Devlet hastaneleri hep böyle mi ?

Kesinlikle.. geçenlerde çok sevdiğim iyi yürekli bir dr var, ona muayene olayım diye gittim.. 2'li taramam var halledeyim dedim.. Genç yeni mezun olmuş.. deli gibi iş aşkı ile yanıyor..
Adamcağız durmuyo ki yerinde ameliyata gitmiş yine.. ben de dedim, nasıl olsa kan tahlili; uygun başka bir dr da yaptirayim.. öylesine en yakın saati seçtim.. yaşlı bir adam .. girdim içeri 2 bayan hasta bekliyor kenarda, üzerine beni de çağırmışlar.. küçücük oda, sıkış tepis bir de içeride bekliyoruz siramizi.. dr bey elinde telefon, bir yandan face de beğeni yapıyor bir yandan da asistanina kurlar çekiyor.. ikisi de birbirine yaranma peşinde.. neyse sonunda işine dönmeye karar verdi de; bana derdimi sorup aldı ultrasona.. iki kadın ayakucumda hala kendi sıralarını bekliyor.. başladı bakmaya.. işte sıralıyor kendi dilince birşeyler.. Fetusun boyunu çapını.. derken ben de dedim ki; dr bey herşey yolunda mi??
Anaam adam açtı ağzını yumdu gözünü, yok sen şimdi bebeğin cinsiyetini de sorarsın, işte ancak böyle kendinizce işime müdahale edersiniz.. onu yapma böyle davran.. (başörtü takiyorum bu arada tesettürlüyüm) sonra dediki beni duyabiliyor musun? Hani başında örtü var ya, belki çok sıkmışsındır..
ayy nasıl zor tutuyorum kendimi; icimdem ya sabır.. hala masadayiz.. hemen konuyu değiştirip diğer asistanindan emrettiği suya getirdi.. nerde kalmışmış, yarım saat olmuşmuş.. aman, bana dünyanın fircasini saydiran adamın yanında bekleyen kadinlardan biri demez mi; dr bey, eşime soyliiim de size su getirsin isterseniz.. Böyle salak salak sırıtıyor.. aklınca ilgisini kapacak bey amcadan..
Dr yok dedi, benim o islerime bakan asistanım var..
Ayy beynimden aşağı kaynar sular.. kadının ezikligi daha da çileden çıkardı beni.. dr son bölgelere bakıyor, elinde ultrason başlığı.. şöyle bi sinirle ittirdim elini, dedim çekilin önümden, hemen dogruldum peçete ile jeli temizliyorum, herkez anlayamadı birden ne yaptığımı, hışımla kalktım ayağa; dr dedim, bir de şiddete karşıyız yazısı asiyorsunuz her kapıya; ama şiddete mahal cikariyorsun farkında mısın dedim.. bu şiddeti kinadigim sizin gibileri savunduğum güne lanet olsun dedim kapıya yöneldim.. kadınlar şaşkınlıkla beni izliyorlar; ben çıkınca dr dan taraf olup cahilligimden, hülolugumdan konuşup atıp tutacaklar.. dr daha bir sevecek daha güzel muayene edecek onları bu sadakatleri karşılığında çünkü..
neyse doktora neredeyse kendi ellerinden su icirecek kadına; size de iyi yalamalar hanımefendi.. lafa gelince mangalda kül bırakmıyordunuz ama, en cuhela hülodan hiçbir farkınız kalmadı nezdinizde, kendi tezinizi çürüttünüz dedim çıktım çarptım kapıyı..
(sıra bekler iken cevresindekilerle konusuyordu, bazı kesim seçmenler nasılda yalakaymis, yok efendim memleket cahil hulo kayniyormus, aman ne koyun milletmisiz filan)
Derken kadın arkamdan terbiyesiz dedi filan.. güldüm ve devam ettim..
velhasıl çöpe gitti koca günüm ve muayene hevesim.. İtiraf edeyim 28 yaşındayım hayatimda yaşadığım çok nadir kopma noktalarimdan biridir.. umarım son olmuştur.. herhalde hormonların da etkisi..
Belki yanlış ama yine olsa yine yaparım.. bir kadının ezikligine celallendim ben, o ana dek adamın yaşına hurmeten susardim da, bu halkımın herşeyi caresiz kabullenip boyun kıldan ince tavrı beni zıvanadan çıkardı..

