Dertleşmek istiyorum

CuteMom

Dünya vazgeçenleri değil,azmedenleri hatırlar
Kayıtlı Üye
30 Nisan 2008
45.779
24.642
398
Dün çocuğumu ihmal ettim.

Ben çalışan bir kadın ve anneyim , haftanın 5 günü akşam 6'da evde oluyorum . hafta sonlarım ise boş. Eşimde çalışıyor o bir gün gidiyor bir gün gitmiyor . eşimin işte olduğu günlerde annem öğlene kadar bakıyor eşim ise 1 haftada ortlama bazen 3 bazen 4 gün çocukla istisnasız ilgileniyorum , onu kıskanıyorum ayrı mesele.

Dün misafir gelecekti 10.30 uyandı esımle cocugum , kahvaltı vs elektrıkler yok oynaştık ( aslında tamamen uykusuzdum yanı kalkıp oyun oynamak yerıne yatakta oynaştım kendı cıkarlarım ıcın)elektrikler geldi, 1 gibi mutfağa girdim kek yaptım, poğaça yaptım 2 tepsi, kısırı ısladım , dağılan muıtfagı topladım bir ara kahveye misafir geldi mutfaktayız hala ve orada kahve ıctık. arada oglan geldi bu ara yeni keşifi olan disney channel karşısında oturdu neredeyse koca gün. arada telefonu eline verdim cogu kez gel oyun oynayalım dedi.
işim bittiğinde saat 4.30 idi banyoya girdim çıktım börek sardım . mutfagı topladım bu sırada arada bolca evi topladım tuvalet filan yıkadım.

Sadece 10 dakıka oturup oynadım sonrada misafirler geldi.Oyun oynayalım dediği için yine telefonu eline verdik. çok sıkıldı cok biliyorum. 11de uyudu hatta bir kaç posta agladı .
Uyudugunda herşey bittiğinde gün içinde olanı biteni düşününce çok üzüldüm.
Bunu etrafımdan birine anlatamam. misafir için ihmal ettim oğlumu.

Evimiz çok büyük balkonlarda kullanım dahilinde tam bilmiyorum fakat ya 140 yada 170 metre kare unuttum. ben 2000 lira, ayretten 300 tl yemek parası, eşim sigorta kesintilerini geçince 1800 tl maaş alıyor aylık.
yani toplamda 4100 tl gelirimiz var.

Sabit olarak ödenen ise , kredi faturalar dahil eşimin yol parası, benim yemek param 1400 tl ödememiz var ,birikim yapıyoruz. oğlanın dişlerini yaptırıyoruz en cok doktora para veriyoruz ya neyse.

Bu evi gören herkez inanmıyorum burayı sen nasıl temizlersin diyor temizlikçi tut diyor kayınvalidem dahil annem dahil, ben bazen gözüm dönsede buna ikna olamıyorum.

Çok vaktimi alıyor kabul, titizim kabul, herkez uyuyunca yaptığımda pertte oluyorum kabul ama hep kendim idare ediyorum 2 sene oldu bu eve geçeli. ne bilim bilmiyorum dün akşam uyuyamadım çok pişmanım dün için, misafir istemiyorum . Hafta içi dinç oluyorum işlerimi programlıyamıyorum bilmiyorum ama artık çocugumdan caldıgım tek vakıt bulasıkları toplarken olsun istiyorum , çok mu şey istiyorum?

Kışın 2-3 ayda bir cam siliyorum, ayda 1 kere mutfak dolabı siliyorum oda cocuk uyurken. benim ihtiyacım büyük işlerden ziyade haftalık temizlikçi. Daha önceden cidden para sıkıntısı çektik belki bazıları bilir. Korkuyorum parayada kıyamıyorum.

Bunları yazdımda ne duyayım istiyorum bilmiyorum.

Öyle işte

Not : Normal şartlarda telefonla oynamasına izin vermem, bilgisayarı saklarım televizyon karşısında oturtmam , oyun oynarken açık tutmasına izin vermem. yani onu hep korumaya calısıyorum özverili olayım bilinçli olayım onu köreltmiyeyim istiyorum , ama çart bir misafir geliyor hepsini çuvalla döküyorum önüne.

