Desteklerinizi bekliyorum kızlar 14 gün!!

Konu sahibi arkadaşım,uyumak zaman kaybı değildir,zaman kaybı uyumadığın zamanlarda olmasın ona dikkat et,uykundan etme kendini.
Çalışacağım diyorsun ya derslerine.Çalış da,uykunda da pekişsin öğrendiklerin e miolumunekankayizsmile

ne yani diger insanlardan farkli olucaksin diye illa gereksiz birseymi yapman gerekiyor cok garip geldi bana davinci uykusuymus saglikli bir insanin günde 7-8 saat uyumasi lazim kendini baska sekilde ispatla bence

dun aksam 8de yattim bi ara kalktim foruma baktim tekrar yattim bakiyorum totalde 16 saat uyumusum nerdeyse.
beynim dinlenmis vucudum dinlenmis.. ohh misss..
ossye hazirlanirken gunduz 3 saat uyuyup geceleri sabaha kadar ders calisirdim. tamam cok calistim cok iyi okullara geldim ama hala uyku bozuklugu cekiyorum, doktorlarimin hepsinin iyi uyuyamadigim muddetce migrenimi tetikleyecegini soyluyor.
yapma etme kardesim cok calis eyvallah gunde 5 saat uyu mesela ya da 4 saat ama bu sekilde kendine simdi belki farkinda olmadigin ama ilerde skntisini cekecegin rahatsizliklar olusturuyor olabilirsin.
20 dakika. 20 dakika da ben uykuya bile dalamam yahu.

16 saatmiakannehir

Şekerim abartmamışmısın ohaoldumsmile

Şunun ortasını bulsak nasıl olur.:hulya:

Ben anormalmiyim acaba, 9-10 uyursam (ki çoooook nadirdir) başım ağırır, sersem gibi olurum. Normalim 5-6 saattir. fazlası mahvediyor beni.:hulya:

sana erdal demirkıranın sadece aptallar 8 saat uyur adlı kıtabını onerırım oda boyle bı uyku bıcımını anlatıyo ama o daha ılımlı senden 4 saat uyumak yeter dıyo ve bunu nasıl yapıcagını anlatıyo bence bırden boyle zor bı sısteme gırmektense once onun dedıgını uygulayıp basar daha sonra yıne eger ıstersen kendı yonetmıne gecersın 4 saate alıskın olcuagın ıcın de bu kadar zorlanmazsın dıye dusunuyorum...bana sen uyguladın mı dersen hayır ben uykuyu cok sewerım cok uyurum gunde 12 saat uyumadan kendıme gelemem ama sımdı bı bebegım var ve 7 saat uyuyabılıyorum ama artık uyku saatımı kısaltmam gerekıyo oyuzden bunu uygulamaya calısıcam cunku acıkogretımde okuyorum bebegım var ve ıse gırmem gerekıyo bu 3 faktor dolayısıyla zaman bana yetmıyor uykumu 4 saate ındırrebılırsem cok rahat ederım ama bakalım benım gıbı bı uyku canavarı nasıl yapıcak bunu hıc bılmıyorum..

Son düzenleme:
allah allah böyle bir şeyide ilk kez duyuyorum daha neler duyucaz.....neyse...

dinlenmiş bir vucud dinlenmiş bir beyin.....hem derslerini daha iyi anlamanda hemde o günü daha güzel geçirmende daha faydalı olur..

şimdi sen hem derslerinle savaşıyorsun hem uykuyla....en azında uyu ki derslerine daha iyi vakit ayır....

tabiki senin tercihin .....böyle bir şey yapmak istiyorsan kolay gelsin allah yardım etsin.....

ama sonunda bitap düşüp hastalanmada....

senın baska ıısn yk galıba ...bılmıyorum ama ben oyle duusnuyorum kusura bakam egerkı hayatta ugrastıgın seyler olsa boyle sacmalıklarla ugrasmazdın..sunu bılmen gerekkı nasıl su yemek yıyorsa vucudumuzun uykuya ıhtıyacıda vardır arkadasım ...boyle olaylarla bosuna vakıt kaybetme bence sonra bır yerde gıdersın bazallh :))

