• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Dertlerle nasıl mücadele ediyorsunuz?

Edemiyorum. Çok kafama takıyorum söylenen ufak bir söz bile çok canımı sıkar 10 sene sonra bile hatırlarım ağlarım. Geceleri uyuyamam. Tek dayanağım eşim. Tek dert ortağım sırdaşım eşim. Şimdi o da yok askerde bir senedir. Gerçi artık temelli asker. Ve ben geceleri düşünmekten, eşimde yanımda olmadığı için kendi kendimi yiyip bitiriyorum. Uykusuzluktan gözlerm yanana kadar bişeylerle oyalanıyorum sonra uyuyorum. Yoksa düşünmek insanı bitiriyor.

3 canımı abimi oğlumu babamı arka arkaya toprağa verdim ve artık hiç bir şey diyemiyorum..hayat devam ediyor Allah bana sen yaşa dediği müddetçe devam ediyorum. engelli bir yavrum var onun için uğraşıyorum..ha bir de en stresli zamanlarda örgü örüp yürüyüş yapıyorum..

Allah sabırlar versin inşallah yardımcınız olsun.

Kafama cok taktigimda hayatimdaki guzellikleri dusunup mutlu olmaya calisiyorum.
Gecmiste yaptigim hatalar bana hic bir sey katmadi. Tam tersi omuzuma yuk olarak oturdu. Gecmise baktigimda uzuluyorum, oyuzden fazla bakmamaya calisiyorum ...

3 canımı abimi oğlumu babamı arka arkaya toprağa verdim ve artık hiç bir şey diyemiyorum..hayat devam ediyor Allah bana sen yaşa dediği müddetçe devam ediyorum. engelli bir yavrum var onun için uğraşıyorum..ha bir de en stresli zamanlarda örgü örüp yürüyüş yapıyorum..
Allah sabır ve kuvvet versin size.

Kuzuum. Aglama sen. Kiyamam. Bosver hepsi gelip geciyor. Gecen sene uzulduklerin sorunlar simdi yoklar degil mi? Simdi uzulduklerin yarin da olmayacak. Bosver.
Haklisinda.. o bos vermek nasil birsey onu pek ogrenemedim:) tabiiki eskiye nazaran torpuledimde.. umursamaz olup banane demeyi cok isterdim: (

Dertlerimle mucadele edemediğim için bekleyip neler olacağını görmeyi seçiyorum... Mecburen...

Yaaani dertlerle başedemiyoruzzzz.:deli:

Merhaba Hanımlar,
Benimki bir dertten ziyade dertlere bakış açısı hakkında bir soru.Burası mıdır yeri bilmem ama madem dertler burada,derman da burada olsun.

Hayatta yaşadığınız dertlerle nasıl mücadele ediyorsunuz?Size ne iyi geliyor?Dayanaklarınız neler?

Seneler sonra baktığınızda o günlere,size neler katmış olduğunu düşünüyorsunuz?

Allah dermansız dert vermesin ve ne derdiniz varsa yardım etsin.
Şimdiden hepinize teşekkür ederim.

En buyuk dayanagim geçmiş...
Geçmiste ne kadar kotu sey yasarsam yasayim sonu hep guzel olurdu. O yuzden hep o zamanlari hatirliyorum

Merhaba Hanımlar,
Benimki bir dertten ziyade dertlere bakış açısı hakkında bir soru.Burası mıdır yeri bilmem ama madem dertler burada,derman da burada olsun.

Hayatta yaşadığınız dertlerle nasıl mücadele ediyorsunuz?Size ne iyi geliyor?Dayanaklarınız neler?

Seneler sonra baktığınızda o günlere,size neler katmış olduğunu düşünüyorsunuz?

Allah dermansız dert vermesin ve ne derdiniz varsa yardım etsin.
Şimdiden hepinize teşekkür ederim.

Allah'ıma şükürler olsun öncelikle oglumun esimin benim annem babam kardeşlerim hepimizin sağlığı yerinde. En büyük şükrüm bu şuanda.

Bunun dışında evlendiğim günden beri yok evliliğe alışma yok kv sorunu yok görümce sorunu yok maddiyatı derken hayatımın 2 buçuk senesi sürekli bir sorunla geçti ve geçiyor.

Tam hepsini halletmiştik tamam bir kaç aya düze çıkıyoruz diye eşimle hesap yaparken kp'min vefat etmeden önce adi s.....fsiz bir arkadasina kredi cekerken kefilligi yüzünden şuan eşimle bana ait olan evimizin elimizden gitme riski var.

Ve bu sefer gerçekten çok umutluydum evet tüm dertlerimiz bitmiş ve düze çıkmıştık diye. Artık dedim daha ne gelebilir acaba başıma. Isyan etmek istemiyorum dilimin ucuna geldikçe beterin beteri var mamamio sus diyorum. Ama artik benimde umudum yok. Çünkü ne zaman bi hayal kursak bir plan yapsak hep kursağımızda kaldı.

Savrula savrula yoruldum artık. Bende boşverdim. Kafaya takmamaya çalışıyorum. Ölümlü dünya. Hayat ne getirirse iyisiyle kotusuyle boyun eğip günlük yaşantıma devam etmeye çalışıyorum.

Çocukluğumdan beri türlü sıkıntıyla tek başıma uğraşmak zorunda kaldım. Kimsesiz olduğumdan değil, ailemin ilk çocuğuyum tecrübesizliklerine denk geldim. Problemleri biraz da onlar yarattı. Sonra hep öyle devam etti. Lisedeyken farkına vardım ki her ağlayarak uyuduğumda sabah oluyor. Bi biçimde sabah olacak. Öğrendim. Hala kimseden yardım almam. Tek dayanağım kendim. Ağlayarak uyurum sabah olur. Hepsi geçiyor. Dönüp baktığımda bana katkısı olan bir derdim olmuş mu bilmiyorum ama güçlendim galiba.

Saldım çayıra, mevlam kayıra.
Ölümden öte yol yok.
Bir daha mı geleceğiz dünyaya.
Öldürmediğine göre çok daha güçlendim.
Amann çok da umrumda.

Bunlar benim sorun ve dertlerimin cümleleridir.
Her başıma geldiğinde hemen telkin ederim kendimi duruma uygun olanını seçerek.
Gerçekten de ölümlü dünya, sağlık olduktan sonra fazla da şey yapmamak lazım.
Dert bu gelir geçer.

Back