• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Dertlerle nasıl mücadele ediyorsunuz?

genç yaşta babamı kaybettim, herşeyden çok sevdiğim babanemi sonrasında. sonra hayat mücadelesi bitmedi bir türlü. şimdi sağlık olsun geri kalan herşey bir şekilde çözülür, çözülmezsede yeni yollar çıkar karşıma diye düşünüyorum. sağlıktan başka herşeyin çözümü var.

İlk 24 saat bitkisel hayat yaşadıktan sonra full tv izleyip uyuyorum düşünmemeye çalışıyorum. Rabbim dermansız dert vermesin.. Başkalarına anlatıyosun kimse seni anlamıyor. Olumsuzlukları içinde yaşamak en iyisi galiba bugün bunu kesin olarak öğrendim. Yaklaşık 1 aydır kimseye anlatmıyodum bugün bi anlattım pişman oldum.

Dert aslinda Allahin kendine yakinlastirmak icin gonderdikleri diye dusunmek teslimiyet hayir var demek ve faniligi dusunmek iyi geliyor.

Derdi askin getirisi olarak gormek Yunus a bakarsak.

Gel gor beni ask neyledi?
Derde giriftar eyledi..

Dert çekmeyeceksek burası zaten cennet olurdu, bu dünya imtihan dünyasıysa illa ki dert çekeceğim; benim ne ayrıcalığım var da hayatımdaki her şey yolunda gitmek zorunda diyorum kendi kendime.

Bazen de bu tip şeyleri düşünmeye üşenip, bi battaniyenin altına girip ‘nedeğğğn’ diye ağlıyorum falan :KK53:

Merhaba Hanımlar,
Benimki bir dertten ziyade dertlere bakış açısı hakkında bir soru.Burası mıdır yeri bilmem ama madem dertler burada,derman da burada olsun.

Hayatta yaşadığınız dertlerle nasıl mücadele ediyorsunuz?Size ne iyi geliyor?Dayanaklarınız neler?

Seneler sonra baktığınızda o günlere,size neler katmış olduğunu düşünüyorsunuz?

Allah dermansız dert vermesin ve ne derdiniz varsa yardım etsin.
Şimdiden hepinize teşekkür ederim.
hasbunAllahuvenimel vekil deyup sabretmeye çalışıyorum

Dert aslinda Allahin kendine yakinlastirmak icin gonderdikleri diye dusunmek teslimiyet hayir var demek ve faniligi dusunmek iyi geliyor.

Derdi askin getirisi olarak gormek Yunus a bakarsak.

Gel gor beni ask neyledi?
Derde giriftar eyledi..

Bu yazdiklarimi ne kadar uyguluyorum ayri mesele acinin belli dozunda uygulamak kolay ama bazen insana cok zor geliyor tabi ki o zamanlar da bile uygulayan vardir.

Ben çok söyleniyorum ya... Bir işe canım mi sıkıldı durmadan iş bitene kadar söyleniyorum. Bu aralar çok arttı bu. Yıpratıcı da. Ama söylenmek de beni rahatlatıyor :)

Bu yazdiklarimi ne kadar uyguluyorum ayri mesele acinin belli dozunda uygulamak kolay ama bazen insana cok zor geliyor tabi ki o zamanlar da bile uygulayan vardir.

Eskiler derdi olmadığında "Allah benimle ilgilenmiyor mu artık?derlermiş.Ama her zaman böyle bakamıyoruz maalesef.

Evet imtihan dünyası burası. Herkesin az yada çok öyle yada böyle dertleri var kesinlikle. Başkasının mutlu olduğu bir konu bir başkasının derdi olabiliyor.
Kendi adıma yaşadıklarım güç ve ağır şeylerdi. Ama bazen diyorum şükür halime bir şekilde zamanla altından kalkmışım. Başkalarının farklı farklı dertlerini görünce kendi haline şükrediyor insan.
Yaşadığım zorlukların bana güç kattığını ve değiştirdiğini fark ediyorum. 1 yıl önceki derin_elvinnn değilim örneğin. Daha bir olgun, daha bir mantıklıyım. Her zorluğun aslında bize kattığı paha biçilmez şeyler var. Yaşarken zor geliyor, bitmeyecekmiş gibi geliyor ama sabır v
e şükürle atlatılıyor.
İstediğim gibi mi herşey bazen evet bazen hayır. Bir yanım güçlenmişken bir yanım eksik. Ama elimde olanlara bakınca şükrediyorum.

