Devlet hastaneleri hep böyle mi ?

Antalya canim evet cekiyorum sanki ben .
Bana denk geliyo her biri ama devlette gordugum muamale hep hep ayniiii
Bende Antalya dayım nasıl denk geldiniz ki.Hani çok süper ötesi değil ama hiç tersleyenenine gelmedim espri yapıp eğlenditen bile oldu.Ama vardır tabi arada asıl memurlar işte suratsızlar.Tıp fakültesinin aciline git bence hem memur hem doktor güler yüzlü.biraz fazla tutuyorlar tahlilmfilan derken üç saat bekledim meğer işk 6 yaşındannberi olan dökümlerime bakmışlar.

Antalya canim evet cekiyorum sanki ben .
Bana denk geliyo her biri ama devlette gordugum muamale hep hep ayniiii
Konuyu okurken kesin Antalya'dır diye geçirmiştim içimden, yanılmamışım.Hamileyken bana da denk geliyordu öyleleri.Sanırım doğumhanede var bi sorun.Diğer bölümlerde hiç sorun yaşamıyorum çünkü.

İstanbulda da benzer sorunlar yaşanıyor maalesef. En son gittiğimde bana sakinleştirici verdi dr ilacın mg çok yüksek olmamasını bünyemin fazla ilacı kaldıramayacağını söyledim. Dr tamam dedi ama verdiği ilaçların mg o kadar yüksekmişki eve gidip ilacı almamla 2 saat sonra nabzım 115 e çıktı hiç hareket edip konuşamadım ambulansla aynı hastanenenin aciline kaldırılmışım şuurum tam olarak yerinde değil tabi. Acil dr u babama sormuş kızınız intiharmı etti kaç paket hap içmiş babam demiş sadece dr un verdiği ilaçları içmiş ve paketleri göstermiş. Acildeki dr bile şaşırmış ilaçları görünce sonuç midem yıkandı ,yaklaşık 1 ay hiç yemek yiyemedim ertesi gün dr a şikayet için gittik kapıdan güvenliklerle kovulduk şikayet etmemize rağmen dr hala aynı hastanede göreve devam ediyo ve giden 2 hastadan birisi dr u şikayet ediyo.

Canım geçmiş olsun :KK51:ben istanbulda oturuyorum yıllardır Beykoz devlet hastanesinde ve Zeynep Kamil doğum hastanesinde aralıklarla tedaviye gittim ters bi muamele vs karşılaşmadım :KK64:abartmıyorum her iki hastanede gebelik için takip edildim vs terslenmedim azar işitmedim soruda sordum bende çok meraklı bir insanım şunu itiraf edeyim doğumları özel hastanede yapdım çünkü Zeynep Kamil sezeryana uygun bakmadı Beykoz devlet onay verdi orda da tadilat vardı eşim istemedi (karnımda çivi mivi kalır diye :KK70:)ondan sebep özelde oldu sezeryan:KK51:yani her hastane aynı değil :)

Allah cezasını versın hepsının ,
bısey desen saglık calısanına sıddet hakaret deyıp mahkemeye verıyorlar
ısın yoksa ugras dur

hamile iken bu yaşananlara benzer sorunlar yaşamamak adına 1 saat uzakta özel bir hastaneye gidip geldim...sonunda doğumum geldi çattı ebe hanım beni çatala çıkardı ...daha önce devlet hastanelerinde yapılan hakaretleri duyduğumdan ebeden çok korkmuştum odada yalnızdık doğum başlamış 4cm açılma var dediğinde sesim titreyerek ,kusura bakmayın temizlenemeden geldim doğuma daha 1 ay var leke görünce eşim apar topar getirdi dedim kızacağını düşünerek(bu temizlik meselesiyle ilgili kötü bir hikaye dinlemiştim)kadın gayet sevecen olurmu kızım sen yine temizsin neleri geliyor bunları takma ve sakın korkma sakin ol deyince sarılıp öpesim gelmişti...ardından ben ebeler hakkında duyduklarımdan dolayı kendisinden korktuğumu söylediğimde...burası özel hastane...öyle şeyler olmaz millet işinden olmak istemez demişti.kızım doğduktan sonra kalça çıkığı şüphesi aynı hastanede sürekli usg takip oldu...1yaşından sonra ortopedist görsün dediler adam inceledi incledi sert bi şekilde bişeyi yok ne kadar çok çektirmişsiniz usg dedi(sıkıldı herhalde bakarken)ben yine sakince artık 1 yaşına girdi emin olmak için film çekilmelimi dediğimde BAĞIRARAK çektir çektir de evinin duvarına as dedi.kavga ettik bildiğin sağlıklıdır raporu ver o zaman dediğimde ameliyatım var dedi kaçtı pezemekkkk.....velhasılı özel de var bu pisliklerden.