Off be canım, ne birikmiş valla icimde.. kocama bile anlatmadım hiç.. uzun oldu ama ister oku ister geç.. ben rahatladım sayende..

Bu arada bebeğim ilk kez hareket ediyor suan hıçkırıklar tutmus anlaşılan.. konuna denk geldi, artık hep aklıma gelir bu konu.. ilk hissettigimde nette fink atıyordum derim ikinci gözağrıma.. :-*

Son düzenleme:
Bimer'e şikayet edin direk geri dönüş alırsınız..
Bizim burada ki diş hastanesinde dişlerimi temizletmek istediğim halde doktordan yediğim azar üzerine şuan net hatırlamıyorum ne dediğini ama, Bimer'e şikayet ettim bir hafta içinde Başhekim tarafından geri dönüş alıp çağrılmıştım bir ilgi bir alaka.. Aile hekiminden de hiç memnun değilim onuda değiştireceğim yakın zamanda...
Hayat kurtarmak sabır gerektiren bir meslek bu tarz karşımıza çıkan insanlar ise mesleğini sadece para için yapan nöbetini tamamlayıp gitmek isteyen insan tipi. Dört sene devlet hastanesinde staj yaptım, işini iyi yapan ve yapmayan çalışan arasındaki fark sadece budur...

28+4 hamileyim. bende devlete gidenlerdenim.. ama pek de memnun degilim. doktor pek de ilgilenmiyor o kadarda... kiloma takıyor benim. zor dogurmuşum da güya.... ben bebegimi düşünürüm kilomu degil çok yemek istiyorum diyor ki bana bebek kilo alsin sen degil... yahu ben kilo almazsam bebek nasıl kilo alicak lütfen bişey deyin bana..
kilo almişim dedi ki bana hiç bakmam sana bi daha.. yine gücendim çok bozulmuşum o sirada.. valla diyorum ki yine devlete gitmiycem 2, ye hamile olursam.. özele tercih edicem eşimede dedim devlet pek iyi bakmiyor bana... özele gittik bi kere o kadar içten samimiyet ilgilendiler ki memnun kaldim.. hele ilk kezdi o.
devlette hiç iş yok ya.
sira aile hekime gelince rapor işinde degilim...
üstelik annemin komşusunun kızı bide..ama iyi ilgileniyor benimle.

sonuna kadar haklısın. bende aynı nedenlerle şikayet ettim hastane ve doktorla ilgili hiçbir işlem yapılmadı. o yüzden seni anlıyorum. çocuk yapmanın teşvik edildiği bu ülkede sağlık çalışanlarının davranışları ve psikolojileri kontrol edilmeli bence. devlette bu durumdan habersiz. lütfen böyle doktorları, ebeleri yada sağlık çalışanlarını bildirin. çünkü hamilelik hormonları diye bizim üstümüze atıp, yaptıkları terbiyesizliklerden sıyırıyorlar. bende artık devlet hastanesine gitmiyorum.

devlet köpekmişsin gibi azarlar özel paranı almak için illaki yatırmaya zorlar ortası yok bunun hey Allahım..

Hemşire falan dinlemeyeceksin yapışacaksın böylelerinin saçına
Şikayet etseydiniz keşke.

Eskiye oranla doktorlar ve hemşirelerde bayağı bir iyileşme görüyorum da şu hasta kabul elemanları var ya hakkaten hasta ederler insanı. Ama ne olursa olsun sağlık çalışanlarının çoğunun burnu havalarda yine, doktoru da hemşiresi de genelde suratsız, azarlamasa bile ilgisizce davranıyor, her rahatsızlığın basitçe bir anlatımı vardır, onu bile çok görüyorlar, üstelesen azarlarlar bile belki de. Hani bazıları dayağa sonuna kadar teşvik ediyo, dua etsinler ki çoğunun karşısına magandalar çıkmıyo, bulmuşsun medeni hastayı, sende biraz kibar ol ama illa maganda mı olmak lazım Tek stres altında çalışan onlar değil, o zaman onları dövenler de çok stresliler belki, onları da mazur görmek lazım o halde...

