ya şikayet edin diyor ondan ona ondan ona yani

canım 184 ü de aradım 184 170 ş artayım diyor onları arayıncada SGK ya şikayet edin diyor ondan ona ondan ona yani

Allah allah ben dun 184 u aradim gayet ilgilendiler .
Ucret konusu icin bakmiyolarmi acaba bilemedmkiii

hastalarda hakli doktorlarda, sistem bozuk bence, cogu doktor da zamani doldurup özele kaciyorlar zaten ....cok hasta az doktor , birde cogu kisi acili tercih ediyor normal günde doktora gitmeleri mumkünken...bizman sonra tak eder yani makine degiller ya, o kadar hastaya 1 - 2 doktor verirsen normaldir, ve heryerde devlet hastaneleri tak tak islemez

Tabikide öyle özeli devleti pek bisey farketmiyor cinsi denk geldimi her sekilde geliyor .
Ozellerin acilinde acil bile olsa para aldigi icin biraz daha ilgililer bi arkadas yazmisti hatta paran yoksa hayatinda ucuz olur diye cok dogru .
Ama bazi hemsire doktorlarda cok acimasiz davraniyorlar insanlar pekala keyfinden gtmiyor gecenin bi saati evinde yatmak dinlenmek varken orada beklemek kim ister .
Mesela ben o gun agrimdan gttigimde beni ordaki kadinin ayakta bekletmeye calismasi kizdirdi terslemesi vs.
Ki ben en iyilerindendim belkide suyu gelen sancisi olan neleri vardi daha..

allah kötüyle karsilastirmasin ne diyelim, zaten herzaman heryerde paran kadarsin ......

Bende tam tersi ne zaman ozel hastahaneye gitsem can acisini fln gectim soymaya calistilar felcli hastalara verilen tetkiklerden tutun basit bir odeme kanser denilmesine kadar ilginc bir gecmis var.. Aslinda ozel devlet ayrimi yapmiyorum yasadigim ilde daha sakin ve bilinmeyen bir devlet hastahanesi var ve cok ilgileniyorlar ama merkezdeki acilde tabiki ilgi farkli kardesimi zaman probleminden dolayi nezle grip sikayetiyle goturduk hem bekledik hemde aciklama yapmadi hemen kanamali hasta gelmisti ve tek doktordu burda elestirecegim o doktor degil sistem olur..

Babamın çeşit çeşit hastalıklarından dolayı hasta hastane dolaşırım bir kere böyle şeylere denk gelmedim. Eskiden olurdu ama şu an doktorlar gayet ılımlı ve düzgünler bence şaşırdım. Ayrıca özel hastanede çalışan birisi olarak söylüyorum onlarda sizi hasta olarak değil müşteri olarak görüyor. Ameliyat olması lüks yani gereksiz hastanın ameliyat olma şart mutlaka olmak zorundasın denildiğine bile şahit oldum.
Banada burnunda kemik var dediler seneelr önce ne kemiği olsa hissederdim dedim, kaç tane devlet hastanesi doktoru dolaştım hiç biri yok öyle birşey demişti ki yok zaten bende emindim.

Eskiye oranla evet daha iyi devlet ozel pek kiyaslamiyorum dediginz gbi birinde senin onlarca parani alip digerinde ayni islemleri ucretsiz yaptirabiliyorsun.
Eskiden devlet hastaneleri daha kotuydu sabah giris yaptirrdik venezelerdeki siralarda bekleyerek ardindan doktorun odasinin onunde sira halinde olurdu herkez oyle isimle cagrmazlardi .
Kapidan ayrlmazdi kmse bikere hatrliyorum 2009 falandi ayagmda odem var ayakta zor duruyorm agridan sabahi sabah ettim 7de hastaneye geldim bide orda ayakta sira kapmaca oynamistk :)
Bana denk geliyo hep cinsi bazi doktorlar var gercekten isini iyi yapan ama genelde acillerdekiler ve ordaki hemsire vsler ters bizim burda .
Giriyosun tansiyon olcuyor sira veriyor sira 2 saat sonra diyor ee 2 saat sonra bnim tansiyonm belki cikacak belki inecek grince baksalar olmuyomu mesela?

Sağlık bakanlığına şikayet edin lütfen yanlarına bırakmayın bu çirkin tavırları.

