Deryali'nin Diyet Günlüğü

deryali8381

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
15 Şubat 2009
92
0
86
41
İstanbul
Merhaba güzel bayanlar...

Ben 165 boyundayım ve 75 kiloyum...

Ciddi ciddi kafaya koydum 1 haftadır diyetteyim... Hergün yemekhanede; çorba,salata,sebze yemeği, pilav ya da makarna kola ve tatlı yerdim,fix...Gün içinde yediğim çikolatalar bisküviler.Akaşm da eve gidince cips kola vs gibi şeyler...Spor hiç yok...Bankacıyım ürekli otur otur,55 kg idim, 5 yılda 20 kg aldım.

Şimdi arkadaşlar hedefim yine 55 olmak.Diyetisyene gitmedim.Ama size dikkat ettiğim şeyler söyleyeyim,yanlış yapıyorsam lütfen söyleyin ve böyle yaparsam sizce kilo verebilir miyim?

Sabah şekersiz çay ve birkaç tane yulaflı bisküvi ama maviyeşil ürünü değil,normal bildiğimiz yulaflı var ya,o bisküviden birkaç tane.
öğlen yemeği:sadece 1 sebze yemeği,çorba ve salata,
yemekten birkaç saat sonra birkaç yulaflı bisküvi ve yine şekersiz çay
ondan 1-2 saat sonra :1 elma ya da portakal.
eve gidince meyve dışında hiçbirşey yemiyorum.
ekmeği,şekeri,aburcubur,tuz,kola,pilav makarna tatlı ...bunları komple kestim.

Yalnız benim spor sorunum var eve alet almam mümkün değil,gram yer yok.sabah 7.30 da evden çıkmak zorundayım.Akşam da aynı şekilde 7.30 da geliyorum.Zaten bitap şekilde geliyorum.Dışarı her sabah çıksam desem 6 da çıkıp,1 saaat 7 de evde olmam lazım,duş falan da alamam yarım saatte.Akşam desek 7,30 dan sonra yarım saat sonra çıksam 8 de, 9 da evde oluyorum.

sizce benim uyguladığım diyetvari şey :) nasıl? o yulaflı bisküvinin bir zararı var mıdır,yemeyeyim mi? Bir de spor işini ne yapabilirim,o olmadan olmaz dimi???

Bir de su içememe problemim var tabi

Buradaki başarı öykülerini gördüm ve şoke oldum,hepsine maşallah

Şimdiden teşekkürler.

Son düzenleme:
cnm bence kendince beslenme

forumda çok guzel ve saglıklı bi diyet var bir ayda sekiz kilo diyee

onu bul uygulaaa suyuda arttır verirsin hiçç merak etmee keskede yürüyüs yapabilsen ama vaktindde yokmş!!!!

şimdiden kolay gelsin

Hemen buluyorum,çok teşekkürler...
Ama benim korktuğum şey şu ki; diyetisyene de o yüzden gidemiyorum zaten; bana derse, sabah 3 zeytin,1 dilim kepek ekmeği,öğlen ızgara köfte,ara öğün yoğurt vs gibi şeyler olursa uyamam,sabah kahvaltısı öğlen yemeği ve ara öğünleri uydurmam benim elimde değil

Suya yapıcaz artık bişeyler,havalar biraz daha düzelir herhalde akşamları çıkmaya çalışıcam mecbur Bi bakayım o diyete,teşekkürler tekrar :)

Son düzenleme:
merhaba canım öncelikle :)

hoşgeldin ve kolay gelsin.

şimdi nacizane 4.5 aydır diyet yapan biri olarak sana önerilerde bulunmak istiyorum...

öncelikle o bisküvileri yemekten vazgeçmelisin. sabah kahvaltısında 2 dilim çavdar ya da kepek ekmeğiyle peynir, zeytin vb. şeyler yemeyi dene. kahvaltın iyi olursa gün içinde yemeğe duyduğun ihtiyaç fazla olmaz. hatta ara sıra kahvaltılarda bir çay kaşığı bal ya da pekmez yiyebilirsin enerji almak için. bisküvilerde de bildiğin üzere şeker var. az da yesen her gün vücuduna şeker yüklemiş oluyosun. şekeri doğal yollardan almak senin için daha faydalı olucaktır her zaman. (meyve, bal, pekmez, kuru üzüm vb şeylerden şeker alabilirsin)

ara öğünlerde de fındık ve kuru incir gibi seni meşgul etmeyecek şeyleri yemeyi dene. mesela bir ara öğün için 2 kuru incir ya da 2 kuru kayısının yanında 4-5 tane fındık yiyebilirsin ve baya da tok tutar emin ol.

akşam yemeklerini de sürekli geçiştirmek vücudunu kısa sürede dirençsiz bırakır. zaten çalışan bir kadınsın. bu şekilde az yemeye uzun zaman dayanamazsın. 20 kilo vermek istiyosun. emin ol bu 20 kilo için en az 5 ay dikkatli beslenmen gerekecek. o da en az diyorum çünkü spor yapma imkanım yok diyosun. spor yapsan daha kolay verebilirsin aslında. ama zamanım ve yerim yok diyosun bu yüzden uzun süre dikkatli besleneceğine kendini alıştır derim.

akşam yemeklerinde çorba-sebze yemeği, ya da tek başına et, tavuk yiyebilirsin. bazı doktorlar gece öğünü bile veriyor. o yüzden kendini akşam yemek yememek üzere programlama. unutma vucudu ne kadar aç bırakırsan o kadar savunmaya geçer.

su konusunda da kendini zorlayacaksın başka yolu yok. yanında her zaman su bulundur. lakır lakır içmek zorunda değilsin. yudum yudum sürekli iç. bolca su içmeden kilo vermek mümkün değil çünkü.

bir de son olarak kendini çok sıkma. ara sıra, mesela haftada 1 kez, canının istediği bir şeyden ye mutlaka. beynine ben zayıflıyorum mesajını verirsen emin ol o yaptığın kaçamak asla geri dönmez sana. yemekleri düşman olarak görme :))

bunları kafadan atmıyorum. 4.5 aydır diyetteyim ve spor yapıyorum. 22 kilo verdim. hala da bitmedi. bi 12 kilo daha vereceğim inşallah. kendimi sıktığım zamanlarda hiç kilo veremedim. beynimi sürekli diyet olayıyla meşgul etmemeye çalıştım. bu benim artık yaşam tarzım diye telkin ettim hep kendime. yani bi gün diyet bitecek ve ben eskisi gibi yiyeceğim diye düşünmedim hiç. bu şekilde kendimi rahatlattım hep. ya pes ettiğim zamanlar olmadı mı? oldu. oturup ağladığım bile oluyodu dayanamıyorum diye. ama ağlasam bile hırsımı hiç kaybetmedim. yıllardır kiloluydum ve bunun acısını çok çektim. şimdi o eski günlere asla geri dönmek istemiyorum.

ha sana son bir tavsiye. beğenmediğin ve şişman gözüktüğün bir fotoğrafını masaüstüne koy :) baktıkça motive ol :))
ben öyle yapıyorum :))

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…