• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Dert edip kıskançlık yapayım mı bilemedim?

Rahmetli dedem ilk eşini çok severmiş. 6 aylık evliyken dedem askere gitmiş. Hemen dedemin gidişinden sonra kadın ölmüş

Dedem 4 sene askerlik yapmış 2.dünya savaşına rastladığı için.

Döndüğünde eşini evde göremeyince annesine sormus. Annesi de bi an söyleyememiş. Babasınin evine gitti gelir demiş .

Dedemi yaklaşık olarak 90 yaşında kaybettik. Babaannemle 60 seneden fazla evli kaldi. Çok da sevdiler birbirilerini ama son ana kadar ilk eşinden ve onun ailesinden övgü ile bahsetti. Ve onlar övgüye layık insanlardı derdi.

Hatta ilk eşinin yeğeni benim derdanede hocamdı. Ablamla bize "halamin torunları" diye hitap ederdi .

Aslinda benim babaannem onun halası değil. Onun halası 6 aylik evliyken ölmüştü.

Ama yine de dedemi çok sevdiği için bizi de severler. Ve biz de onları ❤

Rahmetli babaannem dedemi çok severdi.

Acaba kıskanir mıydı . Konuyu okuyunca bir an onu düşündüm

Kendimi babaannemle sizin yerinize koydum.

Yaşadığınız duyguyu anladım ben.

Kıskanmak değil o. Derin bir hüzün ile karışık bir duygu.. ama yeterince ifade edemeyeceğim.

Size hak vermemek mümkün değil gerçekten.

Ama eşiniz tarafindan olaya bakıyorum da...

Dedemin lafı gibi. Eşiniz övgüye değer bir adam
Eşinizi cok sevdim. Allah ayırmasın insallah sizi.

Ben sizin yerinizde olsam. Onun yanında cüzdani acar. Fotoğrafı o an görmüş gibi yaparım.

Eğer eşim yüzüme bakarsa tebessüm ederim.

Ve yaptığı şeyi takdir ettiğimi söylerim.

Zor gelse bile yaparım bunu.

Insanın sevilen bir eşi kaybetmesi ciddi bir kayıp.

Eşim birkac günlüğüne bir yere gidince daha eve giremiyorum
Eşyalarına bakamıyorum.

Şimdi düşününce eşiniz icin cok cok üzüldüm.

Bu konu bana çok dokundu.

Sevgili S subkortikal arkadaşımızın yorumu ile de ağlamış oldum.

😩😩😩😩😩😩

Arkadaşlar iyi akşamlar hepinize. Aslında dert değil gibi ama akşamdan beri kafama takılıyor. Ben üç ay önce ikinci evliliğimi yaptım. Çok şükür bir sorunumuz yok iyi anlaşıyoruz. Ben altı yıl önce boşandım eşiminde altı yıl önce eşi vefat etmiş. Akşam bişey lazım oldu eşimin cüzdanına baktım. Benim fotoğrafım vardı. Sevindim mutlu oldum. Sonra arkada bir fotoğraf daha gördüm rahmetli eşinin fotoğrafı. Bi garip oldum görünce. Ne düşüneceğimi bilemedim. Allah var tanıştığımız günden beri bana karşı tavrı sevgisi aynı. Hatta evlenince daha güzel oldu her şey. Hiç bir zaman eski eşlerimizle ilgili bir tartışma sorun yaşamadık. Ama akşam akşam bu konu dert oldu bana. Söylesem mi ki cüzdanında eski eşinin fotoğrafını gördüm diye yoksa hiç görmemiş gibi mi yapayım
Boşanmış olsa da fotoğrafını taşısa haklısın canım ama Allah rahmet eylesin vefat etmiş kadın. Eşin de vefalı adammış ölmüşte olsa resmini yok etmeye kıyamamış. Boşuna kendini üzme ne güzel mutlu bir yuvan varmış Allah daha da iyi etsin ama ona belli etme gördüğünü hatta ilerleyen zamanlarda gösterse bile çok tepki verme . 😢

Vefat çok başka. Ayrılık, boşanma vb tamamına ermiş durumlar ama vefat yarımkalmışlık hissinden ötürü...
Bence kıskanacağınız bir durum yok

Arkadaşlar iyi akşamlar hepinize. Aslında dert değil gibi ama akşamdan beri kafama takılıyor. Ben üç ay önce ikinci evliliğimi yaptım. Çok şükür bir sorunumuz yok iyi anlaşıyoruz. Ben altı yıl önce boşandım eşiminde altı yıl önce eşi vefat etmiş. Akşam bişey lazım oldu eşimin cüzdanına baktım. Benim fotoğrafım vardı. Sevindim mutlu oldum. Sonra arkada bir fotoğraf daha gördüm rahmetli eşinin fotoğrafı. Bi garip oldum görünce. Ne düşüneceğimi bilemedim. Allah var tanıştığımız günden beri bana karşı tavrı sevgisi aynı. Hatta evlenince daha güzel oldu her şey. Hiç bir zaman eski eşlerimizle ilgili bir tartışma sorun yaşamadık. Ama akşam akşam bu konu dert oldu bana. Söylesem mi ki cüzdanında eski eşinin fotoğrafını gördüm diye yoksa hiç görmemiş gibi mi yapayım
Çocuğu olan biriyle evlenmiş olsaydınız evde bile fotoğrafı asılı durabilirdi çunkü çocuk annesinin fotoğrafını attırmak ister mi istemez.Boşanmış olsalar neyse sorun edin ama eşi hayatta yok ben olsam bende yırtıp atamam herhalde fotoğrafı