Hastaneyle alakası yok. Devlet memuru olmuş kendini garantide hisseden insan rahatlığı bu. Sen böceksin onun arkasında kapı gibi devlet var. Görsünler bakalım rahatlığı.

En nefret ettiğim şey de bana sen diye hitap edilmesi. Hemen ne bu samimiyet hanımefendi. Ben size siz diyorum siz de bana siz diyeceksiniz diye çıkışıyorum. Sen burda bekle sen burda otur. Oldu canım.

Ben devlet hastanlerini tercih ediyorum doktorlarına daha çok güvendiğimden. Ama böyle işgüzar çalışanların ağzının payını vermeden duramıyorum.

Antalya canim evet cekiyorum sanki ben .
Bana denk geliyo her biri ama devlette gordugum muamale hep hep ayniiii

Büyük şehirlerde muamele böyle. Ailem ilçede yaşıyor. Varlıklı da bir ilçe. Tek hastane var. Onun da doktorları başka ilçe hastanesinden günlük geliyor. Pek hasta yok. Gidince nasıl kibarlar hemşireler doktorlar. İnanamıyorum aynı ülkede miyim diye.

Ettim canim zaten bakalim bi degisme olacak mi merak ediyorum evet kendnilerini kaf daginda goren cok malesef ki

Ben genelde devlet hastanesine giden biri degilim.busene annem hastanede yatti 1hafta kadar devlet hastanesinde kaldik ve super ilgilenildi ben ozelde bile boyle ilgi gormedim doktor hafta sonu bile gelip ilgilendi hemsireler surekli basimizda neye ihtiyaciniz olursa diye.yaticsk yerimiz vardi 3kisilik odada tek kaldik ve 2refakatci kaldik.bu dedigim hastane kucuk bir ilce hastanesi daha once boyle degilmis sikayet edilmis ve suan cok iyi ben sikayet etmenizi oneririm ilgili makamlara hastanede sikayet kutulari oluyo onlarda yazabilirsiniz..

Geçen gece gittim devletin aciline, çok şaşırdım girmem-çıkmam 5 dakika sürdü.
İyi ki özele gitmemişim dedim.

Yoğunluk olmamasına rağmen doktor konuşturmayacak kadar aceliciydi, ama gayet güler yüzlüydü önemsemedim.
Hemşirenin yüzü çok asıktı, yaptırdıktan sonra iğnelerin ne olduğunu sordum 2 iğne yaptı çünkü, güzel güzel açıkladı.

Çıkarken gelirim ben gene diyordum (( :

ben almanyada yasiyorum ama bu sene kuzenimle devlet hastanesine gittim (onun agrilari vardi) ve gercekten bizi delirttiler, ordan oraya bütün hastaneye gezdik, kimsenin kimseden haberi yok, herkesin agzindan farkli bisey cikiyor....kapinin önünde hastalar bekliyor, doktor kimseyi iceri almiyor, bos bos oturuyor....doktorun yanina gidiyoruz, söyle böyle dediler biz buraya geldik, kim dedi diyor, öndeki kadin diyor, söyleyin ona beni arasin diyor...bende durumu aciklamak istedim, ne zamandir ayaktayiz, doktor bana "hadi hadi fazla konusma" hareketi yapti..sinirden öldüm...egerki alman vatandasi olmasaydim ortaligi dagitirdim, o hastaneyi o doktorun basina yikardim resmen, iyiki doktor, adamda bir hava var bir hava..yanindan gecilmiyor
edepsiz

Aslında doktor seninle baya ilgilenmiş ama bence sen anlamamışsın.
Sadece ultrason bakıp gönderebilirdi de. Fakat kilo alımına kadar gerekli uyarıları yapmış.

Senin kilo alman bebeğin kilo alması anlamına gelmiyor ki. Hamilelikte 10 kilo da alsan, 30 kiloda alsan
ortalama 3 kilo civarında bi bebek dünya getiriyosun.
Seni uyarmak istiyorum, yediklerine dikkat et, gereksiz kilo alımı yapman gebelik şekeri, tansiyon gibi problemler yaşamana sebep olabilir.

Evet bunu cok yapiyolar canim haklisin biri varken birini aliyolar iceriye bekletiyolar insanlara kotu davranani cok .
Rabbim kimseyi boyle acimasiz saglikcilarin eline dusurmesin insllah

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…