• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Desteğinize ihtiyacım var annelerim, ablalarım:))

cappuccinoo

Üye
Kayıtlı Üye
20 Ocak 2013
7
0
16
İstanbul
Ben 17 yaşında genç bir kızım. 166 boyunda 75kiloyum. 75 kilo diyince kulağa ne kadar fazla geliyor değilmi? Gerçektende öyle. Ama inanın görseniz 65 kilo dersiniz. Neden bilmiyorum ama o kadar kilolu olduğum belli olmuyor. Yalvarırım sıkılmadan dinleyin. Yardımınıza ihtiyacım var ve anlatmaya başlayayım. Küçükken zayıf bir çocuktum hatta yediklerimi çıkarırdım. Okula başladığımda kilo almaya başladım. Çevredeki herkes boya gittikçe kilolarınıda verirsin derdi. Hep inanırdım onlara. Obez biri olmadım. Sadece fazla kilom vardı herzaman. Fakat yaşım büyüdükçe insanların arasına girmeye başladıkça kilolarım beni rahatsız etmeye başladı. Çünkü genelde şaka konusu olurdum. İstediğim kıyafetleri giyemem hep özenirim. Normal kiloda olan biri asla bir kilolunun halini anlayamaz. Herşeyi kısıtlar kilo ben yaşım ilerledikçe anlıyorum bunun zorluğunu. Allahıma şükürler olsun o kadar güzel bi yüzüm varki acilen zayıflayıp yüzümün güzelliğini ortaya çıkarmam lazım. Zaten herkeste der yüzün çok güzel zayıflasan diye. Artık canıma tak etmişti lise 1e giderken yeter dedim ve başladım kendi çapımda bişeyler yapmaya. İnternetten çok güzel spor programları buldum iki günde bir düzenli olarak spor yapmaya başladım. Ve daha sağlıklı beslenmeye başladım. Hep tavuklu salata yiyordum. Bana hep salataya abanmamamı söylediler ama haşlanmış tavuğu ve salatayı çok seviyordum. Sanki diğer herşey bana kilo aldıracakmış gibi geliyordu. 6kilo vermiştim. Ama niyeyse hep bacaklarımdan ve belimden gitmişti kilolarım. Pantolonlarım üzerimden düştükçe evde sevinç çığlıkları atıyordum. Daha sonra sıkıldım ve bıraktım. Diyetisyene gittik bana yemek listesi verdi. Fakat uygulamama rağmen kilo veremiyordum. Ve en sonda geçen yaz spora başladım ondana sıkıldım. Benim tek problemim sabırsız olmam. Hayatta hep sabırsızlığım yüzünden zorluklar çekiyorum. Neden sıkılıyorum biliyormusunuz çünkü istiyorumki 1ay spor ve diyet yapayim ve zayıflıyım çünkü sabırsızım olmayıncada sıkılıp bırakıyorum. Ama artık inanın canıma tak etti. Çünkü yaşım büyüyor ve ben farkındayımki gençken bu kiloları vermek çok daha kolay. Beni teselli edin istiyorum gaz verin yapabilirsin diyin istiyorum çünkü arkadaşlarıma anlattığımda amaaan nasılsa öncedende denemiştin ve sıkılıp bıraktın yapamazsın diyolar. Tüm hevesim kaçıyo. Ben sağlıksız beslenen habire abur cubur yiyen biri değilim. Benim kilo almamdaki tek sebep geç vakitte acıktığım zaman yemek yemem. Çünkü açken uyuyamıyorum. Ben gayet güzel beslenirim. Abur cuburdan nefret ederim. Sadece adet dönemim bittikten 2-3gün sonra canım tatlı çeker ve bi ısırık çikolata alırım o kadar. Yardımlarınıza düşüncelerinize ihtiyacım var. Sporcu bi arkadaşım iki günde bir spor yapmamı soylerdi çünkü her gün aynu hareketleri yaparsan vücudun alışır ve artık işe yaramaz derdi. Bende o yüzden iki günde bir yapmayu düşünüyorum. Esmer bi kızım ve kafaya yaktım yaza kadar 20kilo vericem ve yazın o havuza esmer tenim ve beyaz bikiniyle giricem:) ve göbeğimide deldiricem. Ve akşam acıkırsam ne yiyeyim meyve veya yoğurt olurmu? Şimdi bi önemli konuda daha yardım istiyorum. Hızlıca kilo alıp verdiğim için bu göğüslerim sarktı ve havuzdayken belli oluyor. Bi daha dikleşirmi? Çünkü gerçekten çok sarktı okadar çok kilo alıp verdimki.. Nasıl dikleşir? Okuduysanız teşekkür ederim....

