• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Dertlerle nasıl mücadele ediyorsunuz?

3 canımı abimi oğlumu babamı arka arkaya toprağa verdim ve artık hiç bir şey diyemiyorum..hayat devam ediyor Allah bana sen yaşa dediği müddetçe devam ediyorum. engelli bir yavrum var onun için uğraşıyorum..ha bir de en stresli zamanlarda örgü örüp yürüyüş yapıyorum..

Allah sabır ve kolaylık versin.Zor.Ama dediğiniz gibi hayat devam ediyor.

Merhaba Hanımlar,
Benimki bir dertten ziyade dertlere bakış açısı hakkında bir soru.Burası mıdır yeri bilmem ama madem dertler burada,derman da burada olsun.

Hayatta yaşadığınız dertlerle nasıl mücadele ediyorsunuz?Size ne iyi geliyor?Dayanaklarınız neler?

Seneler sonra baktığınızda o günlere,size neler katmış olduğunu düşünüyorsunuz?

Allah dermansız dert vermesin ve ne derdiniz varsa yardım etsin.
Şimdiden hepinize teşekkür ederim.
Bu da gecer diyorum, neler neler gecmediki. En ufak zarar ziyanla atlatmaya calisiyorum

Ben bu aralar sanırım depresyonda olduğumdan başedemiyorum. 4 sene önce kanser atlattım, çok kötü günlerim de oldu ama 2 aydır mutsuzluğuma yenik düştüm. Her şey gözümde büyüyor. Sadece hayatımı devam ettirmeye çalışıyorum. Ot gibi yaşıyorum buna yaşamak denirse.

sağlık dışında hiçbir şeyi gözümde büyütmüyorum artık.
çok sağlık problemi yaşadım büyük küçük. gına geldi. artık onu da "Allah beterinden saklasın" şeklinde izliyorum..
bazı şeyleri (seçimlerimi ve sonuçlarını ) kabullenmeyi tercih ediyorum.
kendimi ya da bakış açımı değiştirmeyi tercih ediyorum.
dert ettiğim şeyleri geyik malzemesi yapıp "bu da böyle işte napcan" diye gülüyorum.
canımı sıkan şeylerden uzak durmaya çalışıyorum.
hayatımı küçülttüm, minimal yaşam temiz oh mis :)

Rahatliyorum yaa.. ama fazla duygusallikta iyi olmuyo sanirim yanlis anlasilmaya musait oluyosun
ne mutlu ki ağlayabiliyorsun. ben ağlayamıyorum artık. yoğun duygu ve üzüntü yüklü olduğumda boş boş bakıyorum öyle. o kadar kötü ki ağlayamamak...yıllar vardır ağlayamıyorum. tüm üzüntüler duygular içimde birikti öyle kaldı gibi hissediyorum.

ne mutlu ki ağlayabiliyorsun. ben ağlayamıyorum artık. yoğun duygu ve üzüntü yüklü olduğumda boş boş bakıyorum öyle. o kadar kötü ki ağlayamamak...yıllar vardır ağlayamıyorum. tüm üzüntüler duygular içimde birikti öyle kaldı gibi hissediyorum.
Allah allah bence bi uzmana filan git, saglikli degilki bu durum?

Tecrübe olarak görüyorum. Çıkarımlarımla gurur duyuyorum. Hatalarıma bile sahip çıkarım. Böylelikle geçmişe takılmıyorum.

Kimse dört dörtlük hayat yaşayamaz. Herşey tam olsa bizler doyumsuzlukla daha iyisini isteriz. Herşeyi zıttıyla yaratan Rabbimin bi bildigi var demek ki diye düşünüyorum.
Hastalanmasak sağlığın kıymetini bilmeyiz. Yokluk çekmesek varlığın kıymetini bilmeyiz. Yıkılmasak dik durmanın kıymetini bilmeyiz. Ne bileyim ağlarken bile mutlu olmalı insan. Çünkü doğanın güzel döngüsünde sorunsuz bi parçayız. Robot değiliz neticede.
Madem aldıgımız nefesi geri verme garantimiz yok, o zaman her nefesi hakkıyla alıp vereyim diye düşünüyorum.
Misal; bi hafta sonrayı dert etmem veya yıllar sonrası için endişelenip günümü zehir etmem.

günler gibi dertlerde geçici.bunla teskın olurum Rabbime sığınırım.ve daha kötü durumda olanları düşünüp halıme şükrederım amaaann buda dertmı yahu..
ıkızler burcuyum dengesızım. kafaya traktığım şeylerde anlık olduğundan bu huyumu bıldığimden hiç birşey dert gelmıyor bana tabi istısnalar hariç.

Ben ediyorum valla. Etmeyenler nasıl etmıyor ki ?

Hepte sonuçlar , sonunda istediğim gibi sonuçlar aldım.
Asıl sorun dertler degıl de insanlara karsı mücadele sanıyorsanız vallahi yanılıyorsunuz. Çok daha başka yürek sızıları var su hayatta.
Kader mücadaleye hayrandır.

Herkesin dertleri vardır bazısı yüzündeki sivilceye oturup ağlar kimisi hastalığına...
yani dert edinmek istedikten sonra da bir sürü sebep bulabiliriz ama mutlu olmak için de bir o kadar sebebimiz var aslında...
başımız ağrıyorsa karnımız ağrımadığı için şükredebiliriz mesela ama hep negatife odaklanıyoruz... ben böyle durumlarda yani dertli durumlarımda şükredeceğim şeylere odaklanıyorum ve mutlaka bişeylerle uğraşmaya çalışıyorum oturup düşünmekle dert geçmiyor çünkü...

Herkesin dertleri vardır bazısı yüzündeki sivilceye oturup ağlar kimisi hastalığına...
yani dert edinmek istedikten sonra da bir sürü sebep bulabiliriz ama mutlu olmak için de bir o kadar sebebimiz var aslında...
başımız ağrıyorsa karnımız ağrımadığı için şükredebiliriz mesela ama hep negatife odaklanıyoruz... ben böyle durumlarda yani dertli durumlarımda şükredeceğim şeylere odaklanıyorum ve mutlaka bişeylerle uğraşmaya çalışıyorum oturup düşünmekle dert geçmiyor çünkü...

En akıllıcası bu sanırım. :)

Back