Benim tanıdığım o kadar çok zengine çıktı ki.nasıl yanı sımdı kolejımızden memnun kalmazsak listede olan dıger kolejleremı gecıs yapabılıyormusuz ??
malesef arkadasım.. kızım 1 sene devlete gttı yıl basında 400 tl toplandı kısı bası her ayda en kotu 50tl gdıyordu. koleje aylık 450 tl gbı bı rakam ödicez cok fark etmıyor yanı. ama masaortusu perde sıvısabun vsvsvs herseyınız bız aldık. hademeye dolap tasıtmak ıcın bıle para odedık..
ha tesvıge gelınce müdürüm cocugunu kolejden aldı devlete verdı basvuru yaptı çıkmadı cok sukur. bırde üzüldü cıkmamasına. adam 8000 maaş alırken cıksaydı pes derdım artık..
arkadaşlar biliyorsunuz özel okul teşviği var ilkokul ortaokula başlayanlara falan, bundan faydalanabilen oldu mu nasıl yaptınız?
Benim tanıdığım o kadar çok zengine çıktı ki.
Adam porche jeep e biniyor ,teşviğe başvurdu ve çıktı.
Bir tanesinin eve giren maaş 7.000tl onlara da çıktı.
Devletin garibandan aldığı vergilerle bu adamların çocuğunun özel okul parasının ödenmesi hak mı,reva mı?
Benim duyduğum,gördüğümde bu yönde dans.Babamin 5 bin euro maasi var resmi olarak. Cikti. Bilmiyoruz nasil oldugunu oylesine basvurmustu..
Valla bence de hak degil.
Benim duyduğum,gördüğümde bu yönde dans.
Başvuran herkese verilmiş bu teşvik.
Başvuranlara kızmıyorum,herkes şansını denemiş,ben sisteme kızıyorum.
Çok büyük bir meblağdan sözediyoruz,neden bu parayla devlet okullarının herbirinin önüne bir güvenlik koyulmuyor,neden sobalı köy okullarına kalörifer çekilmiyor.
Bu kadar saçma bir uygulama daha görmedim .
Sadece Gülen cemaati okullarına çıkmadı dans.Ben de bunlari anlayamiyorum. Tvde anca izleyip hafifce duygulaniyoruz zor sartlarda okula gitmeye calisan cocuklari gordukce. 2 dk sonra unutuyoruz. Hep siyasi cikarlar donuyor. Cemaat okullarina cikmamis tesvik diyorlar bilgim yok ama bakmadim. Kardesimin okulu cok subesi olmayan kendi halinde kucucuk ataturkcu bi okul. Kurucusu da emekli ogretmen.
Chess biz aldik tesvigi kardesim icin. Herkese cikti diye biliyorum ben cunku az basvuru olmus sanirim. Ara yorumlari gormedim ama kardesimin cikmayan arkadasi yok.
Sadece Gülen cemaati okullarına çıkmadı dans.
Son 3 yıldır çok revaçtaydı bu okullar bizim burda,sadece bu 3 okula teşvik çıkmadı,zaten yavaş yavaş boşalan okulun teşvikten sonra %50 öğrenci kaybı varmış.
Ama başka bir vakıf okulu var,en fazla teşvik ona çıkmış.
Siyaset işte.
Yine zengine piyango vurdu,gariban bir kez daha ezildi.
Bugün beni okuldan arayıp kızımı devlet okuluna alıp teşviğe başvurabileceğimi,yerini tutacaklarını söylediler.Oğlanı almayın,8. sınıflarda yer yok dediler.
Ben uğraşmadım şimdilik.Ama yapsamıydım diyede aklımda bir soru işareti kaldı.
çıktı canım ama çok sorun var, mesela bizim okul son anda kontenjanları iptal etti, bize çıktığı halde alamadık, hedeflediğimiz okul belliydi zaten şimdi oraya teşviksiz gidiyor
Niye böyle bişey yapmışlar chess.çıktı canım ama çok sorun var, mesela bizim okul son anda kontenjanları iptal etti, bize çıktığı halde alamadık, hedeflediğimiz okul belliydi zaten şimdi oraya teşviksiz gidiyor
Niye böyle bişey yapmışlar chess.
Sormadınız mı?
ARkadasım ben basvuru yaptım ve cıktı ve cok memnunum.. Devlette 65 yasındakı ogretmenımle mutlu olmadıgım ıcın , ortaokul grubunu okul acıldıgında apar topar dagıtıp tamamen ilkögretıme döndüğü için , benim sırtımdan kazanılan vergilerden mültecilere yardım yapıldıgı için , hükümetin yakında hiçbir devlet okulu bırakmayacağını düzgun öğretmen ve müdürlerin sürüldüğü için. İyikide başvurmusum ıyıkıce okulunu değiştirmişim...Ya yazmiyayim diyorum dayanamiyorum.
Ozele cocuk gonderen bir vatandas olarak diycegim su:
Vatandasin vergisiyle zengin cocuguna yardim vs vs diye konusanlar bir durup dusunuyormu bu devletin vergi yuku kimilerin omuzunda.benden yukluce vergi aliyor benim paramla kac insan devletten imkan aliyor .ayrica devlet kinseye bosa kurus vermez. Cocugunu devlete gondermeyen veli devlete kac bin tl kazandiriyo hesapliyabiliyormusunuz. Devlette ozel egitine kendince destek vermeye calismis.
Ha bu arada ben talepte bulunmadim.tenezzul etmedigimden degil.
Iyi yapmissiniz almakla.ARkadasım ben basvuru yaptım ve cıktı ve cok memnunum.. Devlette 65 yasındakı ogretmenımle mutlu olmadıgım ıcın , ortaokul grubunu okul acıldıgında apar topar dagıtıp tamamen ilkögretıme döndüğü için , benim sırtımdan kazanılan vergilerden mültecilere yardım yapıldıgı için , hükümetin yakında hiçbir devlet okulu bırakmayacağını düzgun öğretmen ve müdürlerin sürüldüğü için. İyikide başvurmusum ıyıkıce okulunu değiştirmişim...
zengınler bıle başvuru yapıp bu fikri aklından grçirdiyse benim hakkımdır kimse kusura bakmasın..