Son düzenleme:
öncelikle bende aşırı sabırsız ve sıkılgan biriyim. spora ayırdığım vaktin hep gereksiz olduğunu düşünmüşümdür. daha önce 152 boy 79 kiloydum. bu kulağa nasıl geliyor sence. yıllarca hiç bi yerden hiç bişey alamadan çıktım. ve sonunda benimde birinin lafıyla canımı tak etti o gün kestim yemek yemeyi son boy kütle 158 boy 56 kiloydu ve ben basenliyim daha çok o yüzden insanların bana biçtiği kilo maximum 50 ama mühim olan tartıya çıktığında gördüğündür bu da ayrı!

su an acayip bi şekilde basen ve kalça genişliği yaptım tartılıyorum kilom aynı üstelik hala anlamış değilim de zaten. neyse diyete başladım bugün üçüncü gün her gün çıkıp yürüyorum 6 7 km bi saat kadar da koşuyorum. sıkıldığın an hayal ettiğin şeyi aklına getir hırslanacaksın emin ol. sarkmalarm bi yıl kadar bi zaman diliminde toplamıştı benim özel bişey yapmadım o yüzden bilmiyorum açıkçası.. başarılar

teşekkürler ben yürümeyi ve koşmayı hiç sevmediğim için evde fazlasıyla spor yapıyorum. çok teşekkürler herşey süper olucak. zayıfladıkça sarkmalarda düzelirmi diyorsunuz? sizede başarılar

Son düzenleme:
teşekkürler ben yürümeyi ve koşmayı hiç sevmediğim için evde fazlasıyla spor yapıyorum. çok teşekkürler herşey süper olucak. zayıfladıkça sarkmalarda düzelirmi diyorsunuz? sizede başarılar

ama yürümek iyidir bak hem yorucu değil hem de eğlenceli müzik sen ve yürüyüş en huzurlu üçlü hayatımda su an ki dha önce arabadan inmeyen biriydim minibüs otobüs bile kullanmazdım o derece :) hayır zayıfladıkça değil de yasın daha küçük hücreler kendini yeniliyo toparlar zamanla sanıyorum yine de sağlık okuyan arkadaşlar daha iyi bilir tabi

Hangi sporu yapacagina da bolgesel sorunlarini goz onunde bulundurarak ve hangi sporlarin sana eglenceli geldigini dusunerek karar verebilirsin

Pilates kesinlikle tavsiye ediyorum, goguslerin sarkmasini engelleyecek o bolgedeki kaslari calistiracak hareketleri deneyebilirsin

Ben 17 yaşında genç bir kızım. 166 boyunda 75kiloyum. 75 kilo diyince kulağa ne kadar fazla geliyor değilmi? Gerçektende öyle. Ama inanın görseniz 65 kilo dersiniz. Neden bilmiyorum ama o kadar kilolu olduğum belli olmuyor. Yalvarırım sıkılmadan dinleyin. Yardımınıza ihtiyacım var ve anlatmaya başlayayım. Küçükken zayıf bir çocuktum hatta yediklerimi çıkarırdım. Okula başladığımda kilo almaya başladım. Çevredeki herkes boya gittikçe kilolarınıda verirsin derdi. Hep inanırdım onlara. Obez biri olmadım. Sadece fazla kilom vardı herzaman. Fakat yaşım büyüdükçe insanların arasına girmeye başladıkça kilolarım beni rahatsız etmeye başladı. Çünkü genelde şaka konusu olurdum. İstediğim kıyafetleri giyemem hep özenirim. Normal kiloda olan biri asla bir kilolunun halini anlayamaz. Herşeyi kısıtlar kilo ben yaşım ilerledikçe anlıyorum bunun zorluğunu. Allahıma şükürler olsun o kadar güzel bi yüzüm varki acilen zayıflayıp yüzümün güzelliğini ortaya çıkarmam lazım. Zaten herkeste der yüzün çok güzel zayıflasan diye. Artık canıma tak etmişti lise 1e giderken yeter dedim ve başladım kendi çapımda bişeyler yapmaya. İnternetten çok güzel spor programları buldum iki günde bir düzenli olarak spor yapmaya başladım. Ve daha sağlıklı beslenmeye başladım. Hep tavuklu salata yiyordum. Bana hep salataya abanmamamı söylediler ama haşlanmış tavuğu ve salatayı çok seviyordum. Sanki diğer herşey bana kilo aldıracakmış gibi geliyordu. 6kilo vermiştim. Ama niyeyse hep bacaklarımdan ve belimden gitmişti kilolarım. Pantolonlarım üzerimden düştükçe evde sevinç çığlıkları atıyordum. Daha sonra sıkıldım ve bıraktım. Diyetisyene gittik bana yemek listesi verdi. Fakat uygulamama rağmen kilo veremiyordum. Ve en sonda geçen yaz spora başladım ondana sıkıldım. Benim tek problemim sabırsız olmam. Hayatta hep sabırsızlığım yüzünden zorluklar çekiyorum. Neden sıkılıyorum biliyormusunuz çünkü istiyorumki 1ay spor ve diyet yapayim ve zayıflıyım çünkü sabırsızım olmayıncada sıkılıp bırakıyorum. Ama artık inanın canıma tak etti. Çünkü yaşım büyüyor ve ben farkındayımki gençken bu kiloları vermek çok daha kolay. Beni teselli edin istiyorum gaz verin yapabilirsin diyin istiyorum çünkü arkadaşlarıma anlattığımda amaaan nasılsa öncedende denemiştin ve sıkılıp bıraktın yapamazsın diyolar. Tüm hevesim kaçıyo. Ben sağlıksız beslenen habire abur cubur yiyen biri değilim. Benim kilo almamdaki tek sebep geç vakitte acıktığım zaman yemek yemem. Çünkü açken uyuyamıyorum. Ben gayet güzel beslenirim. Abur cuburdan nefret ederim. Sadece adet dönemim bittikten 2-3gün sonra canım tatlı çeker ve bi ısırık çikolata alırım o kadar. Yardımlarınıza düşüncelerinize ihtiyacım var. Sporcu bi arkadaşım iki günde bir spor yapmamı soylerdi çünkü her gün aynu hareketleri yaparsan vücudun alışır ve artık işe yaramaz derdi. Bende o yüzden iki günde bir yapmayu düşünüyorum. Esmer bi kızım ve kafaya yaktım yaza kadar 20kilo vericem ve yazın o havuza esmer tenim ve beyaz bikiniyle giricem:) ve göbeğimide deldiricem. Ve akşam acıkırsam ne yiyeyim meyve veya yoğurt olurmu? Şimdi bi önemli konuda daha yardım istiyorum. Hızlıca kilo alıp verdiğim için bu göğüslerim sarktı ve havuzdayken belli oluyor. Bi daha dikleşirmi? Çünkü gerçekten çok sarktı okadar çok kilo alıp verdimki.. Nasıl dikleşir? Okuduysanız teşekkür ederim....

