Mutfak Dekorasyonu derzlerin temizliği acillll

Kibele__

Guru
Kayıtlı Üye
14 Ağustos 2009
123
0
slm kızlar çok acil yardıma ihtiyacım var ocağımın arkasındaki fayansların arasındaki derzler sarardı nasıl temzileyebilirim siz nasıl temizliyorsunuz ne yaptımsa olmadı fayans arası krem renkte derz diğer yerler aynı ama ocağıma yakın yerler sarı oldulütfen bana bir fikir verin acilll
 
Marketlerde edding derz arası temizleme kalemi var alın aralara sürün bembeyaz yapıyor. Kalemin ücreti de yanlış hatırlamıyorsam 9 lira gibi bir şeydi.
 
Son düzenleme:
kalemi çok pahalı
arkadaşım boyacıya git derz arası boyası al yanında tapancasınıda almayı unutma...
kaleme nazaran daha çok içinde hemde kalemden daha ucuz...
 
canım bende bunların hepsini denedim zor oluyor en iyisi bim markette güldal porçöz var onu eldiven giyip singerle uygula biraz bekledikten sonra bolca durula fazla bekletme araları acılır bunu yerlerde uyguladım ben
 
koçtaşta bir derz temizleyici var güzel temizliyor
ama diğer temizleyicilerle de ovarak temizleniyor zaten
 
nalburdan derz dolgusu al az bişey alçı kıvamında karışım yapıyosun suyla parmağınla al sür.tutupta kaleme 10 lira vermezdim ben.banyomdaki fayans aralarını çok kirliydi cif çamaşır suyu kireç sökücü hiç biri olmadı.Kireç sökücüde derzleri eritmiş alt komşunun banyosuna su sızıyodu.
 
Anwayın asitli organik temizleyicisi var dez araları için de kullanıyorum çok memnunum şiddetle tavsiye ederim.
 
bana yardım edin yeni gelinim evimizi yapıyoruz ve çok güzel bişey olmasınız istiyorum bana yardımcı olursanız çok sevinirim iç mekan konusunda çok ii sayılmam yardımınza ihtiyacım var arkdaşlar bana cevap verenler lütfen özelden yazın çünkü çok konuya yazdım bazılarını göremeyebilirim
 
hayatım çağrı marketlerde sır banyo temizliği için bir ürürnü var harika dene bence....
 
bu konuda size süper bi önerim var ben yerler için kullandım ama duvara süngerle uygulayabilirsiniz ben deterjancıdan aldım mavi su diye bir şey açık satılıyo çok güzel kokuyo ve kesinlikle zarar vermiyo ben bir buçuk litresini 2 liraya aldım önce yerlere bol döktüm sonra fırçalayıp bir saat kadar beklettim ve daha sonra sildim sonuca inanamayacaksınız yeni yapılmış gibi oluyo ve kesinlikle zarar vermiyo..
 
açık deterjancıdan derz arası deterjanı iste tüm derzlerde kullan..ben duşakabin ve camlı olan kireç ttmuş yerlerdede kullanıyorum fısfıs bir şişeye koy sonuç süper
 
Derzmatik diye bir ürün var koçtaşta filan yapı marketlerde satılıyor internette de satılıyor tavsiye ederim çok güzel beyazlatıyo hem de dolduruyo REKLAMLAR lazım adresi
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Derz dolgu temizlemenin püf noktaları

Evlerde fayans ya da mermer aralarına derz dolgu uygulanır. Derz dolgular çeşitli renklerdedir. Zemin ve duvarlara estetik katan derz dolgu, zamanla kirlenmektedir.

Siyah, gri, beyaz gibi çeşitli renkleri olan derz dolgunun özellikle beyaz olanları çok çabuk kirlenebilmektedir. Hijyen açısından ve güzel görüntüsünü koruyabilmek için derz dolgunun temizlenmesi gerekir.