İşte buna tam olarak "idare" deniyor.
"İdare" kelimesi senin benim gibi mükemmelliyetçi kafalara belki vasat görünüyor olabilir, ama aslında fevkalade bir yaşam tarzı kimileri için.
Tamamen böyle bir yaşam tarzı benimse diyemem, fakat en azından kendini biraz rahatlat. Sen sadece "ihtiyaç duyduğunda" idare ediyorsun. Bu da makul seviyede hala.
Rahatla biraz.

gunaydın , senı tanıyorum ben daha once yorumlarına denk gelmıstım cocugun ıcın ne kdr mucadele verdgınıde bılıyorum sen ıyı bır annesın bır gun ıhmal ettın dıye kendını bu kadar uzme

Her insanın azıcık nefes almaya ihtiyacı oöur. Dün misafirle birazcık nefes almışsın korkma bişey olmaz. Geçen bir pedagıg söyledi çalışan anneler hep çocuğuma yetemiırum diorlar çok yanlış sizin varlığınız akşamdan akşama eve gelmeni bile yeter çouklarınıza. Kendinizi suçlamayın diordu. Duyurulur :-D

Sevgili Cute,

Bilmem kaçıncı topik bilmem kaçıncı bu şekilde konuşmalarımız. Bu konular bitmez canım. Ben de senin gibiyim ve bir çok çalışan anne de bizim gibi..

Buradaki hatalarını ve gereksiz kaygılarını şöyle sıralamak istiyorum.

1.) Sen aslında zaten yeterince ilgileniyorsun çocuğunla. Belki farkında bile olmadan sen merkezli bir hayat kurdun. Bazen evde yalnız takılmasını kendini keşfetmesine izin ver. Ben de senin gibiydim. Çocuğun yanında ya ben ya da eşim olmalıydı her zaman. Eşim dedi ki bir gün: bırak az kendi kendine takılsın, öğrensin, belki zevk alacağı şeyler var. Bak ne güzel odasında kesiyor biçiyor bir şeyleri. Hakket düşündüm de haksız da değil. Kendi başına yetebilmeyi öğrensin. Şimdi çok işim olunca hiç seslenmiyorum odasında keyfi yerindeyse. Bence sen de her zaman ama her zaman yanında olma odaklı bir zaman planlama.

2.) Tüm gün boyunca misafir hazırlıkları bence çok fazla. Bir de araya giren başka bir misafir de cabası. Mutlaka her zaman öyle olmuyor, gelen misafirin de niteliği çok önemli tabi de benim için max 1saat olmalı bu hazırlık artı kızımı da dahil edersem tam bir aktiviteye dönüşür. Erkek olmasını verdiği bir dezavantaj olsa gerek ki bu konuda, biz mesela kurabiye, kek yapmaya bayılıyoruz birlikte. Bir kısmını kendin yapıp, bir kısmını dışarıdan hazır alabilirdin. Bu konuda çok fazla detaycı davranmışsın.

Aslında bizde egeyle kek pogaça yapıyoruz fakat dün zaman kısıtlı idi bana göre, zira ben biraz yavaşım kabul etmem gerekirki. önce corbay kaynatırken arkadan sarma saramam mesela.
fakat dün oyalanmam gerek diye düşündüm..
onun haricinde egeninde odasında oyun oynadıgı elbette oluyor tek basına oturuyor fakat ben tüm gün boyunca onunla 1 saat bile oturup ne konuşabildim ne oyun oynadım vakit geçiremedim.

merhaba canım.
çocuğun kadar sen de ona doyamadığın için üzgünsün.
ve bugün yanında olamadığından..
bazen bizde de böyle geçebiliyor pazarlar.
bu akşam kendinize özel bir zaman ve etkinlik hazırla.
beraber oturup bir şeyle meşgul olmanız,pastaneye gitmeniz,sinema saati yapmanız zor değil.
hepsinde de mutlu olurlar.
okuma saati,oyun vs. de yapabilirsiniz.

benim üç tane çocuğum var.işlerim çok olduğunda yardımlarını alıyorum.
küçük kızım 2,5 yaşında.çok seviyor bulaşık makinesini boşaltmayı.
üçünü de alırım.beraber boşaltırız.
kek yaparken de biri mutlaka yanımda olur.
küçük sandalyeye çıkar.

evin büyük,işler çok,misafir de bekleniyorsa insan telaş ve panikle bir an önce bitsin diye çevresini göremiyor.
en azından bazı işlerde yardımcı olabilir.
beraber bir şey yapma hazzını alması yalnız bırakılmışlık hissini öteler.