Beş parmağın beşi de bir değil maalesef.. Hepsi böyle değil öncelikle bunu söyleyeyim. Ama size g.tü kalkmışlar gelmiş öncelikle. Orada isterse yoğunluktan çatlasalarda bir hastaya hele ki gebe bir hastaya böyle davranamazlar. Gerçi orda doktorculuk oynayan bazı personeller hastayı daha çok yoruyor bence. Özellerde de hastanenin maddi politikalarından çok hekimlik kariyerine önem veren bir dr ile karşılaştınız mı yaşadınız. Yoksa o ilgi alaka cebinizdeki kağıt sesiyle orantılı.

bende ayağımı kırdığımda gittim devletin aciline....hep stajyerdi tabi....hastane acili mi kız okul kantini mi belli değildi!!!!!benim sadece ağrım vardı dayanabiliyordum ama kızın birinin apandisti mi ne patlamıştı ağlıyordu acıdan hiiiiç oralı bile olmadan sevgilileri hakkında konuşuyorlardı....babamda kızdı zaten..akşam şikayet etti hemen....maalesef devlet öyle..ancak özele de herkesin gücü yetmiyor... :-/
Apandist sizin sandığınız gibi çok acil ameliyata alalım durumu değildir.
Hatta artık ameliyatsız sadece antibiyotikle tedavi vs gibi çalışmalar bile yapılıyor.
Yani sabahtan Akşama kadar gayet de beklenebilen bi durum

O kadar kızıyorumki hatalrın mevburiyetlerini kullanmalarına. Ahh ahhhh... Ameliyat için bıçak parası milyarlar isterler kredi çeker veririz muayene parasını bulur buluşturur veririz insan sağlığı için mevbur kalınca... Gegrçekten ben doktor olsam böyle olmazdım ama gerçekten. Olamazdım yani. Ğzülürdüm insanlara sömüremezdim o parayı çocuklarıma yediremezdim.
Bıçak parası??
Kaç sene öncesinden bahsediyorsunuz?
Özel hastane tabi ister, tamirciler işçiler kimse bedava iş yapmıyor yani.
Ama devler hastanelerinde yok öyle bişey.

Bende sabah erken saatlerde alerji yüzünden devlet hastanesinin aciline gitmiştim.Doktor bana hiçbir şey demeden hemşireye direk kortizon iğnesi yapın dedi.Ben hiçbir şey yemediğimi söylememe rağmen sana mı sorcam işimi dedi ve yaptılar.Ve ben ayağa kalkar kalkmaz bayıldım.Tansiyonuma ve şekerime bakıp dinlenmeme bile fırsat bırakmadan yolladılar beni.

Dr.lardan ziyade yanlarindaki sekreterler gicik ya gicik da ne dr.dan havali acayip bi kafadalar. Ayrica dr.un kotusu ozelde de kotu denk gelmisligim var sanirim karakterle de ilgili. Adamin mizaci sert biraz da tersse ozel falan kar etmiyo.

Haklisin canim bana dun ters davranan doktor degil yanndakilerdi ama doktorlardada cikiyor.
Benim genel sorunum doktorlar degil onlar nadirde asil yanndaki kendni dunyanin merkezi sananlarla

Şu an yatsam yatamıyorum, kalksam kalkamıyorum migrenden dolayı.
Telefon ışığı beter ediyor ama bir şeyle ilgilenmeyince de kendimi dinliyorum hepten.

Acile gitsem devlete gitmeye bu muamelelerden ötürü çekiniyorum, özele gitsem bi 3 liralık kıytırık iğne olacağım diye 50 lira vermeye acıyorum.

Öyle yani.

Hah isteee bende bunu cok yasiyorum.
O migrenden gecenin koru kac acil dolastim tip devlet 2 3 saat beklersiniz sira var dediler.
Senin hesap en son ozele gttim 30 40 lira verdim kiytirik ogneyi yapip yolladilar .
Ne guzel cozmussun olayi :)

Ben kucuk bir sehirde kadin dogum hastanesinin aciline gitmistim ama cok memnun kaldim. 1 saat icinde hem idrar+kan tahlilimi yaptilar hem ultrasonda bakti doktor.
Evet bazilarina kaba davrandilar, kadin bayram gunu kan testi yaptirmaya gelmis acile gebe miyim diye. Yani ben olsam ben de kizarim buna.
Yasadigim ulkede acile gitsem 7-8 saat surerdi sanirim bu islemler. O yuzden belki memnun kalisim.