16 saatmiakannehir

Şekerim abartmamışmısın ohaoldumsmile

Şunun ortasını bulsak nasıl olur.:hulya:

Ben anormalmiyim acaba, 9-10 uyursam (ki çoooook nadirdir) başım ağırır, sersem gibi olurum. Normalim 5-6 saattir. fazlası mahvediyor beni.:hulya:

tatlim finallerim dun bitti siftahi yeni yaptim ben de her gun boyle degil tabiki de cogu zaman uykusuzluk ceken biriyim hatta.
normalim benim de 1-2 gibi yatip 6-7 de kalkmaktir. kimi zaman daha gec olur bu kimi zaman daha erken. ama tatilse yapcagim bisey yoksa beni yataktan cikaramaz kimse opuyorumnanaktan

bana pek sağlıklı ve mantıklı gelmedi..uyku zaman kaybı değil ki..ha bazı arkadaslar gibi 16 saat uyuma :)))))) (asmincim abartmamışmisin hayatım 16 saat şişmedin mı kız) ama 8 saat uyku şart beden ve beyin saglıgı için..gercekten o kadar az uykuyla okuduğunu anliyormusun?ben şimdiye düşüp bayilmistim herhalde uykuyu çok severim :) hele hele kısın..gircem sicacik yatağına cekcen yorganı ooooh miis walla 16 saat uyuyasm geldi :))) hukukçu dikkatli ol saglıgından olma..unutma herseyin bası saglık..

ne siscem cekhu iki haftanin uykusuzlugu cikti o 16 saatte :))
simdi bu arkadasimiz bi uyusa 16 saatten once kalkamaz bak o da :))
hukukcum canim benim hocalarinin dedigini yap yaptigini yapma derler ya o hesap :)
daha saglikli bicimde daha cok aktif olabilecegin daha verimli ders calisabilecegin saatler olusturabilirsin.
onemli olan cok cok calismak degildir emin ol verimli calismaktir.

Az uyuyup kendıne daha cok zaman kalsın ıstıyorsun anladıgım kadarı ıle.
Ama 8 saat kesıntısız saglıklı uyusan daha verımlı olmaz mı?

allah ne verirse hayırlısını versin. bu arkadaşın başka uğraşı yok galiba ki kendine uğraşlar arıyor. deli saçması bu yöntemler başka ne olabilir ki allasen ya

BU ŞEKİLDE NE KDAR SAĞLIKLI OLUR Kİ YANİ ? ÇALIŞTIĞINDAN BİŞEY ANLAR MI İNSAN O KDAR UYKUYLA.... BAŞKA YAPACAK YÖNTEMELR DAHA MANTIKLI GELİYOR BANA MESELA UYLU SÜRESİNİ AZALTMAK AMA BÖYLE ŞEKİLDE DEĞİLL. BEN YATSAM 20 DAKİKA DA ANCAK UYKUYA DALARIM AHA DOLDU ZAMAN UYAN NASIL İŞŞŞ.... laelaelaelaelae

Ölmeyecekmiyiz güzelim ya, mesela yürüyüş yaparken parka giderken vs.. allah korusun araba çarptı.. bak pamuk ipliğine bağlıyız... keşfetmenin, öğrenmeninde bir sınır var. Yazık canına uyu gerile gerile...
kafamçokkarıştı

uyumaya çok düşkün biri olarak bu tarz denemeler bana hep saçma gelmiştir.ama arkadasımızada saygı duymaktan başka carem yok.ama ben sunu bilir sunu söylerimki hiç bir zaman uykumdan ödün veremem.bünyemin kaldıramıyacagı kadar az uydugum gün inan bana hem baş ağrısı hem mide bulantısı ceken biriyim.belki bünyeyi alıştırmakla ilgili bilemem ama işin doğrusu 5-6 saat sağlıklı bir uyku cekmektir derim.suanda belki bir işi başarmak sana cok zevk verecektir ama ilerde acısı çıkmasın arkadasım su can insana bir kez veriliyor yüce rabbim kullarına canını harap etme hor kullanma demiş unutma....

