Devlet boşanan kadınlara nakdi yardım yapıyor mu?

Mazlumm

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
13 Nisan 2017
70
22
3
36
Hayırlı Akşamlar
Çok acil bilgiye ihtiyacım var.Durumu kısaca özetleyim:
1-şiddet gördüm(darp raporum var)
2-eşim 3 ay uzaklaştırma aldı
3-3 yasında çocuğumuz var.
4-Eşim boşanmak istediğini söylüyor.
4-Ben çalışmıyorum.Çocugum kreşe gidiyor.Eşimden Tedbir nafakası talep edicem.
Bir süredir beş parasızım.Öğrenmek istediğim devletin bana herhangi bir nakdi yardımı olur mu? sydv ye baktım sgk bağlıysan yardım yapmıyormuş ben sigortalı değilim ama eşimden faydalanıyordum.Web sitesinde kreş yardımı yaptığını da okudum.Ancak elle tutulur bir bilgim Yok.Nasıl olucak?Neler yapıcam ? Değerli görüşlerinizi benimle paylaşır mısınız rica etsem?

Konuyla ilgili bilgim yok
Belki bilen arkadaşlar yardımcı olurlar diye yazıyorum
İlk sayfaya düşsün konunuz

Allah sabır versin ve yardımcınız olsun İnşallah
Umarım çok mutlu olursunuz

Destek veriyor ama ufak bir miktar. Eşinizden nafaka alabilirsiniz tazminat davası da açabilirsiniz.
Net bilmiyorum bende.. Allah yardımcınız olsun

Destek derken sadece kreş yardımı var diye biliyorum.Kreş yardımı almak için çalışmanız gerek sanırım çünkü haber sitesinde öyle okumuştum.

Gecmis olsun. Onun da elleri kirilsin. Yardimla ilgili bilgim yok ama bosanma bitene kadar tedbir nafakasi alorsuniz sonra da nafaka miktari biraz daha artar bossnma bitince. Tazminat da talep edin ve takilariniz onda ise onlari da. Tum hsklarinizi isteyin.

Öncelikle cesaretinizden ötürü sizi kutlarım. Çocuğunuzla, o sığır adam olmadan çok güzel bir hayat geçirmenizi ve tekrar sizin karşınıza çıkmamasını dilerim. Sorularınızın cevabını bilmiyorum, konuyu yukarda tutmak için yazıyorum. Avukatınız var mı ?

Yardimlarla nereye kadar. Insallah en kisa surede bir is bulursunuz..

Bide utanmadan boşanmak isteyen o mu
Oraya takildim resmen

Evet anlaşmalı boşanmak istiyor.Avukatım yok. Daha önce sosyal yardımlaşma derneği veya başka bir vakıftan yardım alan varsa yazabilir mi lütfen? Nerelere başvurabilirim?

Maalesef öyle nakdi yardım yok sadece belediyelerin durumu iyi olmayanlara verilen cüzi bir miktar var. Yılda 1kez 600lira ,ayda 100lira gibi birşey. Ancak eş ölürse dul maaşı oluyor.eşinizden nafaka alabilirsiniz sadece o da sıgortalı olduğu için sanslısınız vermeme gibi durum yok .boşanma davası açtığınız andan itibaren nafaka almaya başlıyorsunuz. Eğer vermezse birikiyor bunun için tekrar başvuru yapabiliyorsunuz. Şuan için tek yapmanız gereken çalışmak..

Devlet bosanan kadina para vermez. Siginma evine giderseniz orda bir sure kalirsiniz o esnada meslek edindirme kurslarina gidersiniz bir is bulur ayrilir kendi evinizi kurarsiniz hepsi bu.

Ev kira degil sizin bile olsa bir cocukla devlet yardimi alarak gecinmeniz munkun degil. Destek amacli yardimlarin meblaglari belli. Ama bosanan kadina devlet bosandin sen diyerek odeme yapmaz. Siz cocugunuz icin ve kendiniz icin taleplerde bulunursunuz mahkemede esinizden.
Bence yardim vs degil de, siz sigortali is baksaniz diyorum, o cocuk okula bsayacak, ihtiyaclar artacak. Yardim degil, is arayin, en azindan gucunuz olsun, kimseye minnet etmeden mutlu olun. Hic degilse bu saatten sonra basinizi yataga rahat koyun, huzurlu uyuyun.

Çalışmıyorsan çocuğunu neden kreşe verdinki. Çok küçük, daha üç yaşında.

Merhaba
Ben 8 ay once dava actim.gectigimiz sali
Cok sukur anlasmali bosandim.siddet vardi
Bizde.
Birikmis param vardi.esyali ve guvenlikli
Olsun diye Rezisans kiraladim.biraz fazla
Kira ve aidati ama suan icin hersey mevcut
Icinde.ilk zamanlar cok zor durumdaydim.
Is bulamadim.tedbir nafakasini icraya verdi esim tam 6 ay sonra toplu alabildim.bu sure icinde belediyeye basvurdum.
Sadece 200 tl yardim verdiler.ramazanda bir koli erzak.bayramda kurban eti.eve gelip zabit tutuyorlar.900 tl kira oldugu icin
Iki kere dilekcem reddedildi.ben bu surecte hic bos durmadim.is aradim yatili bile kaldim.ama kizimdan ayrilamadim.tekrar gunduz isi aradim.
Ailem yardimci olmadi annem zaten yok.
Babam sahip cikmadi.az cok bakmadim is aradim.simdi 2 ay oldu bir ise basladim.cok yorucu maasi 1 bin tl ocakta 1500 olacak.calistigim is yerinin bina merdiven temizligini aldim.onu yapiyorum.ayda100 tl gelecek.bu ay son tedbir nafakam aralikta normal nafakaya donecek.
Hafta tatilimde bos durmuyorum.ev temizligine gidiyorum.hic kendime ayirdigim zamanim yok.ama ben cok mutluyum.calismak cok guzel birsey.kimseye muhtac degilim.
Kizima ve kendime hic yasamadigim bir sehirde 8 aydir hayat kurdum.zor zamanlarim gecti.sizde calisin is arayin.bir duzen kurun.simdi ev bakiyorum kendime yeni minik bir ev oraya tasinip kizimla guzel bir hayat yasayacagim.azimli caliskan olun.hayat size zaten kollarini aciyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…