Bizim burda her ne kadar sert olsalarda ilgilineliyorlar dogumdan sonra bes gun hastanede yattim özel hastane gibi ilgilendiler saat basi yanima geldiler sana dek gelen belki ebedir ebeler genelde gicik oluyorlar

Valla direk sağlık bakanlığını arayın şikayet edin tutuşuyorlar..Kimse öyle davranamaz ya hiç hiç yeni diller birde geçen ailemde eöyle oldu tatilde koskoca hastannen patoloji bölümü tatildeymiş bunlrı geri göndermişler aradım yeni hasta gibi kayıt alim dedim varmış meğerse agızma geleni dedim bakan doktorundan tut kayıt alan görevliye kadar sizi sağlık bakanlığına şikayet edecem dedim milleti kafanza göre yolluyrsunzu dedim neler neler mort oldular

bende ayağımı kırdığımda gittim devletin aciline....hep stajyerdi tabi....hastane acili mi kız okul kantini mi belli değildi!!!!!benim sadece ağrım vardı dayanabiliyordum ama kızın birinin apandisti mi ne patlamıştı ağlıyordu acıdan hiiiiç oralı bile olmadan sevgilileri hakkında konuşuyorlardı....babamda kızdı zaten..akşam şikayet etti hemen....maalesef devlet öyle..ancak özele de herkesin gücü yetmiyor... :-/

birden hamilelikdeki kötü anım aklaıma geldi.
ben büyük şehirlerdeki devlet hastanelerinden korkuyorum açıkcası.
ailemin bulunduğu şehirde en güvenilir,rahat devlet hastaneleridir.
orda özele güvenilmez yani.
hamileliğimin riskli olmasından dolayı özeldeki r.um araştırmaya gönderdi.
hem durumumun vehameti,hem zihnimdeki korkuyla başbaşa kaldım o gün.
araştırmadan doç aradım.ayrılan bir profla telden görüştüm.öğrencisini tavsiye tti.
ama aaştırmada yüz yüze bile gelemedik beyfendiyle.
asistanlardan oluşan polikliniğe gelerek başladım işe.
alık alık bakan genç bir çocuk ve orayı yönettiğini sanna benden bilgisiz bir kız asistan.
bilgilerimi alıyorlar ama soruları da yorumları da çok güven verici!
muayeneye geçtik.bir sedye pencere önünde,diğeri onun ayak tarafında yan sıkıştırılmış köşeye başka bir kadın nst çekiliyor.
asistan kıza cinsiyetini soruyorum bebeğin.söylememe politikalarından bahsediyor.
sıkıntılı olan plesanta yerinde mi diye deneme soruma yerinde diye cevap veriyor.
ve kendileri hakkında düşüncelerim pekişiyor.
sonra yan odadaki uzman! doktora profun yönlendirmesiyle gidiyorum.
azarlayarak bir muayene.neden hamile kaldın sorgulaması ve benim bildiğim teşhisi yeni bulmuş gibi vurgulayarak gönderme.
final,bir daha gitmemek üzere çıkıyorum.

aylarca dr. aradım ameliyatımı yapabilecek.
gittiklerim sadece beni bunalıma soktular.
doplere meşhur bir kadın doğum hastanesine gittim.
kadınları üçer,beşer ultrasona sokuyorlar bir odada.
herkes birbirini izleyerek bekliyor sırasını.
kimseyle konuşma yok.
usgde sanki fi tarihinden kalma.

doplerdeki dr.ayrı tabi.
neden neden ibi sorgulamalar,vah vah tüh tühle biten bir teşhis.
bebekle iligli sorularda sağırlık,vs. gibi.

aklıma gelmişken o hastanede giriş işlemleri de binadan binaya koşturmaca.
hamileliği ileri olanlar oracıkda doğurabilir yani.
bir de klima yok sıcak.
şikayet kutusuna epeyce sıralamıştım.
sonraki gidişimde klimaya kavuşmuş zavallı hastalar.

kızımın parmağı kopma noktasında kesilmişti.
2 saat sonra ancak dikiverdiler.

