- 20 Mart 2008
- 140.618
- 210.846
- 60
İyiyiz çok şükür.
Kirasını ödüyoruz, evinin tüm ihtiyaçlarını gideriyoruz.
Küçük kaynımın çeyizini bile yaptık hesap edin.
Durmuyor durduğu yerde, arada sokuyor iğnelerini, ben duymamazlığa geliyorum, eşim veriyor cevabını.
Zaten rahatsızlığım var.
Üstüne bir de çok ağır antidepresanlar kullanıyorum.
Dr "seni üzecek en ufak bir olayda terket orayı" diyor, ben de öyle yapıyorum...
kızlar biz nişanlandıktan 20 gün sonra bir soğuduk bir soğuduk ben de takmam bu yüzüğü bu şartlarda sen beni sevmiyorsun dedim çıkardım şifonyerinin üstüne bıraktım çektim kapıyı çıktım.. o kadar kafası karışıktı ki arkamdan gelmedi..
3 hafta hiç görüşmedik. ve beni kimse aramadı ne oluyor kızım diye.. annem o kadar üzülmüştü ki.. nişan bozulduğu için değil, benim geçirdiğim sinir krizlerinden.. seninle barışmak isteyecek asla barışmayacaksın dedi annem.. tabi dinlemedim annemi bazen korkuyorum mutsuz mu olucam diye.. ama annem ailesinden ziyade damadını çok sevemedi( yavaş yavaş alışıyor bir şey demiyor şimdi.. ama görüşmediğimiz 3 hafta zarfında annemin söyledikleri hala aklımda.. evlilikten korkuyor senin nişanlın kararsız, yarın öbür gün basit bir nedenden ben mutsuzum boşanmak istiyorum derse ne olacak çocuk oyuncağı mı bu demişti annem..
annemin düğündeki fotoğraflarını görseniz hiç mi gülmez bi anne..
benim eşimde kürt...rahmetli babam da kürtlere biraz soğuk bakardı (aslında bölücülere bende soğuk bakıyorum tabi)
eşim çok korktu babam engel olacak diye bana kaçarız dedi,bende babam vermezse kaçmam kusura bakma dedim
kaçmaya ben de çok karşıyım abla
erkeklerin ailelrinin neden böyle çok beklentileri oluyor bilmem ama biz kız ailelerinin tek dertleri kızlarmız mutlu olsun damatları nasıl mutlu edeceğiz die düşünürüz yinede yaranamayız biz kaynana olamıyoruz işte
imza atasım geldi yeter mi ki????
Kayganada kurum kurum valla
benim eşimde kürt...rahmetli babam da kürtlere biraz soğuk bakardı (aslında bölücülere bende soğuk bakıyorum tabi)
eşim çok korktu babam engel olacak diye bana kaçarız dedi,bende babam vermezse kaçmam kusura bakma dedim
kaçmaya ben de çok karşıyım abla
Biz kız anneleri kaynana olamıyoruz sevgicim
görümcemle kaynanacığımın resmini ekledim.
toplu resimlerde benim solumda olan sarışın hatun benim annem.
erkeklerin olduğu resimlerde damadın yanında oturan gözlüklü de babam.
cok tesekkürler... o avusturya da ben almanya da...
ben cok takmiyorum... da iste ailesinden tirsiyorum... özellikle de sizlerin baslarindan gecenleri okudukca, benzerlerini yasayacagimi düsünmeden edemiyorum...
ailelerin siyasi görüsleri zit, ailesi bana hiiic sicak bakmiyor, babasi memleketimizi problem ediyor.... bir sürü sey iste...
benim ailem ise tamamen yok sayiyor... annem hic kimseye vermicekmis benle kardesimi.... onlari tanisalar, babam kesin karsi cikar... annem de pek istemez... bizimkiler de sanirim egitim farkini problem eder...
evetttt biz kayınvalide olacağız.
ne demişler???
kaynana kapı arkası, kayınvalide minder kabası!
yeter canım yeter.....
küçük dağları benim kaynanacığım yarattı. haberiniz yok sanırım?
bir halt bilmeyip her haltı bildiğini sanan insanlardan korktuğum kadar hiç bir şeyden korkmam.
benim eşimin ailesi de azeri.
eşim burda doğmuş, büyümüş, okulları bitirmiş.
