Destek Alabilir miyim sizlerden?

desbellla

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
29 Ekim 2014
568
459
53
Merhaba Kizlar,

Bende evlilik asamasinda olmasamda, arefesinde gibi bi’seyim.. Zor bela, buyuk sabirla, imtihanlarla, zaman zaman uzuntu, zaman zaman mutlulukla sevdigimle bu gunlere gelmis bulunmaktayim. Benim derdim biraz annemle. Annem sevdigimle evlilik kararindan once de bu iliskiye mezhepsel sorunlardan dolayi sicak bakmiyoru, ama sen sevdiysen istiyorsan yapacakta bisey yok deyip istemeyerek kabullendi. Erkek arkadasim daha once evlenip bosandi, cocugu yok, yasida buyuk degil. Ayni yastayiz. Ancak ben bunu simdiye kadar anneme soylememistim. Ne zaman ki artik evlilik teklif etti evlenmeye artik karar verdik o zaman soyledim zor bela. Zaten mevcut durumu zor kabullenen annem, bunu duyunca iyice gerilmeye ve beni germeye basladi. Cok sertlesti, soguklasti. Kaderdir kismettir, iste boyle olaylar artik normaldir desemde, hicbiseyi normal karsilamadi. Madem bu kadar iyi bi adam madem soyle madem boyle neden bosandi, evlenirken tanimadi mi, gozu kapali miydi, bir suru seruven dondurdu. Neyse, aradan bir kac gun gecti erkek arkadasimla tanistirmaya karar verdim. Bulustugumuzda konustugumuzda her sey cok normaldi, ayni gun erkek arkadasimin da annesi ile tanistirdik hep beraber bulustuk falan. Hee dey dedigim gibi yolundaydi. Neyse yine biz artik eve donmeye basladik, yolda basladi, iste memleketten gelmisler burda bi seye sap olamamislar kendilerini yetistirememisler, cocuk kendini ifade edemiyor, kendini savunamiyor, annesi soyle boyle, bir suru bisey soyledi. Soylediklerine inanamadim. O kadar olumsuz ve o kadar farkli yerlerden bakiyor ki. Halbu ki erkek arkadasim cidden saf, temiz, kimse ile ilgili kotu dusunmeyen, beni gercekten sevip sayan sahip cikan ve gosteren birisi, yillardir bu ani bekliyorduk. Yani anneme de senin icin yirtik olmasi lazim yalanci olmasi lazim yuzsuz olmasi piskin olmasi mi lazim dedim. Bu soylediklerinden ziyade cocugun karakterine safligina temizligine odaklanman lazimdi dedim. Neymis gelirken bi kazak bi pantolon giymis daha ozenli olacakmis. Beni kivanc tatlitug falan begenecekti sanirim. Yani daha da burada yazamayacagim o kadar cok sey soyledi ki..
ben simdi ne yapayim.. Ben sevgimden sevgilimden o kadar cok eminim ki, dedigim gibi bu gune gelebilmek icin az ugras vermedik. Ve cok hyecanliydi, sesi icine kacmisti resmen :) erkekler icin kolay degil, kizlar bi sekilde sirinlik yapiyor naz yapiyor nazli nazli konusuyor ama erkekler dik durmak zorunda, oldugu gibiydi.
Bana benzer biseyler yasayan var mi. Nasil yol aldiniz neler yaptiniz neler yapmaliyim gecer mi yoksa ayni sekilde devam eder mi, cidden icim cok sıkkın

Anneler yanilmaz diyorum
Birde neden bosandigini ve neden cocugu olmadigini dogru kaynaklardan ogrenin
Ayrica tanismaya gelirken gomlek ceket giymesi uygundur ilk izlenim onemlidir 2. Evlilikte bunlarida ogrenememismi

Anneler yanilmaz diyorum
Ayrica tanismaya gelirken gomlek ceket giymesi uygundur ilk izlenim onemlidir 2. Evlilikte bunlarida ogrenememismi
Tesekkurler. Evlilik surecini neler oldugunu hepsini biliyorum. İlk izlenim onemli evet, dogru belki de dusunmeliydi.

Tesekkurler. Evlilik surecini neler oldugunu hepsini biliyorum. İlk izlenim onemli evet, dogru belki de dusunmeliydi.

Benim kast ettigim ondan degil ama bir sekilde etrafindan ogrenin
Bizim esini dovdugu ve aldattigi icin ayrilan bir yakinimiz var. 2.ye evlendi. Su an cok mutlu ilgili ama sorsalar asla derdik. Kiz kendini yakti.

Hic bir anne evladinin kotulugunu istemez. Sizin asktan goremediklerinizi sizden kat kat deneyimli anneniz gorup hissediyordur. 3 kiz annesi olarak bende cok secici olur kizimin eziyet cekmemesi icinhayirli biriyle evlenmesini isterim ve gecmisini sorgularim. Bence annenizin sozunu dinleyin.

Annenin dediklerini ve düşüncelerini dikkate al canım anlattığına göre bu kadar iyi saf biri boşanmaz bence senin gözünü boyuyor annenin fikirleri ve düşünceleri çok önemli sonuçta senin geleceğini düşünüyor

Benim de uzun sureli bir iliskim vardi onun sevgisinden o kadar emindimki annemi dinlemedim nisanlandim sonunda nisani attim simdi cok pismanim keske annemi dinleseymisim annenizin sözünden sakın çıkmayın . Bir anne evladinin asla kotulugunu istemez ve bir sey soyluyorsa mutlaka bir bildigi vardir anne kalbi hisseder.

Anneler öyle bir his tasiyor ki kolay kolay bu konularda yanilmiyorlar.

Hatta bakin yazinizda birsey yakaladim
Kendini ifade edemiyor savunamiyor demis anneniz. Siz saf temiz oldugunu söylpyorsunuz. Anneniz bunu farkedip degerlendirmis. Siz sadece fark etmissiniz.
Annenizin bundan kasti su olabilir, belki bir önceki evliligi bu huyundan dolayi olmus olabilir mi. Belki kendini savunamiyor annesi yönetiyor gibi?

Hem mezhep ayriligi hem 2. Evlilik gercekten iyi cesarer diyorum. Annenizin yerinde kim olsa endiselenir ve karsi cikar.

Siz sevdiginiz icin otomatikmen savunmaya gecmenizde normal

Ben annene hak verdim. Belki mezhep sıkıntı olmaz. Ama evlenip boşanmış. Hiçbir kadın eşi çok iyiyken boşanıp yuvasını dağıtmak istemez. Sevgilin harika biriyse boşanma sebebi neymiş? Üstelik kılık kıyafet konusunda da annen haklı. Zaten kadın istemiyor insan daha çok özenir güzel güzel konuşur insanın gönlünü yapmaya çalışır. Misafir çocuğu gibi kös kös köşede oturmaz. Benim nişanlım ailecek bize tanışmaya geldiğinde bile ailecek takım elbise giyip gelmişlerdi. Sen bunlara takılmıyor olsan da bu karşındaki kişiye değer vermek önemsemektir. Anneni dinle pişman olmazsın

Anneler yanilmaz diyorum
Benim nişanlımı ben o gün tanıyamadım hep odunsun derdim o gün elinde çiçekler kumaş pantolon gömlek falan giymişti ki yazın sıcağında çünkü annemde istemiyordu onu o şekilde görünce bisi diyememisti

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…