• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Devlet boşanan kadınlara nakdi yardım yapıyor mu?

Belediye ve kaymakamlikla gorustunuz mu?
Benim evime temizlige gelen hanim 2 cocuklu esi birakmis gitmis
(Bosanma yok adam yurtdisina kacmis bir alman kadinla sanirim. Kisacasi ortada yok)
Belediye pek bisey olmasa da yardim ediyormus. Kaymakamlik da erzak kolisi yolluyormus her ay. Hem de kadin sigortali benim yanimda. Muhtar araci olmus.
Cok bir sey etmez belki ama az da olsa fayda verir.

Hayırlı Akşamlar
Çok acil bilgiye ihtiyacım var.Durumu kısaca özetleyim:
1-şiddet gördüm(darp raporum var)
2-eşim 3 ay uzaklaştırma aldı
3-3 yasında çocuğumuz var.
4-Eşim boşanmak istediğini söylüyor.
4-Ben çalışmıyorum.Çocugum kreşe gidiyor.Eşimden Tedbir nafakası talep edicem.
Bir süredir beş parasızım.Öğrenmek istediğim devletin bana herhangi bir nakdi yardımı olur mu? sydv ye baktım sgk bağlıysan yardım yapmıyormuş ben sigortalı değilim ama eşimden faydalanıyordum.Web sitesinde kreş yardımı yaptığını da okudum.Ancak elle tutulur bir bilgim Yok.Nasıl olucak?Neler yapıcam ? Değerli görüşlerinizi benimle paylaşır mısınız rica etsem?

Çocuğun yaşına bağlı olarak bazı yardımlar yapılır. Eğitim durumunuz nedir? Çocuk kreşe tam gün mü gidiyor? Eşinizle ayrı olduğunuzu ispat edebilir misiniz? Boşanma davası açtınız mı?

Sorularıma yanıt verebilirseniz sizi yönlendiririm. Daha önce bu işleri yaptım çünkü.

Geçinebileceğiniz bir miktarda yardım edeceğini zannetmiyorum. Çalışma imkanı yaratsanız daha mantıklı olur.

Merhaba
Ben 8 ay once dava actim.gectigimiz sali
Cok sukur anlasmali bosandim.siddet vardi
Bizde.
Birikmis param vardi.esyali ve guvenlikli
Olsun diye Rezisans kiraladim.biraz fazla
Kira ve aidati ama suan icin hersey mevcut
Icinde.ilk zamanlar cok zor durumdaydim.
Is bulamadim.tedbir nafakasini icraya verdi esim tam 6 ay sonra toplu alabildim.bu sure icinde belediyeye basvurdum.
Sadece 200 tl yardim verdiler.ramazanda bir koli erzak.bayramda kurban eti.eve gelip zabit tutuyorlar.900 tl kira oldugu icin
Iki kere dilekcem reddedildi.ben bu surecte hic bos durmadim.is aradim yatili bile kaldim.ama kizimdan ayrilamadim.tekrar gunduz isi aradim.
Ailem yardimci olmadi annem zaten yok.
Babam sahip cikmadi.az cok bakmadim is aradim.simdi 2 ay oldu bir ise basladim.cok yorucu maasi 1 bin tl ocakta 1500 olacak.calistigim is yerinin bina merdiven temizligini aldim.onu yapiyorum.ayda100 tl gelecek.bu ay son tedbir nafakam aralikta normal nafakaya donecek.
Hafta tatilimde bos durmuyorum.ev temizligine gidiyorum.hic kendime ayirdigim zamanim yok.ama ben cok mutluyum.calismak cok guzel birsey.kimseye muhtac degilim.
Kizima ve kendime hic yasamadigim bir sehirde 8 aydir hayat kurdum.zor zamanlarim gecti.sizde calisin is arayin.bir duzen kurun.simdi ev bakiyorum kendime yeni minik bir ev oraya tasinip kizimla guzel bir hayat yasayacagim.azimli caliskan olun.hayat size zaten kollarini aciyor.

Helal olsun, dilerim bundan sonra çok ama çok daha iyi şartlarda, mutlu ve huzurlu bir hayatınız olur kızınızla :nazar:

Seni gerçekten tebrik ediyorum ve gurur duyuyorum hala böyle kendini savunan ve asla bir erkeğe muhtaç olmadan yaşayan kadınlar var.cocugunu asla öyle birine birakma bende eşimden ayrıldım kendi başına bi hayat kurdun çocuğuma çok ta mutluyum sadece benim tek şansım ailem arkamda senin ailen olmadığı için gerçekten üzüldüm emin ol annen olsaydı böyle Olmaz di hayata ve çocuğuna sıkı sıkı sarıl başarılarının devamını diliyorum

Back