Dertleşmeye, yardıma, tecrübe ve desteğinize ihtiyacım var. Canım çok çok sıkkın

poncik159

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
29 Haziran 2024
31
14
39
Hanımlar merhaba,
Kafanızı sisirmemek, sizi sıkmamak için hızlıca geçeceğim.
Ben son bir yıldır 6 kg aldım. Bu kiloyu çeşitli sağlık problemleri (Kortizol ilaçları) nedeniyle aldım. Diyet yapmama rağmen kilo veremiyorum. Aksine alıyorum sürekli. Diyetisyen de denedim liste verdi uydum yok yine 1 Gr oynamadı hatta kilo aldım. Çok hareketsizlestim. Giydiğim hiç bir şey bana olmuyor. Özgüvenim düştü. Moralim çok bozuk. Sağlığım gitti, sismanladim, pcosum çıktı, tiroid problemim var. Çok üzgünüm. Kimseye de içimi dokemiyorim. Ben nasıl kilo vereceğim. Hiç bir şeyden keyif almıyorum. Bana bir akıl verin nolur.

Bebisim sikma canini, hormonal sebeplerle olan kilolar az yemeyle cozulmes endokrin tedavisiyle cozulur. Ic hastaliklari uzmanina gorunmussun sanirim, ne dedi tedavi yapiyor mu? Ayrica 6 kg hicbir sey degil, max 1 beden buyumussundur PCOS dedigin en az 10 belki 20 kg aldiriyor hic uzulme.
Ne kadar içini ısıttı yorumunuz. Çok teşekkür ederim 🙏
İç hastalıkları kan degerlerimde herhangi bir problem görmedi. İlaç vermedi.
Endokrin de tiroidi ilaçlarla iyileştirdi şu an ilaç kullanmıyorum. 6 ay sonra gel dedi. (Bu arada tiroid hastalığım sebebi ile kilo vermem gerekirken ben aldım doktor onemsemedi) hormonlara baktı etti ekstra bir şey onermedi.
Kadın doğuma gittim Pcos dedi kilo alman ve veremiyor olman buna bağlı dedi. Aldığın kiloyu vermezsen daha kötü olur diye ekledi. Bitkisel ilaç verdi.
Maalesef ben beslenmeme dikkat ediyorum, araştırıyorum ama moralim ruh halim çok olumsuz sanki bataklıkta cirpiniyorum.
Psikolojik destek de alıyorum ama yok vücut dengem hastalıklarla bir bozuldu şimdi imkani yok toparlayamiyorum.

Endokrin de tiroidi ilaçlarla iyileştirdi şu an ilaç kullanmıyorum. 6 ay sonra gel dedi. (Bu arada tiroid hastalığım sebebi ile kilo vermem gerekirken ben aldım doktor onemsemedi) hormonlara baktı etti ekstra bir şey onermedi.
Kadın doğuma gittim Pcos dedi kilo alman ve veremiyor olman buna bağlı dedi. Aldığın kiloyu vermezsen daha kötü olur diye ekledi. Bitkisel ilaç verdi.
Maalesef ben beslenmeme dikkat ediyorum, araştırıyorum ama moralim ruh halim çok olumsuz sanki bataklıkta cirpiniyorum.
Psikolojik destek de alıyorum ama yok vücut dengem hastalıklarla bir bozuldu şimdi imkani yok toparlayamiyorum.

Rica ederim :KK50:

Usenmeyip buldum dun yazmisim:

Valla kanka bence uzman bir jinekolog bul, hatta mumkunse hormon replacement therapy/hormon yerlestirme tedavisi uzmani bir doktor olsun. Neden dersen pcos ciddi sekilde ostrojenin onunu kesiyor, o da metabolizmani bozar , inatci yaglanmalara sebep olabilir. Sen en iyisi uzman bir doktora vinla. Bir de agirlik kaldirmani ve kas kutlesi insa etmeni oneririm, kas dumduz gunlerde bile normal dokudan fazla yag yakiyor malum:halay:

yaşınız doğru mu, 39?

yani bende o hastalıklar yok başka bazı hastalılar var (kiloma pek etki etmiyor ama hayatımı kısıtlıyor bazen)
neyse sırf yaş 40a gelirken bile zaten kilo sorun olmaya başlıyor
kaldı ki PCOS, kortizon vs. 6 kilo çok bişey değil

bence sizin spora ağırlık vermeniz lazım

ben şubattan mayısa 5-6 kilo verdim tek olay zorlayarak da olsa spor yapmam.
şimdi de biraz yesem 1-2 kilo ekliyor spor yapıyorum 1-2 kiloyu veriyorum böyle devam ediyor.
psikolojisini sağlam tutup spor yapmaya çalışın derim.