Seni çok iyi anlıyorum. Çocuğundan çaldığın zamanlar büyüyüp büyüyüp kocaman olup senin canını acıtıyor yine..
Bütün bu hazırlıkları çocuğunla birlikte yapabilirsin Cutecim.
Böylece çocuğunla da ilgilenmiş olursun.
En fazla 15 dakika daha fazladan temizlik yaparsın.
Bence yardımcı da al haftada bir evine.
Daha az biriktirebileceksin belki ama daha az yorulacaksın, vakit size kalacağı için daha mutlu huzurlu yaşayacaksın..
Sende çok iyi biliyorsun ilk 6 yaş çok çok çok önemli.
Kimsenin ve hiçbirşeyin bu zamanı çalmasına izin verme..
Sen zaten şahane bir annesin aslında..

bir konuyu açmak istiyorum.
çalışanlar bu konuda yetersiz sanıyorlar kendilerini ama evde olsak daha salacağız çocukları.
ben çalışyorum.ev hanımı komşularım belki arkamdan acıyorlar ama ben her sabah akşam yemeğimi yaparım.evi toparlarım.çocuklarımın her şeyini daha itinalı hazırlar,düşünürüm.
psikolojik olarak eksiklermiş gibi hissetsek de okulları,kuralrı,gezmeleri,aktiviteleri çok çok daha ilerde evde olanlara göre.
bakıcılarımız oldu.ama en yisini bulmak için ne kadar emek verdim.
benden bile iyi baktılar Allah razı olsun.
çoğunun çocuğu anasınıfıyla okulu tanıdı.
biz 2 yıl kreşte daha olgunlaştık.
bence tecrübelerimle gözlemlediğim;çalışan annelerin çocukları daha güçlü.
ilk çocuğuma 4,5 yıl kendim baktım.
diğer ikisinde çalıştım.
farkı kendi çocuklarımda gördüğüm için daha net beltirtebilirim.:)

canım gelmiş geçmiş. Keşke öyle olmasaymış. Zamanı kontrol etmeyi bu şekilde öğreniyoruz. Bir de zaman çok bereketsiz. Bir bakmışsın öğlen, bir bakmışsın akşam oluvermiş bile.

Çok iyi anlıyorum bu durumu ki şuan çalışmıyorum ara verdiğim halde.
Benim evimde büyük ve ben evde olduğum halde 15-20 günde alıyorum yardima birini. Ayda birde olsa almalısın bence yardımcı. En azından cam silinir balkon yıkanır dip köşe temizlik olur, sende misafir geldiğinde bu kadar stres yapmazsın.
Yada en kötü ihtimalle misafir geleceği kesin olan hafta alabilirsin atıyorum.
Mutfaktaki işlere oglunuda dahil edebilirsin hoşlanıyorsa. Ben kızıma kurabiye , poğaça vs yaparken hamur veriyorum birde küçük merdane oyalanıyor , bende işimi hallediyorum.
Bir gün sadece bir gün yaşamışsın biliyorum onunla vakit geçirmek önemli, insan vicdanıyla başbaşa kalınca üzülüyor ama bundan sonrası için farklı davranırsın olabildiğince. Üzülme hepimiz mecbur kalıyoruz bazen kuzularımızdan vakit çalmaya.
Kolaylıklar dilerim.

Bence sürekli olmasa bile arada temizlik için yardımcı almalısın.
Bu kadar koşturmaya can dayanmaz yahu, okurken ben burada yoruldum.

canım gelmiş geçmiş. Keşke öyle olmasaymış. Zamanı kontrol etmeyi bu şekilde öğreniyoruz. Bir de zaman çok bereketsiz. Bir bakmışsın öğlen, bir bakmışsın akşam oluvermiş bile.
evet malesef ipekcim
haklısın günler çok çok kısa şimdi birde daha da
cutem sen benden kat kat ilgili bir annesin mesela
benim birde 2. yolda bazen düşünüyorum sanki kızımla çok ilgilenebildim
benim kızım tek başına çok oynar bizimle pek oynamaz
ama her akşam uyumadan anneciğim 15 20 dk sohbet edelim der
güzel yavrum bundan çok mutlu olur.. bende işim gücüm olduğunda derslerini de erken bitirirse
bilgisayar süresini uzatırım çok mutlu olur
biliyorum çok zararlı.. ama 1 tane arkadaşı yok mahallede apartmanda
sadece okulda.. eh kardeşi de daha anca olacak nasip olursa
düşünüyorum ne yapsın bu çocuk