Resmen kendi geçmişimi okudum ve hemen yazmak istedim, ben şuan 22 yaşındayım ama ortaokul döneminde aldığım kilolar sonucu 163 boya 73 kiloyu gördüğümde 16 yaşındaydım. Erkek gibi olmaya çalışırdı. kilolarım yüzünden, senin söylediğin gibi benim de güzwl bir yüzüm var, aynı cümleleri cevremdekilerden bende sürekli duyardım, güzel ve zayıf bir vücut hep hayaldi benim için :) ama sonra yazlıkta bir arkadaşımın 1 yılda 120 kilodan 70 kişoya düştüğünü öğrendim , gidip onunla konştm ve dedimki ben neden veremeyeyim? Birazdan yazıcaklarımı keşke yapmasaydım diyerek yaIcam ve mesajımı okursan ve sen de yaparsan inanki hem yaDığıma hem de senin yapıcak olmana tekrr tekrar pişman olucam, amacım sadece sana güç vermek, kilo verilebildiğini gçstermek ama lütfen benim ilk başlarda yaptgm hatayı yapma, biraz yapmışsn zaten sen öncedn ama bundan sonra sakın... Neyse uzatmadan, 73 kilomun tam 7 kilosunu !!lahana çorbası!!!! Diyeti denilen lanet olası şok diyetle 10 günde verdim! Tamam bu bana motivasyon sağladı deamını daha sağlklı getirdm ama cok büyük hataydı, inanırmısın tam o 10 günde oluştu bütün çatlaklarım! Kollarımda göüslerimde baaklarmda kalçamda, küçük oldugum için neye ugradıgımı şaşırdam da bi çözüm aramadım ve yeni oluşmuş kırmızı çatlakların çok kolay iyileştiini şimdi öğrendiğimde çok üzüldüm. Ha çatlak olur da sarkma olmazmı, kol ve göğüs başı çekmek üzere bacak içlerim de cabası. Karnımda ve belimde tek bir çatlak ve sarkma olmaması beni en çok şaşırtan şey oldu ama. Neyse o 7 kilonun deamı 16 kilo olarak devam etti (3 ayda malesefki!) malesefki diyorum cnkü bı dha cok sarkma ve sha cok çatlak demek, ve sıfır spoor bravo bana :) sonuç olarak şuan 50 kiloyum, dıştan görenler manken gibiisn mükemmelsin dedikçe daha da psikolojim bozuluyo çünkü kimse içini görmüyodu. Neden geçmiş zaman kullanıyorum çnkü çatlakların çogndan kurtldm, dermaroller!! Ve madeassol :) ama göğs sarkması! Ah işte o kabusum, doktora gittim gerek olmadıgını sarkmanın yok deecek kadar az olsgnusöylediğinde biraz olsn moralm düzeldi, ama sonrası yine hüsran vnkü her aynaya baltgmda o estetikten yoksun görüntüye bakıyorum! Ve iyi bi haber Allah nasip ederse 7 ay sonra evleneceğim :) kendiöe bir program yaptm buz masajı callanetics ve göğüs egzersizleri ve gmğüs dikleştirici kremlerle yol almaya çalışacağım, düzelmeşeri için sizlerden de dua istemekle birlkte cappucino arkadaşım nolr sporsuz ve cabuk kilo verme, bana böyle söleyenlere sinirlenirdin ama ne kadar haklılarmış, şuan vücudumdan nefret eder haldeyim daha 22 yaşndaylen hemde, umarım ben düzelirim, ve umarım sen de benm gibi olmadan verirsn kilolarını, verecegne de eminim :)

Back
X