sevgılı hukukcu senı az cok tanııyorum bu yuzden yorumlarım bıraz anlam kazanır umarım
bır ınsana gunluk 5 saat uyku yeterlıdır bunun azı da coguda zararlıdır ..ogle vaktı bır saat uyuman senın gun ıcınde enerjı depolamana yardımcı olur ..
senın gecgın donemden bır cok hukuk fakultesı ogrencısı gecıyor ..ben de cok agır ır okulda okudum ve yeterlı uyku olmadan sadece o kıtapları ezberlemeye calışırsın yorumda bulunamazsın bu da kısa ve uzun vadede hem o ankı egıtımınde hem de meslekı acıdan senı gerıde bırakır..her seyı aynı yapmaya calışan aslında hıc bır sey yapamaz ..sen alanını belırle bence ..aynı anda ısletme hukuk dıs tıcaret resım muzık senı cok fazla parcaya ayır ve hepsıne aynı ozenı gosteremezsın ..kaldı ki hukuk baslı baslına uzmanlık gerektıren bı alan olmalı degıl mı sen ınsanları savunacaksın cok caplı bır egıtımın olmalı kendını bolmemelısın ..eger malı hukuk alanına calışacaksan bu dedıklerıı okumanda fayda var ama bence bu kadar zorlama kendını Allah korusun hıc bır alanda basarı ulaşamamak senı daha cok yıpratır ..

ustelık vıncının yasadıgı donemle bu donem aynı degıl kı ınsan beynını yoran etkleyen gelısımını gerıleten cok fazla etken var mesela teknolojık aletlerın etkısı hormonlu gıdalar vs ..

yeterlı uyku ..her seyın bası saglık bunu unutma ..saglık olmadan basarı da gelmez..

sevgıler

ne siscem cekhu iki haftanin uykusuzlugu cikti o 16 saatte :))
simdi bu arkadasimiz bi uyusa 16 saatten once kalkamaz bak o da :))
hukukcum canim benim hocalarinin dedigini yap yaptigini yapma derler ya o hesap :)
daha saglikli bicimde daha cok aktif olabilecegin daha verimli ders calisabilecegin saatler olusturabilirsin.
onemli olan cok cok calismak degildir emin ol verimli calismaktir.

kız ben çok uyuduğumda deli gibi şişiyorum :) yüzüm gözüm fln sis oluyo :) ama sen hak etmissin 24 saat uyuyabilirsin :)))

Ben univ son öğrencisiyim...
Bölümüm gereği bir çok aktivitelerde ve işlerde bulundum..
Bu tempoda bu mantığı hayatıma sokmam imkansız !

Ama bu da vinci mantığı pek yatmadı benim aklıma be güzelim...
2 saat uyku mu olurmuş ? bence çok sağlıksız ve gereksiz..

Gece mis gibin yat... Gün içinde çok mu yoruldun ? öğlen 1 saat bilemedin 2 saat uyu
bak gör nasıl tekrar dinç kalkarsın..
Ben genellikle sınav haftalarında gün içinde 1 saat uyurum ve dinç kalkıp çalışırım çok da güzel oluyor
Gecede miss gibi deliksiz uyuyorum ohhhhhhhh
kaydirigubbakcemile5

Canim, actigin konuyu birkac gündür takip ediyorum fakat sana yazmamistim...
Simdi burda actigin icin birkac kelam sarfetmek istiyorum...
Senin uygulamaya calistigin metodu (Simdiki adiyla Da Vinci uykusu)yöntemini bircok insan eski zamanlarda islami ilimler almak icin uygulamislar ...gündüz az bir uyku gece ibadet hali ve okuma...fakat bunu erkekler yapmis dedigin gibi bayanlarin pek yaptigina rastlamadim, yurt disinda birkac sonradan müslüman olan yabancilar 14 gün degil 40 gün yapmislar...(halvet halki )az uyku az yemek...

Bende bir zamanlar denemek istedim fakat bas agrisi titreme ayaklarin yerden kaymasi gibi bir hal oldu,yani anliyacagin cok zorlandim...ve yarim biraktim ve benim bedeni dayaniksizligima verdim...

Sendede böyle bir hal olabilir,o zaman uzatma sagligina zarar verebilirsin,burda sana kimse yardim edemez...kisacasi cok cok dikkat edilmesi gerek,tabiiki bizler bu konu hakkinda az bilgiye sahibiz ...

Back