• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Dert edip kıskançlık yapayım mı bilemedim?

Sizin sevginiz bitmiş boşanmışsınız ama onun eşi ölmüş. Bence ölü bir insanı kıskanmayın aksine eşinizin sevgisine inanın vefalı bir insanmış. Ölü birisi sizi neden rahatsız etsinki?
Yok yanlış anlaşılmak istemem. Hiç bir zaman rahatsız olmadım. Sadece birden görünce değişik hissettim. Ama buradaki yorumları okuyunca geçti bu tanımlayamadığım his

Arkadaşlar iyi akşamlar hepinize. Aslında dert değil gibi ama akşamdan beri kafama takılıyor. Ben üç ay önce ikinci evliliğimi yaptım. Çok şükür bir sorunumuz yok iyi anlaşıyoruz. Ben altı yıl önce boşandım eşiminde altı yıl önce eşi vefat etmiş. Akşam bişey lazım oldu eşimin cüzdanına baktım. Benim fotoğrafım vardı. Sevindim mutlu oldum. Sonra arkada bir fotoğraf daha gördüm rahmetli eşinin fotoğrafı. Bi garip oldum görünce. Ne düşüneceğimi bilemedim. Allah var tanıştığımız günden beri bana karşı tavrı sevgisi aynı. Hatta evlenince daha güzel oldu her şey. Hiç bir zaman eski eşlerimizle ilgili bir tartışma sorun yaşamadık. Ama akşam akşam bu konu dert oldu bana. Söylesem mi ki cüzdanında eski eşinin fotoğrafını gördüm diye yoksa hiç görmemiş gibi mi yapayım

Boşanmak başka bir durum, ölüm başka
Saygı duymanız gerek, ölüm bir çaresizlik ve insanda derin izler bırakıyor, o yüzden bence bu konuyu dillendirmeyin

Cuzdanimda çocuklarımın ve esimin fotoğrafını tasiyorum.
Hatta esim dalga gecer, artik telefonlarimiz var farkindasin degil mi diye :)
Birinden birine bir sey olsa elim o fotografi cikarmaya gitmez.
6 yilda da gitmez, 36 yilda da.
Bence sevgisine boyle sahip cikiyor olmasina mutlu olun. Ne guzel ki sizi de boyle biri sevdi :)
Allah korusun. Sevdiklerinizle hep beraber mutlu olun inşallah. Teşekkür ederim düşünceleriniz için

Vefat eden eşinin resmini hala saklayan bir adam bence bulup bulabileceğiniz nadir güzellikteki adamlardan biridir. Kıskanmak yerine eşinizin hatiralarina saygı duyun. Bence çok şanslısınız çünkü herkese nasip olmaz bence bu incelikteki biri. Demekki vefalı biri.
Teşekkür ederim. Haklısınız gereksiz yere saçma düşüncelere kapıldım birden

İki yıldır beraberiz. Evliliğimiz de üç ay
Aslında araya çok fazla zaman girmiş..
Ben sizi çok iyi anlıyorum , bu kıskançlık değil yani olmamalı fakat insan ister istemez geçmişteki yaşanmışlıklara şahit olmak istemez..
Fakat bu durumu çoğumuz yasamadık, yasamadıgımız bir durum yüzünden eleştirmek veya akıl vermek doğru olmaz..
Allah rahmet eylesin eski eşi vefat etti ve göçüp gitti vicdanlı ve merhametli bir eşiniz var belki de sizin anlayışlı haliniz de onu iyileştirmiş ve size odaklanmıştır..
Eğer cüzdanda ki fotoğraftan rahatsız olduysanız bunu paylaşın ama kıskançlık sebebi ile değil..
Saygı duydugunuzu eski esine de rahmet dileyerek dilerse cüzdan da değil de varsa bir hatıra kutusu vs oraya koymasını teklif edebilirsiniz..
Mutluluklar diliyorum asla içinizi sıkmayın gerçekten size aşık olmasa ve hayatına yeni bastan başlamasa evlenmezdi..