Bazen kendi kendimi motive ediyorum,bazen değer verdiğim insanlarla dertleşiyorum bazen sadece sevdiklerimle zaman geçirmem yetiyor.ama bu aralar mücadele edemiyorum,saldım:silah:

Merhaba Hanımlar,
Benimki bir dertten ziyade dertlere bakış açısı hakkında bir soru.Burası mıdır yeri bilmem ama madem dertler burada,derman da burada olsun.

Hayatta yaşadığınız dertlerle nasıl mücadele ediyorsunuz?Size ne iyi geliyor?Dayanaklarınız neler?

Merhaba Hanımlar,

Amin sizin de inşaallah.. Yaşanan herşeyin kaderle tayin edildiğini, imtihan ve geçici olduğunu , sabrın sonunun selamet olduğunu düşünerek baş etmeye çalışıyorum. Allah hepimizi muvaffak etsin

Başa çıkmaya çalışmıyorum direkt o derdi çekiyorum bi yandan da rutin hayata devam etmeye çalışıyorum. Başa çıkacağım diye uğraşmayınca zamanla problem olmaktan çıkıyor. Yakınımdakiler dışında milletin problemlerimi bilmesi hoşuma gitmiyor iyi niyetli insanlar artık pek fazla değil malesef. Bu yüzden ailem dışında millet bilsin istemiyorum içimde yaşamak ve halletmek daha iyi geliyor. Mesela şu aralar ciddi sağlık sorunlarıyla uğraşıyoruz ve hasta anneannem diğer evladın umrunda bile değil evlat denen kanıbozuk içkiyle geçirdiği asalak hayatına devam ediyor tüm sorumluluk bizde. Her an tetikteyiz sık sık acile taşınıyoruz yeri geliyor ailece psikolojik olarak tükeniyoruz ve anladım ki çekirdek ailemiz olarak birbirimizden başka kimsemiz yok. Bugün migrenim tutup tüm midemdekileri çıkaracak kadar stres yaşadım ve işyerinde hayırdır keyifsizsin demeleri bile hoşuma gitmedi. Acı bir şey aslında böyle hissetmem, ne vardı insanoğlu birbirine daha çok merhem olsaydı hayat daha kolay ve güzel olmaz mıydı hepimize.

Her zaman başedemiyorum insanız sonuçta. Çok sessizleşir bol bol ağlarım o şekilde atlatmaya çalışırım

Başa çıkmaya çalışmıyorum direkt o derdi çekiyorum bi yandan da rutin hayata devam etmeye çalışıyorum. Başa çıkacağım diye uğraşmayınca zamanla problem olmaktan çıkıyor. Yakınımdakiler dışında milletin problemlerimi bilmesi hoşuma gitmiyor iyi niyetli insanlar artık pek fazla değil malesef. Bu yüzden ailem dışında millet bilsin istemiyorum içimde yaşamak ve halletmek daha iyi geliyor. Mesela şu aralar ciddi sağlık sorunlarıyla uğraşıyoruz ve hasta anneannem diğer evladın umrunda bile değil evlat denen kanıbozuk içkiyle geçirdiği asalak hayatına devam ediyor tüm sorumluluk bizde. Her an tetikteyiz sık sık acile taşınıyoruz yeri geliyor ailece psikolojik olarak tükeniyoruz ve anladım ki çekirdek ailemiz olarak birbirimizden başka kimsemiz yok. Bugün migrenim tutup tüm midemdekileri çıkaracak kadar stres yaşadım ve işyerinde hayırdır keyifsizsin demeleri bile hoşuma gitmedi. Acı bir şey aslında böyle hissetmem, ne vardı insanoğlu birbirine daha çok merhem olsaydı hayat daha kolay ve güzel olmaz mıydı hepimize.

Allah kolaylık versin.Maalesef bir kısım insan çok duyarlı bu dünyada ve bu yüzden belki daha çok acı çekiyor ve sorumluluk yükleniyor.Bir kısmı da gününü gün ediyor,sorumluluğu atıyor.Ama uzun vadede kimlerin kazançlı çıkacağını az çok tahmin ediyoruz.

Bakis acimi degistirdim. Mesela bundan 5 yil onceki agladigim derdime simdi onda da hayır varmis diyorum.
Bir de sorun sorunu getiriyor. Dusundukce cogaliyor sanki. Bazen amaaan demek gerekiyor.

Back