Benimde rahmetli dedem babaannemden önce başkasını sevmiş evlenmiş. Maalesef eşini 9 ay sonra kaybetmiş. Üstelik eşi 2-3 aylık hamileymiş. Yıllar sonra babaannemle evlenmişler. Dedem ilk kızına eski eşinin adını vermiş. Babaanneme hep sorardık. Hiç kıskanmadın mı diye "niye kıskanayım ölmüş gitmiş kadıncağız derdi." Dedem sonra alzheimer oldu. Rahmetli babaanneme eski eşinin adıyla seslenmeye başladı. Sonra dedem vefat etti. Babaannem arkasından inşallah eski eşiyle kavuşmuşlardır derdi.

ayrılmış eşi olsa sorun ederdim ama vefat etmiş eşi için sorun edeceğimi sanmıyorum. sonuçta ölmüş gitmiş, asıl ona yazık gencecik hayattan göçmüş eşiyle doğabilecek çocuklarıyla vakit geçirememiş, o yüzden bir şeye üzülecekseniz eşinizin onun fotoğrafını taşımasına değil bu durumu düşünüp üzülün.

Rahmetli olmuş bir hanımefendiyi kıskanmayın lütfen. Eşinizin fotoğrafını atması saygısızlık olurdu bence. Hiç huzursuzluk çıkarmayın görmemiş gibi yapın

Ay cok uzuldum ya. Vefasindan atamiyordur fotografi,ölmüs gitmis kadin. Allah rahmet eylesin. Bunda kiskanclik yapilacak bir sey yok sonucta ortada bir ölüm var

Ben ortalıkta tek bir resmi, izi olmasa üzülürdüm asıl.

Düşünsene yıllarını veriyorsun, seviyorsun, ama ölünce hiç varolmamışsın aslında gibi.

Ben ölsem de aynısı olacak demek diye düşünürdüm. Eşiniz ince ruhlu bir adam diye sevinin. Siz de kıskanmamışsınız zaten ki, buraya kıskansam mı diye konu açıyorsunuz.

Kendi kendinizi zorla doldurmayın.

Düşünsene yıllarını veriyorsun, seviyorsun, ama ölünce hiç varolmamışsın aslında gibi.

Ben ölsem de aynısı olacak demek diye düşünürdüm. Eşiniz ince ruhlu bir adam diye sevinin. Siz de kıskanmamışsınız zaten ki, buraya kıskansam mı diye konu açıyorsunuz.

Evet kıskanmadım. Sadece o an hissettiklerimi anlamlandıramadım. Anlık bir şeydi ve oturup düşününce buradaki yorumların sayesinde geçti gitti. İyi ki fevri davranıp eşimi de kendimi de boş yere üzmemişim

İnsan sevgisi Farklı birşey kolay kolay bitmez.Bir insan başka bir insanın resmini neden yok etmek ister?Nefret ettiği zaman.Eşiniz sizinle evlendi diye ölmüş eşinden nefret edeceğini mi düşünüyorsunuz?

Boşanmış olsaydı evet niye saklıyorsun derdim üzülürdüm ben de ama eşi vefat etmiş ve sevmiş ki zamanında evlenmiş o insanla ölmüş olması anısını saklamayacağı tamamen unutacağı anlamına gelmiyor ki tabii ki sizi de seviyordur ki evlenmiş ama hatırasını yanında taşımasında da birşey yok saygı göstermeniz lazım evliliğinizde sorun yok kıyaslama yok konusu geçmiyor daha ne?

Geçmişine ve acılarına saygı gösterin. Görmemiş gibi yapın. Size karşı Sevgisi ve saygısını da hissediyorsaniz boşverin. Onun yaşadıklarını siz yaşamadınız, boşanmak ayrı, vefat ayrı... mutluluğunuza bakın.

Aslında dert edilecek bir konu değil canım çünkü sevgisi ve ilgisi aynı dahada arttı diyosun.Belki eski eşiyle farklı bi sebepten dolayı boşanmış olsalardı o fotonun orda işi olmazdı. Ama vefat etmiş Allah rahmet eylesin. Yani zamanında üzülmüştür tabi ve hiçbirsey unutulmuyor malesef mesela sende eski eşinle yaşadıklarını tamamen unutmamışsindir. Kıskanç ve öfkeli bir şekilde değilde tatlı dille olayi fotoyu görünceki duygularını anlatıp o fotoğrafı kaldırmasını rica edebilirsin😊

Back