7 kardeşten üni bitiren tek çocuk.
sosyol ekonomik olarak, kültür olarak, hayat tarzı olarak bambaşka insanlar.
inan düğün yapmak istemedi mesela, sırf iki aileyi yanyana getirmek istemediği için. anlatabildim değil mi?
benim ailem ve onun ailesi çok çok az bir araya geldiler.
çünkü bir araya geldiklerinde konuşucak konu bulamıyorlar, ertesi gün kayınvalide komplekleri sonucu kıyametler koparıyordu.
rahmetli kayıpederime tapardım ama, çok severdim, nur içinde yatsın.
bambaşka bir insandı, bambaşka...
ben insanları varlıklarıyla, yaşanmışlıklarıyla, gelenek-görenekleriyle sınıflandırmam.
"insan" olmaları yeterlidir benim için. ama "İNSAN OLMA VASFINI HERKES TAŞIYAMIYOR İŞTE!"
canım sen eğer kaynana faktörünü sıfırlamasaydın, ben de senin adına korkabilirdim. ama anladığım (/hissettiğim kadarıyla) sen dengeleri güzel kurmuşsun. o yüzden bir problem yaşayacağını sanmıyorum..
yine de herşey insan için.. bilemeyiz neler yaşayacağımızı.. neyse ki her türlü kararımıza destek olacak ailelerimiz var
evetttt biz kayınvalide olacağız.
ne demişler???
kaynana kapı arkası, kayınvalide minder kabası!
kaynananı kime benzettim bil
ya neyse ya ben yorum yapmıyorum.. stop
senin bu asaletin kimden geldiği belli yavrucum, böyle anne-babadan sen doğardın (gerçi eşin de çok sempatik güleç duruyor, o kadından nasıl doğmuş bilemedimhmm bişe demicektim di mi, evt sustum)
kaynananı kime benzettim bil
ya neyse ya ben yorum yapmıyorum.. stop
senin bu asaletin kimden geldiği belli yavrucum, böyle anne-babadan sen doğardın (gerçi eşin de çok sempatik güleç duruyor, o kadından nasıl doğmuş bilemedimhmm bişe demicektim di mi, evt sustum)
ailesi ısrarla seni istemezse, çok ciddi adımlar atmanı tavsiye etmem canım.. inan ki sevgi-aşk herşey değil.. bir insan için o kadar uğraşmaya değmiyor..
burada gördüğün kadınların çoğu aile problemi yaşıyor. inan ki yaşayacaklarımızı öngörme basiretimiz olsa, aşkımızı kalbimize gömer, yolumuza bakardık, aile faktörüyle baş etmek oldukça yorucu, sıkıcı ve de gereksiz enerji kaybı..
kızlar bişey itiraf edeyim mi,
beni zamanında bilerek/bilmeyerek ne kadar üzmüş olursa olsun kayınvalidemi seviyorum ben,
sırf o yakışıklı kocamı doğurduğu büyüttüğü için, kızamıyorum kadına.
zamanla o da aşıyor bazı şeyleri sanırım ben de.
eşimin doğumgününde arayıp "iyi ki doğurdun" dedim, çok şaşırmıştı.
çatlak ama ona da oğluna da değer veren bi gelini olduğunu biliyor sanırım artık:44:
kime benzettin canım ya çok merak ettim.
benimkiler için dediklerine çok tşkler.
eşim ağır abidir, içince iyi güler ama
ay valla merak ettim kime benzettin yaws?
kızlar bişey itiraf edeyim mi,
beni zamanında bilerek/bilmeyerek ne kadar üzmüş olursa olsun kayınvalidemi seviyorum ben,
sırf o yakışıklı kocamı doğurduğu büyüttüğü için, kızamıyorum kadına.
zamanla o da aşıyor bazı şeyleri sanırım ben de.
eşimin doğumgününde arayıp "iyi ki doğurdun" dedim, çok şaşırmıştı.
çatlak ama ona da oğluna da değer veren bi gelini olduğunu biliyor sanırım artık:44:
benim dünya güzeline tabiii
yok seninki daha sempatik ama benimkinin bakışlarında öldüren bir cazibesi var..
zaten ikisinin de geldikleri kültür benzer, doğal yani..
(memleketçi vs değilim, o tür ayrımları sevmem)