Aslında araya çok fazla zaman girmiş..
Ben sizi çok iyi anlıyorum , bu kıskançlık değil yani olmamalı fakat insan ister istemez geçmişteki yaşanmışlıklara şahit olmak istemez..
Fakat bu durumu çoğumuz yasamadık, yasamadıgımız bir durum yüzünden eleştirmek veya akıl vermek doğru olmaz..
Allah rahmet eylesin eski eşi vefat etti ve göçüp gitti vicdanlı ve merhametli bir eşiniz var belki de sizin anlayışlı haliniz de onu iyileştirmiş ve size odaklanmıştır..
Eğer cüzdanda ki fotoğraftan rahatsız olduysanız bunu paylaşın ama kıskançlık sebebi ile değil..
Saygı duydugunuzu eski esine de rahmet dileyerek dilerse cüzdan da değil de varsa bir hatıra kutusu vs oraya koymasını teklif edebilirsiniz..
Mutluluklar diliyorum asla içinizi sıkmayın gerçekten size aşık olmasa ve hayatına yeni bastan başlamasa evlenmezdi..
Teşekkür ediyorum. Aslında tam olarak rahatsızlık değildi hissettiğim kıskançlıkta değildi. Galiba buruk hissettim. Benim İlk eşimin vefasızlıkları geldi aklıma. Saniye sürdü bu durum ama sonradan kafamı kurcaladı işte. Ama buradaki yorumlar sayesinde gitti o burukluk.

Yorumlarınızdan hatırladığım kadarıyla gayet aklı başında bir kadınsınız.
Kendinizi kötü hissetseniz de görünce, vefat eden eşin fotoğrafıyla ilgili birşey söylemenize hiç gerek yok.
Vefalı bir adam var karşınızda diye düşündüm ben.
Tanıdınizi kaçırmayın yok yere.
Dogru
Tabiki bir sürü paylaşımları olmuş eşiyle. Hastalıkta sağlıkta dediğimiz şeyi bizzat tecrübe etmiş. Saygım var bu duruma. Dediğim gibi birden görünce garip hissettim. İkimizin fotoğrafı nı yan yana
Olabilir hepimiz insaniz sonucta karmasik duygular yasayabiliriz
Bacim ölmüş kisi bence kiskanmniza gerek yok bende senin gibi 5 ay ince ikinci evliligimi yapdim ve bosandigi esi dibimizde yasiyor gecen gunde aradi kiziyla konusturmak icin onunlada konusdular benimde icim icimiyedi ama agzimi acip tek laf diyemedim allaha havale ettim seninki ölmüş bir insan hic dert etme keske bizimkide olu olsaydi ara yapmaya calismazdi en azindan
Allah yardim etsin bacim biz de dayim da cok çektik bu durumu
Yok yanlış anlaşılmak istemem. Hiç bir zaman rahatsız olmadım. Sadece birden görünce değişik hissettim. Ama buradaki yorumları okuyunca geçti bu tanımlayamadığım his
Paylasmak guzeldir
Ölüm bu yani ne bileyim hayatta olmayan birini kıskanmakta Nirvana artık.
😂😂😂😂

Ölüm bu yani ne bileyim hayatta olmayan birini kıskanmakta Nirvana artık.
Yanlış anlaşıldım galiba kıskançlık değildi tam olarak değişik bi duygu oluştu ama düşünüp burda ki yorumları okuyunca geçti. Üç aylık evliliğin üç ayı karantina ve korona korkusuyla geçince galiba kaybetme korkusu oluyor insanda

Niyeyse dokundu bu konu bana. Eşiniz iyi biriymiş gibi hissettim. Sizi de anladım, eski eşiyle yan yana duruyor olmak tuhaf hissettirmiştir ama kötü niyetle davrandığını sanmıyorum. Konuyu açıp ne onu üzün ne kendinizi.
Teşekkür ederim. Evet unuttum gitti😊 şimdi çay demledik içiyoruz.