offf ne doluymuşum yaaa

Yani dün akşam bana dediki
bende sanırım cok acık yürekliyim
seninle bugün hiç ilgilenemedim üzüldüm ben dedim , oda bana kardeşim olsaydı onla oynardım dedi.
düşünüyorumda kardeşi hadi geçiyorum artık eli kulağındada arkadaşlarımızın cocukları yok. kuzenlerin yok. sanırım cevredeki tek cocuklu benim.
misafirlerim cocuıklu olaydı bu kadar üzülmezdim.
bilmiyorum işte uyumam gece 2'yi buldu.

Kendimi okudum sanki... Sadece pazar günüm tatil ve genellikle misafirim oluyor , 2 haftadır misafir gelmiyor diye çok mutluyum gelme amaçları da 8 aylık oğlumu görmek... Gelmediniz ben izinliyken bu saatten sonra da gelmeyin diyemiyor insan daha doğrusu diyemiyordu ama diyecek bundan sonra!!! 1 ay önce sabaha ayrı akşama ayrı misafirim vardı, çocuğumu göremedim doğru düzgün. Sonuç: teyzeleri tarafından oda oda dolaştırıldığı için üşütüp hasta olan bir bebek Artık almayacağım pazar günü misafir falan 2 hafta da bir de temizliğimi yaparım olur biter. Hafta içi annem temizliyor üstten zaten. Çocuğumdan çok da önemli değil temizlik, misafir...

Sen çok iyi bir annesin, bundan hiç şüphen olmasın.

Gayet güzel planlamışsın , proglamışsın hayatını.Herşeyiniz düzene girmiş, kendinizin yetişebiliyorsanız temizlikçiye gerk yok.

Sizi ya da kimseyi yargılamak haddime değil, siz zaten hatanızın farkındasınız. Benim lafım farkında olmayanlara.

Bir çocuk dünyaya getirirken, sadece ona maddi olarak yetebilir miyim diye düşünmemek gerek. Çocuğuma ne kadar vakit ayırabilirim diye düşünmeli. Yemek, uyku kadar oyun da çocuğun ihtiyacı. Haftasonu bile bu çocuk bir park yüzü göremeyecekse, sokakta dolaşamayacaksa, annesiyle babasıyla oynayamayacaksa ne zaman yapacak bunları? Bizim geleneğimizdir, misafire çok önem veririz. Güzel de bir şey, kızdığım yok ama ben misafir yüzünden çocuğum üzülecek ve ilgisiz kalacaksa, o misafire gelme denmesi taraftarıyım. Çocuğumu en sevdiğimi kırmaktansa, misafir varsın kırılsın napalım.

Malesef bütün çalışan annelerin derdi bu bende dahil olmak üzere. Evin büyükmüş iyide kazanıyorsunuz allah daha çok versin bence ayda bir bi teizlikçi çağırsan rahat edersin varsın ayda 100 200 daha az birikim yap ama en azından sana az iş kalsın hafta bir gün evdesin çocuk için olmasa bile sen biraz rahat edersin.

Benim evimde çok küçük sayılmaz ama ben cumarteside evdeyim oğlum uyuyunca işlerimi yapıyorum genelde ama yinede iyi vakit geçirmiyoruz diyorum. Sürekli bir aktivite yapmak gerekiyomuş gibi geliyo. Nebilim ne çok doluyuz

oyle evet
buarada bende cumartesı pazar evdeyım.
herseyı normal planladıgımda yemek yapmaya vakıt bıle bulamıyorum normal derken vıcdanım rahat edecek sekılde davrandıgımda, bende cocugumla vakıt gecırmekten keyıf alıyorum dıger turlu zaten uzgun oluyorum. malum bugunkı gıbı ıse katmerlısı.
bende normalde aksamları temızlık yapıyordum anacak suanda bana gore 27 dıgerlerıne groe 28 yasındayım, sanrıım artık eskısı kadar atik değilim. bundan bir sene önce herşey coık farklıydı ne esım ne cocugum evdekı temızlıge pek sahıt olmuyorlardı.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…