Hanımlar merhaba,
Ben son bir yıldır 6 kg aldım. Bu kiloyu çeşitli sağlık problemleri (Kortizol ilaçları) nedeniyle aldım. Diyet yapmama rağmen kilo veremiyorum. Aksine alıyorum sürekli. Diyetisyen de denedim liste verdi uydum yok yine 1 Gr oynamadı hatta kilo aldım. Çok hareketsizlestim. Giydiğim hiç bir şey bana olmuyor. Özgüvenim düştü. Moralim çok bozuk. Sağlığım gitti, sismanladim, pcosum çıktı, tiroid problemim var. Çok üzgünüm. Kimseye de içimi dokemiyorim. Ben nasıl kilo vereceğim. Hiç bir şeyden keyif almıyorum. Bana bir akıl verin nolur.
Endokrin ne dedi acaba

Rica ederim :KK50:

Usenmeyip buldum dun yazmisim:

Valla kanka bence uzman bir jinekolog bul, hatta mumkunse hormon replacement therapy/hormon yerlestirme tedavisi uzmani bir doktor olsun. Neden dersen pcos ciddi sekilde ostrojenin onunu kesiyor, o da metabolizmani bozar , inatci yaglanmalara sebep olabilir. Sen en iyisi uzman bir doktora vinla. Bir de agirlik kaldirmani ve kas kutlesi insa etmeni oneririm, kas dumduz gunlerde bile normal dokudan fazla yag yakiyor malum:halay:
Ahh yaa zahmet verdim size. Ugrastiniz 🙏

Jinekolog buluyorum bulmasına da muayene olamıyorum. Sıkıntı bir tane değil ki 🥲😪
Ben sıfır spor bir kadinim bana onerebileceginiz ağırlık başlangıç yazısı olur videosu olur ne bileyim ins. Kişisi olur var mı onu bir deneyeyim. Hayatım da hiç denemedim.

yaşınız doğru mu, 39?

yani bende o hastalıklar yok başka bazı hastalılar var (kiloma pek etki etmiyor ama hayatımı kısıtlıyor bazen)

şimdi de biraz yesem 1-2 kilo ekliyor spor yapıyorum 1-2 kiloyu veriyorum böyle devam ediyor.
Yaş faktörü beni çok etkiledi. Metabolizma, bağışıklık vb düşüyor malum bunlarin da olumsuz etkisi var diye düşünüyorum.
Psikoloji ve spor işini hayatima bir oturtabilsem iyi gelecek bana ama basaramiyorum. Yalnız başıma çok zorlanıyorum. Evde bisiklet var onu bile yapmiyorum.
20 30 arası çok daha verimliydim. Tabiri caizse üzerinde ölü toprağı var sanki.

yaşınız doğru mu, 39?

Siz kaç kilosunuz 3 ayda 5 6 kilo çok iyi . Tebrik ederim. Diyetle birlikte mi?

Bu arada paran varsa sikma canini 6kg hicbir sey degil, hepsi ayni yerdeyse boyun, karin, sirt gibi yag cektirirsin en kotu:hamarat::hamarat::hamarat:Ben de saglikli yemekten sikildim salicam kendimi sismanlarsam da gidip yag cektiricem tabi ki yatirim tavsiyesi degildir:halay::halay:
Enerjiniz var ya teee buralardan hissediliyor🧿
Param da yok yaa. Normalin altına düşmemeye çalışan gariban insanım. Bir de korkarım ben. 🙈 Nerede bir olmaz iş var beni bulur 😵
Yıldızım düşük.
Armut tipliyim. Yaglarim göbeğim ve üst bacağımda Bingıl Bingıl :işsiz::kızgın::KK43:

