Hanımlar hayırlı akşamlar. İmanım çevremde derdimi anlatıcak kimsem yok. Bu yazıları gözyaşı içinde yazıyorum. Buraya herşeyi iyisiyle kötüsüyle yazıyorum dertleşmek için. Aslında benim en büyük sorunum ailemdi. Hiçbirzaman arkamda ailem var diyemedim. Çocukluktan beri annemin evi temizlememesi yemek yapmamasıyla herşey başladı. Küçücük çocuktuk kardeşimle misafir geleceği zaman dağınıkları dolaba tıkardık. Yengem annemden içim dağınık pis dedi diye küçük yaşta ben evi temizlerdim. Ananem anneme senin için böyle diyorlar topla kızım evi derdi ama annem üstten yapardı pis olan yerler gözüne batmazdı. Tek kız bendim hep yardım etmeye çalışırdım arkadaşlarım gelsin istemezdim çünkü onların evleri toplu anneleri çeşitli yemekler yaparken benim annem sadece bi çeşit yapardı aslında olmadığı işin değil paramız vardı ama annem yapmazdı. Babam çocukluğumuzdan beri anneme kavga ederdi evi temizle sil süpür diye ama annem yine yapmazdı. Aslında annem çok iyidir herkonuda koşar ama bu konuda eksiklikleri bizim dünyamızı yıktı. Babam işten gelir evi süpürürdü ama etmediği hakaret küfür kalmaDı. Hep babam gibi birisiyle evlenmicem anneme çok kötü davranıyor derdim. Ama babam da hiçbizaman babalık yapmadı. Hala beni ne arar ne sorar. Bi kere kızımın evine gidicem çayını içicem demez onun için biz olmasak da olurduk. Hatta bi kere okuldan bişey istemişlerdi kardeşimle son gün söyledik diye bizi dövüxekti uykusundan uyandırdık diye. Biz kardeşimlehep okuldan bize eşya versinler diye bekledik. Okula giderdim içime iç öamaşırı gitmezdim çünkü annem alıştırmadı. Sözüm oldu nişanım düğünüm hep ben güzel giyinsinler diye zorla aldırıp giydirdim. Babam düğünüme tişörtle gelecekti zorla kavga dövüş takım elbise giydirdim. Ama sorsan bizi çok sever ama hiçbir zaman sevgisini göstermedi. Bu yaşa geldik annem bir kere ütülü kıyafet giydirmedi. Dışarıdan kimseye belli etmedim hep içimde yaşadım. 34 haftalık hamileyim kardeşim aradı anlatmıcaktı aslında ben zorladım eskileri döktü oda dolmuş artık. Hergğn evde kavga ediyorlar ev pis annem yemek yapmıyor diyor. Aslında ananem çok temiz eli lezzetli biriydi ama annem kim ne derse desin yapmıyor babam da sürekli anneme hakaret küfür eder. Ben yapıyorum ama iki gün sonra yine aynı. Temizlikii tutmaya gücüm yetmez. Annemin yemek yapmamasından kimsenin beğenmemesinden 5 yıllık evliyim herseferğnde eşime beğendin mi beğenmedin mi diye soruyorum. Aklımda travma kalmış sanki hiç beğenmicek gibi geliyor ama eşimyemeklerimi çok beğenir sever. Çok üzülüyorum sırf bu yüzden hala anneme mesaj atarım biz gelicez evi temizlermisin diye. Doğup büyüdüğüm eve ayda bir gidiyorum. Kusura bakmayın kimsem olmadığı için size yazdım