Çamaşır suyu – karbonat karışımı ile temizlik

3 ölçü karbonat ile 1 ölçü çamaşır suyunu karıştırın. Hazırladığınız karışım macun kıvamında olacaktır. Derzleri biraz ıslatın. Ardından karışımı sünger yardımıyla derze uygulayın. Yarım saat bekledikten sonra bol suyla yıkayın.

Deterjanla temizlik

Marketlerde satılan derz temizleyici deterjanlar ile temizlik yapabilirsiniz. Deterjanı uygularken diş fırçası ya da sert sünger kullanmanız önerilir.
 
Derz dolgu nasıl temizlenir?

Çamaşır suyu ile temizlik


Derz temizleyici deterjana para vermek istemiyorsanız temizlik için evinizde bulunan çamaşır suyunu da kullanabilirsiniz. Bunun için bir sprey kabı, sıcak su ve çamaşır suyuna ihtiyacınız olacak. Sprey kabına yarı yarıya oranla çamaşır suyu ve sıcak su ilave edin.

Karışımı derze sıkın ve derzi diş fırçası yardımıyla ovun. Ardından alanı sıcak su ile yıkayın. İşlemi ihtiyaca göre birkaç kez tekrar edebilirsiniz. İşlemin ardından çamaşır suyu kokusunun tahliye olabilmesi için alanı havalandırın.

Dikkat edilmesi gerekenler

Temizlikte kullanılan kireç çözücü, tuz ruhu gibi ağır kimyasallar derz dolguya zarar verebilir. Derz dolguların ömrünü uzatabilmek için temizlikte bu malzemeleri kullanmaktan kaçınmanız önerilir.

Derz temizliğinde dikkat edilecek en önemli nokta temizliğin sürekliliğidir. Uzun süre temizlemezseniz hijyen sağlamak güçleşecektir.
 
Özellikle beyaz derzler zamanla kararır hatta küflendikleri dahi olur. Derz temizliği uğraştırıcıdır ancak hem hijyen hem de görüntü güzelliği açısından zaman zaman temizlemek şarttır.

Derz Nasıl Temizlenir?
Derz temizleyici deterjan kullanımı:
  • Derz temizliği için kullanabileceğimiz derz temizleyici deterjanlar çeşitli marketlerde satılmaktadır. Dilersek bunlardan yardım alabiliriz. Bunları uygularken diş fırçasından veya sert süngerden yararlanabiliriz.
Derz temizliğinde çamaşır suyu kullanımı:
  • Eğer özel bir derz temizleyici sıvı tercih etmek istemiyorsak, hepimizin evinde bulunan çamaşır suyu ile temizlemek de mümkün. Sıvıyı püskürtebileceğimiz bir şişe içine veya bir kabın içine yarı yarıya ılık su ve çamaşır suyu karışımını hazırlıyoruz. Sıvıyı temizlemek istediğimiz bölgeye sıkıp diş fırçası ile ovuyoruz. Ardından bölgeyi ılık su ve yumuşak süngerle duruluyoruz. İhtiyaca ve kirin yoğunluğuna göre karışımımızdaki çamaşır suyu miktarını artırabiliriz.
Çamaşır suyu-karbonat karışımı ile derzlerin temizlenmesi:
  • Karbonat-çamaşır suyu karışımı kullanmak da etkili bir yöntemdir. Bu karışımı hazırlarken ölçümüz ise 3 ölçü karbonat, 1 ölçü çamaşır suyu. Hazırladığımız karışım macun kıvamında olmalı. Ardından biraz ıslatmış olduğumuz derzlere bir sünger yardımıyla macunu yayıyoruz. Yarım saat kadar bekledikten sonra bölgeyi temizliyoruz.
Sirke ile derz temizliği:
  • Doğal temizlik yöntemlerini kullanmak istersek kurtarıcımız sirke imdadımıza yetişiyor. Saf sirkeyi (sirke ruhu) yarı yarıya olacak şekilde ılık su ile karıştırıyoruz. Ardından karışımımızı bir diş fırçası yardımıyla kirli derzlere uyguluyor, iyice ovuyoruz. Ardından bölgeyi ılık su ile duruluyoruz. Karışımı sirke-tuz olarak da yapabiliriz.
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…