Orasi oyle,devlete kapagi attim artik bn
E senin durumun nedir peki su anda..ozel hastaneye gittin mi..erken dogum riskin var mi..

çok geçmiş olsun inş bebişiniz sağlıcakla doğar...
hemen şikayet edin ki yaptıkları yanına kar kalmasın.
geçende anneme gün almıştım araştırma hastanesinde kadın okuma yazma bilmiyor yanlış sırayı takip etti yanlışlıkla farklı dra muayene oldu ordaki sekreter hanım teyzecim yanlış geldin diğer dra gidecektin dedi ee diğer drda da sırası geçti girdi içeriye orada ki hanım azarlayarak dışarı çıkartmış sonra tekrar girdi tekrar azarlayarak çıkarttı annemde barkodunu yırttı çıktı bir şey demeden bunu bana anlatınca tepem attı maganda oldum resmen direk soluğu hastanede aldım hem o sekreter bozuntusuna hemde dra ağzıma geleni saydım bağırdım çağırdım sonra da gidip şikayet ettim. bu sekreterler ne olduklarını unutup kendilerini koltuk sevdasına kaptırıyorlar....ki ebelerde de durum aynı malesef.

O kadar kızıyorumki hatalrın mevburiyetlerini kullanmalarına. Ahh ahhhh... Ameliyat için bıçak parası milyarlar isterler kredi çeker veririz muayene parasını bulur buluşturur veririz insan sağlığı için mevbur kalınca... Gegrçekten ben doktor olsam böyle olmazdım ama gerçekten. Olamazdım yani. Ğzülürdüm insanlara sömüremezdim o parayı çocuklarıma yediremezdim.

Devlet hastanesinin hangisi bu ? Bu kadari da olmaz çünkü

Canım bende hamileliğimin ilk zamanlarında devlet hastanesine gitmiştim.Oradaki doktor hanım (Allah razı olsun) plesanta ile ilgili farklı bir durum olduğunu kendime yoğun bakımı olan bir yer bulmam gerektiğini bebeğin yoğun bakımda kalabileceğini söyledi.Kağıthane devlet hast. yani özele yönlendirdi.Evet 1 hafta erken doğum yaptım ve kızım 28 gün yoğun bakımda yattı.
İlla ben doğurtucam diye tutturmadı.Hatta istersen ısrar edersen ben doğumu yaparım ama küvöz felan sıkıntı riske atma dedi.
Birde eşim genelde her yıl kasım aralık gibi mutlaka hasta olur.Ateşlenir adım atamaz.Devlet hastanesinin aciline gideriz ama böyle kötü muamele ile karşılaşmadık çok şükür.
Birkeresinde ben memografi için gittim.Tatlımı tatlı bir doktor vardı.Hatta utanma kızım dedi.Muayene etti ve bişey yok ama için rahat etsin memografi çektireyim sana dedi.Sağolsun.Şimdi emekli olmuş.
Bu arada Okmeydanı Eği.Araştırma çok yakın olduğundan ona gideriz hep.

ne güzel aralarında böyle iyi devlet hastanelerinin olması. bende asla gidilmemesi gereken bir hastaneden bahsedeyim. Ankara Yenimahalle Devlet Hastanesi kadın doğum bölümüne asla gitmeyin. zaten sürekli azarlıyor acilindeki ebe ve doktorlar. normal muayenedeki doktorlar da çok ilgisiz. şikayetimi de yaptım ancak durum halen aynı.

Allah gerçekten hakkı ile işini ifa edenlerle karşılaştırsın.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…