Siz kaç kilosunuz 3 ayda 5 6 kilo çok iyi . Tebrik ederim. Diyetle birlikte mi?
163 boy, 61-62 kg filandım (o zaman evde tartı yoktu ama son tartıldığımda 61dim 62 de olmuşumdur muhtemelen) İmdi 55-56 filanım. Aslında biraz disipline olsam 2-3 kilo daha verebilirim belki de bakalım belki bu şubatta da onu denerim :KK70:

diyet olarak şöyle
diyetisyene gitmedim
belli bir diyet listem de yok, ben pek diyet insanı değilim işin açıkçası. pazarda ne taze ne ucuzsa onu alıyorum :KK70:

benim zaten kronik bir otoimmün hastalığım var ve herşeyi yiyemiyorum, ataklar yaşıyorum filan
dolayısıyla zaten bir miktar dikkat ediyordum

ancak home-office çalışıp tek yaşadığım için biraz da sallıyordum tabi, biraz daha fazla dikkat ettim diyelim. fast food zaten yemezdim çok ama hiç yemedim neredeyse, ekmek zaten yemezdim ama kahvaltıda börek açma simit mesela haftada 3-4 kez yiyorsam 1-2 keze indi, kahve yanına tatlı haftada 2-3 kereyse mesela öğünlerde çok yediğim günler tatlı olarak sadece bitter çikolata o da bir parça, öğünde sadece salata ya da çorba yersem tatlı yiyorum gibi...

onun dışında zaten önceden de günde 2 öğün yiyordum, yine öyle yiyorum. şekerli içecek, abur cubur, hazır gıda tüketmiyordum hala öyle. arada mesela akşam öğünü sadece çorba içiyorum ama bu sadece ara sıra yoksa et balık tavuk bakliyat hepsini de yiyorum.

Enerjiniz var ya teee buralardan hissediliyor🧿
Param da yok yaa. Normalin altına düşmemeye çalışan gariban insanım. Bir de korkarım ben. 🙈 Nerede bir olmaz iş var beni bulur 😵
Yıldızım düşük.
Armut tipliyim. Yaglarim göbeğim ve üst bacağımda Bingıl Bingıl :işsiz::kızgın::KK43:

O zaman endokrin hastası değilsin tombişşşş dümdüz spor yapman gerekiyor :halay: Spor yapmazsan tabi ki bingildarsin. Her gün 10.000 adım yapmaya çalış, ağırlıklarla da evde 1kg ve 2kglik set al. Bunun gibi mesela:

Hanımlar merhaba,
Hareket şart bende kortizon iğne yaptırmıştım üstüne de cocuk tedavileri derken bidon gibi olmuştum en etkili diyet akdeniz usulü ve spor hareketsizlik su içmeme en kötü şey şuan evde pasta börek çikolata cips ne varsa yiyosun muhtemelen üstüne depresyon da eklendi🤦🏻‍♀️ hepsini çöpe bas yada coluk cocuğa ver mutlu olsnlar sen yeme çünkü gerçekten sana szarar veren şeyler bunlar eve kapatma kendini hergün sabahları limonlu su iç bir günde gitmez o kilolar sabirli olman lazım stress bile kilo aldırıyor düşün hormonlar yükseliyor beyin izin vermiyo.. önce kendini sev kabullen ve değişime hazır hisset kendini 6 kg ne ki benim 15 kg fazlam var buda vermiş halim hala var fazlam :))

Hareket şart bende kortizon iğne yaptırmıştım üstüne de cocuk tedavileri derken bidon gibi olmuştum en etkili diyet akdeniz usulü ve spor hareketsizlik su içmeme en kötü şey şuan evde pasta börek çikolata cips ne varsa yiyosun muhtemelen üstüne depresyon da eklendi🤦🏻‍♀️ hepsini çöpe bas yada coluk cocuğa ver mutlu olsnlar sen yeme çünkü gerçekten sana szarar veren şeyler bunlar eve kapatma kendini hergün sabahları limonlu su iç bir günde gitmez o kilolar sabirli olman lazım stress bile kilo aldırıyor düşün hormonlar yükseliyor beyin izin vermiyo.. önce kendini sev kabullen ve değişime hazır hisset kendini 6 kg ne ki benim 15 kg fazlam var buda vermiş halim hala var fazlam :))
Bu arada bende pkoluyum sadece kortizon değil senin insülin direncin de vardır şimdi pkonun en popüler verdiği rahatsızlık kilodur

Hanımlar merhaba,
Bende kilo vermekte zorluk ceken su içsem yarayan biri olarak cok sukur1ayda 7kg vermıstım 24günde dıyım 1ay dolmadı sonra hamıle kaldım devamda edemıyoruz belki sende o sekılde verebılırsin ödem cayları tavsıye ederım ama ıyıce arajtır bak öyle al ben kendıme sectıgım ürünü 3ay arajtırdım oyle aldım cok sukur memnun da kaldım

X