O duyguyu hissetmeniz çok ama çok doğal, çok çok insani. İhtiyacınız olan şey duyguyu doğru yönetebilmek. Aslında böyle böyle olgunlaşmıyor muyuz hayatta, yutkunarak, hazmederek, baş ederek... Akla dahi gelmeyecek genç bir yaşta, tercih ederek değil, ölüm yoluyla bir eşin bu dünyadan yok olmasına şahit olmak o kadar bambaşka bir hal ki... Ölen kişiye zamanında hissedilmiş duygularla hiç alakası dahi olmayan, kadın olmakla, erkek olmakla alakası olmayan, hani eski türk filmlerinde söz edildiği gibi, ölenin aziz hatırasına hürmet diye bir duyguyla baş başa bırakıyor insanı. Geride kalan kişi bu duyguyu çok uzun yıllar taşıyor. Bu, başına gelmeyenin kavrayamayacağı çok özel bir alan. Eşiniz sizi seviyor belli ki çok değer veriyor ve sizinle çok mutlu. Ne bugün ne de 10 yıl sonra bir gün, asla bunu gündeme getirmeyin, eşinizi çok incitirsiniz. Bırakın o naif burukluk sizle yaşasın gitsin. İçtenlikle mutluluklar dilerim.

O duyguyu hissetmeniz çok ama çok doğal, çok çok insani. İhtiyacınız olan şey duyguyu doğru yönetebilmek. Aslında böyle böyle olgunlaşmıyor muyuz hayatta, yutkunarak, hazmederek, baş ederek... Akla dahi gelmeyecek genç bir yaşta, tercih ederek değil, ölüm yoluyla bir eşin bu dünyadan yok olmasına şahit olmak o kadar bambaşka bir hal ki... Ölen kişiye zamanında hissedilmiş duygularla hiç alakası dahi olmayan, kadın olmakla, erkek olmakla alakası olmayan, hani eski türk filmlerinde söz edildiği gibi, ölenin aziz hatırasına hürmet diye bir duyguyla baş başa bırakıyor insanı. Geride kalan kişi bu duyguyu çok uzun yıllar taşıyor. Bu, başına gelmeyenin kavrayamayacağı çok özel bir alan. Eşiniz sizi seviyor belli ki çok değer veriyor ve sizinle çok mutlu. Ne bugün ne de 10 yıl sonra bir gün, asla bunu gündeme getirmeyin, eşinizi çok incitirsiniz. Bırakın o naif burukluk sizle yaşasın gitsin. İçtenlikle mutluluklar dilerim.
Tam içimdekileri anlatmışsınız. Teşekkür ederim yorumunuz için

Arkadaşlar iyi akşamlar hepinize. Aslında dert değil gibi ama akşamdan beri kafama takılıyor. Ben üç ay önce ikinci evliliğimi yaptım. Çok şükür bir sorunumuz yok iyi anlaşıyoruz. Ben altı yıl önce boşandım eşiminde altı yıl önce eşi vefat etmiş. Akşam bişey lazım oldu eşimin cüzdanına baktım. Benim fotoğrafım vardı. Sevindim mutlu oldum. Sonra arkada bir fotoğraf daha gördüm rahmetli eşinin fotoğrafı. Bi garip oldum görünce. Ne düşüneceğimi bilemedim. Allah var tanıştığımız günden beri bana karşı tavrı sevgisi aynı. Hatta evlenince daha güzel oldu her şey. Hiç bir zaman eski eşlerimizle ilgili bir tartışma sorun yaşamadık. Ama akşam akşam bu konu dert oldu bana. Söylesem mi ki cüzdanında eski eşinin fotoğrafını gördüm diye yoksa hiç görmemiş gibi mi yapayım
Ben de ilk eşimi kaybettim ve hala fotoğraf lari var elbette. .cuzdanimda tasimam ama atmam da..o benim de yasanmisligim nihayetinde. ..ama bilen biri yaşayan biri olqrak söylemeliyim olum başka birşey ...bosaninca çok kolay bir tercih sonuçta ...ölüm çok acı. ..eminim eşiniz de çok hatırlıyordur ama yapacak birsey yok...ayrıca emin olun eşini kaybetmiş biri boşanmış olandan çok daha farklı sever ...ölümü tatmistir çünkü. ..o alana dokunmayın derim...ben benim gibi eşi ölmüş biriyle cesaret edemezdim ama inanin arada olacak sadexe zamanla duraganlasacak. ..hiç desmeyin. ..Eşim bana rahmetli eşimi hatırlatacak hicbirsey sormaz ben aynı durumda olsam kesin didiklerdim ☺ sormadikca daha iyi. ..boşuna desmeyin. .ama o fotoğraf ordayken dexrahar edemezsiniz bence...apaçık söyleyin ...kenara bir yere koy atma ama lütfen cüzdanına da koyma diye..nacizane ☺

Back