Devlet diyince tuylerim diken diken oluyor.bosuna gidiyormusum gibi geliyor.hijyeni gectim birde uzerine laf yiyorum.doktorlar hemsireler hep mutsuz ve kaba.utanmasalar kovacaklar.bende persembe tahlil icin gitmek zorunda kaldim.saglik ocagim idrar tahlilini yapamadi.onca sira bekledim.leş gibi kokuyor.kimin ne yaptigi belli degil.siramda iceri girdim.doktora dedim bu tahlil yapilacak.sekreterde islemleri yaparken doktor bey muayne olacakmi dedi.doktordan azarlar gibi bir ses yok o zaten disarda muayne oluyor bize ihtiyaci yok:KK57:
Cok rahatsiz oldum.idrar tahlili icin gittigim tuvaletin pisligini saymiyorum bile.hastane tuvaleti degil.disardaki umumi tuvaletler daha temiz.kisacasi birtek bana denk gelmiyormus hastanedeki problemler:KK14:

Devlet özele göre daha kötü ama bu kadar kötüsü kaldımı yahu o_O hangi şehirdesiniz merak ettim arada gıcıklar çıksada şimdiki drlar hemşireler gayet iyi o_Ohepside size denk gelmişler sanki geçmiş olsun üzme kendini bebişine yazık :KK51:
iyisi de var kötüsü de ama çok şükür iyiler denk geldi bana geçen ay ameliyat olmam gerekiyordu özeldeki doktorum 3000 tl dedi bende emin olmak için üniversite hastanesine gittim oda aynı şeyi söylerse özelde ameliyat olacktım ve söyledi de muayene etti sonra ameliyat olman gerek dedi tamam dedim tahlil sonuçlarına bakayım yarın çıkınca dedi olur dedim sonuçları alıp gittim ve bana çoktan ameliyat günü ayarlamış anesteziden randevu al dedi anestezi 10 gün sonrasına gün veriyor doktor 2 gün sonra ameliyat diyor dedim anestezi randevu vermiyor bir telefon etti onuda halletti çok az su içtim diye ameliyatı yapmayacaktı anestezi doktorları doktorum en son alırız gerimi gönderelim buraya kadar indirmişiz hastayı dedi yani iyisi de var kötüsü de çok şükür hep iyilere denk geldim

Bana hep iyiler denk geldi.Eşimle kavga ede ede devlete gittim doguma .O ozel istiyodu ..Ablamın ozelde sezeryanda elini yaktılar.Vurdu deyip bandajlamislar bi baktik ki sinire yakın yanmış baari bi söyleyin .
Devlette bi durumla karşılaşınca lutfen şikayet edin .Başkalarini belkide sessiz sakin sesi cikmayan bi garibanı kurtarırsinız bu muameleden .Ben öyle düsunuyorum.

bende bayramın 1.günü acile gittim devlet hastanesine.. röntgen çektiler iğne yaptılar gayet ilgili ve güleryüzlüydü çalışanlar.. şikayetim geçmediği için sonra tekrar gittim kan testi istedi doktor apandisit mi acaba diye şüphelendi kan testini yaptılar sonra serum takıldı..şikayetim giderilene kadar çözüm arandı yani kimsede terslemedi ki çokta kalabalıktı..
iyi denk gelmişim demekki:)

turkıyede sıstem malesef boyle...
gecmıs olsun

Bana hep iyiler denk geldi.Eşimle kavga ede ede devlete gittim doguma .O ozel istiyodu ..Ablamın ozelde sezeryanda elini yaktılar.Vurdu deyip bandajlamislar bi baktik ki sinire yakın yanmış baari bi söyleyin .
Devlette bi durumla karşılaşınca lutfen şikayet edin .Başkalarini belkide sessiz sakin sesi cikmayan bi garibanı kurtarırsinız bu muameleden .Ben öyle düsunuyorum.
aa şaka gibi sezeryan da zaten genel anestezi vermiyorlar mı nasıl vuracakmış. çok haklısınız herkes hakkını savunamıyor en azından savunanlar sesini çıkarmalı

X